Rheinmetall 8x8 APC / HITRON

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Ez valami rossz vicc? A Pantherre köpködnek itt páran, hogy magas (vagy csak a fénykép volt rossz és valójában alacsonyabb, mint az EMBT) de erről a holdjáróról gyakorolni lehet a toronyugrást is. A torony teteje vagy 2 méterre van RSZR fölött. Nálam jobban kevesen támogatják a RM-al együttműködést, de ezt a borzalmat sürgősen el kellene felejteni és Boxert vagy Patriat vagy akár Terrexet rendelni, ez a holdjáró nemhogy 2024-re de 2030-ra sem lesz kész.
Ez egy makett. :) A torony meg vegkepp. :)
FYI a Patria torony nelkul 2.4m magas, a Boxer 2.5m, ha jol emlekszem - ez utobbinal szerintem mar most is alacsonyabb (bar RSZR nem tunik alacsonynak, de ha mondjuk az en meretem - 190 - , a hull teteje akkor is max kb ugyanott van, mint a Boxere.)

FYI egy ausztral CRV Boxer, szerinted a csucsa hol lehet, mondjuk 3.4m...?

Boxer-Combat-Reconnaissance-Vehicle.jpg


Amugy a Lynx is 3.3m magas, de meg a Puma sem marad el:
KF41_Lynx_IFV_tracked_armored_Infantry_Fighting_Vehicle_Rheinmetall_Defence_German_Germany_industry_925_001.jpg

Screenshot-20210906-043217-2.jpg


Már amennyi látható a képen mégcsak nem is 8x8.
Ja, mert a hatulja majd a levegoben log, ott biztos nincs kerek, ugye? :D
(Sugok: veletlenul nem pont ugyanugy vannak a kerekei, mint a Boxernek? De igen...)
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
K

kamm

Guest
Van elképzelésem róluk. A töltésükről egész sok. Alapvetően plug-in ben gondolkodtam, amikor a kérdést írtam, nem öntöltőben. Bár az öntöltő meg nem hozza azokat az előnyöket. Tudom, olvassak vissza - bocs, nem fogok. Marha sok időt elvinne kikeresni.
Felesleges, nem volt sok ertelme mar akkor sem megkerdojelezni... :p
Nem sok találatot hoz a gugli erre a RM Hitron-ra, maximum annyit, hogy levédették a nevet valamikor ebben az évben. De levédették még az Anker, az Artego és Mira neveket is.

És 2021-ben levédették a Vizsla nevet is :) wow.

A hitron egy szójáték akar lenni a hit&run-ra? :D

Németek, szóval más tippem van. :D

R.ceec043865d4efade6d4da2053af8e98

Hit & run = "hit end ran" azaz semmikeppen "roan" (ron)

Mindenesetre borzalmas nev, de szerintem ez csak 'munkacim', gondolom.
 
  • Tetszik
Reactions: Hummen23

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 846
4 835
113
Ez egy makett. :) A torony meg vegkepp. :)
FYI a Patria torony nelkul 2.4m magas, a Boxer 2.5m, ha jol emlekszem - ez utobbinal szerintem mar most is alacsonyabb (bar RSZR nem tunik alacsonynak, de ha mondjuk az en meretem - 190 - , a hull teteje akkor is max kb ugyanott van, mint a Boxere.)

FYI egy ausztral CRV Boxer, szerinted a csucsa hol lehet, mondjuk 3.4m...?
Amugy a Lynx is 3.3m magas, de meg a Puma sem marad el:
Pedig már a Panthernél (számomra is meglépő módon) de teljesen egy véleményen voltunk. Erről a holdjáróról nem fogsz tudni meggyőzni: sokkal rövidebb idő alatt, kevesebb kockázattal és sokkal olcsóbban lehetne a Boxert megrendelni. Ha a holdjáró fejlesztési költségeit mint első vevő mi fizetjük meg az egyenlő a harakirivel. A Boxer is RM termék (legalábbis részben) így maradna az együttműködés a RM-al a sereg meg megkapná a lehető legjobb APC-t.
 
