[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 394
113
Palkovics reméli, hogy a repülőtér még év vége előtt újra állami kézbe kerül majd


„Dolgozunk rajta” – válaszolta Palkovics László technológiai és ipari miniszter a hvg.hu kérdésére, hogy miként haladnak a tárgyalások a ferihegyi repülőtér állami megvásárlásáról. Kérdésünkre, hogy mikorra lehet ismét állami tulajdonban a légikikötő, vajon még az év vége előtt-e, azt mondta, hogy reméli. A lehetséges vételárról nem mondott konkrétumot, arra hivatkozva, hogy az üzleti titoknak számít.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 456
46 351
113
Palkovics reméli, hogy a repülőtér még év vége előtt újra állami kézbe kerül majd


„Dolgozunk rajta” – válaszolta Palkovics László technológiai és ipari miniszter a hvg.hu kérdésére, hogy miként haladnak a tárgyalások a ferihegyi repülőtér állami megvásárlásáról. Kérdésünkre, hogy mikorra lehet ismét állami tulajdonban a légikikötő, vajon még az év vége előtt-e, azt mondta, hogy reméli. A lehetséges vételárról nem mondott konkrétumot, arra hivatkozva, hogy az üzleti titoknak számít.
Lehet, hogy ebben is segít a háborús vészhelyzet... :oops:
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Tényleg ilyen szomszédaink vannak, de azok nem nyugati népek.
A nyugati népek a saját biztonságuk zálogát látták a Monarchia apró nemzetállamokká való feldarabolásában, és a két vezető nemzet lehetőségeinek minél alaposabb megnyirbálásában. Kapóra jöttek az ébredő nemzeti mozgalmak, hát kihasználták.
Ami a mi nézőpontunkból nemzeti tragédia, az a másik oldalról nézve rideg biztonságpolitikai döntések sorozata. Nem azt akarom mondani, hogy ez legitimálja a döntésüket, de ha meg akarjuk érteni Trianont, akkor meg kell keresni a döntéshozók (nem a mohó szomszédaink) indokait is.
Tökre felfogta szerintem az ország értelmes része javarészt az indokokat a legmélyebb szintig. Aligha kellene ettől függetlenül nemcsak a döntésüket örök kötelezvényként felfognunk(nagyon finom voltam), hanem egyáltalán úgy gondolnunk, hogy mi magunk nem ezzel a pragmatizmussal kell, hogy az érdekeinket érvényesítsük nemcsak ebben a kérdésben, hanem bármilyen kérdésben, velük szemben is.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 906
8 208
113
Off..
Álljon már meg ez az oláh tempó..
Példáúl Felvidéken a mardvány magyarok közül mennyien merik magukat magyarnak vallani? Kb. 4-500ezer, csökkenő tendenciával, és max. a határmenti régióban.. Miért nem milliók, és miért nincsenek magyarok a nagyvárosokban mint a koronázó fővárosunk Pozsony, vagy Kassa?
Hát azért, mert el lettek üldözve szinte mindenhonnan, kisemmizve, kirabolva, de a történelemkönyvben elhazudva csak "lakosságcsere" szerepel ugye... Mennyire humánus.. Mindez pár évtized alatt! Tehát nem csak, hogy elcsatoltak az 1100 éves magyar államiság történelmi területeiből, hanem utána a helyi magyarság, annak az élet minden területéről való eltörlése, elpusztítása volt(ma is) a cél... Elismerni, beismerni soha sem fogják. Ez a realítás, ilyen szomszédaink vannak. Szóval senki se jöjjön nekem azzal, hogy nyugati népek mennyivel bölcsebbek, és ott hogy van megoldva, meg amúgyis Mi tehetünk mindenről.. Mert ez a b@romság..

ON
A probléma, hogy Kassán voltam dugig tömött Magyar nyelven miséző magyar templomban mégpedig a COVID előtti évben, tehát nem nagyon rég.
Egyébként meg, többször voltam Román Bázistúrákon angolokkal, hollandokkal, franciákkal. Több társammal. és minő érdekesség, egyszer sem ért semmiféle atrocitás pedig több társammal egymással magyarul beszéltünk. Voltam Aranyosgyéresen szintén több alkalommal nyilt napokon. Minden esetben teljesen normálisan fogadtak, románok és magyarok egyaránt. Egyébként Szerbiában is, sőt olyan napra mehettünk be, amire csak Szerb állampolgárok mehettek volna be, és a fotós cuccon tetején ott volt az útlevelem véletlenül..
Szlovákiában sem köptek utánunk, pedig vagy 20-30x biztos jártam ott.
Azt nem írom le, hogy egyes emberek éppen 1000-ből nem akartak megszólalni magyarul, pedig értették stb. de ez nálunk is előfordul amikor külföldiekkel találkoznak itteni honfitársaink, és ugyanúgy utálják őket, mert szlovákok románok, szerbek (illetve saját szavajárásukkal, tóthok, oláhok, rácok.. ami kifejezések erősen lenézőek, tehát észre kéne venni aki ilyet ir (pld a japánnak álcázót névvel kommentelő kollégának is magát)

