[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 856
113
A nevemet és avataromat érintő szánalmas támadásoddal nem kívánok foglalkozni, mivel egy bizonyos szint alá nem megyek, és jól láthatóan a számodra a béka seggének a szintje is megugorhatatlan.
Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban. Az oroszok az egyetlenek, akik erővel szembe szállnak az Új Világrend bevezetésével, ezért is kívánatos teljes győzelmük az ukrán hadszintéren. A közvetlen orosz magyar határ lehetővé tenné hazánk kiszakadását az euro-atlanti integráció halálos öleléséböl. Ez az egyetlen esélye a magyar nemzet és haza fennmaradásának
pedig igazán lecserélhetnéd egy olyan értelmes magyar szóra mint az "omae" ha már csak ebbe tud belekötni :D
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Az ilyen bölcs emberek mint te többet ártottak mint akármelyik hadosztály. Mi a nemzet alapja itt Magyarországon, a gyökere te segghülye fasz? Semmi mással nem foglalkozik ebben a kérdésben az szdsz-es szellemetek oly régóta, csak hogy megmagyarázza hogy a magyar nemzetet és annak Kárpát-medencei államát megalapító magyarok azok nem magyarok ám, csak minden más. Betolsz egy ilyen hányadékot ide utána mire gondolsz, mi a magyar nemzet? Á izé, ööö óvasztótégely, mer mondták?
Ön az ilyen személyeskedő kommenteket jelenteni szoktam.
Szükségtelen és undorító. Remélem páran szünetelni is mentek majd...

Határozd meg, hogy mi a hazafiasság, aztán ha nem felel meg a hazádfia az általad felállítottnak, akkor ellenség.

Közben persze ez a te gőgöd...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
Ön az ilyen személyeskedő kommenteket jelenteni szoktam.
Szükségtelen és undorító. Remélem páran szünetelni is mentek majd...

Határozd meg, hogy mi a hazafiasság, aztán ha nem felel meg a hazádfia az általad felállítottnak, akkor ellenség.

Közben persze ez a te gőgöd...
Le sem szarom ha jelented. Semmi gőg nincs ebben, annyire egyszerű realitás, hogy valami sokak számára érthetetlen okból Magyarország elnevezésének lehet valami köze a magyarokhoz, hogy egyszerűen hihetetlen a rendre a fejét felütő faszság. Meg kell ám vedened a faszságot neked is, különben mi is lenne itthon ha magyar szemszög érvényesülne igaz szuperintelligencia?
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 426
12 084
113
Ön az ilyen személyeskedő kommenteket jelenteni szoktam.
Szükségtelen és undorító. Remélem páran szünetelni is mentek majd...

Határozd meg, hogy mi a hazafiasság, aztán ha nem felel meg a hazádfia az általad felállítottnak, akkor ellenség.

Közben persze ez a te gőgöd...

Azt hittem a foglalkozásodból kifolyólag ígyis jelentessz mindent, csak mondjuk nem a modiknak.

Szerintem kár filozófiai mélységekbe belemenni. Beteg liberális értékrendbe még a nyílt hazaárulás is hazafias cselekedet. (Sőt, igazán csak az elfogadható szerintük)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ön az ilyen személyeskedő kommenteket jelenteni szoktam.
Szükségtelen és undorító. Remélem páran szünetelni is mentek majd...

Határozd meg, hogy mi a hazafiasság, aztán ha nem felel meg a hazádfia az általad felállítottnak, akkor ellenség.

