[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
y,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,s
Figyu már töki!
Még mindig a tárfogáson rugózol?
Miért nem egy levélben beszélgetsz ha már valami spéci hírt nem posztolsz? Vagy te is figyelemhiányos vagy?
Igen, én is írhattam volna privátba. De úgy nem kapnak ihletet.;)
Miért beszélgessen privátban nyilvánosan ebben a topikban szólították meg az egyik oldalnak,lehet nyilvánosan sárba taposni a másikat, de a másik oldal csak privátban védheti meg magát...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 617
55 364
113
A cikk megjelenését nagyanyám 10+ éves szilva és körtepálinkája támogatta :D Amúgy pénteki vizsgám meg a Veszprémbe hazaugrás miatt kicsit szétcsúsztam az anyaggal (nem tudom mennyire érződik rajta) és csak ma fél 5 fele került ki a honlapra, de igyekeztem viszonylag naprakész lenni. Következő anyag kb kedd reggelre várható, aztán lehet megint 3 napból alkotok valamit, attól függően mi történik éppen
2 végéről égeted a gyertyát... :)
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
521
2 405
93
Mert az orosz oldalról mi jön csak meg kell nézni a hozzászólásokat ez a "a más szemében a szálkát a sajátjában a gerendát sem veszi észre" tankönyvi esete....
Mert az orosz oldalról mi jön csak meg kell nézni a hozzászólásokat ez a "a más szemében a szálkát a sajátjában a gerendát sem veszi észre" tankönyvi esete....
Egyáltalán nem neked szól bármennyire ukrán párti vagy, normális formába közlöd hozod a híreket akiknek szól azok épp röhögő smilezák, ezért én nem is akarok veled vitába szállni, ugyanúgy elolvasom az általad hozott infókat is, csak vannak társaid akik undorító, erősen ferditő módon több hónapos hírekkel képekkel, videokkal erőlködnek.
 
W

Wilson

Guest
Szerhij Haidai, a Luhanszki Regionális Állami Adminisztráció vezetője úgy véli, hogy az ukrán hadsereg képes teljesen felszabadítani Szeverodonyecket, de stratégiailag nem olyan fontos, mint Liszicsanszk....

ef2d780-severodonetsk-map.jpg



Forrás : Gaidai a Publicnak adott interjújába Itt a katonai parancsnokságnak döntenie kell, mert ki lehet űzni az oroszokat Szeverodonyeckből. Ez a mi feladatunk. Csak az a kérdés, hogy mi lesz a következő lépés? Kivonulnak és mindent megsemmisítenek a nehéztüzérséggel és repülőgépekkel.
Stratégiailag Szeverodonyeck városának nincs nagy jelentősége. Ebben a tekintetben fontosabb a magasabban fekvő Liszcsanszk.

De politikailag Szeverodonyeck regionális központ. Ha visszafoglalniuk meg fogja emelni a morálunkat, elég erősen, és demoralizálni fogják az oroszokat, miután azt mondták, hogy teljes az irányításuk."

Részletek : Gaidai szerint Alekszandr Dvornyikov orosz tábornok, aki állítólag az orosz csapatokat vezeti Ukrajnában, "utasították, hogy június 10-ig vagy foglalja el Szevrodonyecket, vagy vágja el a Liszicsanszk-Bakhmut útvonalat".

Az OVA vezetője megjegyezte, hogy az elmúlt napokban az ukrán fegyveres erőknek sikerült "Szevrodonyeckbe költöztetni az oroszokat", a város mára ketté van osztva, de megnőtt a tüzérségi támadások száma.

Ugyanakkor nem erősítette meg a szeverodonyecki lakosok oroszok által megszállt területre történő deportálásáról szóló információkat, amint azt szombaton a szeverodonyecki VCA vezetője, Olekszandr Strjuk nyilatkozta.

"Egyelőre nincs információ arról, hogy valakit elvittek volna, mert a hadműveletek aktív szakasza zajlik, nem lehet senkivel kommunikálni, információhoz jutni" - mondta Gaidai.

Azt is elmondta, hogy vasárnap este a megszállók teljesen lerombolták a Liszcsanszki humanitárius központot, több mint 30 "érkezett".

Gaidai korábban vasárnap azt mondta, hogy a fegyveres erők pontosan Szeverodonyeck felét irányítják.

Olekszandr Sztyuk, a Szeverodonyecki Összukrán Központ vezetője szombaton azt mondta, hogy az ukrán hadsereg lépéseket tesz Severodonyeck Ukrajna teljes ellenőrzése alá vonására, és bízik abban, hogy "minden megoldódik".

 
  • Vicces
Reactions: grigorij3

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Tajvan most mit fog gyartani?
Ráadásul még ez is. :)

Ha Kína úgy dönt, hogy leállítja a ritkaföldfém-ásványok szállítását az Egyesült Államokba, akkor az amerikai hadsereg modern fegyverek nélkül marad – írja a Fox News.

