Ugye ez is egy feltételezés. Vagy legalábbis én nem láttam számokat, hogy milyen arányban használnak a bevetéseken irányított bombákat.
Viszont, ha józan paraszti ésszel végiggondoljuk, a raktárak rogyásig lehetnek "buta"bombákkal.
Szerintem nem ördögtől való "kisöpörni" a raktárkészleteket, már amennyire egy bombázás angyalias lehet.
Sok esetben földi rálátás hiányában (gondolom drónos megfigyelés lehetősége se korlátlan) konkrét célokat sem lehet megjelölni. Célterületet meg simán lehet butabombázni és gradozni is, illetve rutinos pilóta a helyszínen, a "harc hevében" azonnal megtudja határozni a célterületet.
Szóval ha rajtam múlna, én is kiküldeném a srácokat butabombával, ub blokkal szórni az ellent. És videók arányában biztosan az lenne látható, hogy ezek mást sem csinálnak, mint butabombákat Igazából azt csodálom, hogy komoly szőnyegbombázásokat még csak az azovstahlnál láttam.. Pedig szerintem a gradok, ub blokkok, butabombák számával földdel egyenlővé lehetne tenni akár városokat is. (nyilván gazdasági - értsed: a később elfoglalt terület gazdasága - és humanitárius okokból ez nem járható mód.
USA haderő persze, hogy csak irányított bombákat szórt. Eleve más hadszíntér. Jól beazonosítható pozíciókkal. Meg visszatérve az előző hozzászólásomra: ott pl egy Javelin is sokkal jobb volt, mint egy stugna lenne. Hiszen városi harcban fontosabb a mobilitás. Nyílt terepen meg nem igen volt egyoldalú harc.
Ez meg nem agyaggalamb lövészet, rendes háború, mérsékelt égövi harcszintéren. Sokszor csak célterületekkel. Hiába a 10-20x árú preciziós fegyverek, ha nincs létjogosultsága.
Szóval én emiatt nem ekézném az oroszokat.
Nem akarom ismételni önmagamat. De szerintem a sokak szemében csúcsként tartott amcsi sereg egy ilyen harcban már lehet letérdelt volna. És biztos vagyok benne, hogy a hi-tech fegyverek, fegyverrendszerek minimum 50%-nak mitosza is ledőlne.