Közben persze ez a te gőgöd...
A személyeskedést az elvtársad kezdte, és a jelentgetősdi is elég komcsi tempó. Az eddigi megszólalásaid alapján te a hazafiasság semmilyen kritériumának nem felelsz meg
 
W

Wilson

Guest
maradékukrajna gazdasága erősen függ a tengeri kijárattól
ez odesszát jelenti
hogy odesszát be akarják-e húzni az oroszok, az egyelőre nem dőlt el
ha viszont odesszában megjelennek a harpoonok és ezzel az egész feketetengeri hajóközlekedést veszélyeztetik akkor nem érdekes akarják-e, kénytelenek lesznek
Biztos lehetsz benne, hogy megjelennek a Harpoonok Odesszában.De egy Odessza elleni támadás nem lenne egy fáklyás menet, és elnézve az oroszok donbaszi offenzíváját és Lavrov legutóbbi nyilatkozatát,én egy Odessza elleni támadásra jelenleg nem sok esélyt látok...

A Pentagon megengedi az eszkalációt Ukrajnában, és döntő csatákról beszél...​

2022. MÁJUS 31., KEDD, 07:44

A vezérkari főnökök egyesített testületének elnöke, Mark Millie tábornok elismeri az ukrajnai háború eszkalációjának lehetőségét, és úgy véli, hogy a következő hetek meghatározhatják a háború további menetét.

Forrás : Mark Millie a Fox Newsnak adott interjújában , Ukrinform

"Úgy gondolom, hogy az eszkaláció lehetősége mindig fennáll, kezelnünk kell, és fel kell mérni az eszkaláció esélyeit, és meg is tesszük."

Részletek : A tábornok hangsúlyozta, hogy Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter folyamatos kapcsolatban áll Ukrajna védelmi miniszterével, valamint ukrán kollégájával is.

Millie szerint ez lehetővé teszi "az eszkaláció kezelését és megakadályozását, hogy valami szörnyűbbre fajuljon, mint most".

Az amerikai katonai vezető közölte, hogy „döntő hadműveleti csaták” zajlanak az ukrán erők és az orosz megszállók között Kelet-Ukrajnában.

Tisztázta, hogy a háború további alakulását nagyban meghatározzák a következő hetek.


Oroszország évente mintegy 22 milliárd dollárnyi olajbevételtől eshet el az EU olajembargója miatt - számította ki a Bloomberg.

▪️ Oroszország évente mintegy 10 milliárd dollárt veszítene az Európába irányuló tengeri olajexport tilalmából.

▪️ A Druzsba vezeték északi ágán keresztül Lengyelországba és Németországba irányuló szállítás leállítása további 12 milliárd dollárral csökkentené a bevételeket.

▪️ További káros tényező lenne, hogy Oroszország meredek árengedménnyel - akár 34 dollár/hordó árengedménnyel - értékesíti kőolaját Ázsiában a Brent olaj referenciaárához képest.


Franciaország nyomozást követel újságírója Luhanszk régióban történt halála ügyében​

2022. MÁJUS 31., KEDD, 08:22

Catherine Colonna francia külügyminiszter átlátható vizsgálatot sürget Frederic Leclerc Imhoff francia BFMTV újságíró luhanszki vidéki halála ügyében.

A European Truth szerint ez áll a miniszter nyilatkozatában, aki az újságíró halálának napján Kijevben járt.

"Mélységesen sokkoló Frederic Leclerc Imhoff, a BFM újságírójának halála, aki ma meghalt miközben az ukránok evakuálását célzó hadműveletről tudósított Severodonyeck közelében. Elítélem, és részvétünket fejezem ki családjának és kollégáinak" - mondta Kolonna.

"Franciaország követeli, hogy a lehető leghamarabb indítsanak átlátható vizsgálatot a tragédia körülményeinek megvilágítása érdekében" - mondta.

Elmondása szerint Franciaország megerősíti állandó és határozott elkötelezettségét a sajtószabadság mellett világszerte, valamint az újságírók és mindazok védelmében, akik nyilatkozatai a szabad tájékoztatást és a nyilvános vitát elősegítik.

Mint arról beszámoltunk, a kiürítési anyagot előkészítő Frederic Leclerc Imhoff francia BFMTV újságíró a Luhanszk régióban vesztette életét az evakuációs oszlop orosz csapatok általi ágyúzása következtében .