Igaz, nem kiabáltam, hogy Bratislava az Pozsony, meg nem mondtam, hogy nem Oradea, hanem Arad, ahogy a sógorokat sem oktatjuk ki a Wien-Bécs névhaszálatról. Mert minden városnak lehet több neve, ahogy több nemzetisége is. Nem szeretem azokat nagymagyarországos matricás autókkal mászkáló honfitársaimat, akik kínai polóra himzett hunnia felirattal rohangálnak, német autóban, koreai telefonnal .. és innen oktatják vagy baszogatják az ottani magyar diaszpórát. A nyelvében és kultúrájában él a Nemzet. Nos elértük azt 2010 óta, hogy az addig több országban (Szlovákia, Románia) kormánytényező magyar pártokat a Fidesz szétverte félig saját maga által gründolt pártoknak adva pénzt, a többi magyar pártot természetesen ellenségnek kiállította ki és manapság már nincs egységes képviseletük sok ország parlamentjében. Hozzáteszem, ha én szorvány szlovák, vagy román vagyok itthon akkor saját anyanyelvemen kurvára semmilyen ügyet nem tudnák intézni sehol, és még annyi képviseletem se lenne, mint a kinti magyaroknak a környező országok legtöbbjében. Vegyük már észre, hogy magyar anyanyelvű és kultúrájú európaiak vagyunk. Amig ez nem jön le.. érdekes módon már a nyugati országokban teljesen szokványos, a sok vegyes cég miatt, a globalizáció miatt, és max. a sporteseményeken meg nemzeti ünnepeken kerül a nemzet mint tényező elő (persze most erősen sarkítok, de a lényeget meg kell érteni)..
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
180 nettóért nyolc általánossal sem fog a kutya sem rendőrnek menni.... (az meg hogy úgy bánnak velük mint a kutyával a saját főnökeik szintén nem javít a helyzeten)
Sokan dolgoznak több mint 8 általánossal ennyiért (se). Persze ez nem mentség az alacsony fizetésre és rossz munkakörülményre; sehol.
 

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 723
5 786
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
A probléma, hogy Kassán voltam dugig tömött Magyar nyelven miséző magyar templomban mégpedig a COVID előtti évben, tehát nem nagyon rég.
Egyébként meg, többször voltam Román Bázistúrákon angolokkal, hollandokkal, franciákkal. Több társammal. és minő érdekesség, egyszer sem ért semmiféle atrocitás pedig több társammal egymással magyarul beszéltünk. Voltam Aranyosgyéresen szintén több alkalommal nyilt napokon. Minden esetben teljesen normálisan fogadtak, románok és magyarok egyaránt. Egyébként Szerbiában is, sőt olyan napra mehettünk be, amire csak Szerb állampolgárok mehettek volna be, és a fotós cuccon tetején ott volt az útlevelem véletlenül..
Szlovákiában sem köptek utánunk, pedig vagy 20-30x biztos jártam ott.
Azt nem írom le, hogy egyes emberek éppen 1000-ből nem akartak megszólalni magyarul, pedig értették stb. de ez nálunk is előfordul amikor külföldiekkel találkoznak itteni honfitársaink, és ugyanúgy utálják őket, mert szlovákok románok, szerbek (illetve saját szavajárásukkal, tóthok, oláhok, rácok.. ami kifejezések erősen lenézőek, tehát észre kéne venni aki ilyet ir (pld a japánnak álcázót névvel kommentelő kollégának is magát)

