[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 890
40 826
113
Tegnap esti helyzet + térkép.
Naprakész információk
Már második napja az ukrán részről elkövetett atrocitások váltak a nap témájává. Folytatódik a Donyecki Népköztársaság lakosságának nyílt népirtása. ütött ma a 22-es és az 5-ös számú iskolára esett Donyeckben. elpusztult 6 ember, további 16 ember megsérült. Ismeretes, hogy a fegyveresek 155 mm-es kaliberű amerikai M-777 tarackokból lövöldözik Donyecket.
Napi helyzet a frontokon:
  • A harkovi fronton a helyzet kiegyenlített. A frontvonalnak az orosz határok felé tolására tett sorozatos sikertelen kísérletek után az ellenség visszavonult. A hírek szerint az ukrán fegyveres erőknek sikerült átkelniük a Szeverszkij-Donyecen, és ismét hídfőállást készítenek a csapásmérő erők átadására.
  • Az Izyum szektorban az RF fegyveres erői Szlavjanszk felé nyomulnak, de az ukrán fegyveres erők megtartják pozícióikat. A harcok mostanra Szvjatogorszkig terjedtek: az ukrán hadseregnek ott előnyös tüzérségi pozíciói vannak. Emellett orosz csapatok nyomulnak előre a másik oldalról, Liman teljesen be van foglalva. Az RF fegyveres erők kiszabadították Dibrovát és az Old Caravant, most Raygorodok felé próbálnak haladni.
  • Lugansk front . Az ukrán fegyveres erők egyes részei továbbra is tartják Szeverodonyeck központi régióit és az Azot üzem ipari övezetét. Az orosz csapatok gyakorlatilag kiütötték az ellenséget Szeverodonyeckből – a megmaradt fegyveresek lakóépületekben rejtőznek. Borovskoye faluban lakóépületekben a nacionalisták lőállásokat szereltek fel, beleértve a mesterlövészeket is. A helyi lakosoknak megtiltották a város elhagyását. A jelentések szerint az orosz fegyveres erők előrenyomultak Kamyshevakhban, és már a falu 80-90%-át ellenőrzik. Kamyshevakha elfoglalása célirányosabb támadást tesz lehetővé Vrubovka ellen, és az Ukrán Fegyveres Erők teljes csoportosulását Zolote-ban három oldalról blokkolják.
  • A déli fronton , Herson és Nikolaev régiók határán a front „életre kelt”, az ukrán fegyveres erők harmadik napján ellentámadást próbálnak végrehajtani. Readovka korábban azt írta , az első két próbálkozás kudarcot vallott. Az Orosz Föderáció fegyveres erői szinte veszteség nélkül sikerültek. A mai támadás Sznegirevkánál zajlik egy zászlóalj taktikai csoport erőivel, tüzérséggel támogatva.
  • Nem hagyható figyelmen kívül a melitopoli terrorcselekmény sem . 7:40 körül a felszabadult Melitopol központjában mennydörgött robbanás. Ennek következtében két önkéntes megsérült. „Most a kórházban vannak. Ismeretes, hogy ukrán szabotőrök állnak a melitopoli robbanás mögött.
  • határ menti területek . Figyelembe véve a Kurszk régió Ukrajnával határos határvidékein kialakult jelenlegi helyzetet, az RF Védelmi Minisztériumának vezetője nevében a régió megerősítése folyamatban van. az RF fegyveres erők további csoportosítása. A Brjanszki régió határán az orosz határőrök összecsaptak az ukrán DRG-vel – többen meghaltak.
  • Érkezések . APU kilőtt lakóépületek Ocheretino faluban, amely Kijev által ellenőrzött területen található. Az LPR-ben található Sztahanov település ágyúzása során egy ember meghalt, nyolcan pedig megsérültek. Horlivkában ágyúzás miatt óvoda, gázvezeték és elektromos alállomás megrongálódott, a város egy része áram nélkül maradt. Ezenkívül az ukrán hadsereg nehéztüzérséggel lőtt ma Makiivkára.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113

Máshol is írnak az orosz fegyelmi és morális problémákról.
Valószínűleg az aktív siker propagandával, illetve az ukrán erők lejáratására irányuló .PSYOPS, INFOOPS műveletekkel ezeket a híreket igyekeznek hatástalanítani.

