[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 413
113
A nagykövet szerint Washington levelet írt neki, amelyben azt javasolta, hogy ellenezze az orosz kormány döntéseit Anatolij Antonov hozzátette, hogy az orosz nagykövetség magyarázatot követelt az amerikai külügyminisztériumtól az ügyben.
 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: kamm and LMzek 2.0
K

kamm

Guest
A nagykövet szerint Washington levelet írt neki, amelyben azt javasolta, hogy ellenezze az orosz kormány döntéseit Anatolij Antonov hozzátette, hogy az orosz nagykövetség magyarázatot követelt az amerikai külügyminisztériumtól az ügyben.

According to the diplomat, several people were spotted handing out cards with phone numbers outside the Russian embassy and inviting its staffers to "communicate with FBI agents." At the same time, the ambassador said he could not say for sure whether those individuals were indeed special agents or just mere detractors.

:D:D:D
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113

jaj és juj
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
inyenc falat, mehet, má várják
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Nem kell minket kiemelni, szokásos f.o.s. módon sugalmazva, hogy mi vagyunk a világ rákfenéje, mivel szinte az összes élelmiszertermelő bezárkózott.
Értő szöveg olvasás.
Mivel én e két országról olvastam értelemszerűen ezért írtam úgy hogy pl. illetve hsz em lényege pont az volt hogy minden érdekelt állam így reagált.
Kevesebb előítélettel legyen Yoda irányában.
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Tudja, miért váltott ki ekkora dühöt Henry Kissinger beszéde a Világgazdasági Fórumon?

Kissinger nem kritizálta sem az ukrajnai háború lebonyolítását, sem a helyi előrelépés hiányát. Nem. Amit Kissinger kritizált, az maga a politika volt , ez váltotta ki a tűzvihart. Egy vödör hideg vizet dobott azokra az emberekre, akik kitalálták ezt az ostoba politikát azzal, hogy a szemükbe mondták nekik, hogy „tévedtek”.

És valóban félreértették, mert az általuk jelenleg folytatott politika sérti az Egyesült Államok szövetségeseit és érdekeit. Ez az a mérőszám, amelyet használunk annak meghatározására, hogy egy adott irányelv hülyeség-e vagy sem, és sajnos ez a „hülye próbán” kitűnően megy.

Hadd magyarázzam el: Alapvető stratégiánk Oroszország „gyengítése” és „elszigetelése” azáltal, hogy megszakítjuk Oroszország gazdasági kapcsolatait Európával, és egy hosszú és költséges ukrajnai ingoványba tereljük őket. Ez a terv.

Most azt gondolhatja, hogy ez meglehetősen ésszerűen hangzik, de – Kissinger szerint – ez rossz terv.

Miért?

Mivel az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Stratégiája Kínát azonosítja Amerika első számú riválisaként (ami minden bizonnyal az is), ezért természetesen minden olyan politika, amely Kínát erősebbé teszi, ellentétes az Egyesült Államok stratégiai érdekeivel.

Megvan? Tehát a kérdés az: az ukrajnai proxyháborúnk erősebbé teszi Kínát?

És a válasz: Persze, hogy igen. Sokkal erősebbé teszi Kínát, mert arra kényszeríti Oroszországot, hogy erősítse kapcsolatait Kínával.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ez azt jelenti, hogy a világ feldolgozóipari nagyhatalma (Kína) és a világ második legnagyobb szénhidrogén-termelője (Oroszország) közötti kapcsolatok pokolian javultak a Washington kontraproduktív ukrajnai háborúja miatt. Ez az, amit jelent. Ez azt is jelenti, hogy a két ország közötti kapcsolatok javulásával az Egyesült Államok birodalmi hanyatlásának üteme felgyorsul, ahogy a nem dollárövezet bővül, és a kétoldalú kereskedelem fokozatosan felváltja a jelenlegi, USA által uralt globális kereskedelmi rendszert.

Már láthatja, hogy ez megtörténik. Az ukrajnai háború a globális kereskedelem megrázó összeomlását, a kritikus ellátási zavarokat, példátlan élelmiszer- és energiahiányt, valamint a világ legnagyobb felosztását idézte elő a Szovjetunió felbomlása óta. Washington úgy döntött, hogy a jövőjét és az amerikai nép jövőjét egy értelmetlen geopolitikai gambiton teszi kockára, és az az Egyesült Államok történetének legnagyobb stratégiai katasztrófája lehet.