 
  • Tetszik
Reactions: Vogon and Bleroka

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
A nevemet és avataromat érintő szánalmas támadásoddal nem kívánok foglalkozni, mivel egy bizonyos szint alá nem megyek, és jól láthatóan a számodra a béka seggének a szintje is megugorhatatlan.
Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban. Az oroszok az egyetlenek, akik erővel szembe szállnak az Új Világrend bevezetésével, ezért is kívánatos teljes győzelmük az ukrán hadszintéren. A közvetlen orosz magyar határ lehetővé tenné hazánk kiszakadását az euro-atlanti integráció halálos öleléséböl. Ez az egyetlen esélye a magyar nemzet és haza fennmaradásának
"Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban."
A Woke kultúra terjedésével sok kis létszámú embercsoport kultúrája kihalt már? Csak mert van ellenpéldám... a Benelux államok... azt hiszem Woke... még a kis falucsoportok is megtartották helyi identitást, tájszólást stb...
Egyszerűen az oktatáson keresztül úgy csinálják, hogy az állami szabványt tanítják meg, a iskolaórákon nem nézik jó szemmel az eltérést.
Mindennapi életükben viszont élik... a Woke létezik, de nem sok vizet kavar...

Az egypóusú világrend többezer-éves távlatban szükségszerűség...
De most komoly... fajunkat nyílvánvalóan globális veszélyforrások fenyegetik.
Vedd csak az égitesteket... szerintem amiatt kihalni (mint dínók), mert országhatárosdit játszotok, miközben még mindíg nincsen aszteroida-védelme a bolygónknak... lehetne, de ti Woke-ról paráztok... önzősködtök mint az oviban.

Az adó rendszer így, ahogy van pedig pont a csalóknak... oligarcháknak kedvez... az egyik terület adórendszerét játszák, ki, hogy sehol se kelljen adót fizetniük...

Az új világrend még évszázadokig nem realitás... és nyilvánvalóan mindenhol a bolygón vannak, akik egy teljes globalizációt elleneznek.
Miközben bizonyított, hogy nagyobb csoporton belűl is megmaradnak a helyi kultúrális nüanszok... a Magyar nyelvet meg valószínűtlen, hogy eldobnátok (a Woke rendszer számára... az új világrendnek) kincs a Magyar nyelv...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113

A 46. lövészzászlóalj 2. századának katonái panaszkodnak.. – videó.​



A 46. lövészzászlóalj 2. századának katonái panaszkodnak..”Parancsot kaptunk, hogy foglaljunk el lőállásokat Kamyshevakh falu védelmében. Tartózkodásunk első perceiben aknavetővel lőttek ránk, ennek ellenére elkezdtünk ásni. Az első napon aknavetős és kézi lőfegyverekkel lőttek bennünket.

Ez idő alatt sem ivóvizet, sem élelmet nem kaptunk. Mindent magunknak kellett megkeresnünk. Kommunikációs eszköz nem volt, orvosi ellátást nem biztosítottak a sebesülteknek, ennek következtében több bajtársunk is meghalt.

Állásainkat helikopterről, és aknavetőről történő ágyúzása során az egységparancsnokokkal közösen a visszavonulás mellett döntöttek. Miután visszavonultunk, 10 perccel később az állásaink megsemmisültek. Most a parancsnokunk dezertőröket csinál belőlünk? Nehézfegyverek, valamint felszerelések és egyenruhák hiányoztak.

Támogatás és segítség nem volt, a parancsnokság sehogyan sem segített rajtunk. A helyzet rendezésére kérjük a parancsnokságot!

https://vk.com/video_ext.php?oid=469086959&id=456239159&hash=3e245f4c2cd72f97&hd=1
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
Szerintem az oroszok, nem gyűlölnek minket! Zaharcsenko 2015, nem akarunk magyarok ellen harcolni, nem az ellenségeink.Mármint a kárpátaljai!

