[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 542
13 109
113
Nem tudom, egy ukrán facebookon találtam, és erősen kételkedem, mert ha igaz, akkor a nukleáris fegyverek kezelése a jenki bázisokon erősen hanyag.
Remélem csak amolyan "ukrán hír", de finoman megjegyezném, hogy ha igaz, akkor aki erre "pici röhögő fejecskével" reagál, az elmebeteg.
Bokinak ma jár le a száműzetése, talán már a vonaton ül... :D

Ennyire barmok csak nem lehetnek.
Bár már ide is írtam, egy dr. Strangelove forgatókönyvet simán kinézek ezelből az eus, usa vezetésből, amennyire retardáltak.

Ez a múltkori tábornok, aki szerint nukleáris elrettentés kell az oroszoknak.. kb megfelel a rágózós tábornoknak a körasztalnál.
Lavrov az orosz külügyminiszterre még hasonlít is.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Ez kb a lehetetlen kategóriája. Még akkor is óriási macera előszedni egy atomtöltetet, ha tényleg használni akarják, akkor majd bárki szerint véletlen belekeverik egy külföldi segélycsomagba? Kettőt...!!!
Nem is tudok róla hogy mezei MLRS kaliberhez lenne nuki… talán ATACMS-hez.
Ki kell ,hogy ábrándítsak mindenkit, 2000-3000 t áru (kb. 3000-4500 tonnás vonat) az széles nyomtávon 1 db vonatot tesz ki...

A transz-szibériai vasúton a kisebb elegy az 9000 tonnás vonatot jelent (itt beleszámít azért a 9000 tonnába a vasúti kocsi is, de ez még mindig kb. 7000 t árut jelent), míg a nagyobbik elegy 12000 tonnás vonatot takar. Mozdonyként nem ritka, hogy a villamosítatlan pályákon a MÁV állományban is lévő, 2000 LE teljesítményű M62 mozdonyból hármat összehegesztve, és 3M62U-nak hívva tesznek 2, vagy 3 darabot a vonat elé...

ebből mennyi a hasznos tömeg?
Szuper! Köszönöm!
Tehát ilyen szörnyekkel betalicskáznak mindent Luganszgkba, és Donyeckbe, majd átrakodnak, és közuton terítenek tovább.
Nem érzékelem a logisztika gyengeségét. Ha a két várost veszem alapul középpontnak, akkor is észak-dél viszonylatban egy 2400km-es fronton, a szállítási maximum ~600km, mindkét irányban mindkét városból. ( Sarkos a példa tudom.)
És ezt minden nap meg kell csinálni. Csak azért hogy a tüzérség mint fegyvernem dolgozni tudjon.
Az rendben hogy vasúton viszik, de onnan azt még szét is kell szórni ugye a teljes front hosszában.
Ha valakit érdekelne az említett dokumentumfilm (A Sniper’s War):
Ajánlott a 9. század is ;)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 949
11 694
113
CSak a lényeget, mert rohannom kell: A kaprok - állítólag egy raktáros hibájából - 2 db taktikai nuki töltetet kaptak a HIMARS-hoz, amit egyelőre nem találnak. Állítólag amíg nem lesz meg, addig tilos az ukrán tűzéreknek 15 km-nél közelebb lőni lakott területekhez.
Ez most vagy ordas kamu, vagy qrva nagy a gáz. Az első ilyen után az oroszok begyalulják nyugat-ukrajnát, aztán ki tudja meddig eszkalálódik a dolog. Rohadtul nincs kedvem még egy csernobili esőhöz... :( (több rokonom is a nyakába kapta nyugat-Magyarországon)
Nekem kamu gyanus ez a dolog. Nem is igazan amiatt, hogy egy raktaros bemegy a raktarba es becsomagol elkuldesre 2 db taktikai nukit, pedig ez is eleg hihetetlen, de az amikat ismerve, akar megeshet.

DE!!!

Ha mar tudjak, hogy kiment, akkor az a minimum, hogy LEALLITOM, MEGTILTOM a felhasznalasat, nem pedig korlatozom 15 km-re a varosoktol. Tenyleg olyan kivitelezhetetlen atvizsgalni a raketakat es csak az atvizsgalt, nem nukissat felhasznalni? Itt nem egy zacsko pattogatott kukoricarol van szo emberek!