Kissinger felfogja a helyzet súlyosságát, ezért döntött úgy, hogy bedobja kétcentesét. De nem csak a politikát kritizálta, hanem egy baljós figyelmeztetést is adott, amelyet a média szinte teljesen figyelmen kívül hagyott. Íme, amit mondott:


Ott van fekete-fehérben, de bontsuk két részre, hogy jobban megértsük, mit mond:

  1. A politika rossz
  2. A politikát azonnal meg kell változtatni, különben az Egyesült Államokat és szövetségeseit ért kár súlyos és tartós lesz. ("A tárgyalásokat a következő két hónapban kell elkezdeni")
Lehet, hogy ez túlságosan apokaliptikusnak hangzik egyesek számára, de azt hiszem, Kissinger akar valamit. Végtére is, nézze meg azokat a hatalmas változásokat, amelyeket a világ már átélt a konfliktus kezdete óta; az ellátási zavarok, az élelmiszer- és energiahiány, valamint a globalizációs projekt visszahúzódása. Azt mondanám, elég nagy változások, de ezek valószínűleg csak a jéghegy csúcsát jelentik. Az igazi fájdalom még előttünk áll.

Hogyan fog kinézni az idei tél, amikor a lakások fűtési számlái tető alá kerülnek, az iparágak Európa-szerte bedőlnek a magasabb energiaköltségeknek, a munkanélküliség a nagy gazdasági világválság szintjére ugrik, és a folyamatos áramszünet a nyugati élet rendszeres jellemzője lesz? Ezt tartogatja a jövő Európa és Amerika számára, ha nem fordítják meg a politikát, és nem születik gyorsan tárgyalásos egyezség.

Putyin már kijelentette, hogy Oroszország nem hozza magát olyan helyzetbe, hogy gazdaságilag ismét Európától függjön. Azok a napok elmúltak. Ehelyett a kritikus energiaáramlásokat Kínába, Indiába és azon túlra irányítja. Európa már nem kiemelt vásárló, sőt, Oroszország túlélését fenyegető veszélyként jelentek meg, ami azt jelenti, hogy Oroszország továbbra is keleti irányba tereli a termelést.


Ez könnyű. Európa többet fog fizetni az energiáért, mint a világ bármely országa. Ezt választották Oroszország jogos biztonsági követeléseinek vállrándításával, és ezzel az eredménnyel kell együtt élniük.

Tehát a következőket kell tudnia:


Ha azt gondolja, hogy ezt a mennyiségű szénhidrogént a nigériai, iráni, szaúd-arábiai vagy más távoli hely termelői pótolhatják, akkor sajnos téved. Európa hanyatt-homlok belesétál történelme legnagyobb energiaválságába , és csak magát okolhatja. Íme még egy cikk az RT-ben:


Szóval, azt hiszem, a sötétben halálra fagyni jobb, mint ragaszkodni ahhoz, hogy Ukrajna maradjon semleges, és hagyjon fel a keleti oroszok gyilkolásával? Ez az az „elnök”, akit Európa megvéd?

Ha igen, akkor rossz választás.

Ezen érdemes elgondolkodni: Tudta, hogy nem minden „olajkeverék” egyforma?

Miért számítana?

Mert Németország jelenleg olajának 34%-át Oroszországból importálja. Az orosz olaj pedig egy teljesen bevált, kiváló minőségű uráli keverék, amelyet nagy mennyiségben szállítanak a Druzsba csővezetéken a német finomítókba, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek bizonyos feldolgozási követelményeknek. A különböző szolgáltatóktól származó különböző olajok kulcsfontosságúak az egész finomítói folyamatban . Jelentős „módosításra lenne szükség az új nyersanyagsorokon és infrastruktúrán, egy atmoszférikus desztilláló berendezésen, egy vákuumdesztillációs rendszeren, egy cat-crack egységen, egy viszkozitástörő berendezésen, egy alkilező egységen, egy katalitikus reformátoron, egy izomerizáló egységen és egy etil-tercier-butilban. éter (ETBE) létesítmény. Plusz vadonatúj raktározási létesítmények + kezelő berendezések a rostocki takarmányhoz a 24x7x365-ös sima Druzhba csővezeték helyére." („Németország finomítói problémája” , A kerecsensólyom)

Tehát nem minden olajkeverék egyforma?

Nem, közel sem. Ezen felül az iparági szakértők becslése szerint a finomítói módosítások nagyjából 6 évig tartanának. Mindeközben Németország gazdasági növekedése – amely szorosan összefügg az energiafogyasztással – drámaian visszaesik, a vállalkozások bezárulnak, a munkanélküliség megugrik, az EU legerősebb és legtermelékenyebb országa pedig térdre kényszerül.

Lehet, hogy valakinek a német kormányban el kellett volna gondolkodnia ezeken a dolgokon, mielőtt az orosz olaj bojkottálása mellett döntött?

A lényeg, amit megpróbálunk megfogalmazni, egyszerű: Kissingernek igaza van, és a neokon bohócok, akik kitalálták a sikertelen ukrajnai stratégiát, tévednek, halálosan tévednek. És ha nem hívjuk össze a „Tárgyalásokat… a következő két hónapban” , ahogy Kissinger tanácsolja, akkor az Oroszországgal való szakítás végleges és visszafordíthatatlan lesz, és ekkor Oroszország hatalmas energiaforrásai, ásványkincsei és mezőgazdasági termékei örökre megmaradnak. kelet felé irányítják a barátságosabb nemzetek felé . Ez pedig szörnyű szenvedést fog okozni mind az Egyesült Államoknak, mind európai szövetségeseinek.