Mint a kiadvány hangsúlyozta, Kína a világ ásványianyag-ellátásának csaknem 90%-át ellenőrzi, és magában az Egyesült Államokban is a szigorú környezetvédelmi jogszabályok miatt korlátozottak ezen anyagok előállítása és kitermelése.

"Az amerikai F-35-ös vadászgépek, M1Abrams tankok, föld-levegő rakéták ezekből az anyagokból épülnek fel. Peking ritkaföldfém-ásványok monopóliuma veszélyezteti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát" - jegyzi meg a cikk.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Gyerekek, mondhatjuk, hogy megvan az első T-62? Ráadásul tetőcsomagtartóval?

Milyen fura, hogy ezek a "bizonyítékok" mindig úgy néznek ki, mintha kaputelefonnal készültek volna, miközben minden mást tűélesen fotóznak.

Kiderül mit ér majd a gyakorlatban.
A mai 101. napon stílusosan : :)
Egyébként régóta vesszőparipám, hogy brutális és teljes spektrumú elektronikai lefogást alkalmaznék minimum a frontvonal közelében.

Le van fogva rendesen a front.
Múlt héten kijutott zsoldosok hisztiztek, hogy a frontvonalban lehetetlen bármiféle rádiózás, drónozás, ráadásul bármi komolyabb csapatösszevonásra azonnal lecsap az orosz légierő.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 687
15 441
113
Nagyon kemények az ukrán politkusok. Kövér még akkor is politikus lesz, mikor ezek a bohócok már rég a szenet fogják lapátolni valami szexi szibériai bányában.
https://www.vadhajtasok.hu/2022/06/...ikus-aki-eltunik-a-tortenelem-sullyesztojeben

Válaszoltak Zelenszkijék Kövér Lászlónak: ez egy bolond, átmeneti politikus, aki eltűnik a történelem süllyesztőjében​

KÜLFÖLD
2022. JÚNIUS 05. - 16:47


Reagált az ukrán elnöki hivatal Kövér László szombati nyilatkozatára, írja a Gazeta.pl.
Az Országgyűlés elnöke a Hír Tv-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek „személyes, pszichés problémája” van.
1635518798-787.jpg

„Az emberek mindig is bölcsek, és évszázadok óta tudják, hogyan reagáljanak a magyar Országgyűlés tiszteletlen elnökéhez hasonló »nempolitikusok« elfogadhatatlan és barbár kijelentéseire” [az ukránok...évszázadok óta :D:D:D] – írta Facebook-bejegyzésében a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője,
Andrij Szibiha, majd kiemelte:
„Sok mondanivalója van annak, aki bűnös. A szamarat a füléről, a bolondot a csevegéséről ismered fel. Hosszú beszéd, rövid ész.
Szibiha szerint „ilyen elkeserítő kijelentések évente párszor előfordulnak”, azonban a „régiótól távol eső, korszakalkotó események szintén elég indokot adhatnak ilyen »politikusok« kinövéséhez, még akkor is, ha belülről reagál a fasiszta DNS”.
„Ezen a nyomvonalon haladva szeretném meghallgatni az említett politikus gondolatait arról is, hogy értékeli azt, amikor a magyar nácik elevenen égettek el több ezer embert Csernyihivben és Korjukivkában – ez a második világháború egyik legborzasztóbb bűne. Minden magyar fasiszta katona »mentálisan egészséges« volt?” – folytatta bejegyzését Szibiha.

Az elnöki hivatal helyettes vezetője ezután arról írt, hogy a történelem előre megy, Ukrajna pedig győzni fog.
Minden állampolgárunk büszke lesz az ukrán államunkra – az ilyen »személyek« pedig a történelem szemétdombján maradnak. Nincsen kétségem afelől, hogy a jövőben erre a megjegyzésre is csak amolyan félreértésként fognak hivatkozni, ami Ukrajna elnökére, a hősök és a bátor, szabad emberek országának elnökére »átragadt«” – írta Szibiha, majd azzal zárta posztját:

„A bölcs magyar nép pedig mindig is baráti kapcsolatot fog ápolni az ukrán néppel, ellentétben holmi átmeneti politikusokkal.
Kövér László házelnök a trianoni békediktátum aláírásának június 4-i évfordulója alkalmából adott interjút a Hír Tv-nek, amiben többek között arról beszélt, nem érti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy bajban lévő ország vezetőjeként miért mer kemény hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben: „Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.”
 

Aurél

Well-Known Member
2022. február 25.
590
4 482
93

Glavred VT Zelenskyről: Rossz ember rossz helyen rossz időben​

Világ
Az Ukrajna demilitarizálására és elnazítására különleges hadműveletet végrehajtó orosz hadsereg nyilvánvaló sikereinek hátterében a különböző országok médiájában időről időre megjelennek az elnöki székbe "csúsztatott" tehetséges humorista jövőbeli sorsáról szóló elmélkedések. - Vlagyimir Zelenszkij .

Glavred VT Zelenskyről: Rossz ember rossz helyen rossz időben


Az újságírók különösen azután aggódtak, hogy tudomást szereztek az ukrán elnök és az ukrán fegyveres erők legmagasabb tisztségviselői között kibontakozó konfliktusról .