Ket lehetoseget latok: 1. ordas kamu. 2. (es ez nagyon veszelyes): eszkalalni akarjak a konfliktust, mivel latjak, hogy ha igy folytatodik akkor bukta, es direkt csinaltak, es ezzel a bejelentessel agyaznak meg a taktikai nukicsapasnak.

A legrosszabb scenario az lehet, ha az ukrik tudjak, melyik raketa az es direkt megkuldik valamelyik hatar menti orosz varost.

Atyaeg, mi kovetkezhet meg, ekkora szarkavarast nem vartam volna, ugy kellett a vilagnak ez a fszkalap biden, mint a puposnak a csipoficam...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 504
46 951
113
Na most már ez komolyan kezd vicc kategória lenni. A szeparatisták hogy tudták volna le lőni azt a gépet légvédelmi rakéták nélkül? Ha lenne akkor az ukri tocskákat szedegetnék vele nem gondolod.
Bucsai mészárlás, szerdán kimennek az oroszok és csak egy hét múlva vonul be a hős győztes ukrán haderő. Addig Ványa meg Oleg bácsit hadják a napon érlelődni mert a vad hús is úgy finom ha pár napot áll a napon. Komolyan ennyi eszetek van hogy ilyeneket bevesztek? Főleg hogy a temetéssel még az európai politikusokat is meg várták? Ursula kb 2-3 hétre rá ment oda és láss csodát még akkor temették csak el őket fekete zsákba. Koporsóra nem tellik, ottan nincs fa. Tömeg sírba mert senki nem ismer senkit egy faluban. Édes istenem ennyi logikátlan embert hogy nevelhet ki egy társadalom
Én is ugyanezt gondolom. Minden halottnak van rokona, családja, ismerőse, nem hagyja napokig, sőt a műholdak alapján hetekig a vadállatok martalékául. Nem is szólva a forgalmas utakról: tankok mentek, jöttek, de ezeken a halottakon semmi külsérelmi nyom. Úgy voltak elhelyezve, hogy ilyen böhöm járművekkel kikerülni sem lehetett. És még egy jópár gyanús körülmény: fehér karszalag, ételcsomagok, polgármester nyilatkozata.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
778
7 122
93
"Пентагон накажет кладовщика, по вине которого Украина получила два тактических ядерных заряда
Военная прокуратура США направила в дисциплинарную комиссию дело кладовщика, который отгрузил в адрес Вооружённых сил Украины две тактических ядерных боеголовки стоимостью 9 миллионов долларов. Виновному грозит штраф и разжалование.
26 мая мастер-сержант Мэтью Ковальчук, старший кладовщик арсенала американской базы Кляйне Брогель в Бельгии, должен был подготовить к отправке на Украину 150 контейнеров, в каждом из которых находилось две ракеты для установки залпового огня М142 HIMARS. Когда груз уже отбыл к месту назначения, в арсенале обнаружили один лишний контейнер с ракетами, предназначавшимися для отправки, и не нашли контейнера с ядерными тактическими ракетами, отправлять которые не предполагалось. Стало ясно, что произошла ошибка.
«Мастер-сержант Ковальчук проявил халатность, которая дорого ему обойдётся. Как минимум на год он может забыть о повышении в звании, кроме того, запись об этом проступке навсегда сохранится в его личном деле. Штраф в 500 долларов, который он заплатит, на этом фоне выглядит мелочью», - сказал главный обвинитель военной прокуратуры США полковник Джеймс Морс.
Пентагон послал запрос в Генштаб Украины с просьбой найти и вернуть контейнер с ядерными ракетами. Однако там ответили, что боеприпасы уже находятся на передовой, и понять, куда именно ушёл конкретный контейнер, не представляется возможным.
Пока местонахождение ракет не установят, украинским артиллеристам приказано выбирать цели для М142 на удалении не менее 15 километров от населённых пунктов."

CSak a lényeget, mert rohannom kell: A kaprok - állítólag egy raktáros hibájából - 2 db taktikai nuki töltetet kaptak a HIMARS-hoz, amit egyelőre nem találnak. Állítólag amíg nem lesz meg, addig tilos az ukrán tűzéreknek 15 km-nél közelebb lőni lakott területekhez.
Ez most vagy ordas kamu, vagy qrva nagy a gáz. Az első ilyen után az oroszok begyalulják nyugat-ukrajnát, aztán ki tudja meddig eszkalálódik a dolog. Rohadtul nincs kedvem még egy csernobili esőhöz... :( (több rokonom is a nyakába kapta nyugat-Magyarországon)
Sajnos hálaisten úgy tűnik nem igaz:
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 504
46 951
113
Nekem kamu gyanus ez a dolog. Nem is igazan amiatt, hogy egy raktaros bemegy a raktarba es becsomagol elkuldesre 2 db taktikai nukit, pedig ez is eleg hihetetlen, de az amikat ismerve, akar megeshet.

