[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Egy orosz védelmi cég 2S3M önjáró Akatsiya tarackokat szállít Fehéroroszországba
A jármű jobb kommunikációs eszközökkel, nagyobb tűzgyorssággal és nagyobb lőszerterheléssel rendelkezik, miközben az importált alkatrészeket teljesen kicserélték.
és változatlan lőtávolsággal (csövet és lőszert, na és töltényűrt nem cseréltek)..... innentől reménytelenül elavult a nyugati cuccokhoz képest továbbra is

• Tetszik
Reactions: Wilson
Nézegesd az idei orosz export bevételeket,és utána okoskodj.
oroszok továbbra is benzinkút és gázszállító funkcióban vannak.... az import meg össze esett, mert senki sem akar (olajon és gázon kívül) rubelért exportálni a macinak.... segítek, még Kína sem, és a kínaiaknak is sokkal fontosabb a közel milliárdos népességű USA Európa Japán Auszi piac, mint hogy megkockáztassák a szankciók miatti piacvesztéseket.....

Az ukrán baranykák elfogyására szerintem ne fogadj nagy tételében, és miért is kellene nekem új munka után nézni?
Gondolom azért, mert amint te magad mondtad, "életmódváltásban" vagy, ezért van időd 24/7-ben a gép előtt ülni, de ez sem tarthat örökké, igaz? Vagy most már életed végéig ezzel tervezel foglalkozni?

oroszok továbbra is benzinkút és gázszállító funkcióban vannak.... az import meg össze esett, mert senki sem akar (olajon és gázon kívül) rubelért exportálni a macinak.... segítek, még Kína sem, és a kínaiaknak is sokkal fontosabb a közel milliárdos népességű USA Európa Japán Auszi piac, mint hogy megkockáztassák a szankciók miatti piacvesztéseket.....
Nagyon egyoldalúan olvasol,egy kicsit többet tájékozódj,mert ostobaságokat írsz.

és változatlan lőtávolsággal (csövet és lőszert, na és töltényűrt nem cseréltek)..... innentől reménytelenül elavult a nyugati cuccokhoz képest továbbra is
Gondolom a nagyobb tűzgyorsaság,és a csőterhelés közti összefüggés elkerülte a figyelmedet. Sebaj olvass még sokat.

1999-2000 - 2. csecsen háború; 2008 - Grúzia; 2014-15 - Ukrajna; 2022 - Ukrajna
Ez durván sarkítás, "lerohanásról" csak a mostani ukrán helyzet esetén lehet beszélni.

Az elszakadós csecsen köztársaság esetében hasonló volt a helyzet, mint 2014-ben a donbasszi szakadároknál: nagyobb függetlenséget akartak az oroszoktól, nem kaptak, harcoltak, aztán kaptak két háborút a nyakukba. A mostani helyzethez képest az a különbség, hogy az oroszok végül engedtek, amikor egy békülékenyebb vezetőséggel álltak elő a csecsenek (Kadirov apjával).
Azóta meg elvannak mint a befőtt, Groznijt is újjáépítették. Használják a saját nyelvüket, megtartották a kultúrájukat, hasonlóan sok egyéb, a föderációban éldegélő néphez.

Grúzia és Ukrajna esetében meg egymáshoz nagyon hasonló forgatókönyvek íródtak: NATO csatlakozás belengetése, USA-báb kormány felállítása, orosz állampolgárságú kisebbség vegzálása, orosz intervenció.
Szerintem Grúziát soha nem "rohanta le" az OF, ott a demilitarizáció meg az általános harci kedv elvétele volt a cél, meg hogy az oszétokat ne kúrogassák.

FUp3B1AXsAA1eVo

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Húbazzeg ezek rohadtul tele vannak pénzzel, ha étolajat tudnak tankolni! Itt 4 euro körül van litere és nem is vehetsz csak 1 flaskát egyszerre :)

Te ezt elolvastad? Mert ha igen azért furcsalhatnad ezt a “hivatalos kínai álláspontot” egy kicsit.;)

Te ezt elolvastad? Mert ha igen azért furcsalhatnad ezt a “hivatalos kínai álláspontot” egy kicsit.;)
Én is elolvastam és ez nem a hivatalos kínai álláspont hanem:

Idézet a cikkből..

"A két kiváló orosz sinológus, Jevgenyij Verlin és Jerlan Zsurabajev által összegyűjtött anyag olyan kínai kül- és biztonságpolitikai szakértők, vezető Oroszország-kutatók – köztük a Fudan Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézete Oroszországgal és Közép-Ázsiával foglalkozó központja igazgatójának – véleményét adja közre, akik évek óta a legfelsőbb kínai vezetésnek adnak tanácsot. Az általuk megrajzolt Oroszország-kép finoman szólva is lesújtó."

• Vicces
Reactions: Giskard
Némi TASS szemle:

Lavrov: Oroszország kész egy ENSZ által mediált találkozóra Ukrajnával, de az szimbolikus lesz​

Az Avtovaz újraindítja az autógyártást​

Roland Galharague (FR malajziai nagykövetét) fogja vezetni az EU tárgyalódelegációját az oroszországi tárgyalásokon​

Cavusoglu: az ukrán gabonaexporthoz Oroszország által felajánlott humanitárius folyosók terve realisztikus​