[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
fake news angol kifejezés, magyarul álhírt jelent. Ez lehet kamu, kitalált hír, elfogult, valamilyen cél érdekében szándékosan egyoldalú megközelítés..
Forrás: lexiq.hu
Hát pont ez a rész szól rólad. :D Csak hogy segítsek eligazodni a fogalmak neked kissé bonyolult hálójában... :D
Nem talált Grigorij mert az álhír és a hírhamisítás két külön dolog.Mondom, hogy nem vagy tisztában a fogalmakkal.
De legalább próbálkoztál amit értékelek..:D
Mert ez azt jelenti ,hogy fejlődni akarsz.
 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 459
16 824
113
Csak egy példa. Izrael előre tájékoztatja az oroszoknak mielőtt szétbombázza az oroszok szövetségeseit Szíriában. Érdekes nem? Vannak a közel-keleten egyéb érdekes dolgok is.

Etnikailag és vallásilag megosztott terület ahol a határok nem fedik az etnikai és vallási határokat. A közel-kelet egy hangyaboly amit jobb nem piszkálni, az USA tényleg belepiszkált és nem is tett jót. De a közel-kelet összes problémája miatt az USÁ-t okolni teljes tévedés.
Az a három ország,amit írtam,az csak egy kis szelete a tortának. Felsorolhatok még nagyjából harmincat,ahol keverik a fekáliát
 
W

Wilson

Guest
Kifejezett orosz propaganda eddig sem volt, legfeljebb bokira lehett mondani hogy egyértelműen oroszbarát. Itt nagyjából kiegyensúlyozott eszmecsere folyt különösebb agitációs propaganda nélkül, amíg te meg nem jelentél a klónjaiddal. A te célod egyértelműen az értelmes eszmecsere ellehetetlenítése, egyrészt a több ezer mainstream ukrán propaganda bemásolásával, másrészt azzal, hogy szándékosan félreértelmezel minden kérdést, tükörvádolsz, nem a tárgyra reagálsz, ferdíted, meghamisítod a híreket és a hozzászólásokat is, képtelennek tűnsz árnyaltan látni dolgokat, a másik álláspontját megérteni. A tevékenységed itt egyenlő a kommunikációs zavarkeltéssel, dezinformálással, floodolással, és te vagy az egyetlen aki minden nap százon felüli hozzászólással rombolsz, minden napszakban, a hét minden napján. Beszédes, hogy csak a háború kitörése óta több mint 7000 kommented van, kb annyi amit boki összesen évek alatt kommentelt. Még a fasorban sincs senki ehhez a mennyiséghez képest ez majdnem 100 hozzászólás naponta. Beláthatod, hogy amit művelsz az nem fórumozás, hanem egy nagyon céltudatos információs háború, ráadásul kicsiben azt csinálod ami nagyban megy az ukrán médiában, mindenféle ellenvélemény, kérdés kiszorítása a közbeszédből. Ha nem megbízásból csinálod, akkor egy mániákussal van dolgunk. Látod még külön fórumszabályt is kellett hozni miattad, hogy korlátozva legyen a napi hozzászólásszám. Kíváncsi leszek erre mit fogsz lépni. Új accountok? Egyéb topikok betámadása? És a legjobb, hogy mindezt "életmódváltással" magyarázod, azaz véletlenül pont a háború eszkalálódása óta minden idődet itt töltöd, tényleg ha ez egy ember műve, az kész agyrém :)
A fórum szabályzatot pont a hozzád hasonlók miatt kellett módosítani, ugyanis te semmilyen ellenvéleményt nem tűrsz meg.
 
  • Tetszik
Reactions: kriss02 and PPP

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Egyébként Szeverodonyeck ostroma még mindig Ukrajna számára a kedvezőbb forgatókönyv. Az eredeti elképzelés ugye Donbasz teljes bekerítése volt, de azt egyelőre feladták az oroszok. Most gyakorlatilag a teljes orosz invázió két nem is túl nagy méretű ukrán városra összpontosul és így tudnak lassan eredményeket felmutatni. Az oroszoknak még mindig új erőket kéne felmutatni, mert a meglévők előbb fognak felmorzsolódni mint az ukránok. Az ukránoknak fejlettebb tartalékosi rendszere van és védekezni mindig könnyebb.
Mennyi Ukrán katonát fenyeget bekerítés?Azon gondolkozzál el,még egy Mariupolt hogyan díjazna a köznép?Már az ukrán tábornokok is a nyakát tekernék a színész Zelenszkijnek
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
539
1 951
93
A wikivel nem ez a baj, ha politikai, ideológiai, történelmi dolgokról van szó, hanem a "Reliable soruce" követelmény és a totális liberális uralom a szerkesztők között.

