[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 456
113
Hinni senkinek :)
Aki tudja az igazság egy-egy szeletét (orosz, ukrán, amerikai hadügy, titkosszolgálat, stb.), az csak annyi igazságot árul el, amennyi érdekében áll, mindenki más pedig feltételez és találgat. Nagyjából a látható trendek alapján (pl. a frontvonalak mozgása, vagy épp a gazdasági mutatók) lehet következtetéseket levonni maximum. Minden másnál marad a vagy igaz, vagy nem, de az biztos állapot.
Épp ezért nem szoktam sem a hadifoglyos videókat megnézni egyik oldalról sem, sem az olyan "cikkeket" elolvasni, amelyek úgy kezdődnek, hogy "megbízható információk szerint...", vagy "szakértők szerint...". Még valószínűsíteni sem lehet, hogy igazak az ezekben foglaltak, felesleges időtöltésnek tűnik ezekkel foglalkozni.
A valóság csúcsa az "angol szakértők szerint".... :)
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 368
8 535
113
Úgy néz ki Tajvan korlátozza az exportot Oo és Fehéro felé, max 25 Mhz-es csipek mehetnek meg ilyen korlátozások, és csipgyártáshoz használható cuccokat is korlátozza:

 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
407
1 042
93
Láttam, nagyon belemerültetek vallási kérdésekbe. Nem hiszem, hogy ez jó ötlet.

De ha már... A kereszténység az első évszázadokban több nagy területre kiterjedő patriárkára volt felosztva. A nyugati és a keleti kereszténység egyházszakadása több okra vezethető vissza, de az egyik volt az, hogy Róma kijelentette, hogy ő az egy gyűrű mindenek felett. Szent Péter örököse fél centivel felette áll az összes többinek. Lényegében a katolikusoknál ma is ennek az elvnek a folytatása, hogy a pápa az minden patriárka fölött áll.
Egyetlen szépséghibája, hogy nincs több patriárka, aki követné ezt az elgondolást. Az ortodoxoknál háromról kell említést tennünk. Bizánc, Moszkva és Alexandria. De hivatalosan is ma, a XXI. században a nyugati keresztények minden további nélkül emlegetik az ortodoxok patriárkákat a saját részük pápájaként. Vallási vezetők nem csinálnak ebből kérdést, amikor meg nem teológusok ezt megteszik, az egy nagyon furcsa helyzet.
Ukrajna szempontjából a koptoknak nem biztos, hogy van bármi jelentősége, de egy valamit látni kell! Az ország 8 évvel ezelőtt Moszkvához tartozott és az ortodox hívők a most szankcionálni akart Kirillt tekintették legfőbb vallási vezetőjüknek, kb. mint a buddhisták a Lámát. Nem egyházi, hanem világi törvényhozók ezt a háború miatt megváltoztatták és az athéni alá sorolták át. Igen... de ezt egy olyan törvényhozás hajtotta végre, ami sem az egyik, sem a másikat nem követte, hanem egyéni emberként a római primátust hangoztatják. Ugyanis Ukrajna északi és nyugati részein a legtöbb ember görögkatolikus, akik a nyugati kereszténységhez, egészen pontosan a katolikus anyaszentegyház ölébe tartoznak, csak keleti rítusokat követnek. Körülbelül mintha a magyar Parlamentben Orbánék meg Gyurcsányék arról hoznának egy feles törvényt, hogy az itt élő svábok nem Németországhoz kötődnek kulturálisan, hanem az osztrákokhoz. Ezt meg fogd meg jól és csinálj vele valamit!