K

kamm

Guest
Pedig már a Panthernél (számomra is meglépő módon) de teljesen egy véleményen voltunk.
Logikai alapon. :)

Erről a holdjáróról nem fogsz tudni meggyőzni: sokkal rövidebb idő alatt, kevesebb kockázattal és sokkal olcsóbban lehetne a Boxert megrendelni.
Nincs mirol meggyozzelek, ez egy makett.
Nem prototipus, mint a KF51, hanem egy 3D placeholder, ahogy valaki nagyon talaloan irta korabban. :D
Igazabol ezuttal egyetertek @krisss velemenyevel, en sem ertem, minek allitottak meg ki, hacsak nem a nemetek ossze akarjak zavarni az ellent... ;)
Ha a holdjáró fejlesztési költségeit mint első vevő mi fizetjük meg az egyenlő a harakirivel.
Dehogy lenne olcsobb. :) Pont ez ebben a plane, hogy az uj hajtas miatt a RM megeri beletenni a meglevo tudasat, nekunk meg megeri sajat IPhez jutni, ami raadasul next-gen lesz.

Maroth raadasul konkretan megmondta, hogy kifejezetten alacsony a rank eso fejlesztesi ktg, nem komoly osszeg, valami 2-3 jarmu aranak mondta (az mondjuk $15M), ami kb semmi egy ilyesmi IPert cserebe.
Azert kapnal 2-3 Boxert, nulla gyartast vagy barmit, es annyi meg egy Bambi.
A Boxer is RM termék (legalábbis részben) így maradna az együttműködés a RM-al a sereg meg megkapná a lehető legjobb APC-t.
Legjobb? :) Meg uszni sem tud, mint a Patriak, amikor nincsenek fullra pakolva.
A Boxer Artec, ami KMW-RM joint venture, semmirol nem donthet egyedul a RM.
 
  • Tetszik
Reactions: Tumpek

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Ez valami rossz vicc? A Pantherre köpködnek itt páran, hogy magas (vagy csak a fénykép volt rossz és valójában alacsonyabb, mint az EMBT) de erről a holdjáróról gyakorolni lehet a toronyugrást is. A torony teteje vagy 2 méterre van RSZR fölött. Nálam jobban kevesen támogatják a RM-al együttműködést, de ezt a borzalmat sürgősen el kellene felejteni és Boxert vagy Patriat vagy akár Terrexet rendelni, ez a holdjáró nemhogy 2024-re de 2030-ra sem lesz kész. Már amennyi látható a képen mégcsak nem is 8x8.
Azért ez èrdekes volt. Csak a torony ami így első ránézésre köpedelem ezen a járművön. A törzse nekem tetszetős. Nem nagyobb mint bármelyik modern vetélytársa, nem is tudom mire számítottatok páran? RM BTR lesz?

A Panther és az EMBT esetében sokan úgy tűnik nem értitek azt az effektív magasságot, ahol a legénység tagjai elhelyezkednek. Ha egymás mellé teszed a kettőt, aztán rárakod @molnibalage 0.2 mil-es szórás tábláit, akkor talán majd felfogod.

Nem rosszabb a Panther mint egy Leopard 2 ezen a téren, sőt a sok aktív védelem miatt jobb, de itt ami áviszi a tornyot az harminc centi felett is bent van, az EMBT esetén meg kívül megrongált valamit.

Na de vissza a temához. Szóval vannak a jó nagy gyalogságot szállító páncelozott vasak mostanság. A kisebbhez valamit fel kellene adnod. A szállított gyalogság mennyiségenek egy része, vagy az ellátmányuk egy része, vagy a fegyverzetük egy része, vagy a köréjük kerített jármű védelmenek vagy a fegyverzetének egy része. Érdekes a logikád, ami nem tekint gondnak egy nagy járművet amit 3-4 ember köré terveztek, de gond egy olyan amit 10-11 köré.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Akkor meg végképp nem értem mi francért basztatsz, mert én is dízel hibridhajtásról beszéltem!
Minf1 - veled nem lehet civilizáltan beszélni. Persze te mástól megköveteled!

kamm:
" Ha nem akarsz ill. nem tudsz valaszolni, akkor azt legyel szives kulturalt hangon kozolni, peldaul mint mondjuk egy felnott."
Ha meg egyszer beidezel valamit attol az ignoralt hulyetol es ezaltal engem teszel ki annak, hogy akaratlanul, gyanutlanul elolvasom, akkor teged is ignorra teszlek!!
 