DE!!!

Ha mar tudjak, hogy kiment, akkor az a minimum, hogy LEALLITOM, MEGTILTOM a felhasznalasat, nem pedig korlatozom 15 km-re a varosoktol. Tenyleg olyan kivitelezhetetlen atvizsgalni a raketakat es csak az atvizsgalt, nem nukissat felhasznalni? Itt nem egy zacsko pattogatott kukoricarol van szo emberek!

Ket lehetoseget latok: 1. ordas kamu. 2. (es ez nagyon veszelyes): eszkalalni akarjak a konfliktust, mivel latjak, hogy ha igy folytatodik akkor bukta, es direkt csinaltak, es ezzel a bejelentessel agyaznak meg a taktikai nukicsapasnak.

A legrosszabb scenario az lehet, ha az ukrik tudjak, melyik raketa az es direkt megkuldik valamelyik hatar menti orosz varost.

Atyaeg, mi kovetkezhet meg, ekkora szarkavarast nem vartam volna, ugy kellett a vilagnak ez a fszkalap biden, mint a puposnak a csipoficam...
A brit és német nyilatkozatok fényében nem lehetetlen a 2. verzió. Én is kaptam abból a csernobili radioaktív esőből.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 437
85 135
113
Ha igaz és "megtalálják", első dolguk lesz, hogy eladják.
Azon gondolkodtam, hogy nem-e így akarják megmagyarázni az ukránok, hogy miért nem lehetséges, hogy ők lövik Donyecket vagy hogy kifogytak a lőszerből? Esetleg a ruszkik így akarják mindörökre pl. kiprovokálni egy saját nukis akcióval, hogy hibás raktározás okán "véletlenül" atom robban orosz város közelében, és ezzel el is érték, hogy a továbbiakban ne adjanak el tüzérséget az ukránoknak nyugatról? Vagy a nyugat provokálja ki, és ne adhasson oda tüzérséget a nyugat, mert:
A. már nincs
B. lassan elfogy
C. látva Makron bukását, ez vár minden nyugati háborúpárti politikusra?

Most láttam a .ge -s oldalt, de azért azt se vegyük már kpnak!

MZP és Z? Egy mester képezte ki mindkettőt ...

Más.

Mariupol:
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 092
66 918
113
"Пентагон накажет кладовщика, по вине которого Украина получила два тактических ядерных заряда
Военная прокуратура США направила в дисциплинарную комиссию дело кладовщика, который отгрузил в адрес Вооружённых сил Украины две тактических ядерных боеголовки стоимостью 9 миллионов долларов. Виновному грозит штраф и разжалование.
26 мая мастер-сержант Мэтью Ковальчук, старший кладовщик арсенала американской базы Кляйне Брогель в Бельгии, должен был подготовить к отправке на Украину 150 контейнеров, в каждом из которых находилось две ракеты для установки залпового огня М142 HIMARS. Когда груз уже отбыл к месту назначения, в арсенале обнаружили один лишний контейнер с ракетами, предназначавшимися для отправки, и не нашли контейнера с ядерными тактическими ракетами, отправлять которые не предполагалось. Стало ясно, что произошла ошибка.
«Мастер-сержант Ковальчук проявил халатность, которая дорого ему обойдётся. Как минимум на год он может забыть о повышении в звании, кроме того, запись об этом проступке навсегда сохранится в его личном деле. Штраф в 500 долларов, который он заплатит, на этом фоне выглядит мелочью», - сказал главный обвинитель военной прокуратуры США полковник Джеймс Морс.
Пентагон послал запрос в Генштаб Украины с просьбой найти и вернуть контейнер с ядерными ракетами. Однако там ответили, что боеприпасы уже находятся на передовой, и понять, куда именно ушёл конкретный контейнер, не представляется возможным.
Пока местонахождение ракет не установят, украинским артиллеристам приказано выбирать цели для М142 на удалении не менее 15 километров от населённых пунктов."