Az egyetlen ésszerű lépés az azonnali tűzszünet felszólítása, hogy a béketárgyalások mielőbb megkezdődhessenek.

https://www.unz.com/mwhitney/kissinger-nails-it-for-once/
Nem mindenre fogok válaszolni csak khim philby válasza után néztem meg a önét.
Előre bocsátom nem tetszett Yoda-t olvasni?
Ugyanis több kiemelésre visszaköszön a általam itt már korábban közzé tettek.

"Mivel az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Stratégiája Kínát azonosítja Amerika első számú riválisaként (ami minden bizonnyal az is), ezért természetesen minden olyan politika, amely Kínát erősebbé teszi, ellentétes az Egyesült Államok stratégiai érdekeivel."

Kérdésem, időtáv?
Mert lehet valami igaz rövid távon de közép vagy hosszabb távon ellentétes hatású.

"
Ez azt jelenti, hogy a világ feldolgozóipari nagyhatalma (Kína) és a világ második legnagyobb szénhidrogén-termelője (Oroszország) közötti kapcsolatok pokolian javultak a Washington kontraproduktív ukrajnai háborúja miatt."

"ami azt jelenti, hogy Oroszország továbbra is keleti irányba tereli a termelést."

"Európa hanyatt-homlok belesétál történelme legnagyobb energiaválságába , és csak magát okolhatja."

Tehát világosan megfogalmaztam a orosz nyugton volt stratégiai értelemben a "arany horda" uralma alatti időszakban értsd a ázsiaiak jobban tudják hogyan lehet "szedálni" a orosz társadalmat mint a eju parlamentei eujópai tánacsi stb. emberi jogi vergődés.
Milyen emberei jogok ba..meg? Kérdi a távol keleti a orosztól aki ha a távol keleti uralmi pozícióban van akkor érteni fogja hogy mi van.
Épp e miatti több évszázados!!! történelmi tapasztalat miatt a 16. század közepétől 17. század elejétől a orosz külpolitikai gondolkodás központjában a két fejű sas értsd a keletre és nyugatra is forduló politika jelentette a aranymértéket.

Ha Joe Bidennek, George Sorosnak, BÁRKINEK sikerül elérnie hogy VVP vagy BÁRMELY utóda
KIZÁRÓLAG
kelet felé forduljon az stratégiai nyereség.
USA-nak például.
Erről többször írtam itt.
És arról is többször írtam itt hogy eu energiaválsága.
Időben szóltak Kijivből Londonból Ottawából Varsóból Washingtonból németeknek hogy téves a 2014 óta tartó oroszok által kezdett kelet európai háború közben
TELJESEN
kiszolgáltatottnak lenni a oroszoktól.
Ezt
ÉVEKEN
át jelezték.
Németek meg építgették a északi áramlat 2 őt oroszokkal közösen...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
folytatás /karakterek száma miatt/
"Szóval, azt hiszem, a sötétben halálra fagyni jobb, mint ragaszkodni ahhoz, hogy Ukrajna maradjon semleges, és hagyjon fel a keleti oroszok gyilkolásával? Ez az az „elnök”, akit Európa megvéd?"

Hangulatkeltő provokatív kijelentés.

"akkor az Oroszországgal való szakítás végleges és visszafordíthatatlan lesz, és ekkor Oroszország hatalmas energiaforrásai, ásványkincsei és mezőgazdasági termékei örökre megmaradnak. kelet felé irányítják a barátságosabb nemzetek felé . Ez pedig szörnyű szenvedést fog okozni mind az Egyesült Államoknak, mind európai szövetségeseinek."
Ld. fentieket.

"A szankciórendszer óriási kudarcot vallott. A hadművelet terve az volt, hogy egyszerűen kitartanak, amíg ki nem tör a gazdasági káosz Oroszországban, ami polgári zavargásokat okozna, ami miatt fel kell hagyniuk a hadművelettel. Nem világos, hogy egy orosz gazdasági összeomlás akár polgári zavargásokat is okozott volna (korán vitatkoztam, hogy nem), de soha nem fogjuk megtudni, mert nem volt gazdasági összeomlás."

Nem volt valóban.
De oroszba hírstopp van.
Miért?
Ha a orosz emberek látnák a Ukrán nép helyzetét amibe a saját vezetésük hozta őket szerintem 40-50% ékuk a bucsai, irpinyi, mariupoli képek videók információk hatására gondolatban szembe fordulna a orosz kormánnyal elnökséggel.
Vagy legalább azt gondolná ez nem én vagyok ezt nem akartam ezt ők csinálták.
Stb.
Továbbá a szankció rendszerről a fősodor médiában van kb. több hónapja infó arról /magyar fősodorban valami Dr. Matolcsy György féle alak
HIVATALOS
mnb-s írásbeli anyagokban
olyasmikre hivatkozik hogy európába visszatér a 1940-es évek vége kb. 2030-ig.
Maga meg itt értetlenkedni akar.
Ehh...
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Tudja, miért váltott ki ekkora dühöt Henry Kissinger beszéde a Világgazdasági Fórumon?