Tényleg nem lehet könnyű a ruszkikat egy ilyen sikertelen, sok veszteséggel, kevés eredménnyel járó rabló hadjáratban harcra kényszeríteni.
Lehet ez lesz a Putyinizmus haláltusája.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Melyiknek? A neved nem magyar, az avatárod valami mongoloid, minket pedig bedarálnának egy harmadik világháborúban szóval ez a szép közhely nem tudom miként releváns.
A nevemet és avataromat érintő szánalmas támadásoddal nem kívánok foglalkozni, mivel egy bizonyos szint alá nem megyek, és jól láthatóan a számodra a béka seggének a szintje is megugorhatatlan.
Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban. Az oroszok az egyetlenek, akik erővel szembe szállnak az Új Világrend bevezetésével, ezért is kívánatos teljes győzelmük az ukrán hadszintéren. A közvetlen orosz magyar határ lehetővé tenné hazánk kiszakadását az euro-atlanti integráció halálos öleléséböl. Ez az egyetlen esélye a magyar nemzet és haza fennmaradásának
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
A nevemet és avataromat érintő szánalmas támadásoddal nem kívánok foglalkozni, mivel egy bizonyos szint alá nem megyek, és jól láthatóan a számodra a béka seggének a szintje is megugorhatatlan.
Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban. Az oroszok az egyetlenek, akik erővel szembe szállnak az Új Világrend bevezetésével, ezért is kívánatos teljes győzelmük az ukrán hadszintéren. A közvetlen orosz magyar határ lehetővé tenné hazánk kiszakadását az euro-atlanti integráció halálos öleléséböl. Ez az egyetlen esélye a magyar nemzet és haza fennmaradásának
A woke-nál elvesztettél. Az ilyen ideológiák jönnek mennek de ha az oroszok a határunkon lesznek akkor az egy folyamatos fenyegetés lesz de ezt nem várom hogy értsd. Amíg valakinek a magyarság a szittya, meg hátra nyilazás, turul madár addig még a nemzetről alkotott fogalma gyerekcipőben jár.
 
W

Wilson

Guest
Nem sokkal éjfél előtt sikerült megegyeznie az uniós állam- és kormányfőknek az orosz olajra kivetett szankciókban. A hétfői csúcstalálkozó előtt sokan nem is remélték, hogy végül lesz megegyezés, de úgy tűnik, az egyik ezzel kapcsolatos javaslat sikeres volt.

Charles Michel
, az Európai Tanács elnöke a Twitteren azt írja, hogy a megegyezés az Európába érkező orosz olaj kétharmadára kiterjed, ami arra enged következtetni, hogy Magyarország végül mentességet kapott a csövön érkező olajra.



Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke viszont azt írta, hogy az év végéig az orosz olajexport 90 százalékát beszüntetik, ami arra enged következtetni, hogy a csövön érkező olajra adott mentesség csak ideiglenes.



A szankciós megállapodásban szerepel még az is, hogy az orosz Sberbankot is kirakják a SWIFT-ből, ami valóban komoly fájdalom lehet majd Oroszországnak, mert ez az egyik utolsó nagy orosz bank, ami része volt a nemzetközi pénzügyi kommunikációs szervezetnek.

Az olajszankciók hátteréről, és arról, hogy mit jelent ez Magyarország számára, itt írtunk részletesen.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 836
113
Az ilyen bölcs emberek mint te többet ártottak mint akármelyik hadosztály. Mi a nemzet alapja itt Magyarországon, a gyökere te segghülye fasz? Semmi mással nem foglalkozik ebben a kérdésben az szdsz-es szellemetek oly régóta, csak hogy megmagyarázza hogy a magyar nemzetet és annak Kárpát-medencei államát megalapító magyarok azok nem magyarok ám, csak minden más. Betolsz egy ilyen hányadékot ide utána mire gondolsz, mi a magyar nemzet? Á izé, ööö óvasztótégely, mer mondták?
Ne foglalkozz vele. Rombolni jár ide. :)
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 890
40 826
113
A legfontosabb dolog az ukrán fegyveres erők vezérkarának összefoglalójából :

▪️Szeverszk irányában az Orosz Föderáció aknavetőkkel lőtt az ukrán fegyveres erők objektumaira Csernyihiv és Szumi régiókban.

▪️Slobozhansky irányban az Orosz Föderáció tovább készül az offenzívára, tanulmányozza az előrehaladás, a fegyverek és katonai felszerelések szállításának lehetséges módjait.

▪️Harkov irányában az Orosz Föderáció lőtt az ukrán fegyveres erők objektumaira Terny, Lozovaya, Protopopovka, Rudnevo, Sokolovka és mások településein.

