Ez igaz, de te azt írtad, "több százezer katona kiképzése zajlik". Ez azt inszinuálja (nekem), hogy értékelhető harcértékkel bíró csapatokat alkotnak majd.
Az, hogy kényszersorozottak vérével töltik meg a lövészárkokat, csak arra jó, hogy a hoholok elmondhatják, milyen számosságú csapatokat vetnek be, és semmi másra.
Az oroszok hazafelé rotálnak, nem Szíriába küldik a katonákat ukrajnából.
Lemaradtam valamiről? Milyen hiányos feltöltöttség?
Ugyanúgy szétszedik a most kézhez kapott cuccokat, mint azt, ami már volt az ukránoknak a háború kitörésekor. Ha egyáltalán eljutnak a frontra...
Még mindig az a probléma, hogy az ország nagy, és a hohol szállítókapacitások exponenciálisan gyengülnek: az oroszok hetek óta vasúti csomópontokat meg hidakat támadnak Iszkanderrel meg cirkálórakétákkal. Azelőtt meg üzemanyagraktárakat lőttek szét.
Az ukránok egyszerre szeretnének a frontra szállítani nehézfegyverzetet és Nyugatra/Délre gabonát. Szerintem nem fog menni.
Az oroszok meg kényelmesen manőverezhetik a hadianyagot ukrajna északi - keleti - déli határszélén (OF területen!), ráérnek, illetve mindenük megvan hozzá, hogy a kuplerájba azon az ajtón menjenek be, amelyik éppen megtetszik nekik.
Én ezt úgy látom, hogy az ukrán oldal, a keleti és déli fronton épp most omlik össze.
A Javelin semmilyen helyzeten nem változtatott. Tömegesen vetették be (beszámolók szerint), de alig láttunk sikeres használatot. Sztugnáról meg a régebbi ukrán-szovjet ATGM-ekről jóval több olyan videót láttunk, amelyen sikerrel szedtek szét orosz hadianyagot.
Más lenne a helyzet, ha a beígért nyugati nehézfegyverzet mondjuk 1, de inkább 2 éve jelent volna meg ukrajnában, a hozzá kapcsolódó logisztikai és kiképzési háttérrel együtt.
De egy félig tönkrevert, megosztott országban, ahol a nehézfegyverekhez szükséges szállítási infrastruktúra gyakorlatilag használhatatlan, hadiraktárba már felesleges bármit is pakolni, mert szétszedik, üzemanyaghiány van, és a katonai vezetés épp arról próbál dönteni, hogy Északon, Keleten vagy Délen indítsanak egy újabb sikertelen ellentámadást - nos, ebben a helyzetben új (nehéz)fegyvereket csapatszolgálatba állítani, betanulni, hatékonyan használni, az nem fog menni.
Eddig a legjobb ötlet ukrán részről a keleti front megerősítése volt erődítményekkel, látható, hogy ez okozza a legnagyobb kihívást az oroszoknak is