CSak a lényeget, mert rohannom kell: A kaprok - állítólag egy raktáros hibájából - 2 db taktikai nuki töltetet kaptak a HIMARS-hoz, amit egyelőre nem találnak. Állítólag amíg nem lesz meg, addig tilos az ukrán tűzéreknek 15 km-nél közelebb lőni lakott területekhez.
Ez most vagy ordas kamu, vagy qrva nagy a gáz. Az első ilyen után az oroszok begyalulják nyugat-ukrajnát, aztán ki tudja meddig eszkalálódik a dolog. Rohadtul nincs kedvem még egy csernobili esőhöz... :( (több rokonom is a nyakába kapta nyugat-Magyarországon)
A francokat a raktaros hibajabol.
Ilyen a meseben sincs, evekig dolgoztam raktarban. Majd pont nuki fejet kevernek ossze a rendes loszerrel veletlenul.
Nem veletlen emlegettek a nuki temat a hetvegen akkor annyit.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 243
67 100
113
A francokat a raktaros hibajabol.
Ilyen a meseben sincs, evekig dolgoztam raktarban. Majd pont nuki fejet kevernek ossze a rendes loszerrel veletlenul.
Nem veletlen emlegettek a nuki temat a hetvegen akkor annyit.
Vagy két éve volt hír, hogy az amcsiknál egy hibás parancskód miatt hagyományos rakéták helyett nukit küldtek, amik bevetésre kész állapotban vártak fél évet aztán a raktár sarkában mire észrevették. Szóval erre építenek gondolom a jelen eset 'véletlenjének' az elhintéséhez.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 092
66 918
113
"Пентагон накажет кладовщика, по вине которого Украина получила два тактических ядерных заряда
Военная прокуратура США направила в дисциплинарную комиссию дело кладовщика, который отгрузил в адрес Вооружённых сил Украины две тактических ядерных боеголовки стоимостью 9 миллионов долларов. Виновному грозит штраф и разжалование.
26 мая мастер-сержант Мэтью Ковальчук, старший кладовщик арсенала американской базы Кляйне Брогель в Бельгии, должен был подготовить к отправке на Украину 150 контейнеров, в каждом из которых находилось две ракеты для установки залпового огня М142 HIMARS. Когда груз уже отбыл к месту назначения, в арсенале обнаружили один лишний контейнер с ракетами, предназначавшимися для отправки, и не нашли контейнера с ядерными тактическими ракетами, отправлять которые не предполагалось. Стало ясно, что произошла ошибка.
«Мастер-сержант Ковальчук проявил халатность, которая дорого ему обойдётся. Как минимум на год он может забыть о повышении в звании, кроме того, запись об этом проступке навсегда сохранится в его личном деле. Штраф в 500 долларов, который он заплатит, на этом фоне выглядит мелочью», - сказал главный обвинитель военной прокуратуры США полковник Джеймс Морс.
Пентагон послал запрос в Генштаб Украины с просьбой найти и вернуть контейнер с ядерными ракетами. Однако там ответили, что боеприпасы уже находятся на передовой, и понять, куда именно ушёл конкретный контейнер, не представляется возможным.
Пока местонахождение ракет не установят, украинским артиллеристам приказано выбирать цели для М142 на удалении не менее 15 километров от населённых пунктов."

CSak a lényeget, mert rohannom kell: A kaprok - állítólag egy raktáros hibájából - 2 db taktikai nuki töltetet kaptak a HIMARS-hoz, amit egyelőre nem találnak. Állítólag amíg nem lesz meg, addig tilos az ukrán tűzéreknek 15 km-nél közelebb lőni lakott területekhez.
Ez most vagy ordas kamu, vagy qrva nagy a gáz. Az első ilyen után az oroszok begyalulják nyugat-ukrajnát, aztán ki tudja meddig eszkalálódik a dolog. Rohadtul nincs kedvem még egy csernobili esőhöz... :( (több rokonom is a nyakába kapta nyugat-Magyarországon)
A francokat a raktaros hibajabol.
Ilyen a meseben sincs, evekig dolgoztam raktarban. Majd pont nuki fejet kevernek ossze a rendes loszerrel veletlenul.
Nem veletlen emlegettek a nuki temat a hetvegen akkor annyit.
Majd pont az ukranok nem fognak vele civileket loni...
A szőke Azovos orvosnőt Mariopulból állítólag kicserélték. Szabad.