▪️Szlavjanszki irányban az Orosz Föderáció fő erőfeszítései a megszállt vonalak és ellátási útvonalak fenntartására összpontosultak, megteremtve a feltételeket a további offenzívához.

▪️Donyeck irányában az Orosz Föderáció aknavetőkkel, ágyútüzérséggel és MLRS-ekkel lövi az ukrán egységeket az ütközési vonal mentén. A fő erőfeszítések a Severodonetsk feletti ellenőrzés megteremtésére irányulnak. Folytatódtak a támadások Szevrodonyeck és Toshkovka térségében.

▪️Liman irányban az Orosz Föderáció átcsoportosul és offenzívára készül.

▪️Bakhmut irányban az RF fegyveres erői harci és rohamműveleteket hajtottak végre Zolotoe, Kamyshevakha, Pochechnoye, Berestovoye, Pokrovskoye, Dolomitnoye településeken. A harcok folytatódnak.

▪️Az Orosz Föderáció Avdejevka, Kurakhovsky, Novopavlovsky és Zaporizhzhya irányban légicsapásokat intézett az ukrán fegyveres erők objektumaira Malaja Tokmacska, Novoandreevka térségében.

▪️Dél-Buzs irányában az ellenség nem folytatott aktív ellenségeskedést. Katonai létesítmények tűzpusztítását végezte Aleksandrovka, Pribuzhskoye, Posad-Pokrovskoye, Novogrigorovka, Osokorovka, Knyazevka és Trudolyubovka településeken.

t.me/RVvoenkor
Úgylátszik Herszon környékén nem történt semmi, ezek szerint az akció füstbe ment:D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Ahhoz kepest szerintem az osztrakot csaptak fejbe viperaval. Azt amelyik a foldon fekudt. Lattam mar viperaval fejbe vagott embert, na az volt olyan allapotban. Amugy az osztrak taxis azmennyire osztrak? Gondolom Becsben is dul a taxismaffia.
Szerintem csak szarul esett. Belefejelt az aszfaltba, kemény ám az... A videón én nem láttam viperát.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 731
30 256
113
A mindenit,akkor te elhitted Kijev Szellemét is? A kapor propaganda tolta ezerrel,te meg kajáltad ezerrel?

Unortodox módon kezdtem gondolkodni:

Wilson is likeolta->WTF? Mégis ukrán tüzérség, esetleg Wilson átállt, feltörték az accját?->Megnyugtatásra kérdés a fórumon: ukrán?->megnyugtató válaszokat követően a számomra is elsőre orosz beazonosítás után, hogy jé, mégse vagyok vak, orosz->jelzés a fórumon, hogy oké, majd okok megjelölése, hogy miért volt a bizonytalanság->továbblépés újabb kommentek olvasására. :D


Joe Biden amerikai elnök aláírta azt a rendeletet, amely egy évre eltörli a Trump-kormányzat által az ukrán acélimportra kivetett 25 százalékos többletvámot.

Erről a Fehér Ház sajtószolgálata számolt be .

"Ukrajna kohászati iparát súlyosan megrongálta az Orosz Föderáció indokolatlan, provokálatlan és gátlástalan háborúja Ukrajna ellen. Az Egyesült Államokba irányuló teljes acélimport kevesebb mint 1%-a volt" - áll a közleményben.

Hangsúlyozzák azonban, hogy az Egyesült Államok érdeklődik az Ukrajna számára történelmileg fontos kohászati ipar iránt, hogy "ez az iparág gazdasági mentőöv legyen, amíg az ország talpra áll".
Milyen ukrán kohászat? :rolleyes:
Hitler meg nemet.
Jezus meg roman.
Vagy ukran?
Jézus wakandai volt! Ne torzíccsss! :hadonaszos::D
Ezt komolyan? :))) Realista vagyok...
És mivel a többiek már reagáltak nem is írom ide mit gondolok rólad, mert Tcat elintézi a kakilómat :D
Átalakítja pisilővé? :rolleyes:
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 422
6 982
113
Jóval kisebb. A nagyobb probléma, hogy miből lehetne fenntartani a megmaradt országot?
maradékukrajna gazdasága erősen függ a tengeri kijárattól
ez odesszát jelenti
hogy odesszát be akarják-e húzni az oroszok, az egyelőre nem dőlt el
ha viszont odesszában megjelennek a harpoonok és ezzel az egész feketetengeri hajóközlekedést veszélyeztetik akkor nem érdekes akarják-e, kénytelenek lesznek