A szennysajtó természetesen mindig megbízható forrás, a fősodorba nem illő, pedig soha. NYT, Washington Post, CNN akármennyit hazudhat, mindig megbízható forrásnak számít a wikipedián, míg az RT akkor sem, ha azt írta, tegnap esett az eső, vagy felkelt a nap.

Ebből adódik a jól ismert körkörös hivatkozás wikipediára applikált változata: john doe leírja a NYT-ban, hogy te szélsőjobboldali populista vagy, akkor az hiába vélemény, mivel megbízható forrás is lehozta, onnantól a wikipedián keresztül tényállításnak fog minősülni, mivel ez egy enciklopédia hivatkozásokkal.

Hasonló ez nagyban, mint nálunk a weyerbélázás: pár napja is örültek maguknak a libbantak, hogy a Bloomberg elítélte Magyarországot stb stb. MEgnézed kik jegyzik a cikket: Klág Dávid, Kőműves Anita stb stb.

Nézd meg pl mit ír a wikipedia Jack Posobiecről, vagy Mike Cernovich-ról, és mit ír Rachel Maddowról vagy Malcolm Nance-ről.
A wikipedia az egyoldalú liberális véleményterror egyik eszköze.
Köszönöm!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 689
8 707
113
Mennyi Ukrán katonát fenyeget bekerítés?Azon gondolkozzál el,még egy Mariupolt hogyan díjazna a köznép?Már az ukrán tábornokok is a nyakát tekernék a színész Zelenszkijnek
Pontosan nem tudom, talán valahol 10 ezer környékét olvastam. Meg elvileg a legnagyobb harcértékű alakulatokról van szó.

Nem hiszem hogy Szeverodonyeck eleste alapvetően megváltoztatná a helyzetet. Van egy olyan érzésem hogy katonai döntésekben nem Zelenszkij a meghatározó.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Tehát a közelmúlt történéseit adják elő, "liberális" változatban!
Ez túl finom, leegyszerűsített megközelítés.
A libbant narratívába, vagy az amerikai külpol propagandába illően erősítenek fel, vagy nyomnak el egy egy témát, cimkéznek fel embereket.

Rachel Maddow az egyik leggusztustalanabb, legpártosabb, legkárosabb hazudozó az MSNBC-n. Ilyenkor csak esetleg 1-2 helyen megjelenik, hogy valaki szerint, meg ellentmondásos stb stb. Miközben a másik oldalon már a felvezetés is olyan, ami echte értékítélet, és mindezt arra alapozva, hogy xy mit írt egy megbízható forrásnak számító sajtótermékbe. Hogy mi számít megbízhatónak? Azt a libbant szerkesztők közössége donti el.
 
W

Wilson

Guest
Csak egy héten keresztül az excaliburtól M777 kombótol vártad a megváltást,csak nem látjuk.Most az MLRS lett a vágyaid álma,hogy ez a "ruszkikat" biztosan megfekteti.Egy hét múlva miben ábrándozol majd?
Nem várta senki sem megváltást az M777-s Excalibur kombótol a megváltást, olvass vissza arról beszéltem,hogy ezzel kiegyenlítődnek az erőviszonyok és a 40 km hatótávolságával az Excalibur esetében az ukrán erők előnyben lehetnek az oroszok Krasznopol irányított lövedékeivel szemben.