Kissinger nem kritizálta sem az ukrajnai háború lebonyolítását, sem a helyi előrelépés hiányát. Nem. Amit Kissinger kritizált, az maga a politika volt , ez váltotta ki a tűzvihart. Egy vödör hideg vizet dobott azokra az emberekre, akik kitalálták ezt az ostoba politikát azzal, hogy a szemükbe mondták nekik, hogy „tévedtek”.

És valóban félreértették, mert az általuk jelenleg folytatott politika sérti az Egyesült Államok szövetségeseit és érdekeit. Ez az a mérőszám, amelyet használunk annak meghatározására, hogy egy adott irányelv hülyeség-e vagy sem, és sajnos ez a „hülye próbán” kitűnően megy.

Hadd magyarázzam el: Alapvető stratégiánk Oroszország „gyengítése” és „elszigetelése” azáltal, hogy megszakítjuk Oroszország gazdasági kapcsolatait Európával, és egy hosszú és költséges ukrajnai ingoványba tereljük őket. Ez a terv.

Most azt gondolhatja, hogy ez meglehetősen ésszerűen hangzik, de – Kissinger szerint – ez rossz terv.

Miért?

Mivel az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Stratégiája Kínát azonosítja Amerika első számú riválisaként (ami minden bizonnyal az is), ezért természetesen minden olyan politika, amely Kínát erősebbé teszi, ellentétes az Egyesült Államok stratégiai érdekeivel.

Megvan? Tehát a kérdés az: az ukrajnai proxyháborúnk erősebbé teszi Kínát?

És a válasz: Persze, hogy igen. Sokkal erősebbé teszi Kínát, mert arra kényszeríti Oroszországot, hogy erősítse kapcsolatait Kínával.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ez azt jelenti, hogy a világ feldolgozóipari nagyhatalma (Kína) és a világ második legnagyobb szénhidrogén-termelője (Oroszország) közötti kapcsolatok pokolian javultak a Washington kontraproduktív ukrajnai háborúja miatt. Ez az, amit jelent. Ez azt is jelenti, hogy a két ország közötti kapcsolatok javulásával az Egyesült Államok birodalmi hanyatlásának üteme felgyorsul, ahogy a nem dollárövezet bővül, és a kétoldalú kereskedelem fokozatosan felváltja a jelenlegi, USA által uralt globális kereskedelmi rendszert.

Már láthatja, hogy ez megtörténik. Az ukrajnai háború a globális kereskedelem megrázó összeomlását, a kritikus ellátási zavarokat, példátlan élelmiszer- és energiahiányt, valamint a világ legnagyobb felosztását idézte elő a Szovjetunió felbomlása óta. Washington úgy döntött, hogy a jövőjét és az amerikai nép jövőjét egy értelmetlen geopolitikai gambiton teszi kockára, és az az Egyesült Államok történetének legnagyobb stratégiai katasztrófája lehet.

Kissinger felfogja a helyzet súlyosságát, ezért döntött úgy, hogy bedobja kétcentesét. De nem csak a politikát kritizálta, hanem egy baljós figyelmeztetést is adott, amelyet a média szinte teljesen figyelmen kívül hagyott. Íme, amit mondott:


Ott van fekete-fehérben, de bontsuk két részre, hogy jobban megértsük, mit mond:

  1. A politika rossz
  2. A politikát azonnal meg kell változtatni, különben az Egyesült Államokat és szövetségeseit ért kár súlyos és tartós lesz. ("A tárgyalásokat a következő két hónapban kell elkezdeni")
Lehet, hogy ez túlságosan apokaliptikusnak hangzik egyesek számára, de azt hiszem, Kissinger akar valamit. Végtére is, nézze meg azokat a hatalmas változásokat, amelyeket a világ már átélt a konfliktus kezdete óta; az ellátási zavarok, az élelmiszer- és energiahiány, valamint a globalizációs projekt visszahúzódása. Azt mondanám, elég nagy változások, de ezek valószínűleg csak a jéghegy csúcsát jelentik. Az igazi fájdalom még előttünk áll.

Hogyan fog kinézni az idei tél, amikor a lakások fűtési számlái tető alá kerülnek, az iparágak Európa-szerte bedőlnek a magasabb energiaköltségeknek, a munkanélküliség a nagy gazdasági világválság szintjére ugrik, és a folyamatos áramszünet a nyugati élet rendszeres jellemzője lesz? Ezt tartogatja a jövő Európa és Amerika számára, ha nem fordítják meg a politikát, és nem születik gyorsan tárgyalásos egyezség.

Putyin már kijelentette, hogy Oroszország nem hozza magát olyan helyzetbe, hogy gazdaságilag ismét Európától függjön. Azok a napok elmúltak. Ehelyett a kritikus energiaáramlásokat Kínába, Indiába és azon túlra irányítja. Európa már nem kiemelt vásárló, sőt, Oroszország túlélését fenyegető veszélyként jelentek meg, ami azt jelenti, hogy Oroszország továbbra is keleti irányba tereli a termelést.


