[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 899
5 207
113
Az oroszok ezt végig csinálják. Tűzszünet akkor lesz,amikor az ukránok letették a fegyvert. Lassan elfogy a nyugati fegyver dömping is,mivel van egy harckészültségi minimum szint,amit nem léphetnek át. Eddig a gördülő technikán kívül annyit kaptak az ukránok,amivel egy NATO tábornok szerint másfél évig kellett volna bírniuk. Az a betyár az egész hakniban,hogy most még az orosznak sem érdeke a befejezés. Teljesen legatyásítják az ukrán hadsereget,és gazdaságot. Idejük van rá.

Amit korábban írtál a gyorsan felújítható, letárolt F-16 osokról meg az Ambrams tankokról meg az átadásokról teljesen valószínűtlen!!! Az ARMY-nak gyártott tankokat soha nem adja oda senkinek, mert nem kerülhet idegen kezekbe. PL az egyiptomi Ambrams-ok páncélja sincs köszönő viszonyba azzal amit az ARMY használ. A letárolt gépek felújítása évekbe telik. Az amerikaiak által használt F-16 osok minimum 20 évesk, sok-sok repült órával. A QF-16-os alapanyag meg nekik is kell a lövészetekhez. Arról nem is beszélve, hogy az Ambrams-ot csak az USA tudja üzemeltetni. Borzasztóan sokat fogyaszt, magas a szerviz igénye. Nagyon komoly logisztikát igényel. Azt nem lehet napraforgó-olajjal üzemeltetni. Egy F-16-ost nem lehet a szabadég alatt tárolni és üzemeltetni, fűtött hangárt igényelnek. A rossz minőségű repülőtereket sem kedveli.
Letárolt gépek egy részét viszonylag hamar újra üzembe lehet helyezni!Irak is kapott abramsekat valahogy üzemelteti!Nem valószínű közeljövőben kapnának ezekből de 1-2 éven belül könnyen elképzelhetetlen komolyabb fegyverzetet is kapnak!
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 692
8 716
113
Nem.. nem nézi le az oroszokat.
El van tévedve az értékrended. Az a normális.

Itt meg egy mesterségesen elkorcsosított degenerált eletképtelen társadalom. Ahol egy fluor szerepelhet, bár a gecigránát c. számára, mint a fiatalok "példaképe", már ő sem annyira büszke. Az a normális ahol cicanadrágos ecsehajú buzeránsokat férfinak hívnak? A média ehhez aszisztál olyan szinten, hogy a szenny tvben csak kurvák vagy buzipornos pumped gabók jelenhetnek meg. Bekapcsolod a tvt és a mesetevén a szivárvány hózentrógeres, freedy mercury bajszos buzinagypapó megy a gyerekeknek. Kapcsolsz egyet.. akkor buzeráns néger cowboyfilmek mennek, kapcsolsz mégegyet, akkor meg néger angol arisztokrácia...
Na nem ez a normális.

Szóval kicsit rossz szemszögből nézed. Nem a normális értékrendet nézi le, hanem az elkorcsosult beteg nyugatit.
Mégis az orosz fiatalok majmolják a nyugatot.
Ok, akkor kérlek írd le, h a "könnyen" hellyettesíthető olajból 200ezer hordó/nap hogy kerül az országba?
Szénnel? Franc tudja, nincs előttem klíma modell, de tudtommal a vénusz nem lakható, márpedig a határán vagyunk egy felfoghatatlan katasztrófának.
Atom? Hány év egy erőmű építés? 10-15 év? Attól, h szigetelsz, nem oldasz meg semmit. Nem a lakóház a gond (fával is lehet fűteni) ezt kell megérteni; műanyagipar, kenéstechnológia, vegyipar, teljes közlekedés megáll. LNG kapcsán már egyszer leírtam, h nem megoldás (mennyiség, tározó/időablakbgond, stb). Idő nincs, hacsak nem vagy fényevő. Az a helyzet -tetszik vagy sem a hasonlat-, h európa a saját köldökzsinorját szorongatja. 3 opció van: atomháború-annihiláció, keménykedés-középkor, vagy belátni, h ukrajna rohadtul nem érdemel/éri meg az előző kettőt.
Megoldják majd. Az EU too big to fail.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Hát gyerekek, ennyi + reagálást még nem kaptam :)