Ezért tanácsolom, hogy nem érdemes nagyon ebbe mélyen belemenni. Hogy ki kit tart kivel egyenrangúnak és kihez tartozónak. Ez egy egyetemi órán jó kérdés, de a gyakorlatban csalódnék a pápámban, ha ő szorgalmazná Kirill atya megbüntetését, hogy majd jól megnézheti magát a sok orosz. Egyetlen református vagy katolikus paptól nem hallottam ilyet, hogy erre vágynának, nagyon elismeréssel szoktak róla beszélni. És kevéssé hiszem, hogy egy Kelet-Ukrajnában élő orosz ajkú lelkét nagyon meggyötörné, hogy ő a konstantinápolyihoz tartozik és nem a moszkvaihoz.
Ennek első sorban a népek egymásnak ugrasztásában van szerepe, jelentősége. Aki a brüsszeli szankciós csomagba berakta Kirill nevét, az nem vallási fanatizmusból tette. És aki Kijevben szavazott, hogy nem az övé, hanem valaki más egyháza hova tartozzon, az sem azért tette.
Egy a háborút szentesítő, pártoló egyházi személy...
A hit embere kéne hogy legyen... most csak egy pont, ahol Pujtyin bandája pénzt tud biztonságosan forgatni, forgattatni... hála az Orbanátornak.

"Nem egyházi, hanem világi törvényhozók ezt a háború miatt megváltoztatták és az athéni alá sorolták át."

Hiszen az Ukrán pátriárka maga jelentette be pár napja/hete. A mostani támadás és Kirill áldása után... 2022-ben.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Miért nem beszélt senki a litván PR-ról, ami 6 millió dolláros költségvetéssel készült?

Beszéltünk már róla. Ez a nagyon speciális SzellemBayraktar sorsfordító lesz! Az összes oligarcha és hohol hazatér az ellopott pénzzel, Big Z is leáll az anyagról, kiűzik a gonoszt és a szellemgép dobja majd az utolsó szaros pelenkát Moszkvára egyenesen Putyin fejére! Aztán beköszönt a világbéke!
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 778
40 044
113
A Popasna-i „O” csoport „terminátorai” a „Terminator”

harcjárműveket támogató „Terminator” harcjárművek csak nemrég érkeztek meg Ukrajnába, de már nagy hatékonyságot mutattak az ellenséges páncéltörő fegyverek elleni küzdelemben # exkluzív elölről
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Barley megfosztaná Magyarországot a vétójogtól…
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 856
113
M akar lenni ez a TGP+LGB?

TGP
targeting pod

LGB
laser-guided bomb

Fel a szu-30/35 gépekre és használják !!!
kab-250.jpg
DlB9rksWwAAEYZg.jpg:large
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113
Ukrajna határai hivatalosan nincsenek regisztrálva.

Meghökkentő nyilatkozatot tett Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár, amelyet kitiltottak az ukrán sajtóból és az internetről. És erről nem tudunk semmit!!! A két állam konfliktusával az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén foglalkoztak. A következő következtetést vonták le:
Ukrajna 1991. december 25. óta NEM jegyezte be határait. Ukrajna határainak szuverén államként való bejegyzése nem az ENSZ-en belül történt.
Ezért feltételezhető, hogy Oroszország semmilyen jogsértést nem követ el Ukrajnával szemben.
A FÁK-szerződés értelmében Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni a szeparatizmusért és Ukrajna határainak kényszerű megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint az országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan elismert határai.
A probléma megoldása érdekében Ukrajnának be kell fejeznie határainak kijelölését a szomszédos országokkal, és meg kell szereznie a szomszédos országok, köztük Oroszország beleegyezését közös határukra. Mindent dokumentálni kell, és megállapodásokat kell aláírni az összes szomszédos országgal.
Az Európai Unió vállalta, hogy támogatja Ukrajnát ebben a fontos kérdésben, és úgy döntött, hogy teljes körű technikai segítséget nyújt
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 900
113
Mi az igazság, kinek lehet hinni?

A The Telegraph biztonsági szakértője (“defense editor”)! Con Coughlin "hangulatváltozásai" az idő műlásával:

február 24.: “Vladimir Putin may just have made the error that ends his bloody rule”
Putyin most követhette el azt a hibát, ami véres uralmának? a végét jelenti.

április 3.: “The West is beating Russia at its own game”
Nyugat saját taktikájával veri meg az oroszokat.