Ez könnyű. Európa többet fog fizetni az energiáért, mint a világ bármely országa. Ezt választották Oroszország jogos biztonsági követeléseinek vállrándításával, és ezzel az eredménnyel kell együtt élniük.

Tehát a következőket kell tudnia:


Ha azt gondolja, hogy ezt a mennyiségű szénhidrogént a nigériai, iráni, szaúd-arábiai vagy más távoli hely termelői pótolhatják, akkor sajnos téved. Európa hanyatt-homlok belesétál történelme legnagyobb energiaválságába , és csak magát okolhatja. Íme még egy cikk az RT-ben:


Szóval, azt hiszem, a sötétben halálra fagyni jobb, mint ragaszkodni ahhoz, hogy Ukrajna maradjon semleges, és hagyjon fel a keleti oroszok gyilkolásával? Ez az az „elnök”, akit Európa megvéd?

Ha igen, akkor rossz választás.

Ezen érdemes elgondolkodni: Tudta, hogy nem minden „olajkeverék” egyforma?

Miért számítana?

Mert Németország jelenleg olajának 34%-át Oroszországból importálja. Az orosz olaj pedig egy teljesen bevált, kiváló minőségű uráli keverék, amelyet nagy mennyiségben szállítanak a Druzsba csővezetéken a német finomítókba, amelyeket úgy terveztek, hogy megfeleljenek bizonyos feldolgozási követelményeknek. A különböző szolgáltatóktól származó különböző olajok kulcsfontosságúak az egész finomítói folyamatban . Jelentős „módosításra lenne szükség az új nyersanyagsorokon és infrastruktúrán, egy atmoszférikus desztilláló berendezésen, egy vákuumdesztillációs rendszeren, egy cat-crack egységen, egy viszkozitástörő berendezésen, egy alkilező egységen, egy katalitikus reformátoron, egy izomerizáló egységen és egy etil-tercier-butilban. éter (ETBE) létesítmény. Plusz vadonatúj raktározási létesítmények + kezelő berendezések a rostocki takarmányhoz a 24x7x365-ös sima Druzhba csővezeték helyére." („Németország finomítói problémája” , A kerecsensólyom)

Tehát nem minden olajkeverék egyforma?

Nem, közel sem. Ezen felül az iparági szakértők becslése szerint a finomítói módosítások nagyjából 6 évig tartanának. Mindeközben Németország gazdasági növekedése – amely szorosan összefügg az energiafogyasztással – drámaian visszaesik, a vállalkozások bezárulnak, a munkanélküliség megugrik, az EU legerősebb és legtermelékenyebb országa pedig térdre kényszerül.

Lehet, hogy valakinek a német kormányban el kellett volna gondolkodnia ezeken a dolgokon, mielőtt az orosz olaj bojkottálása mellett döntött?

A lényeg, amit megpróbálunk megfogalmazni, egyszerű: Kissingernek igaza van, és a neokon bohócok, akik kitalálták a sikertelen ukrajnai stratégiát, tévednek, halálosan tévednek. És ha nem hívjuk össze a „Tárgyalásokat… a következő két hónapban” , ahogy Kissinger tanácsolja, akkor az Oroszországgal való szakítás végleges és visszafordíthatatlan lesz, és ekkor Oroszország hatalmas energiaforrásai, ásványkincsei és mezőgazdasági termékei örökre megmaradnak. kelet felé irányítják a barátságosabb nemzetek felé . Ez pedig szörnyű szenvedést fog okozni mind az Egyesült Államoknak, mind európai szövetségeseinek.

Az egyetlen ésszerű lépés az azonnali tűzszünet felszólítása, hogy a béketárgyalások mielőbb megkezdődhessenek.