Ha az ember tájékozott, és összefüggéseiben tudja szemlélni évtizedek eseményeit és a történelmi előzményeket, akkor a dolgok nagyon egyértelműek lesznek. Sajnos az átlagember nem tájékozott és egy aranyhal memóriájával rendelkezik. A politika, a hatalom, a világ irányítói nem is akarják, hogy az átlagember ilyen 'veszélyes' legyen, akkor sokkal könnyebb manipulálni a tömegeket, erre kell a média és a propaganda. Pl Wilson és meszike példájából is jól látszik, hogy amúgy tanult, értelmes emberekkel mit tesznek ezek. De felmész a netre, és elvileg egyetemet végzett emberek fújják a propagandát és a gyűlöletet, és megérted, hogy működhetett a náci németország, a bolsevikok, és az amerikai 'álom'.

Ezért lehet elitetni emberekkel, hogy oroszok lövik donyecket. ha véletlen valamelyikben sikerül kételyt ébreszteni, akkor visszavág, hogy akkor is az oroszok tehetnek a halálukról, mert ők kezdték stb stb.
Ezért lehet leírni egy nagy amerikai think tanknek, NGO-nak, hogy az oroszok bűnös háborúi líbiában és szíriában.

Wilsonnak: igen, én is sokáig ezen az állásponton voltam, hogy 2014-ben lehetett volna/kellett volna menetből elintézni, amikor az ukránok fele 1 nap alatt átállt volna, és a többi azonnal összeomlott volna.
De pár napja Putyinék elmondták ez miért nem volt opció:

1. az appeasment - Putyin egy galamb. a legvégső pontig is hátrál inkább, hátha lesz belátás valaki részéről a nyugaton. kiderült, hogy nincs ilyen, mert a nyugaton nincs szuverén vezető, mindenki amerikai báb, és eljött a pont, ahonnan nem lehetett hova hátrálni. Rob Lee - aki amúgy echte ukrán párti - leírta, hogy elértek arra a pontra, ahol a nem cselekvés költségei jócskán meghaladták a fegyveres beavatkozás következményeinek költségeit.

2. Putyin pontosan tudta, hogy mi készül. úgy ahogy korábban leírtam én is, csak ő még pontosabban, mert orosz elnökként 1000x több információval rendelkezik. tudta, hogy bármit lép, a válasz ez lesz: totális szankciós, embargós politika, elszigetelés, aminek a gazdasági következményeire 2014-ben még nem volt felkészülve Oroszország. Lehet, hogy akkor lerendezi az ukrán kérdést pár nap alatt, és a kövezkezményekben térdre rogyott volna oroszország és az állam léte került volna veszélye.

Mit gondolsz, miért merik most már szabadon terjeszteni, hogy hogyan akarják oroszországot felosztani? Eddig azt se szabadott leírni, hogy a felosztását akarják, most már a terveket is kirakják az amerikaiak.
Szerinted ezeket most csinálták?

Véletlenül sem lehet az kedves Wilson, hogy a terv 1990 előtt is, és azóta is az, hogy oroszországot meg kell gyengíteni, fel kell darabolni, hogy se ellenpólust, se kihívást, se veszélyt az amerikai hegemóniára ne jelenthessen? Nem lehet, hogy az elmúlt 30 év amerikai tevékénysége kizárólag erre irányult függetlenül az ócska propagandától, amit az átlag nyugati polgár kritika nélkül elhitt?