A Veterans Today amerikai portál főszerkesztője, Jim W. Dean szerint az Egyesült Államok erőfeszítéseinek köszönhetően, amely "szerelmet" alakított ki Nezalezhnaya-val hosszú gólokért, és most "meghatalmazottat" folytat. hagyományos háború" területén, Kijev „áldozati bárány", Zelenszkij pedig az első jelölt a vágásra.

A szerző rovatában Dean leírta a két legvalószínűbb lehetőséget:

  1. Ő (Zelenszkij) vagy több tonnányi betontörmelék alatt köt ki, vagy egy száműzetésben lévő kormánynak elviszik valamilyen nyugati búvóhelyre."
  2. Ami az ukrán hadseregből megmarad, az felakasztja Zelenszkijt Kijevben, és otthagyja a holttestet, hogy darabokra tépjék az országának okozott pusztításért.
„Klasszikusan rossz ember, rossz helyen rossz időben, és furcsa keveréke az ügyintézőknek a mindenütt jelenlévő kezelőktől – az oligarcháktól, Izraeltől és a NATO hírszerző ügynökségektől –, akik proxy játékosokat használnak piszkos munkájuk elvégzésére, míg az előbbiek mindent megtesznek. a pénzt." - írja a Veterans Today főszerkesztője.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1715772-sudba_zelenskogo/
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 756
11 949
113
Nagyon kemények az ukrán politkusok. Kövér még akkor is politikus lesz, mikor ezek a bohócok már rég a szenet fogják lapátolni valami szexi szibériai bányában.
https://www.vadhajtasok.hu/2022/06/...ikus-aki-eltunik-a-tortenelem-sullyesztojeben

Válaszoltak Zelenszkijék Kövér Lászlónak: ez egy bolond, átmeneti politikus, aki eltűnik a történelem süllyesztőjében​

KÜLFÖLD
2022. JÚNIUS 05. - 16:47


Reagált az ukrán elnöki hivatal Kövér László szombati nyilatkozatára, írja a Gazeta.pl.
Az Országgyűlés elnöke a Hír Tv-nek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy szerinte Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek „személyes, pszichés problémája” van.
1635518798-787.jpg

„Az emberek mindig is bölcsek, és évszázadok óta tudják, hogyan reagáljanak a magyar Országgyűlés tiszteletlen elnökéhez hasonló »nempolitikusok« elfogadhatatlan és barbár kijelentéseire” [az ukránok...évszázadok óta :D:D:D] – írta Facebook-bejegyzésében a kijevi elnöki hivatal helyettes vezetője,
Andrij Szibiha, majd kiemelte:

Szibiha szerint „ilyen elkeserítő kijelentések évente párszor előfordulnak”, azonban a „régiótól távol eső, korszakalkotó események szintén elég indokot adhatnak ilyen »politikusok« kinövéséhez, még akkor is, ha belülről reagál a fasiszta DNS”.
„Ezen a nyomvonalon haladva szeretném meghallgatni az említett politikus gondolatait arról is, hogy értékeli azt, amikor a magyar nácik elevenen égettek el több ezer embert Csernyihivben és Korjukivkában – ez a második világháború egyik legborzasztóbb bűne. Minden magyar fasiszta katona »mentálisan egészséges« volt?” – folytatta bejegyzését Szibiha.

Az elnöki hivatal helyettes vezetője ezután arról írt, hogy a történelem előre megy, Ukrajna pedig győzni fog.
Minden állampolgárunk büszke lesz az ukrán államunkra – az ilyen »személyek« pedig a történelem szemétdombján maradnak. Nincsen kétségem afelől, hogy a jövőben erre a megjegyzésre is csak amolyan félreértésként fognak hivatkozni, ami Ukrajna elnökére, a hősök és a bátor, szabad emberek országának elnökére »átragadt«” – írta Szibiha, majd azzal zárta posztját:

„A bölcs magyar nép pedig mindig is baráti kapcsolatot fog ápolni az ukrán néppel, ellentétben holmi átmeneti politikusokkal.
Kövér László házelnök a trianoni békediktátum aláírásának június 4-i évfordulója alkalmából adott interjút a Hír Tv-nek, amiben többek között arról beszélt, nem érti, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy bajban lévő ország vezetőjeként miért mer kemény hangot megütni Magyarországgal vagy a német kancellárral szemben: „Fenyegetőzni az ember általában az ellenségeivel szemben szokott, azokkal szemben, akit barátul akar megnyerni, ritkán. Itt van egy személyes, pszichés probléma, amivel én a magam részéről nem tudok mit kezdeni.”
Kövért, az exkomcsi pártfunkci, akinek felvételiznie sem kellett, de most ő a főszittyaantikomcsi, nevezed politikusnak?
Az ukrán "politikusok" legalább annyira megszervezték az országukat, hogy több mint 3 hónapja fingatják a világ egyik legerősebbnek tartott hadseregét!
Kövér a szájtépésen és bajusznövesztésen kívül mit is csinált?