https://www.unz.com/mwhitney/kissinger-nails-it-for-once/
Ez már a 3.ik válaszom a hszére ami novellának is elmegy.
A terjedelem miatt.
Tehát a USA köszöni szépen most pacsizta le Venezuelával a onnani olaj exportot kölcsönösen előnyös üzletek keretében /valószínűleg ők meg befektetnek technológiákat adnak át/ így mind két társadalomnak
NŐ A JÓLLÉTE.
+ nézze már meg hogy a USA vajon vesz e részt a világkereskedelemben nyersanyagokkal.
Köszönöm.
+ nézze meg a 5 szem államai bánya kincsekkel való ellátottságát a kitermelő ipara szállítás stb. fejlettségét.
Szóval téved amikor NAFTA államokat + angol szász államokat a euval akarja egy szintre hozni e kérdésben.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 747
113
Ez már a 3.ik válaszom a hszére ami novellának is elmegy.
A terjedelem miatt.
Tehát a USA köszöni szépen most pacsizta le Venezuelával a onnani olaj exportot kölcsönösen előnyös üzletek keretében /valószínűleg ők meg befektetnek technológiákat adnak át/ így mind két társadalomnak
NŐ A JÓLLÉTE.
+ nézze már meg hogy a USA vajon vesz e részt a világkereskedelemben nyersanyagokkal.
Köszönöm.
+ nézze meg a 5 szem államai bánya kincsekkel való ellátottságát a kitermelő ipara szállítás stb. fejlettségét.
Szóval téved amikor NAFTA államokat + angol szász államokat a euval akarja egy szintre hozni e kérdésben.
Ennek a hírstopnak szaladj neki még egyszer,mert a Telegramon nincs semmi korlátozva,és azt ugyanúgy olvassák az oroszok,az ukránok,és az egész világ. A mainstream média van korlátozva,de ha már ennyire aggódsz az orosz média korlátozás miatt,tán ejthetnél pár szót az orosz hírközlés világ méretű tiltásáról. Talán a Dagoba rendszerben az a demokrácia fokmérője,hogy az egyik felet totálisan korlátozzák,a másik meg 24 órában fújhatja a saját narratíváját? A Jedi mesternek ez valahogy kimaradt a novellájából.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
De mi a helyzet az MRLS-szel?

Hadd nézzem meg itt a Wikipédiát

Ó.


Mint kiderült, a háború kitörése előtt Ukrajnában több száz ilyen rendszer volt.

Így…

Ezeket mind elpusztította Oroszország a háború első néhány órájában…

Óóóó…

Szóval hihetetlen, mennyire retardált ez az egész. Ez pontosan ugyanaz, mint a lengyel MiG-ek összeomlása. Abban az időben, amikor az egész vita zajlott, Ukrajnának szó szerint voltak MiG-jei – és ami azt illeti még mindig –, és egyszerűen nem volt hova felszállniuk/leszállniuk.

Számomra itt semminek nincs értelme. Ez kezdettől fogva nem volt értelmes számomra, és mindig azt mondtam, hogy Oroszország fog nyerni, de fogalmam sem volt, hogy az USA ilyen mértékben bevonja magát, és létrehozza ezt a folyamatos őrült kampányt Ukrajna sorsáról. gondviselés által Moszkvába vonulni.

Ezen a ponton már annyira túl vagyunk a sápadtságon, hogy valahogy meg tudom érteni az összeesküvés-elméleteket arról, hogy az Egyesült Államok valamilyen okból szándékosan veszít. Az a probléma ezekkel az elméletekkel, hogy nincs magyarázatuk arra, hogy az Egyesült Államok miért akarna szándékosan veszíteni, és nem tudok más magyarázatot elképzelni, mint hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma tele van kínai és orosz nyelvekkel. kémek.

Azt hiszem, ez csak az, amit mondtam: ezeknek az embereknek teljes hatalmuk van, más emberektől örökölték, nem érdemi okokból, és fogalmuk sincs, hogyan ragaszkodjanak hozzá. Aztán gondok vannak a Pentagont működtető teljes rendrendszerrel, valamint azzal a ténnyel, hogy úgy tűnik, hogy valójában senki sem felelős semmiért. Mondhatni olyasmit, hogy „Obama báb volt”, de ez valójában csak azt jelenti, hogy érdekcsoportok bábja volt – nem azt, hogy szó szerint egy zöldség volt, aki képtelen volt saját személyes ügynökeként cselekedni. Joe-val van egy zöldséged. Talán ez működőképes lenne egy olyan helyzetben, ahol a tét nem lenne ekkora, de ebben az évben nem. Nem lehet ekkora kormányt vezetni a válság kellős közepén, ha nincs névleges alakja – mindenki azt csinál, amit akar.

Ebben a helyzetben a HIMARS-szel kapcsolatban Joe egy pillanatra tisztán érezte magát, amikor azt mondta, hogy nem fog olyan rakétarendszereket küldeni, amelyek eltalálhatják Oroszországot. Szóval ki döntött úgy, hogy ezen változtat?

Mark Milley éppen tegnap mondta , hogy tárgyalásokra van szükség Oroszországgal a tömeges éhezés megelőzése érdekében.
"Mark Milley éppen tegnap mondta , hogy tárgyalásokra van szükség Oroszországgal a tömeges éhezés megelőzése érdekében."
Hol szerepel ez az általad hivatkozott cikkben? :)
 
