[BIZTPOL] Magyarország

Gondolom szerintük le kellett volna lőni a gépet :cool:

Mondjuk a kíséret és a lelövés között azért vannak fokozatok.
Mondjuk az elábbi események ismeretében én simán lelövettem volna:

• "A hajdúszoboszlói repülőtéren engedély nélkül szerda kora délután leszállt, a gépen két férfi volt, akik kiszálltak, megfenyegették a reptér gondnokát, majd gyorsan megtankolták a gépet. Amikor a rendőrség kiérkezett, azonnal felszálltak és elmenekültek."
  • A gép semmiféle kapcsolatot nem teremtett a repülőtérrel, de az országba lépve sem kommunikált a légiirányítással, sőt az érte küldött magyar Gripenekkel sem.
Nyilvánvalóan szándékosan nem együttműködő, tehát "ellenséges" magatartást tanusitó civil légieszköz volt mindenféle engedély nélkül, ráadásul tudtuk, hogy tankoláskor a személyzet a földön is lényegében bűncselekményt követtek el, erőszakot alkalmazott. Én is lelövettem volna a csába, amint lehetőség kinálkozik rá - főleg igy "háborús vészhelyzet" esetén :D.

Gondolom szerintük le kellett volna lőni a gépet :cool:
Nem kellett volna már legalább egyeztetni a NATO országokkal, hogy ilyen még egyszer ne forduljon elő!?
Ebben merjünk nagyok lenni!
Az mégiscsak szégyen, hogy már háborús veszélyhelyzet idején is, sértetlenül repkednek felettünk engedély nélkül repülők, és a mostaninak még tankolni is sikerült nálunk, zavartalanul!
Gondolom végig látták a radaron a gépet, ezért lett volna idő rájuk küldeni legalább a yardot, amikor látták hogy leszáll!
A többi talán már nem rajtunk múlt (csak), éppen ezért hiányolom, a mindig oly határozott kormányzati reakciót!

Nem kellett volna már legalább egyeztetni a NATO országokkal, hogy ilyen még egyszer ne forduljon elő!?
Ebben merjünk nagyok lenni!
Az mégiscsak szégyen, hogy már háborús veszélyhelyzet idején is, sértetlenül repkednek felettünk engedély nélkül repülők, és a mostaninak még tankolni is sikerült nálunk, zavartalanul!
Gondolom végig látták a radaron a gépet, ezért lett volna idő rájuk küldeni legalább a yardot, amikor látták hogy leszáll!
A többi talán már nem rajtunk múlt (csak), éppen ezért hiányolom, a mindig oly határozott kormányzati reakciót!

Nem mellékes infó, hogy
"A portál szerint a gép több oldalon is eladóként van feltüntetve, és egy bizonyos Bronius Zaronskis árulja. Zaronskis százados, a Litván Fegyveres Erők Tartalékos Katonák Szövetségének Panevėžys kerületi kirendeltségének parancsnoka, egyben a Nida Air Park repülőtér igazgatója."
+
"A LY-LOO lajstromjelű, kétmotoros Piper Aztec gép Litvániából szállt fel, majd Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Románia és Szerbia érintésével repült egészen Bulgáriáig."

= A litván hadsereg végigtesztelte a NATO-Oroszo. frontvonalat!!! Hogy hogyan reagál a légvédelem! Merjenek-e beleállni Oroszországba? Mennyire éber a NATO.

(Nem véletlen az időzítés, Fjodorov épp most nyújtotta be az orosz állami dumába a törvényjavaslatot, miszerint Litvánia jogtalanul vált ki a SZU-ból!).

= A litván hadsereg végigtesztelte a NATO-Oroszo. frontvonalat!!! Hogy hogyan reagál a légvédelem! Merjenek-e beleállni Oroszországba? Mennyire éber a NATO.

Amikor elismerően beszélünk az amerikai vagy ép az izraeli seregről pl. az azért is van, mert tudjuk, hogy ott meg mernek hozni döntéseket a szükségben és az ilyet úgy le törölték volna az égről mint a huzat, főleg hogy alacsony magasságon sunnyogva nem reagál az elfogására felküldött gépeknek miután szó szerint lerabol egy repteret keróval.
A horvát story is érdekes volt, de azt össze lehettett rakni, hogy mi miért történt úgy ahogy.
Ez most szerintem bőven hozta a papírformát, hogy tegyük a dolgunkat.

Elvileg nem. A horvátok tavaly egyet lelőttek. Nem volt nagy parádé belőle.
Nem értem, miért hagyják ezeket a majmokat fegyverrel a kezükben bohóckodni a határon. Lepuffantanak párat, onnantól majd átgondoljákt a szaros életüket :hadonaszos:

Litván kisrepülős téma: egyre többet olvasok róla, annál kevésbé értem.
És annál jobban aggódom a MH honvédő kompetenciáit illetően. Előbb a nagypapi-korú szovjetukrán drón, most meg ez.
Van még értékelhető légvédelmünk? Mi akadályozna meg egy ilyet, hogy rázuhanjon a keleti határon bármire?
Nyilván ezt légtérsértés nélkül is megteheti akinek ez a becsípődése, de ez konkrétan légtérsértő volt...

Nem értem, miért hagyják ezeket a majmokat fegyverrel a kezükben bohóckodni a határon. Lepuffantanak párat, onnantól majd átgondoljákt a szaros életüket :hadonaszos:

Litván kisrepülős téma: egyre többet olvasok róla, annál kevésbé értem.
És annál jobban aggódom a MH honvédő kompetenciáit illetően. Előbb a nagypapi-korú szovjetukrán drón, most meg ez.
Van még értékelhető légvédelmünk? Mi akadályozna meg egy ilyet, hogy rázuhanjon a keleti határon bármire?
Nyilván ezt légtérsértés nélkül is megteheti akinek ez a becsípődése, de ez konkrétan légtérsértő volt...
Kikisérték a Gripenek, átadták amcsi F-16-osoknak. Ha akarták volna lelövik, mint a xart.