[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
De azért leírom neked a tényeked. Nem, nem véleményt, hanem tényeket.

Gorbacsov gyenge vezetőként önként, dalolva, mindenféle ellentételezés nélkül feladta a hidegháborús szembenállást, és elfogadta a szóban tett garanciavállalásokat mind a NATO-val kapcsolatban, mind az érdekszférájának tiszteletben tartásával kapcsolatban.
Ez tény.

Ezt az öreg Bush már 1990 februárjában felrúgta Camp Davidben, amikor Kohlnak és Mitterandnak elmondta, hogy teljesen mindegy mit ígértek az oroszoknak, ők vesztettek, mi pedig nyertünk.
Ez is tény.

Bevatkoztak mind a 91-es, mind a 93-as szovjet/orosz belpolitikai válságba, Jelcin az ő hasznos idiótájuk volt. Jelcin tanácsadói, az úgynevezett gazdasági szakemberek jó része a CIA fizetési listáján szerepelt.
Ez is tény.

1990-ben az első iraki balhé idején a legnagyobb mészárlást az amerikai úgy vitték véghez, hogy az irakiak orosz közbenjárásra hazaindultak kuvaitból, és a visszavonuló hadoszlopra támadtak rá az amerikaiak, az elejét és végét lebombázva, aztán legyilkolva mindenkit - pokol orászgútja.
Ez is tény.

Csecsen balhé szítása közel-keleti proxikon keresztül.
Ez is tény

NATO keleti bővítése az ígéretek ellenére. Ezzel egy időben megkeződik az amerikai háttérmunka ukrajnában, a középázsiai országokban, a hagyományosan orosz szövetséges Szerbia bombázása ENSZ BT felhatalmázás nélkül, ezzel örökre érvénytelenítve a nemzetközi jogra és a NATO védelmi jellegére történp hivatkozást (de ti azért is fújjátok)

Putyin hatalomra jutásával és oroszország erősödésével szinte azonnal megkezdődik Putyin dehumanizálása: olyan jelentéktelennek tűnő hülyeségekkel, mint Dobby manó Putyinról történő megformázása stb stb.

Fegyverkorlátozási szerződések felmondása, és korábban alá tartozó rendszerek telepítése a keleti NATO országokba teljesen hihetetlen hazug indokokkal (irán és észak-korea ellen kell)

2007 Müncheni biztpol konferencia - Putyin legendás beszéde, de süket fülekre talál

Orosz sportolók ellen indított hadjárat és propagandaháború, a szocsi olimpia és a VB rendezés jogának elvételére tett kísérletek, ezek sikertelensége után legalja lejárató kampányok (WC-s sztori, ami most is visszaköszön)

2013 - Budapesti Memorandum felrúgása amerikai részről első felvonás - Fehéoroszország elleni szankciók ( a memorandum egyik pontja világosan kimondta, hogy sem gazdasági nyomásgyakorlás, sem politikai befolyásolás nem történhet)

2014 - Victoria Nuland és a Kagan klán ukrajnai küldetése - hogyan csináljunk egy 100 fős tüntikéből puccsot és polgárháborút 3 hónap leforgása alatt. A szélsőliberális index írta 2013 végén a helyszínről - pár hülyegyerek tüntikézik, 2 utcára a majdantól már nyoma sincs, senkit nem érdekel.

március - krími lakosok elleni pogrom/lincselés korszunban, mariupoli gyilkolászások, harkovi-donyecki elnyomás
május - odesszeai mészárlás

Mindez a 90-es években megfogalmazott amerikai doktrínaváltás eredményeként - a nuclear primacy, azaz a nukleáris fölény, a megnyerhető atomháború helyzetének megteremtése: olyan közel vinni mind a támadó, mind az elhárító fegyvereket, amit a másik fél nem tud viszonozni, ezzel felborítva a MAD doktrínát és veszélybe sodorni a világbékét.

teljesen egyértelmű, hogy a világ legnagyobb atomhatalma ezt nem engedheti. ezt mondta el Putyin 2007ben.
Nem az a csúnya gonosz, aki válaszol egy ilyen kihívásra, ha ilyen helyzetbe hozzák, hanem az, aki 30 éve máson sem dolgozik, csak hogy ez a helyzet előálljon

Ezek a tények.