  • Vicces
Reactions: Aladeen
K

kamm

Guest
Azért ez èrdekes volt. Csak a torony ami így első ránézésre köpedelem ezen a járművön. A törzse nekem tetszetős. Nem nagyobb mint bármelyik modern vetélytársa, nem is tudom mire számítottatok páran? RM BTR lesz?

A Panther és az EMBT esetében sokan úgy tűnik nem értitek azt az effektív magasságot, ahol a legénység tagjai elhelyezkednek. Ha egymás mellé teszed a kettőt, aztán rárakod @molnibalage 0.2 mil-es szórás tábláit, akkor talán majd felfogod.

Nem rosszabb a Panther mint egy Leopard 2 ezen a téren, sőt a sok aktív védelem miatt jobb, de itt ami áviszi a tornyot az harminc centi felett is bent van, az EMBT esetén meg kívül megrongált valamit.

Na de vissza a temához. Szóval vannak a jó nagy gyalogságot szállító páncelozott vasak mostanság. A kisebbhez valamit fel kellene adnod. A szállított gyalogság mennyiségenek egy része, vagy az ellátmányuk egy része, vagy a fegyverzetük egy része, vagy a köréjük kerített jármű védelmenek vagy a fegyverzetének egy része. Érdekes a logikád, ami nem tekint gondnak egy nagy járművet amit 3-4 ember köré terveztek, de gond egy olyan amit 10-11 köré.
Utobbiba nem mennek bele, mert mar lejatszottuk odaat, viszont azt errol a fura toronymakettrol se felejtsuk mar el, hogy jo sansszal nagyon hasonlo Lance tornya lesz ennek is, mint a Lynxnek, avagy annal joval kisebb, ha a Nattert kapja csak meg 30mm izesitesben.
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Ez valami rossz vicc? A Pantherre köpködnek itt páran, hogy magas (vagy csak a fénykép volt rossz és valójában alacsonyabb, mint az EMBT) de erről a holdjáróról gyakorolni lehet a toronyugrást is. A torony teteje vagy 2 méterre van RSZR fölött. Nálam jobban kevesen támogatják a RM-al együttműködést, de ezt a borzalmat sürgősen el kellene felejteni és Boxert vagy Patriat vagy akár Terrexet rendelni, ez a holdjáró nemhogy 2024-re de 2030-ra sem lesz kész. Már amennyi látható a képen mégcsak nem is 8x8.
Milyen 8x8?? Normális vagy? Nem látod hogy összesen 3 kereke van...????
 
K

kamm

Guest
Ez nem előrelépés a Boxerhez képest.
Legalább akkora batár, ezért legalább olyan nehéz.
Nekünk fontos követelmény, hogy 26 tonna légi szállítható tömeget ne haladja meg a KC 390 miatt.

Egy karton demónak tűnik.
Igen, ez is fontos, a súlyhatár alatt maradni (legalabb a mission modul avagy modularis armor nélkül.)



Amugy a Boxer méretre pont befer a Milleniumba, eleve úgy tervezték:

image.png
 

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
abból hogy kevesebb vas meg áttétel kell hozzá...
Igazából még mindig nem teljesen vágom mi a fenénék hibrid hajtású harcjármű nekünk - pláne kerekes...mi az az előny amiért megéri erre várni?!?
a hibrid hajtás vele járója, hogy a fékezésből és gurulásból visszanyert energiát tárolnod kell az újra felhasználásig, amit akumlátornak hívnak..... az meg ugye kicsit sem könnyű.... amit nyersz azon, hogy hajtás egyszerűsítés, azt bukod a + cuccon..... ráadásul a hibrid hajtás az is úgy épül fel, hogy alap esetben valamilyen belső égésű motor, + visszanyarő rendszer/elektromos hajtás..... tehát egyetlen hibrid hajtású személyautót sem találsz mondjuk kuplung szerkezet és sebesség váltó nélkül....
 