K

kamm

Guest

100 Days of War: Hogyan nyer Oroszország Ukrajnában​

Ezt a blogot az első látogatásom után indítottam el az Ukrajna fennhatósága alá tartozó Novorosszijában, a legtöbb őseim földjén, akik „fekete-tengeri németek” voltak. Ez 2013 volt, és a régió fejleményeihez való ragaszkodásomat a közvetlenül ezt követő geopolitikai machinációk, a „méltóság forradalma” és annak utóhatásai söpörték át. 8 év elteltével minden őrült romlottság a végéhez közeledik. A legtöbbtől eltérően, a témával kapcsolatos elfogultságaim nem olyanok, amelyekbe beleszülettem, hanem olyanok, amelyeket egy furcsa, földkerekséget taposó életút során alakítottam ki. Úgy gondolom, hogy a többnemzetiségű politikák a történelem mélyén virágoztak, és különféle előnyöket biztosítanak a nemzetállamokkal szemben, elsősorban a népirtással szemben. A nacionalizmus, ahogy az akadémia megérti, egy fiatal, a francia forradalom utáni eszme, egy nagyon erőszakos ötlet, amelyet kategorikusan ellenzem. Az ukrán nacionalizmus is nagyon fiatal, kitalálták, előmozdították, és Bécs, Varsó, a Vatikán, London és Washington eszközölt Oroszország ellen. Különböző időszakokban való finanszírozásuk és hangszerelésük nélkül nem lenne orosz-ukrán ellenségeskedés, ahogy az előbbi és Kazahsztán, Azerbajdzsán, Fehéroroszország vagy mondjuk Csuvasia között nincs.

Az oroszok kivonulását Észak-Ukrajnából és az ukrán előrenyomulást Kelet-Kharkovban emlegették annak bizonyítékaként, hogy Ukrajna nyeri a háborút. De ez nem a területekért vívott háború, hanem elsősorban a dimilitarizálásért. Bármi is marad az Ukr hadseregből északon, az nem képes hatékony ellentámadást indítani. Harkovban már visszaszorították őket. Kijev elfoglalása hosszú és véres lenne ebben a szakaszban, és nem szolgálna sem az ország demilitarizálására, sem nácimentesítésére. A náci zászlóaljak a múltban engedetlenséget tanúsítottak Zelenszkijvel szemben, és nem egyeznének bele, hogy ilyen könnyen megadják magukat.

A Globalista Agenda státusza „zavartról” „kaotikusra” emelkedett.

Putyin professzor ismét magára öltötte tweedkabátját, hogy újabb gyors

Az ukrán háború mint mikrokozmosz


Képzeld el a globális sakktábla analógiáját. A sakkjátszmában minden lépésével kevesebb lehetséges lépése marad. Ha visszamegyünk a Covid előtti időszakra, Kína szilárd fölényben volt, de a játék még korántsem ért véget. A Nyugat számos lépést tehetett volna Kína elmozdítása érdekében. Ezen a ponton azonban ez a sakkmérkőzés a játszma végén van, és bármit is tesz a Nyugat, nem látok semmilyen utat a győzelemhez. Ha csak a mikrokozmoszba viszed, nézd meg az ukrán háborút. Senki nem tudja megmagyarázni, mi folyik itt. Bízzon bennem, kérdeztem – senki sem tudja megmagyarázni.

A nyugati elittel kapcsolatos átfogó elméletem része az, hogy a civilizációk által jelenleg működő rendszerek rendkívül összetettek. Túl sok a széttagoltságod hatékony nagy stratégák nélkül. Az összes rekesz tiszta rálátása nélkül, ha valamelyik rész nem tudja pontosan felmérni a helyzetet, vagy nem teljesíti az ígért eredményt, az egész dolog kudarcot vall. Ráadásul a rekeszek saját belső meghajtókkal rendelkeznek, amelyek ütközhetnek egymással.

Az ukrán háborúnak három fő összetevője volt
Közelgő végzetét


Ugyanez a széttagolási katasztrófa látható nagyobb léptékben, ahol úgy tűnik, hogy nem volt egyértelmű kommunikáció a geopolitikai erők között, amelyeknek a keleti hatalmakkal kellett volna foglalkozniuk, és a koronavírus-átverést irányító, és most a lakosságot terelő emberek között. Nyugat mélyebb szegénységbe és társadalmi káoszba. Eltekintve attól, hogy Trumpot eltávolították a hatalomból, ami teljes mértékben szentimentális paranoia által vezérelt célnak tűnik, a koronavírus-program minden eredménye negatív volt a nyugati rezsim számára. Igen, a globalista projekt hosszú távú célja a gazdaság összeomlása, az emberek megfosztása a szabadságjogaitól, de ha ezeket a dolgokat megteszi, miközben Kína továbbra is olyan erős, a maga stabil gazdaságával és társadalmi rendjével, az sokkal gyengébb helyzetbe hozza a Nyugatot. .

A külpolitikai kiadványok immár 15 éve állítják, hogy Kína az összeomlás szélén áll, így azt hiszem, ha ezt hinné, akkor lenne értelme elkezdeni a nyugati elszegényedés „Nagy újraindítása” programját, és feltételezni, hogy hogyan ez negatívan érintené Kínát, és felgyorsítaná összeomlásukat. A probléma az, hogy ez nem igaz. Kína nem áll az összeomlás szélén. Oroszország még csak nem is az összeomlás szélén áll. Az egyetlen nép, amely az összeomlás szélén áll, a nyugati nemzetek, ahol sokkal szegényebbé és kevésbé társadalmilag összetartóvá tették az embereket, miközben nem tudtak kezelni a globális hegemóniájukat fenyegető külföldi

A dupla anális megduplázása: Biden Pens NYT Op-Ed MRLS-t és örök támogatást ígér a nemezelt Ukrajnának


Azt mondta, nem fogja megtámadni Ukrajnát, de folyamatosan arra fogja buzdítani őket, hogy harcoljanak az utolsó ukránokig, és valahogyan szerezzék vissza a Donbászt, annak ellenére, hogy már alig maradt katonaságuk.