Valami Krimbe kuldott csecsen attasera vagy kicsodara csereltek akit elraboltak az ukranok valamikor.
 

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
409
1 078
93
Azon gondolkodtam, hogy nem-e így akarják megmagyarázni az ukránok, hogy miért nem lehetséges, hogy ők lövik Donyecket vagy hogy kifogytak a lőszerből? Esetleg a ruszkik így akarják mindörökre pl. kiprovokálni egy saját nukis akcióval, hogy hibás raktározás okán "véletlenül" atom robban orosz város közelében, és ezzel el is érték, hogy a továbbiakban ne adjanak el tüzérséget az ukránoknak nyugatról? Vagy a nyugat provokálja ki, és ne adhasson oda tüzérséget a nyugat, mert:
A. már nincs
B. lassan elfogy
C. látva Makron bukását, ez vár minden nyugati háborúpárti politikusra?

Most láttam a .ge -s oldalt, de azért azt se vegyük már kpnak!

MZP és Z? Egy mester képezte ki mindkettőt ...

Más.

Mariupol:
Durva, hogy a legbénább Nagyorosz propagandát is igazként kezeltek.
Nagyon valószínűtlen ez a történet... megint.

Megint csak durva, hogy a Ruszofilokon, Pujtyin-fanboyokon kívül ezt senki más nem teszi.

Tehát a Nagyorosz termeli a műhíreket és (csak) a saját rajongóik csámcsognak rajta.
Hergeleik magukat mint a laposföld-hívők.
Véletlenül (?) tolta a képembe a YT:

Elevenükbe találhatott a Kraut, ha ilyen fake-kraut videókat gyártanak.


https://www.youtube.com/watch?v=vK7l55ZOVIc&t=283s


Stoltenberg: A NATO nem részese az ukrán-orosz konfliktusnak, és nem akar háborút Oroszországgal​


2022.03.04

Stoltenberg: évekig tarthat a háború, ezért a NATO-nak még sokáig kell lankadatlanul támogatnia Ukrajnát

2022.06.19.

Mint a kovidszakértőknél, olyan egyértelmű az álláspont. Megingathatatlan. :D
Csak 3 hónap van a két nyilatkozat közt és a másodikban sem mondja, hogy a NATO állna háborúban... de hoztál egy hírt, az is valami.
Azt is tudod, hogy mi volt még ott 1000 civilen kívül? Mert volt más is.
Mesélj mi volt még a színház alatt!
Pentagon biolabor?
:D
 
W

Wilson

Guest

Az ukrán katonák elvesztették az irányítást Metelkin felett Szevrodonyeck közelében - az UVA vezetője....​


4d4ee10-18d6c99-metiolkino.jpg



A védelmi erők elvesztették az uralmat a Szeverodonyeck melletti Metelkino falu felett, az ellenség fokozta a tüzérségi és légi támadásokat a luhanszki régió ellen.

Forrás : Szergej Gaidai , a Luhanszki Regionális Katonai Igazgatóság vezetője

"Az oroszok megerősítették a tüzérséget és a légi támadások intenzitását Az oroszok erőteljesen lövik a Szeverodonyeck ipari övezetet és a város szélét. Ugyanez a helyzet Toshkovka és Ustinovka térségében, mert az oroszok áttörést akarnak elérni ott , és ehhez nagy mennyiségű felszerelést húztak be.
Szeverodonyeck és Liszichanszk környékén számos faluban dúlnak a harcok. Sajnos most nem mi irányítjuk Metelkinót a regionális központ közelében."

Részletek: Gaidai szerint az orosz megszállók továbbra is "kúszó" taktikát alkalmaznak - minden lehetséges fegyverrel elpusztítják a Luhanszk régiót.

Az OVA vezetője ugyanakkor arról számol be, hogy Liszicsanszkból "csendes" evakuálás folyik - katonai adminisztrációs dolgozók, rendőrök, mentők és önkéntesek erőivel.

Azokról a településekről, ahol folytatódik az aktív hadműveletek, a katonaság páncélozott járműveken viszi ki az embereket.




A brit hírszerzés az orosz légierő problémáiról beszélt az ukrajnai háborúban...​


2022. június 20., hétfő, 09:36


713da85-war-map-19-06-22--ministry-of-defence--690.jpg



Az orosz légierő az Ukrajnával vívott háborúban nem volt elég hatékony, és ez lehet az egyik meghatározó tényező az Orosz Föderáció igen korlátozott sikerében.