árpilis 21.: “Putin´s war has been a fiasco. It´s about to get worse”
Putyin háborúja katasztrofális és egyre rosszabb. (( Kinek ?? :))))

május 5.: “Humiliated Russia faces an epoch-defining defeat”
A megszégyenített Oroszország korszak meghatározó vereséggel néz szembe.

május 12.: “Total victory over Putin cannot be bought cheap”
Putyin teljes legyőzése nem lehet olcsó

május 26.: “Putin could be about to pull off a shock triumph”
Putyin legyőzése meglepetés lenne.

Ez a "hangulatváltás" rossz előérzettel tölt el engem..

Még egyszer : Mi az igazság, kinek lehet hinni?
Az utolsó: Putyin sokkoló (a Nyugat számára) győzelmet érhet el
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
Ukrajna határai hivatalosan nincsenek regisztrálva.

Meghökkentő nyilatkozatot tett Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár, amelyet kitiltottak az ukrán sajtóból és az internetről. És erről nem tudunk semmit!!! A két állam konfliktusával az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén foglalkoztak. A következő következtetést vonták le:
Ukrajna 1991. december 25. óta NEM jegyezte be határait. Ukrajna határainak szuverén államként való bejegyzése nem az ENSZ-en belül történt.
Ezért feltételezhető, hogy Oroszország semmilyen jogsértést nem követ el Ukrajnával szemben.
A FÁK-szerződés értelmében Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni a szeparatizmusért és Ukrajna határainak kényszerű megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint az országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan elismert határai.
A probléma megoldása érdekében Ukrajnának be kell fejeznie határainak kijelölését a szomszédos országokkal, és meg kell szereznie a szomszédos országok, köztük Oroszország beleegyezését közös határukra. Mindent dokumentálni kell, és megállapodásokat kell aláírni az összes szomszédos országgal.
Az Európai Unió vállalta, hogy támogatja Ukrajnát ebben a fontos kérdésben, és úgy döntött, hogy teljes körű technikai segítséget nyújt
Erről van valami forrás?
 
  • Tetszik
Reactions: paul64 and aquarell

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
Ukrajna határai hivatalosan nincsenek regisztrálva.

Meghökkentő nyilatkozatot tett Ban Ki Mun volt ENSZ-főtitkár, amelyet kitiltottak az ukrán sajtóból és az internetről. És erről nem tudunk semmit!!! A két állam konfliktusával az ENSZ Biztonsági Tanácsa ülésén foglalkoztak. A következő következtetést vonták le:
Ukrajna 1991. december 25. óta NEM jegyezte be határait. Ukrajna határainak szuverén államként való bejegyzése nem az ENSZ-en belül történt.
Ezért feltételezhető, hogy Oroszország semmilyen jogsértést nem követ el Ukrajnával szemben.
A FÁK-szerződés értelmében Ukrajna területe a Szovjetunió közigazgatási körzete. Ezért senkit sem lehet hibáztatni a szeparatizmusért és Ukrajna határainak kényszerű megváltoztatásáért.
A nemzetközi jog szerint az országnak egyszerűen nincsenek hivatalosan elismert határai.
A probléma megoldása érdekében Ukrajnának be kell fejeznie határainak kijelölését a szomszédos országokkal, és meg kell szereznie a szomszédos országok, köztük Oroszország beleegyezését közös határukra. Mindent dokumentálni kell, és megállapodásokat kell aláírni az összes szomszédos országgal.
Az Európai Unió vállalta, hogy támogatja Ukrajnát ebben a fontos kérdésben, és úgy döntött, hogy teljes körű technikai segítséget nyújt
Ha ráguglizol ez egy 2014-es hír, és már akkor kiderült, hogy fake.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
TGP
targeting pod

LGB
laser-guided bomb

Fel a szu-30/35 gépekre és használják !!!
kab-250.jpg
DlB9rksWwAAEYZg.jpg:large
Azt gondoltam mar
Leszbi
Gay
Biszex...

Szent Javelinat is eladnak egy marek ezustert...

Barley megfosztaná Magyarországot a vétójogtól…
Ezt is tuti reg pokhaloztak le...