  • Vicces
Reactions: pöcshuszár

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 140
73 701
113
Nekünk fontos követelmény, hogy 26 tonna légi szállítható tömeget ne haladja meg a KC 390 miatt.
Más fórumokról és a facebookról már megüzenték az ottani szakértők hogy nem akarunk harcjárműveket szállítani KC-390-nel, szerintük ez soha fel sem merült... érdekes, hogy a cseheknél a múlt héten meg épp ezt a képességét reklámozták a típusnak.
 
K

kamm

Guest
a hibrid hajtás vele járója, hogy a fékezésből és gurulásból visszanyert energiát tárolnod kell az újra felhasználásig, amit akumlátornak hívnak..... az meg ugye kicsit sem könnyű.... amit nyersz azon, hogy hajtás egyszerűsítés, azt bukod a + cuccon..... ráadásul a hibrid hajtás az is úgy épül fel, hogy alap esetben valamilyen belső égésű motor, + visszanyarő rendszer/elektromos hajtás..... tehát egyetlen hibrid hajtású személyautót sem találsz mondjuk kuplung szerkezet és sebesség váltó nélkül....
Hibrid = tobb komponensből, esetunkben rendszerbol álló hajtás.
Szó nincs olyasmiről, hogy visszataplal, meg belsőégésű stb - az csak az altalad szamba vettek kozos jegyei.
Itt FC-diesel lesz, de nem tiszta, milyen felallasban, csak annak alapjan okoskodhatunkamiket mar a nemet autóipari cegek, koztuk a Mercedes stb mar tesztelnek kamionokban (a RM is beszallitojuk.)
A regenerativ visszataplalashoz (ami vagy lesz, vagy nem lesz irreleváns) nincs koze.
A FC hajtás pressurized hidrogenbol csinal bika elektromos hajtást; hogy hogyan lesz két hajtás integrálva, az egyelőre 'hadititok'...
 

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 221
3 565
113
Ez nem előrelépés a Boxerhez képest.
Legalább akkora batár, ezért legalább olyan nehéz.
Nekünk fontos követelmény, hogy 26 tonna légi szállítható tömeget ne haladja meg a KC 390 miatt.

Egy karton demónak tűnik.
Patria AMV pont akkora mint egy Boxer, láss csodát mégis lehet szállítani a Herkyben, papíron.
Aztán a gyakorlatban mégsem csinálja senki. Bejártak a tesztek alatt a raktérbe a földön és annyi.

A Pumát meg az A400M-ben lehet szállítani, megint csak papíron, mivel sose szállt fel még a gép a rakterében a Pumával. Mert egyszerűen nincs szükség erre a képességre a való életben.

Mindenki vasúton és vízen szállít, vagy nagyobb C-17/AN-124/C-5 méretű gépen. Engedjétek el, hogy mi bárhova is fogunk 8x8-at szállítani a KC-val. Minek?!
 
K

kamm

Guest
Patria AMV pont akkora mint egy Boxer, láss csodát mégis lehet szállítani a Herkyben, papíron.
Aztán a gyakorlatban mégsem csinálja senki. Bejártak a tesztek alatt a raktérbe a földön és annyi.

A Pumát meg az A400M-ben lehet szállítani, megint csak papíron, mivel sose szállt fel még a gép a rakterében a Pumával. Mert egyszerűen nincs szükség erre a képességre a való életben.

Mindenki vasúton és vízen szállít, vagy nagyobb C-17/AN-124/C-5 méretű gépen. Engedjétek el, hogy mi bárhova is fogunk 8x8-at szállítani a KC-val. Minek?!
Az elképzelés valós volt, akkor még a levegőben volt a Mali kirándulás kiszélesítése, csak ugye azóta még a franciák is leleptek onnan.
A képesség nem árt plane hogy deklaraltan az onnallosagon van a hangsúly.
 
K

kamm

Guest
Mondom, hogy nagyon nevet kellene változtatni... tudtam, hogy hallottam már valahol: