[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 375
8 959
113
Jobban tennék, ha saját légvédelemre gyűjtene a három kis balti állam, hogy ne nekünk kelljen ott őrjáratoznunk. Persze ez a

NATO tagok vagyunk, mi is ok is.
mi nem tudnank megvedeni magunkat valoszinuleg meg a romanoktol sem.
mi is csak ket eve kezdtunk kolteni fegyverkezesre es most is boven 2% alatt vagyunk.

ha nem lennenk nato tagok, meg mondjuk a kornyeken mas se, akkor szepen irtanank egymast ahogy mindig is tettuk.
vagy nezegetnenk az itt allomasozo orosz csapatok csili-vili tankjait, mint 88-ban es kuss lenne mindenkinek.

persze lehet bizni abban, hogy a szovjet barataink velunk kiveteleznenek, valamiert, de mi most csak az eun belul vagyunk fontosak a ruszkiknak.

lehet azt mondani hogy nem kell Nato, de egy alfold kozepen szovetsegesek nelkul nem tudom meddig tudnank itt kemenykedni.
Érdeklődéssel olvastam véleményedet a natoról meg a helyi erőviszonyokról és M.o helyzetéről, bár nem okvetlen értek vele egyet, ez azonban lényegtelen. Azt nem értem csupán, mi a pitypangért írtad ezt válaszként a kommentemre? Semmi köze egymáshoz a két bejegyzésnek.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 856
27 350
113
jo nagy marhak ezek a kulfoldiek azert, akik nyelvtudas nelkul elmennek egy ilyen konfliktusba, nem mindig tudjak kiszolgalni oket, ez nem olyan haboru amihez szerintem egy nyugati katona szocializalodva van. plusz rajuk nem vonaktozik a genfi egyezmeny.
kivancsi lennek, hogy a csecsenekre mondjuk vonatkozik e vagy hogy ok kulfoldi harcosok-e. valoszinu orosznak szamitanak ebben az esetben.

irta vmi "zsoldos", mert nehanyan tenyleg ideologiabol mennek ukrajnaba harcolni, hogy az ellatmany fegyver beszerzese sokszor egy egy telefonszamon, ismeretsegen mult,helyismereten mult, tehat nem ugy tunt hogy van kozponti ellatmany es nevre szoloan kapod a cuccot, hanem magadnak szervezed a felszerelest a terepen, a loszertol a kajaig, ismerni kell valakit.

de ez nem tudom mennyire altalanos, biztos van ilyen is, olyan is, de az ukran vedelembol siman kinezem, hogy ilyen laza matrix szervezetben kapcsolodnak ossze.

egy masik beszamoloban meg az volt, hogy kijev kornyeken egy par kilott ruszki tank mellett - kozvetlenul a csata utan - megjelentek ilyen spec oposok, a helyi rendorseg, partizan szeru alakok, katonak, kb elszivtak egy cigit igy egyutt aztan ment mindeki a dolgara a szelrozsa minden iranyaba.

de ez is anekdota nem teny.

nem dicserni akartam az ukranokat, csak megosztani amit olvastam.
Mivel a csecsenek orosz állampolgárok, ez nem kérdés. Az ukrán oldalon harcolok, na ők más tészta.
Ezt egyébként nem is értem nálatok.. Egy navahó származású USA állampolgár esetében felmerül nálatok, h nem amerikai katonának számít? Vagy egy fekete esetében?
 
W

Wilson

Guest
Azovstal...az Azov lényegében megsemmisült + elkényeztetett bugris nyugati zsoldosok picsogva rohannak haza, ők az afgán, iraki civilek gyilkolászásához szoktak, nem valódi katonák elleni harchoz.
Azok nem Ukrajna legütokepesebb egységei voltak bár kétségtelen, hogy nagy harcértékkel rendelkeztek, az ukránok szerint a legharcedzettebb és legütokepesebb haderő Donbaszban harcol.De mivel ez a háború már több mint három hónapja tart a hercedzett jelző lassan az ukrán haderő egészére igaz.
 
  • Vicces
Reactions: grigorij3

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 405
16 631
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
Army Recognition: Ukrainian soldiers use All-Terrain Vehicle Geon Strike 1000 armed with Skif anti-tank missile

Ukrainian_soldiers_use_All-Terrain_Vehicle_Geon_Strike_1000_armed_with_Skif_anti-tank_missile_925_001.jpg
Jóhogy nem golfautó!
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Azok nem Ukrajna legütokepesebb egységei voltak bár kétségtelen, hogy nagy harcértékkel rendelkeztek, az ukránok szerint a legharcedzettebb és legütokepesebb haderő Donbaszban harcol.De mivel ez a háború már több mint három hónapja tart a hercedzett jelző lassan az ukrán haderő egészére igaz.
Persze, hogy Donbaszban harcol a legütőképesebb, ha az addigi legütőképesebbet kipcsiázták az oroszok, akkor ez második helyről előjött elsőre. És így tovább, amíg marad egy féllábú vak covidos ukrán katona, na ő lesz a legutolsú és egyben a legkeményebb legharcedzettebb, mert a többi halott lesz vagy hadifogoly vagy dezertőr akinek több esze van.
A 3 hónap háború meg nem harcedzetté teszi őket, hanem elsősorban kimerültté, motiválatlanná, megkeseredetté, ami nem is csoda.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 375
8 959
113
ami tablazatot wilson feltett az eleg lehangolo kepet festett arrol, hogy milyen know how-hoz fernek hozza az oroszok,
ezert tunik hitelesnek, mert nem azt irtak, hogy minden mikrocsipet meg optoelektronika van keznel.

a szilovikok nagyjabol kepben vannak azzal, hogy mire kepes az orosz technologia es szukseguk van valamilyen technologiai importra.
par eve volt sztori, hogy kinaban nem tudnak golyostollat gyartani, mert az egyik alkatreszt a golyostollhoz nem kinaban gyartottak.
aztan ezt a kapacitast buszkesegbol potoltak.

Oroszorszag abban bizhat, hogy egyszeruen tul nagy ahhoz, hogy sokaig kikozositsek, nem is lehetseges, ahogy ursula vergodese is mutatja.

oroszorszagra szukseg van a klimavedelemtol kezdve afrika elelmiszer ellatasaig mindenhez.

nem kellene hogy ellenseg legyunk egymasnak.

a nemetek nem is kuldenek fegyvert ukrajnaba.
Értem amit írsz, szép és jó lenne a világ ha mindenki így gondolná, de attól tartok, hogy ez még a nagyon távoli jövő, ha lesz ilyen egyáltalán. Persze nem a kisemberek miatt.