Igaz, nem kiabáltam, hogy Bratislava az Pozsony, meg nem mondtam, hogy nem Oradea, hanem Arad, ahogy a sógorokat sem oktatjuk ki a Wien-Bécs névhaszálatról. Mert minden városnak lehet több neve, ahogy több nemzetisége is. Nem szeretem azokat nagymagyarországos matricás autókkal mászkáló honfitársaimat, akik kínai polóra himzett hunnia felirattal rohangálnak, német autóban, koreai telefonnal .. és innen oktatják vagy baszogatják az ottani magyar diaszpórát. A nyelvében és kultúrájában él a Nemzet. Nos elértük azt 2010 óta, hogy az addig több országban (Szlovákia, Románia) kormánytényező magyar pártokat a Fidesz szétverte félig saját maga által gründolt pártoknak adva pénzt, a többi magyar pártot természetesen ellenségnek kiállította ki és manapság már nincs egységes képviseletük sok ország parlamentjében. Hozzáteszem, ha én szorvány szlovák, vagy román vagyok itthon akkor saját anyanyelvemen kurvára semmilyen ügyet nem tudnák intézni sehol, és még annyi képviseletem se lenne, mint a kinti magyaroknak a környező országok legtöbbjében. Vegyük már észre, hogy magyar anyanyelvű és kultúrájú európaiak vagyunk. Amig ez nem jön le.. érdekes módon már a nyugati országokban teljesen szokványos, a sok vegyes cég miatt, a globalizáció miatt, és max. a sporteseményeken meg nemzeti ünnepeken kerül a nemzet mint tényező elő (persze most erősen sarkítok, de a lényeget meg kell érteni)..
2018, Nagyvárad főtere


provokalo-roman-terkep.jpg.webp


Az összes többi meg amit összehordtál a jó komcsi alapprogram.

@Terminator azt hiszem már nagyon kiléptünk a topik témájából.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 906
8 208
113
Nem véletlenül írtam így. Ugyanis egy nagymagyar 1x a vonaton így kiabálta végig - amikor éppen vasúton közlekedtem romániában. Az első vagy aki észrevette. Sokan ugyanis nem tudják!!!! :)
 
  • Tetszik
Reactions: alali77

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 664
113
Ide is:
itt jön be a nagykérdés. mégpedig hogy érdemes e új finomítót építeni a nagy elektroauto mániába ??? mert egyéb felhsználásra tud finomítani olajterméket a mol bármilyen olajból. csak az üzemanyagrésznél van rászorulva az orosz olajra...

diverzifikálni semmi esetre sem árt. (és könyörgöm mikor lessz hát késsz a kikötönk ?) egy ki ba.szott nagy szénhidrogén kikötői részleg eggyik legjobb helyén.
EU pénzek lehívhatóak úgy hogy még az olasz eu pénzek is beleszámítódnak extraként meg határon túlnyúló beruházás i alap. mind2 folyton nyitott azoktól nem zártak el minket. (nem is tudnának) még vasútfelylesztés is beleférne több országgal eu alapokból.
így további részesedést szereznénk a kikötőbe nem csak bérletijogot. tulajdonjogot vasútba csővezetékbe. akár kigázosítóműbe. átfejtőkbe stb. esetleg még flottára is pályázhatnánk... marine alapok sincsenek zárólva elöttünk.
nem csak a 2 nagy csomagon keresztül juthatunk pénzhez a pénzünkhöz...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 664
113
ha van új kártya a kezünkbe érdemes kijátszani hogy tudjuk mire is képes ? hogy helyesebben gazdálkodjunk a jövőbe.
a vasútépítés az egyébként megy menni fog itthon a kínai segítséggel... nem árt diverzifikálni és kereskedelmi csomópontá tenni egy új bekötéssel. egyenest az adriáról.:) mi lehet falat vagyunk a kínai piacnak de az áruk áramlása át áramlása rajtúnk keresztül mindig aranybánya.
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 082
9 052
113
Nagyon kevés az ember a határátkelőkön például. Rendőr/vámos. Azon is fognak most valamit variálni. Rendőröknél lebegtetik, hogy 8 általánossal fel lehet venni embert. (Biztos csökkentett feladatra, de állományfeltöltésre jó :-/ ). Stb ilyen nyalánkságokat pedig gyorsan át tudnak verni, háborús helyzetre hivatkozva. Nem kell a pénzköltést se tárgyaltatni stb stb stb...

Jelenleg is kmb-seket, készenlétiseket visznek sokszor a határra. Így is nagyon kevés az állomány.
Spec a területvédelmisek a határon vannak. Persze jobb lenne fix állásra felvenni, normálisan kifizetni és emberségesen bánni velük. A határ mentén lenne jelentkező.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 221
33 664
113
Spec a területvédelmisek a határon vannak. Persze jobb lenne fix állásra felvenni, normálisan kifizetni és emberségesen bánni velük. A határ mentén lenne jelentkező.
Határmentén laknák én ÖVT-snek vagy Határrendésznek mennék. (a határrendész jobb meló lehet határközeli lakosnak.) valamilyért annyira nem reklámozzák (fillérekért lehetne szolgálati lakást biztosítani nekik és lenne egy kis fejlődés adott városba/településen. ) egy határrendész (határőr) társasház után... akkor faluról lenn jelentkező (szolgálati lakásért nem öröklakás) jogviszonyukon majd 20-25 év múlva kell visszatérni az ilyen ügyeknek. hisz addigra termelte ki az árát. annyi év szolgálat után a szolgálatteljesítőnek is van jópár éve a rendszerbe.

