[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Valóban az oroszok általában igyekeznek megbízhatóan szállítani - bár most a finneknél visszaéltek vele -, de ennek nem igazán az erkölcs az oka, hanem az hogy egyrészt ők is rá vannak szorulva az olajpénzre, másrészt nem akarják, hogy az eu ráálljon más forrásokra, mert akkor végkép ugrott az üzleti lehetőség.

Arra meg ne számíts, hogy az eu feladja a szabadságát. Inkább háborút is bevállal, elveszi Észak-Afrikától a forrásokat erővel vagy bármi. De megoldja. Amúgy sok lehetőség van még, mégha drágább is.
Húbazzeg ideje lepihenned vagy leállnod a drogokkal... Megnézném én azt mikor a töketlen EU Afrikában partraszáll...
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
2. videó, 4. másodperc, a keresztbe mozgó vigyorgó, napszemüveges katona jobb mellén. (Remélem nem téveszted el melyikről van szó, mert ahogy nézem kivételesen jó megfigyelő vagy. Nem lennék veled őrségben. :p)
Jó, látom. És? Azon kívül egyáltalán nem látni semmit... Egyébként azt nem írtam, hogy Ukrajnában készültek, csak azt, hogy ukránok vannak rajta, és esélyesen kiképzésen... Ha esetleg van egyértelműbb jel, akkor nyilván elismerem hogy a videókkal kapcsolatban tévedtem. :) Viszont ez még mindig nem azt jelenti, hogy az Excalibur gránátokat nem kapták meg csak azért, mert voltak olyan lövegek, amiken nem volt rajta a kiegészítő a használatukhoz...
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 420
8 659
113
Kettőnk közül te szeretnéd megsarcolni a magyar népet egy tetvedék náci ország kedvéért, akik az ezt megelőző 8 évben mindent megtettek, hogy a kárpátaljai honfitársaink rosszul érezzék magukat a bőrükben a saját szülőföldjükön.

Szóval mégegyszer megkérdezem, hátha így eljut az agyadig: Hazaáruló vagy? (Mert annak tűnsz, azok alapján, amiket írsz.)

Azok alapján amit írtam hazafi vagyok. És van egy rossz hírem a számodra. Egy hazafi felismer egy másik hazafit. Szóval szépen megkérdőjelezted saját hazafiságodat. Bár lehet nem is tartod magad annak. Vagy orosz hazafinak tartod magad. Esetleg románnak?

A magyarok megsarcolását meg épp te támogattad most április elején. Meg az azt megelőző 12 évben. Szóval egy másik topikban talán számon is kérem majd rajtad, hogy miért dolgozol a magyarok ellen. De ezt itt most hagyjuk :)
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 083
11 040
113
Azok alapján amit írtam hazafi vagyok. És van egy rossz hírem a számodra. Egy hazafi felismer egy másik hazafit. Szóval szépen megkérdőjelezted saját hazafiságodat. Bár lehet nem is tartod magad annak. Vagy orosz hazafinak tartod magad. Esetleg románnak?

A magyarok megsarcolását meg épp te támogattad most április elején. Meg az azt megelőző 12 évben. Szóval egy másik topikban talán számon is kérem majd rajtad, hogy miért dolgozol a magyarok ellen. De ezt itt most hagyjuk :)
Tütüke.. ez nem belpol topik.

És a kérdésre válaszoljál.. a trágyát a kis cimboráidnak tartogasd.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
Ukrajna és Oroszország északi határa mentén egy újabb inváziótól tartanak.

⚡️⚡️Észak-Ukrajnában az orosz hadsereg új csapásmérő csoportja alakul ki Kijev irányába, ismét csapatok és felszerelések gyűlnek a határ közelében – írja a The Washington Post.

Mint az újság írja, minden jel arra utal, hogy új offenzívát készítenek Kijev irányába.

https://www.washingtonpost.com/world/2022/05/24/urkaine-russia-border-war-chernihiv/