A ruszkinak a magyar egy gyalog a sakk táblán, akit bármikor feláldozna, ha pillanatnyi érdeke úgy kívánja.
Rendkívüli naivitás azt gondolni, hogy egy pillanatra is komolyan vesznek minket, mint partner, vagy egyenrangú fél.
A történelemben ezt minden alkalommal be is bizonyították, ukránnal együtt.

Putyin a nyugat ellen küzd, ezt háborús uszító beszédében egyértelművé tette.
Azzal, hogy úgy tűnik magához édesget, csupán a nyugati szövetség egységét akarja megbontani.
A Kárpátaljai magyarok elleni uszítás, gyújtogatások bizonyítják aljasságát. Azt, hogy valójában leszar minket, csak Ukrajna destabilizálása, és a NATO közeledés akadályozása volt a célja.

Ráadásul amit szeretnénk, azt nem tudja nekünk megadni, mert ahhoz gyenge.
Nem tud segíteni az elcsatolt területek visszaszerzése én sem, mert a szomszédaink fontosabbak neki, mint mi.

Emiatt sincs vele közös célunk, igazából ellentétesek érdekeink.

Ezt Putyler tudja, kihasznál minket, mert van egy réteg, aki befolyásolható, nem látja át az érdekellentétjeinket.

Szóval utópia azt hinni, hogy a ruszki segítene nekünk. Nem fog, mert nem tud és nem is akar.
 
W

Wilson

Guest
Donyeck irányában az orosz csapatok fő erőfeszítései Szeverodonyeck város feletti ellenőrzés megteremtésére összpontosulnak. Erről az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara írt jelentésében a háború 97. napjának kezdetén.

Az Ukrán Fegyveres Erők szerint az orosz hadsereg aknavetőkkel, tüzérséggel és MLRS rakétavetőkkel lövi az ukrán csapatokat az érintkezési vonal mentén Donyeck irányában. A rádióelektronikai hadviselés eszközeit aktívan használják.

Az orosz hadsereg átcsoportosul és támadásra készül Liman irányában. Az orosz csapatok Liman falu közelében megkísérelték a további előrenyomulás útvonalainak felderítését is, veszteségeket szenvedtek és visszavonultak.

A Szlobozganszkij irányában az orosz csapatok folytatják az offenzíva előkészületeit, fegyvereket és katonai felszerelést szállítanak orosz területről. Szlavjanszk irányában az orosz fél fő erőfeszítései szintén a megszállt vonalak és utánpótlási útvonalak fenntartására, valamint a további offenzíva feltételeinek megteremtésére összpontosulnak.

Az előző nap folyamán ukrán csapásmérő repülőgépek tűzcsapásokat hajtottak végre az orosz hadsereg egységei ellen Harkiv, Donyeck, Luhanszk és Herszon térségében.

A légvédelmi rakétaerők egységei Odessza régióban lelőtték a Kh-22 Storm cirkálórakétát.

Az Ukrán Fegyveres Erők az elmúlt 24 órában egy orosz harckocsit, négy tüzérségi rendszert, öt páncélozott harcjárművet és két járművet semmisítettek meg Donyeck és Luhanszk régiókban. A légvédelmi egységek egy X-59MK cirkálórakétát is lelőttek.

Háborús körülmények között a BBC nem tudja gyorsan ellenőrizni a hadviselő felek adatait a csapások irányáról és az okozott károkról.

 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Orbán: megvédtük a rezsicsökkentést.

Megvédtük a rezsicsökkentést, sikerült visszaverni az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök hétfő éjjel Brüsszelben, az európai uniós csúcstalálkozó első napját követően.

“Van elég bajunk enélkül is. Egekben vannak az energiaárak, magas az infláció, és a szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy atombombával. De ezt sikerült elkerülni” – hangoztatta a kormányfő.


Kijelentette: “Olyan megállapodást hoztunk tető alá, amely kimondja, hogy azok az országok, amelyek az olajat csövön keresztül kapják, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat. A családok ma este nyugodtan aludhatnak, a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni” – tette hozzá Orbán Viktor.