De mi a helyzet az MRLS-szel?

Hadd nézzem meg itt a Wikipédiát
.



Milley kiváló szakács.

Ki mondja tehát, hogy „nem, csak folytassuk”?

Hát ha én nem tudom és te sem tudod, akkor a kormányban dolgozók
Mit tehetnek? Küldhetnek be USA/NATO csapatokat. Ezen túlmenően egyszerűen nem értem, miről beszélünk. Csak összezavarodtam.
retarded-breaking-bad.gif
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 452
113
"Az orosz olajra vonatkozó uniós tilalom, amelyről május 31-én állapodtak meg , kilátástalanul indul. Amióta Oroszország februárban megtámadta Ukrajnát, nőtt a blokkba pumpált olaj mennyisége . Január és április között 14%-kal, napi 750 000 hordóról 857 000 hordóra nőtt az Argus Media kiadó adatai szerint. Az embargó csak a tengeri kőolaj- és kőolajtermékekre vonatkozik, jelenleg az Oroszországból származó import mindössze 75%-át fedi le. Átmenetileg mentesül a csővezetéken néhány közép- és kelet-európai országnak szállított olaj – ez engedmény Magyarországnak, amely akadályozta a megállapodást . Ezekben az országokban a finomítók olcsó orosz nyersolajat vásárolnak fel, amelyet a legtöbb nyugati vevő kerül ."

 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 838
35 413
113
Orosz diplomata szerint az Egyesült Államok politikája a rivális EU-t, nem pedig Moszkvát vagy Pekinget célozta
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 063
113
https://www.yahoo.com/news/u-lacks-clear-picture-ukraines-120806912.html

Zürzavar vagy céltudatos elrejtés? A vagy az eléhibázott döntések felelősségének eltusolása?

WASHINGTON – Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szinte napi frissítéseket közölt az orosz invázióról a közösségi médiában; vírusos videóbejegyzések mutatták be a nyugati fegyverek hatékonyságát az ukrán erők kezében; a Pentagon pedig rendszeresen tartott tájékoztatót a háború fejleményeiről.

Ám annak ellenére, hogy ezek a hírek a nyilvánossághoz érkeztek, az amerikai hírszerző ügynökségek jelenlegi és korábbi tisztviselők szerint kevesebb információval rendelkeznek, mint szeretnének Ukrajna hadműveleteiről, és sokkal jobb képük van Oroszország hadseregéről, tervezett hadműveleteiről, sikereiről és kudarcairól. .......

......Amerikai tisztviselők szerint az ukrán kormány kevés titkos eligazítást vagy részletet adott nekik hadműveleti terveikről, az ukrán tisztviselők pedig elismerték, hogy nem mondtak el mindent az amerikaiaknak.........

........Biddle szerint Ukrajnának jó okai vannak arra, hogy ne beszéljen őszintén erőiről vagy katonai stratégiájáról.

„Nem vagyok benne biztos, hogy az amerikai közvélemény vagy az ukrán közvélemény érdeke, hogy az ukránok előre jelezzék veszteségeiket, ha az eredmény megerősíti az orosz háborús erőfeszítéseket” – mondta Biddle. "De ez azt jelenti, hogy nem igazán ismerjük a történet mindkét oldalát."

........Ám lehetséges költségekkel járhat, ha a hírszerző közösség nem tud teljesebb képet adni a nyilvánosságnak vagy a Kongresszusnak Ukrajna katonai kilátásairól – mondta Sanner. Ha Oroszország továbbhalad, az ukrán hadsereg helyzetének megértésének elmulasztása olyan vádak elé állíthatja a hírszerző közösséget, hogy nem tudott teljes képet adni Ukrajna háborús kilátásairól a politikai döntéshozóknak.

„Minden Oroszország céljairól és Oroszország kilátásairól szól, hogy elérje céljait” – mondta Sanner. „Nem beszélünk arról, hogy Ukrajna képes lenne-e legyőzni őket. És számomra úgy érzem, hogy újabb intelligenciális kudarcra készülünk azzal, hogy erről nem beszélünk nyilvánosan.”


Saját: az ukránoknak nincsenek terveik, ill ha lenne is nem tudják megvalósítani. Mivel kézi írányitás alatt vannak e terveket nyugaton készítették, ezek kudarca a nyugati elemzők, tervezők kudarca (pl.: kigyó sziget amit ott elpocsékoltak azzal mi kurva ütő képesek lennénk csak 12 db Bayraktar2, a lelőtt 30 drónból.)

szóval megy a felelősség alóli kibújás
 
Status
Not open for further replies.