Az Európai Pravda szerint ez áll az ukrajnai háború brit hírszerzési áttekintésében, amely június 20-án kelt.

"Eddig az orosz légierő nem volt eredményes. Valószínűleg az egyik legnagyobb tényező, hogy az orosz hadjárat nagyon korlátozott sikerrel járt, mert képtelenek folyamatosan légi támogatást nyújtani. Nem tudnak teljes légi fölényre szert tenni és alacsonyabb kockázati alapon működni. . . , csak időnként megy bele az ukrán vonalakba” – jegyzi meg az áttekintés.

Ennek a helyzetnek az okai valószínűleg hasonlóak a szárazföldi erőknél uralkodóhoz.

„Az évek során a legtöbb légierő-gyakorlatot nagy valószínűséggel úgy tervezték meg, hogy lenyűgözzék a feletteseiket, ahelyett, hogy a legénység kezdeményezését fejlesszék” – mondják a brit hírszerző tisztek.

"Míg Oroszország lenyűgöző, viszonylag modern és alkalmas harci repülőgépekből álló flottával rendelkezik, a légierő szinte bizonyosan nem fejlesztett ki olyan intézményi kultúrát és készségkészletet, amely megfelelne a nyugatibb stílusú légi hadjáratokra irányuló törekvéseknek" - jegyzi meg az áttekintés.

"Ez a szárazföldi erők nagyobb erőfeszítéseihez vezetett, és így gyorsabban fogynak, valamint a cirkálórakéták fokozott használatához, amelyek készletei valószínűleg már kimerültek" - zárja a brit katonai hírszerzés.




Az ellenség megpróbálja megfékezni az ukrán fegyveres erők offenzíváját, intenzíven használja a légierejét az Ukrán Fegyveres Erők Vezérkarának összefoglalója....​


2022. június 20., hétfő,


4b5bf3b-289127068-343616501284768-6599162611755294370-n.jpg

Ukrán katonaság, fotó: Vezérkar

Az orosz megszállók erőfeszítéseiket az ukrán fegyveres erők offenzíváktól és előrenyomulásoktól való elrettentésére összpontosították, és aktívan hajtanak végre légi- és rakétacsapásokat.

Forrás : Az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara

Részletek

Szeverszk irányában az ellenség továbbra is legfeljebb három zászlóalj harcászati csoportot tart a Nyugati Katonai Körzet 1. harckocsihadseregéből, valamint egy légideszant egységet, hogy lefedje az orosz-ukrán határ egy szakaszát a Brjanszki és Kurszki régiókban. A Brjanszki régióban az ellenség az S-300V4 légvédelmi rakétarendszert telepítette.

Ezenkívül az orosz agresszor tüzérségi támadásokat hajtott végre Szeredina-Buda község területén, Sumy régióban.

Szlobozsanszkij irányában az ellenség légicsapást intézett és tüzérségi trámadásokat hajtott végre Timofejevka és Morozova Dolina településeken.

Harkov irányában az ellenség fő erőfeszítései a védelmi erők Ukrajna államhatáráig való előrenyomulásának megakadályozására összpontosulnak. Az ellenség intenzíven lőtte a tüzérséget Kozák Lopan, Kis átjárók, Dementjevka, Petrovka, Felső-Szaltov, Rubizsnoje települések területéről és Harkov város környékéről.

Szláv irányban Csepol, Prishib, Protopopovka, Bolshaya Kamyshevakha, Dubrovno, Vernopolye, Mayak, Kurulka, Bogorodichnoye, Mazanovka, Krasnopole településeken ágyútüzérségből és MLRS rakétarendszerekből okozott károkat az ellenség .

A donyecki szektorban az ellenség továbbra is a szeverodonyecki és a bahmuti szektorokra összpontosítja fő erőfeszítéseit. Intenzíven használja a légierejét.

Szeverodonyeck irányában az ellenség Liszicsanszk, Sirotino, Voronovo, Borovskoye, Belaja Gora, Ustinovka, Mirnaja Dolina, Toshkovka települések területét ágyú- és rakétatüzérségből támadta, és Szu-25-ös repülőgép-párokkal légicsapásokat indított Belaja Gora közelében. és Mirnaya. A harcok továbbra is folynak Szeverodonyeck városa feletti teljes ellenőrzés érdekében.