Soha egyetlen porcikám sem kívánta, hogy európa nyugati felén éljek.Ezek után meg kifejezetten nem szetetnék!! :)


A németek nyíltan nevetnek hatóságaik szankciópolitikáján, akik az orosz olajat és gázt elhagyni szándékoznak.

"Nézd, ezeket a gyönyörű szélmalmokat, sok van belőlük és tele van. De nő a villanyszámla. A kérdés az, hogy miért?! Mert Oroszországból fúj a szél! És nem vesszük, nem vagyunk hülyék !";

– Mindennek emelkedik az ára, még a fagyié is. Kivándoroltak a teheneink?

:D:D:D:D

https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/10714
 

Spartan.asfv

Well-Known Member
2016. október 25.
753
2 244
93
Ön az ilyen személyeskedő kommenteket jelenteni szoktam.
Szükségtelen és undorító. Remélem páran szünetelni is mentek majd...

Határozd meg, hogy mi a hazafiasság, aztán ha nem felel meg a hazádfia az általad felállítottnak, akkor ellenség.

Közben persze ez a te gőgöd...

Gondolom omae-t is jelented,aki szintén személyeskedett...
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 546
113
"Az egypólusú világrend nem érdeke a magyar nemzetnek, mivel már középtávon is a nemzet eljelentéktelenedésével és végső soron pusztulásával járna. Ez jól látható a woke ideológia terjedésén keresztül a nyugati világban."
A Woke kultúra terjedésével sok kis létszámú embercsoport kultúrája kihalt már? Csak mert van ellenpéldám... a Benelux államok... azt hiszem Woke... még a kis falucsoportok is megtartották helyi identitást, tájszólást stb...
Egyszerűen az oktatáson keresztül úgy csinálják, hogy az állami szabványt tanítják meg, a iskolaórákon nem nézik jó szemmel az eltérést.
Mindennapi életükben viszont élik... a Woke létezik, de nem sok vizet kavar...

Az egypóusú világrend többezer-éves távlatban szükségszerűség...
De most komoly... fajunkat nyílvánvalóan globális veszélyforrások fenyegetik.
Vedd csak az égitesteket... szerintem amiatt kihalni (mint dínók), mert országhatárosdit játszotok, miközben még mindíg nincsen aszteroida-védelme a bolygónknak... lehetne, de ti Woke-ról paráztok... önzősködtök mint az oviban.

Az adó rendszer így, ahogy van pedig pont a csalóknak... oligarcháknak kedvez... az egyik terület adórendszerét játszák, ki, hogy sehol se kelljen adót fizetniük...