Hát gyerekek, ennyi + reagálást még nem kaptam :)

Ha az ember tájékozott, és összefüggéseiben tudja szemlélni évtizedek eseményeit és a történelmi előzményeket, akkor a dolgok nagyon egyértelműek lesznek. Sajnos az átlagember nem tájékozott és egy aranyhal memóriájával rendelkezik. A politika, a hatalom, a világ irányítói nem is akarják, hogy az átlagember ilyen 'veszélyes' legyen, akkor sokkal könnyebb manipulálni a tömegeket, erre kell a média és a propaganda. Pl Wilson és meszike példájából is jól látszik, hogy amúgy tanult, értelmes emberekkel mit tesznek ezek. De felmész a netre, és elvileg egyetemet végzett emberek fújják a propagandát és a gyűlöletet, és megérted, hogy működhetett a náci németország, a bolsevikok, és az amerikai 'álom'.

Ezért lehet elitetni emberekkel, hogy oroszok lövik donyecket. ha véletlen valamelyikben sikerül kételyt ébreszteni, akkor visszavág, hogy akkor is az oroszok tehetnek a halálukról, mert ők kezdték stb stb.
Ezért lehet leírni egy nagy amerikai think tanknek, NGO-nak, hogy az oroszok bűnös háborúi líbiában és szíriában.

Wilsonnak: igen, én is sokáig ezen az állásponton voltam, hogy 2014-ben lehetett volna/kellett volna menetből elintézni, amikor az ukránok fele 1 nap alatt átállt volna, és a többi azonnal összeomlott volna.
De pár napja Putyinék elmondták ez miért nem volt opció:

1. az appeasment - Putyin egy galamb. a legvégső pontig is hátrál inkább, hátha lesz belátás valaki részéről a nyugaton. kiderült, hogy nincs ilyen, mert a nyugaton nincs szuverén vezető, mindenki amerikai báb, és eljött a pont, ahonnan nem lehetett hova hátrálni. Rob Lee - aki amúgy echte ukrán párti - leírta, hogy elértek arra a pontra, ahol a nem cselekvés költségei jócskán meghaladták a fegyveres beavatkozás következményeinek költségeit.

2. Putyin pontosan tudta, hogy mi készül. úgy ahogy korábban leírtam én is, csak ő még pontosabban, mert orosz elnökként 1000x több információval rendelkezik. tudta, hogy bármit lép, a válasz ez lesz: totális szankciós, embargós politika, elszigetelés, aminek a gazdasági következményeire 2014-ben még nem volt felkészülve Oroszország. Lehet, hogy akkor lerendezi az ukrán kérdést pár nap alatt, és a kövezkezményekben térdre rogyott volna oroszország és az állam léte került volna veszélye.

Mit gondolsz, miért merik most már szabadon terjeszteni, hogy hogyan akarják oroszországot felosztani? Eddig azt se szabadott leírni, hogy a felosztását akarják, most már a terveket is kirakják az amerikaiak.
Szerinted ezeket most csinálták?

Véletlenül sem lehet az kedves Wilson, hogy a terv 1990 előtt is, és azóta is az, hogy oroszországot meg kell gyengíteni, fel kell darabolni, hogy se ellenpólust, se kihívást, se veszélyt az amerikai hegemóniára ne jelenthessen? Nem lehet, hogy az elmúlt 30 év amerikai tevékénysége kizárólag erre irányult függetlenül az ócska propagandától, amit az átlag nyugati polgár kritika nélkül elhitt?