Melyik a logikusabb magyarázat? Az, amit én írtam, és összefüggéseiben levezethető a történések mentén, vagy az, hogy "tömeggyilkosállatoroszok" és "szemétnépirtóterületrablóputyin"?
Teljességgel kizárt, hogy Putyin több HITELES infóval rendelkezzen mint Wilson&Co!
És természetesen mindent IS jobban tudnak nála!
Más : Erről tud valaki valamit? Milyen amerikai HARCI gépek? :confused:
Baszki @mlace már kifejtettük, hogy rohadtul nem képesek rövid távon bármit is átadni, a fa..ért nem lehet megérteni... Megcsináltad a házidat? Megkérdezted molniéktól???
 

ronis

Well-Known Member
2022. március 23.
173
1 020
93
"Az előbb v utóbb bekövetkezett volna" ezzel egyetértek, és is éreztem a gazdaságban a folyamatosan bekövetkező negatív változásokat - már évek óta. Viszont ez azt jelenti, hogy a jelenlegi Különleges Hadműveletek, és a rá válaszként kitalált szankciók nem kiváltói, hanem felgyorsítói voltak a gazdasági összeomlás felé vezető úton.
Időben be kéne rántani a kéziféket pld a sötétzőld németek által bezáratott atomerőműveket indulásra kész állapotba hozni ismét.
Remélem nem úgy cselekedtek, mint egy középkori ágyúmester általában hogy a visszahagyott ágyúját beszegezte - hogy csak újraöntéssel lehessen ismét működő képes állapotba hozni. Közben a francia röhög a markában a több mint félszáz atomerőmű blokkal halálra keresi magát a válságban..

"amely szerint az EU tagországok köztük a Magyar miniszterelnök is elfogadta és megszavazta "
Általában senki nem szavazza meg az öngyilkosságot - önként..

Ne legyenek illúzióink, az EU ban a Miniszter Elnök urak azt szavaznak meg, amire kintről "késztetést" kapnak
A miénk se tiltakozik már, mert pld Zselenszkíj telefonon értelmezte, elmagyarázta számára az üzenetet..

Tehát az "Önállósdi" játékok inkább a nép megnyugtatására és szórakoztatására valók csupán..
Ahogy régebben írtam , a "Szabad Világ" fogalma lassan értelmezhetetlen, távoli ködös fantom vágyálom csupán, tán sosem létezett
pedig az atomerőmű leépítés pont hasonlóan játszódott le a valóságban ahogy írod, annó olvastam róla német lapokban, nagyon komoly támogatási lóvékat kaptak, a projektet megnyerő "ártalmatlanító" cégek és gyakorlatilag a leállás másnapján elkezdték a tervszerü szétszerelést, már akkor sem értettem mirefel ez a nagy sietség.
És ha ezt annak függvényében nézzük hogy a nemrégiben a 20 éves támogatási ciklusuk miatt leállított ca. 6000 szélerőmű meg csak ott rozsdál a réteken mint valami torzó, egyelőre a fejüket vakargatják ki fizesse a szétszerelést, de az atomerőművet azonnal elkezdték szétvágni az összes csövével egyetembe.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Újabb ukrán drónt lőtt le az orosz légvédelem !

Közben megjelentek a V betűs sz-400-sok is


Eközben 8 db t-80 is úton van !



Közben szu-35 is volt kh-31PM rakétával ! 3 db 77-1 megtámogatva

https://www.youtube.com/watch?v=JTFItJlnd4A

Meg mára egy újabb grad ami most kivételen 40 db! rakátát lő ki az ukránokra

Hát ha az ukránok már iylennel jönnek akkor hogyan fogják visszavenni az eddigi területeket amit ígértek ?

https://www.youtube.com/shorts/AWXqkwWMMC0
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 541
8 867
113
Hogy a francba került 2 db cézár sértetlenül a kezükbe
Eladták. Oké, hogy nincs mindenkinél telefon, hogy mindig mindent rögzítsenek, de ez így elég simának tűnik. Mert ha úgy lett volna a hír, hogy nagy csata, nagy emberveszteség után, mondjuk 5-ből 2-őt sikerült sértetlenül megszerezni akkor ok.
De így a véleményem szerint elbótolták.;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 404
46 028
113

Ukrán belügyminiszter: a lakosságnak a háború után is szüksége lesz fegyverekre​


A miniszter kijelentette azt is, hogy a bűnözés ellenében is jótékony hatása lesz, ha pisztolyokkal, revolverekkel fegyverzik fel a lakosságot. A parlament már dolgozik a vonatkozó törvénytervezeten, amely előreláthatóan két hónapon belül elkészül.