Az új világrend még évszázadokig nem realitás... és nyilvánvalóan mindenhol a bolygón vannak, akik egy teljes globalizációt elleneznek.
Miközben bizonyított, hogy nagyobb csoporton belűl is megmaradnak a helyi kultúrális nüanszok... a Magyar nyelvet meg valószínűtlen, hogy eldobnátok (a Woke rendszer számára... az új világrendnek) kincs a Magyar nyelv...
Mi ez a halandzsa.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 737
113
2 hetes videó szóval lehet volt már, akkor viszont bocsi!
Ezek a kaukázusiak elég kemény népség.
De majd Wilson fórumtárs elmagyarázza Ursulának, hogy az nem úgy van, mert az orosz olajat csak nyomott áron veszik meg a világpiacon.
Anakronisztikus ellentétet érzek az "erőben"! :oops::)
Olajat a tűzre...
"Idegbe" jönnek a kaprok. Egyre nagyobb a baj! :)
Elfogyott a vizecske? :eek:
Nyomnak egy jó pipat valami jóféle gandzsával, akkor szerintem meglesz az egyetertés.
Csill out?
De kaptak az ukrik több száz darab lengyel cseh és szlovák hk-t.
Hol vannak már azok! :oops:
Ne haragudj Wilson, de szerinted van olyan csecsen akinek nincsen bűnözői múltja?? :D Félre ne érts, én komázom a csecseneket, de hát mások a szokásaik
Melyik zsoldosnak makulátlan az előélete? :rolleyes:
Én nem szoktam általánosítani egy néppel szemben sem, az tény hogy van egy hírük, de én eddig csak jó fej csecsenekkel találkoztam akik nagyon jól bírják a piát...:)
A muzulmánok nem is isznak alkoholt! :p
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 414
6 896
113
Biztos lehetsz benne, hogy megjelennek a Harpoonok Odesszában.De egy Odessza elleni támadás nem lenne egy fáklyás menet, és elnézve az oroszok donbaszi offenzíváját és Lavrov legutóbbi nyilatkozatát,én egy Odessza elleni támadásra jelenleg nem sok esélyt látok...
az oroszok szabadulnának az egész ukrán projektből ezerszer megbánták hogy beleugrottak
ez egy dolog
egy másik dolog hogy az okok amik miatt beleugrottak egy jottányit se változtak, ami változott az a saját hadseregük az ukrán hadsereg valós állapota és az eu/usa szankciókészséggel kapcsolatos információ ami februárban még nem állt rendelkezésükre vagy legalábbis nem tudták helyesen értelmezni, most viszont már igen, nagyon is értik
egy harmadik dolog, hogy e pillanatban amit le tudnak ülni tárgyalni le fognak ülni tárgyalni, és a tárgyalás fegyverszünetre fog irányulni aminek a vonala mentén aztán befagyaszthatják az egész konfliktust, csak e pillanatban az ukrán oldal nem alkalmas a tárgyalásra
és egy negyedik dolog hogy ha ilyen vagy olyan vonalak mentén de befagyasztották azt a konfliktust, akkor hogyan tovább
és itt jön a képbe odessza, odessza nélkül nincs maradékukrajnában gazdaság mert mint a mezőgazdasági mind a kohászati tömegáruhoz kell a tengeri szállítás (nem, nem érdekes mit lőttek szét mit nem, majd újraépítik), egy harpoonokkal felszerelt odessza mellett viszont nincs fekete tengeri orosz haditengerészet
a harpoonok így megakadályozzák a konfliktus befagyasztását, egy fegyverszünet még létrejöhet, de amíg azok a harpoonok ott vannak az csak átmeneti lehet az egyetlen lehetséges útja a tartós fegyverszünetnek egy harpoonok nélküli ukrán kézen maradó odessza
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Nem sokkal éjfél előtt sikerült megegyeznie az uniós állam- és kormányfőknek az orosz olajra kivetett szankciókban. A hétfői csúcstalálkozó előtt sokan nem is remélték, hogy végül lesz megegyezés, de úgy tűnik, az egyik ezzel kapcsolatos javaslat sikeres volt.

Charles Michel
, az Európai Tanács elnöke a Twitteren azt írja, hogy a megegyezés az Európába érkező orosz olaj kétharmadára kiterjed, ami arra enged következtetni, hogy Magyarország végül mentességet kapott a csövön érkező olajra.



Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke viszont azt írta, hogy az év végéig az orosz olajexport 90 százalékát beszüntetik, ami arra enged következtetni, hogy a csövön érkező olajra adott mentesség csak ideiglenes.



A szankciós megállapodásban szerepel még az is, hogy az orosz Sberbankot is kirakják a SWIFT-ből, ami valóban komoly fájdalom lehet majd Oroszországnak, mert ez az egyik utolsó nagy orosz bank, ami része volt a nemzetközi pénzügyi kommunikációs szervezetnek.

Az olajszankciók hátteréről, és arról, hogy mit jelent ez Magyarország számára, itt írtunk részletesen.

Tök jó, hogy az EU. vezetői a tárgyalás után 10 perccel össze-vissza beszélnek mint a nagybetegek.