Melyik a logikusabb magyarázat? Az, amit én írtam, és összefüggéseiben levezethető a történések mentén, vagy az, hogy "tömeggyilkosállatoroszok" és "szemétnépirtóterületrablóputyin"?
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
158
1 775
93
Nem fogok mesélni!Ezeket amiket írtam gyakorlatilag annyiért adnák "hitelbe"amennyiért akarnák nekik nem költség!Én se tartom túl valószínűnek ezekből adnának át az Ukránoknak a közeljövőben de ha évekig elhúzódik a konfliktus lehetnek "meglepetések"Gyakirlatiag most is a letárolt F16-osok egy részét QF16-osként célgépnek használják el éleslövészeten!F16C-k jelentős része is megy tartalékba az F35 gyártásának felfutásával 100-as darabszámban!
Amit korábban írtál a gyorsan felújítható, letárolt F-16 osokról meg az Ambrams tankokról meg az átadásokról teljesen valószínűtlen!!! Az ARMY-nak gyártott tankokat soha nem adja oda senkinek, mert nem kerülhet idegen kezekbe. PL az egyiptomi Ambrams-ok páncélja sincs köszönő viszonyba azzal amit az ARMY használ. A letárolt gépek felújítása évekbe telik. Az amerikaiak által használt F-16 osok minimum 20 évesk, sok-sok repült órával. A QF-16-os alapanyag meg nekik is kell a lövészetekhez. Arról nem is beszélve, hogy az Ambrams-ot csak az USA tudja üzemeltetni. Borzasztóan sokat fogyaszt, magas a szerviz igénye. Nagyon komoly logisztikát igényel. Azt nem lehet napraforgó-olajjal üzemeltetni. Egy F-16-ost nem lehet a szabadég alatt tárolni és üzemeltetni, fűtött hangárt igényelnek. A rossz minőségű repülőtereket sem kedveli.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 496
12 677
113
Nem az oroszok lenézése hogy ilyen igénytelen félállatokként tekintetek rájuk?

Hidd el az oroszok is jól akarnak élni. Ők is addig támogatják ezt a háborút amíg nem ők isszák meg a levét.

Nem.. nem nézi le az oroszokat.
El van tévedve az értékrended. Az a normális.

Itt meg egy mesterségesen elkorcsosított degenerált eletképtelen társadalom. Ahol egy fluor szerepelhet, bár a gecigránát c. számára, mint a fiatalok "példaképe", már ő sem annyira büszke. Az a normális ahol cicanadrágos ecsehajú buzeránsokat férfinak hívnak? A média ehhez aszisztál olyan szinten, hogy a szenny tvben csak kurvák vagy buzipornos pumped gabók jelenhetnek meg. Bekapcsolod a tvt és a mesetevén a szivárvány hózentrógeres, freedy mercury bajszos buzinagypapó megy a gyerekeknek. Kapcsolsz egyet.. akkor buzeráns néger cowboyfilmek mennek, kapcsolsz mégegyet, akkor meg néger angol arisztokrácia...
Na nem ez a normális.

Szóval kicsit rossz szemszögből nézed. Nem a normális értékrendet nézi le, hanem az elkorcsosult beteg nyugatit.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
2014-ben azt az ukrán hadsereget elsöpörte volna a 2014-s orosz haderő nagyon rövid idő alatt lerendezték volna a kérdést, nem lettek volna mint most hónapok óta elhúzódó harcok és a nyugat nem támogatta nem tudta volna támogatni Ukrajnát.Nem szabad elfelejteni, hogy a donbaszi szaki köztársaságok orosz támogatással történő kikiáltása és a sikertelen a sikertelen szaki kísérlet a szárazföldi kapcsolat megteremtésére Krím és Oroszország között adott hatalmas lökést az ukrán szélsőjobb megszervezéséhez és állami támogatásához.
Kedves Wilson,

zavart érzek az erőben (még senkit sem láttam írásban dadogni, valamint ( https://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-kompozicio-vagy-felosztas ). A kérdéseimre van releváns válaszod?

And now for something completely different

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 801
14 375
113
A Szovjetunió elleni hitszegő német támadás, a Nagy Honvédő Háború kezdetének évfordulóján az egyáltalán-nem-náci ukránok büszkén használják a német PzH 2000 német önjáró tarackágyút szellemi elődeik előtt tisztelegve:

„Az oroszok szeretik a szimbolikát, főleg a dátumok esetében. Ezért június 22-én, pont hajnali 4 órakor* - a német PzH 2000 működésbe lép a rasiszták állásai ellen.”

i


*Az 1941-es német invázió kezdete.

https://ok.ru/srochnye.novosti/topic/154047845262270
Természetesen a "fajtiszta Banderista" nézeteket most is valló ukrán találhat ki ilyet.. Viszont Bandera 2010-es, a tetteit dicsőitő szobrát Lembergben, egy volt Lenineket gyártó szobrász készíthette, nézzétek rajta azt a távolba meredő beállást, csak a fejet kellene kicserélni rajta:

Az új ukrán mondás ezek szerint: Bandera élt, Bandera él, Bandera élni fog

Ennek alapján már én is hiszem h szenté akarják avatni, ha valami köze nem jön (mint Hofi mondta...)
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113
Német agysebészek:
Jól értem, Ukrajna működő demokrácia (ellenzéki pártok betiltása, kisebbségi nyelvek betiltása, írók, művészek betiltása, könyvek bezúzása, kisebbségi csoportok el nem ismerése, széthulló államigazgatás, stb...), Magyarosrszág meg diktatúra???
Szerintem itt azért valami nem tiszta o_O
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Meghivatkozom a cikket, remélhetőleg a fotó is látszik:
/továbbá #15 013 #388/

A szaúdi trónörökös először látogat Törökországba a Hasogdzsi-gyilkosság óta​

június 22., szerda 15:38
Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytat majd négyszemközti megbeszélést, hogy helyreállítsák a két ország viszonyát, miután a török elnök azzal vádolta meg a koronaherceget, hogy ő utasított ügynököket Hasogdzsi megölésére. A trónörökös tagadta, hogy közel lett volna a szaúdi vezetéssel kritikus publicista megöléséhez.

A találkozóra valószínűleg azért kerül most sor, mert Törökország kereskedelmi és befektetési lehetőségeket keres a súlyosbodó gazdasági válság miatt. Ezzel párhuzamosan Egyiptommal, Izraellel és az Egyesült Arab Emírségekkel is dolgoznak azon, hogy javuljon a kapcsolat.
De a szaúdi trónörökös sem csak Erdogannal találkozik: a múlt héten volt Jordániában és Egyiptomban, a jövő hónapban pedig találkozik Joe Biden amerikai elnökkel, aki 2019-ben úgy fogalmazott, hogy Szaúd-Arábiát „páriává teszi” Hasogdzsi meggyilkolása miatt.
Az 59 éves Dzsamal Hasogdzsit, a Washington Post szaúdi vezetéssel kritikus publicistáját 2018. október 2-án gyilkolták meg Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán, ahová azért ment, hogy az esküvőjével kapcsolatos teendőket intézze. Török tisztségviselők szerint szaúdi „halálosztag” ölte meg, holttestét pedig feldarabolták.

Az amerikai hírszerzés jelentése szerint Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös rendelhette el a megölését. A koronaherceg cáfolta érintettségét, de Rijád később elismerte, hogy szaúdi ügynökök követték el a gyilkosságot, saját kezdeményezésükre. Az ENSZ 2019-ben megjelent jelentése szerint Khalid Alotaibi, a szaúdi királyi gárda volt tagjaként a 15 tagú kommandóban is benne volt.

Recep Tayyip Erdogan és Mohamed bin Szalmán április 29-én Fotó: Photo by SPA / AFP
A török elnök és a szaúdi trónörökös áprilisban egyébként már találkoztak, akkor Erdogan utazott Szaúd-Arábiába. A találkozóra hetekkel azután került sor, hogy Törökország átadta a Hasogdzsi-gyilkosság tárgyalását Szaúd-Arábiának. (BBC)
 

Dalco Olmo

Well-Known Member
2022. március 21.
321
2 950
93
Természetesen a "fajtiszta Banderista" nézeteket most is valló ukrán találhat ki ilyet.. Viszont Bandera 2010-es, a tetteit dicsőitő szobrát Lembergben, egy volt Lenineket gyártó szobrász készíthette, nézzétek rajta azt a távolba meredő beállást, csak a fejet kellene kicserélni rajta:

Az új ukrán mondás ezek szerint: Bandera élt, Bandera él, Bandera élni fog

Ennek alapján már én is hiszem h szenté akarják avatni, ha valami köze nem jön (mint Hofi mondta...)
Az a nagyon durva, hogy a szentté avatás nem vicc:

https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/post-1234764

Hivatalos szentté avatás. Az ukrán pravoszláv egyház pecsétjével, metropolita aláírásával. Tegnapi hír.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 873
27 451
113
Jól értem, Ukrajna működő demokrácia (ellenzéki pártok betiltása, kisebbségi nyelvek betiltása, írók, művészek betiltása, könyvek bezúzása, kisebbségi csoportok el nem ismerése, széthulló államigazgatás, stb...), Magyarosrszág meg diktatúra???
Szerintem itt azért valami nem tiszta o_O
Arról az EUról beszélsz, ahol az összes őshonos kisebbség terrorista merényletek árán tudott magának jogokat kivívni, több országban politikai fogvatartottak vannak, ellenzéki pártokat figyelnek meg (AfD) vagy buktatnak meg (FPÖ) titkosszolgálati módszerekkel.