fizujuk nem olyan rossz. bár megbecsülésük nincs a csúcsonn miközbe töviről hegyire ismerik minden évszakba a csíkot. egy szolgálati lakás nagyot dobna meg egy kicsit nagyobb döntéshozói lehetőség. mert a terepismmeretük az minden kétségen kívüli.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 263
120 039
113
Határmentén laknák én ÖVT-snek vagy Határrendésznek mennék. (a határrendész jobb meló lehet határközeli lakosnak.) valamilyért annyira nem reklámozzák (fillérekért lehetne szolgálati lakást biztosítani nekik és lenne egy kis fejlődés adott városba/településen. ) egy határrendész (határőr) társasház után... akkor faluról lenn jelentkező (szolgálati lakásért nem öröklakás) jogviszonyukon majd 20-25 év múlva kell visszatérni az ilyen ügyeknek. hisz addigra termelte ki az árát. annyi év szolgálat után a szolgálatteljesítőnek is van jópár éve a rendszerbe.

fizujuk nem olyan rossz. bár megbecsülésük nincs a csúcsonn miközbe töviről hegyire ismerik minden évszakba a csíkot. egy szolgálati lakás nagyot dobna meg egy kicsit nagyobb döntéshozói lehetőség. mert a terepismmeretük az minden kétségen kívüli.
Ez volt a határvadász rendőrszázadok ötlete csak a rendőr fizu kevésnek bizonyult, hogy megtartsa a jelentkezőket.
 
  • Tetszik
Reactions: eszena and cirqle

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 082
9 052
113
Határmentén laknák én ÖVT-snek vagy Határrendésznek mennék. (a határrendész jobb meló lehet határközeli lakosnak.) valamilyért annyira nem reklámozzák (fillérekért lehetne szolgálati lakást biztosítani nekik és lenne egy kis fejlődés adott városba/településen. ) egy határrendész (határőr) társasház után... akkor faluról lenn jelentkező (szolgálati lakásért nem öröklakás) jogviszonyukon majd 20-25 év múlva kell visszatérni az ilyen ügyeknek. hisz addigra termelte ki az árát. annyi év szolgálat után a szolgálatteljesítőnek is van jópár éve a rendszerbe.

fizujuk nem olyan rossz. bár megbecsülésük nincs a csúcsonn miközbe töviről hegyire ismerik minden évszakba a csíkot. egy szolgálati lakás nagyot dobna meg egy kicsit nagyobb döntéshozói lehetőség. mert a terepismmeretük az minden kétségen kívüli.
Logikus lenne amit írtál, de nem így van. Sőt! Tudnék mesélni.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
itt jön be a nagykérdés. mégpedig hogy érdemes e új finomítót építeni a nagy elektroauto mániába ??? mert egyéb felhsználásra tud finomítani olajterméket a mol bármilyen olajból. csak az üzemanyagrésznél van rászorulva az orosz olajra...

diverzifikálni semmi esetre sem árt. (és könyörgöm mikor lessz hát késsz a kikötönk ?) egy ki ba.szott nagy szénhidrogén kikötői részleg eggyik legjobb helyén.
EU pénzek lehívhatóak úgy hogy még az olasz eu pénzek is beleszámítódnak extraként meg határon túlnyúló beruházás i alap. mind2 folyton nyitott azoktól nem zártak el minket. (nem is tudnának) még vasútfelylesztés is beleférne több országgal eu alapokból.
így további részesedést szereznénk a kikötőbe nem csak bérletijogot. tulajdonjogot vasútba csővezetékbe. akár kigázosítóműbe. átfejtőkbe stb. esetleg még flottára is pályázhatnánk... marine alapok sincsenek zárólva elöttünk.
nem csak a 2 nagy csomagon keresztül juthatunk pénzhez a pénzünkhöz...

Természetesen ez sokkal bonyolultabb dolog.