A közvéleménykutatás kimutatta, írja a portál, hogy az ukránok több mint 80 százaléka szeretne fegyvert birtokolni.



Hűha! Ez mennyire európai érték?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 020
93
Napokon belül új típus jelenik meg az orosz haderőben: PzH-Z :)
mint ezt itt??
Ceasar megérkezett az oroszokhoz ... rögtön 2 is ...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 424
120 881
113
Eladták. Oké, hogy nincs mindenkinél telefon, hogy mindig mindent rögzítsenek, de ez így elég simának tűnik. Mert ha úgy lett volna a hír, hogy nagy csata, nagy emberveszteség után, mondjuk 5-ből 2-őt sikerült sértetlenül megszerezni akkor ok.
De így a véleményem szerint elbótolták.;)
Az ukránok lövegpárokban alkalmazzák a tüzérségi egységeiket, hogy ne legyenek koncentráltan az orosz tömeges tüzérségi ellentűz érkezésekor.
 
W

Wilson

Guest
Hmm, ez hiheto is lenne, ha meg idoben abbahagytad volna, mondjuk itt:

"Egy bizonyos színt alá nem megyek, aki nem képes mínősítgetés nélkül tiszteletben tartani a másik véleményét azzal nekem nincs semmi dolgom,"

ez igy kerek lett volna, de sajnos aztan hozzatetted pont azt, amit masoknal kifogasolsz.

Tudod: masok szemeben a szalkat..., bort iszik, vizet predikal, etc...
Én nem szoktam direktbe sem személyeskedni sem minősítgetni másokat, ha viszont valaki megtalál akkor ugyanolyan stílusban fogok neki válaszolni ahogy ő megszólított, és amit leírtam a kocsmai késdobálók szintű hozzászólásokkal kapcsolatban abszolút igaz, csak nézz vissza pár orosz párti hozzászólást,így ennek a kijelentésednek "masok szemeben a szalkat..., bort iszik, vizet predikal, etc..." abszolút semmi értelme sincs.
 
W

Wilson

Guest
Kedves Wilson,

zavart érzek az erőben (még senkit sem láttam írásban dadogni, valamint ( https://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-kompozicio-vagy-felosztas ). A kérdéseimre van releváns válaszod?

And now for something completely different

Milyen dadogásról beszélsz?Leírtam a releváns választ a kérdésedre.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
771
7 018
93

Ukrán belügyminiszter: a lakosságnak a háború után is szüksége lesz fegyverekre​


A miniszter kijelentette azt is, hogy a bűnözés ellenében is jótékony hatása lesz, ha pisztolyokkal, revolverekkel fegyverzik fel a lakosságot. A parlament már dolgozik a vonatkozó törvénytervezeten, amely előreláthatóan két hónapon belül elkészül.

A közvéleménykutatás kimutatta, írja a portál, hogy az ukránok több mint 80 százaléka szeretne fegyvert birtokolni.



Hűha! Ez mennyire európai érték?
Ez az USA-ban is szuperűl működik. Ott sincsenek pl.: iskolai mészárlások naponta.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 020
93
Szerhij Kiszlicja ukrán ENSZ-nagykövet kijelentette szerdán, hogy ideje véget vetni az "orosz fasizmusnak", és emlékeztetett arra, hogy annak idején nem volt szavazás arról, hogy a Szovjetunió helyett Oroszországot vegyék fel a világszervezet tagországai közé.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/245238/
az orosz képviselő Nebenzya sem maradt adós a válasszal ...

a lényeg valami olyasmi, hogy helyettesítsék be az oroszt arra, hogy fekete, vagy zsidó, és ismerjék fel miről is beszélnek.
nettó rasszizmus az oroszok ellen