Ami pedig az ukrán tüzérséget és a nyugati tűzérségi eszközöket és azok hatékonyságát illeti azt javaslom neked, hogy olvass bele Girkin blogjába...
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
349
2 322
93
Egyszerűen próbálom meg, hogy megértsd;
A gonosz Putyin személyesen Zselenszkij-t is kijelölhetné célpontnak, mert van olyan hatótávolságú és pontosságú fegyvere ami erre alkalmas.
Mégsem tudja megtenni, mert nem ismeri Zselenszkij koordinátáit. o_O
Csak nem éri meg belőle hősi halottat csinálni.Több kárt okoz hazájának élve.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 689
8 707
113
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
539
1 951
93
Ez túl finom, leegyszerűsített megközelítés.
A libbant narratívába, vagy az amerikai külpol propagandába illően erősítenek fel, vagy nyomnak el egy egy témát, cimkéznek fel embereket.

Rachel Maddow az egyik leggusztustalanabb, legpártosabb, legkárosabb hazudozó az MSNBC-n. Ilyenkor csak esetleg 1-2 helyen megjelenik, hogy valaki szerint, meg ellentmondásos stb stb. Miközben a másik oldalon már a felvezetés is olyan, ami echte értékítélet, és mindezt arra alapozva, hogy xy mit írt egy megbízható forrásnak számító sajtótermékbe. Hogy mi számít megbízhatónak? Azt a libbant szerkesztők közössége donti el.
Ezek a rachel félék kicsit felülreprezentáltak a "szórakoztató" iparban! Ez se véletlen gondolom?
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Kifejezett orosz propaganda eddig sem volt, legfeljebb bokira lehett mondani hogy egyértelműen oroszbarát. Itt nagyjából kiegyensúlyozott eszmecsere folyt különösebb agitációs propaganda nélkül, amíg te meg nem jelentél a klónjaiddal. A te célod egyértelműen az értelmes eszmecsere ellehetetlenítése, egyrészt a több ezer mainstream ukrán propaganda bemásolásával, másrészt azzal, hogy szándékosan félreértelmezel minden kérdést, tükörvádolsz, nem a tárgyra reagálsz, ferdíted, meghamisítod a híreket és a hozzászólásokat is, képtelennek tűnsz árnyaltan látni dolgokat, a másik álláspontját megérteni. A tevékenységed itt egyenlő a kommunikációs zavarkeltéssel, dezinformálással, floodolással, és te vagy az egyetlen aki minden nap százon felüli hozzászólással rombolsz, minden napszakban, a hét minden napján. Beszédes, hogy csak a háború kitörése óta több mint 7000 kommented van, kb annyi amit boki összesen évek alatt kommentelt. Még a fasorban sincs senki ehhez a mennyiséghez képest ez majdnem 100 hozzászólás naponta. Beláthatod, hogy amit művelsz az nem fórumozás, hanem egy nagyon céltudatos információs háború, ráadásul kicsiben azt csinálod ami nagyban megy az ukrán médiában, mindenféle ellenvélemény, kérdés kiszorítása a közbeszédből. Ha nem megbízásból csinálod, akkor egy mániákussal van dolgunk. Látod még külön fórumszabályt is kellett hozni miattad, hogy korlátozva legyen a napi hozzászólásszám. Kíváncsi leszek erre mit fogsz lépni. Új accountok? Egyéb topikok betámadása? És a legjobb, hogy mindezt "életmódváltással" magyarázod, azaz véletlenül pont a háború eszkalálódása óta minden idődet itt töltöd, tényleg ha ez egy ember műve, az kész agyrém :)
Wilsonék sokan vannak műszakban váltják egymást.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A fórum szabályzatot pont a hozzád hasonlók miatt kellett módosítani, ugyanis te semmilyen ellenvéleményt nem tűrsz meg.
Mégis honnan veszed, hogy nem tűrök meg ellenvéleményt? Semmi bajom semmiféle ellenvéleménnyel. Látod megint a szokásos wilsoni recept: tükörvád, vád, mindenféle alap vagy kontextus nélkül, egy olyan válaszban ami nem foglalkozik érdemben a felvetésekkel. Egyébként is, mi az összefüggés a hozzászólások limitálása, és az ellenvélemény eltűrése között. Itt vagy te aki egyedüliként százas nagyságrendben kommentelsz, az új szabály pedig korlátozza a hozzászólások számát. Akkor kire is vonatkozik inkább? Rád vagy azokra akik reagálnak az álhíreidre?