Egyrészt az elektromos autókig még nagyon sok víz le fog folyni a Dunán. Meg persze ahhoz is kéne delej ... Addig is kellene a minden máshoz is az olaj ld. a képet alább:

114dcb90465e73e827dc31991f53933d47b9eff17f52cf63e8b810c87ee2ab3d.jpg


A gázról - amit szintén terveznek - be se teszek képet, mert elsírnád magad rögtön. Meg amúgyis szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez az átállás nem úgy meg, hogy "itt kinyitok egy szelepet - ott meg elzárok egy másikat" ... Meg ide rittyentek egy kikötőt meg pár tartályt, oda pár csövet meg amoda némi vasutat. Ilyen egyszerűen maximum a Paint -ben tudsz rajzolgatni meg vonalakat húzogatni. A kikötőkkel kapcsolatban javaslom nézz utána a horvát dolgoknak. Aztán mondjuk Koper -nek. Mind a kettőnek volt volt (lett volna) vasút- és egyéb vonzatai is. Aztán mi lett belőlük ... Nem is olyan egyszerű - ugye? Akkor ennyit erről meg az EU -s alapokról meg pénzekről ...

Apropó EU -s pénzek. Felejtsd el. Az EU pénzek 10 Mrd EUR -jait úgy szórják az ukránra, mint a konfettit. Arra lesz pénz a jövőben is. Ránk nem - ez van ("eddigsevót"). Ugye most van ez az olaj átállásos 2 Mrd EUR. Ebből kapnánk párszázmillió EUR -t, ami annyi kb. mint a halottnak a csók. Semmirenemvaló lóvé - csak azért, hogy majd két nagyságrenddel nagyobb veszteséget benyelve vehessünk olajat sokkal drágábban, brutál erős egyoldalú függőséggel és bizonytalansággal - ami ugye eleddig nem is volt ... Meg azért, hogy a nyugat továbbra is ezerrel döngesse a muszka olajat ...

Vegyük észre rajtunk kívül a lőtéri kutyát nem érdekli a "diverzitás". Eddig is mi foglalkoztunk ilyesmivel leginkább. Amennyiben mondjuk nyugatról behúznák a MOL -t legyél biztos benne egy pillanatig nem lenne "büdös" a muszka olaj a csövön sem ... Most vagy kidobjuk ezt vagy kijárjuk, hogy ez a kis bizniszünk megmaradjon. Mi sem turkálunk a más zsebében - pl. a német Automotive bizniszében vagy éppen ahogy a lengyel acsarkodik a norvég szén-hidrogénes évi 100 Mrd EUR -ja megosztásán ...

Azonban lépjünk egyet hátrébb és nézzük a nagyobb képet. Ezt igazából a politikusaink nem tehetik meg, mert ugye "egységes EU" meg stb., de itt a fórumon mi még talán igen. Néhány dolog:

  • az orosz szankciók általánosságban is katasztrófa. Csak ezek lebegtetésével elszálltak az energiahordozó- és nyersanyagárak. Az orosz olyan szinten keresi gennyesre magát, hogy már az elzabrált lóvéját is visszakereste plusszban ... Komolyan mi támogatjuk a Putyini hadigépezetet? Hihetetlen.
  • a szankció, mint eszköz is katasztrófa. Az elmúlt 8 év EU külpolitikájától is ennyi tellett összesen. Egy "f@szagányos" háború lett a vége. Tapsoljon ehhez az, akinek gyomra van hozzá ... Aztán mi változott február vége óta? Lényegében semmi. Mindössze tényleg annyi, hogy immáron full -ba toljuk a kretént - ezzel egyfelől elmélyítve a konfliktust, a másik oldalról gyakorlatilag az EU kiírja magát a világgazdaságból.
  • Apropó világgazdaság. Az az EU, aki még a COVID és chipválság előtt is és a filléres energiahordozó- és nyersanyagárak mellett is 14 évente elvesztette a világpiaci részesedésének 1/3 -át. Ráadásul egyre gyorsuló ütemben ... És akkor nézz utána, hogy miket terveznek az EU -s agytrösztök a jövőre nézve ...
  • Előzőekhez is kapcsolódik, hogy EU oldalról az EU érdekeinket még csak megfogalmazni sem tudják - nemhogy kiállni értük. Igen, egy ilyen érdek lenne az EU-Oroszország összefonódás. Nyilvánvaló másnak meg más az érdeke. Hát most ennek a másnak az érdekei alapján ketyegünk már egy jó ideje ...
  • konkrét 6. körös szankció csomag. Már annak is örülnék, ha valami olyasmit találnának ki már végre, ahol nem minket egyedül vernek telibe. Igen, ez a diszkontáras piszlicsáré mennyiség az oroszt se hatja meg. Holnap eladja máshova 3X áron azt csocsesz ... Cserébe az EU bedönti az egyik tagállamát. Gyönyörű ...

Igen, a véleményem az, hogy lassan érdemes lenne a fentebbi kérdésekkel is foglalkozni EU -s szinten ...