Bahmut irányban a nap folyamán az ellenség ágyútüzérségből és MLRS rakétarendszerekből hajtott végre tüzérségi támadásokat Orekhovo, Zolote-3, Nikolaevka, Berestovo, Belogorovka, Yakovlevka, Pokrovskoye, Klinovoe, Zaicevo és New York településeken. Az ellenség légicsapásokat hajtott végre Jakovlevka közelében, rakétacsapásokat pedig Maisky, Dolomitnoye, Zaitsev és New York közelében.

Limanszkij , Avdejevszkij , Kurakhovszkij , Novopavlovszkij és Zaporozsje irányban igyekszik megakadályozni az ukrán csapatok átcsoportosítását.

Különféle kaliberű tüzérségi fegyverekkel támadásokat hajtott végre Kalinovo, Ocheretino, Berdichi, Zhelanne, Tonenkoye, Severnoye, Orlovka, Semenovka, Vesele, Avdeevka, Netaylovo, Vodyanoye, Experienced, Pervomayskoye, Sands, Marsnogo településeken. Bolshaya Novoselka, Vremevka, Olgovskoe, Green Field, Novopol, Temirovka, Poltavka, Malinovka, Krasnoye, Zheleznodorozhnoye, Gulyaipolskoye, Novodanilovka, Orekhov és Kamenskoye településeken.

Liman irányában az ellenség légicsapást mért két Szu-25-ös repülőgéppel Prishib település térségében és rakétacsapást Mayaki település térségében.

Avdiivka irányában az ellenség Szu-25-ös repülőgépekkel indított légicsapásokat Sevcsenko és Vugledar települések térségében.

Juzsnobuzs irányában az ellenség a megszállt vonalak megtartására és az ukrán csapatok offenzívájának megakadályozására összpontosítja erőfeszítéseit. Nem tett aktív lépéseket. Tüzérségi támadásokat mért az ágyú- és rakétatüzérségtől Krasznij Jar, Murakhovka, Kalinovka, Zeleny Gay, Kvitneve, Polyana, Krasnaya Dolina, Shirokoye, Blagodatnoe, Zarya és Luparevo településeken.

A Fekete- és Azovi-tenger vizein az ellenséges hajócsoport fő erőfeszítései a polgári hajózás blokkolására összpontosulnak a Fekete-tenger északnyugati részén.

5 tengeri bázisú cirkálórakéta-hordozó rakétacsapások indítására készen áll Ukrajna területén található célokra.

 
  • Tetszik
Reactions: oliver88

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Az orosz FM Lavrov nagyon kemény interjút adott a BBC újságírójának
Zseniális. Ugyanaz történik mint itt a fórumon az ukrán szócsövekkel.

Ismételgeti a nyugati narratívát, és az kérdést, hogy sajnálja-e Lavrov, hogy Oroszország háborút indított. A válaszra abszolút nem kíváncsi, és ő nem válaszol viszontkérdésekre. Egyszerűen a riporternek nem szabad tudomást vennie a 2014-es puccsról, az utána következett atrocitásokról, az erre adott orosz válaszokról.
Konkrét feladattal érkezett, egy mondatot kell kihúznia Lavrovból. Meg van tiltva neki, hogy szerves kommunikációt folytasson.

Meg van tiltva neki, hogy tudomásul vegye a választ. Lavrov megteszi amit tud, válaszol, és emberszámba veszi a riportert, viszonzatlanul. Figyel a riporterre, a riporter szemszögéből is megközelíti a témát, ismeri a kérdezőt, és emberként viselkedik végig, úgy is, hogy a riporter nem tekinthet emberként rá.

Csak görcsösen szajkózza a narratívát, kérdésnek álcázva és próbálkozva azt a mondatot kihúzni amit az oroszok ellen lehet majd idézni.

Ugyanaz mint itt, csak mi nem vagyunk ilyen higgadtak és profik.
 
K

kamm

Guest
Ez kb a lehetetlen kategóriája. Még akkor is óriási macera előszedni egy atomtöltetet, ha tényleg használni akarják, akkor majd bárki szerint véletlen belekeverik egy külföldi segélycsomagba? Kettőt...!!!
Ugyan, nehogy mar komolyan vedd ezeket a teljesen degeneralt, gyerekesen ostoba, buta propagandat. :cool: Remesen ostobanak kell lennie ahhoz valakinek, hogy ekkora okorseget komolyan vegyen egy pillanatra is...