Lehet hogy mara xar konstrukcio, a 60-as 70 - es evekben terveztek. Akkoriban nyugaton se terveztek jobbat semmivel sem, sőt... lehetne ugye hozni a sok peldat.
Most meg az van hogy a nemet (meg gondolom meg sok mas nyugati ceg) nem tud harckocsit gyartani mert nincs alapanyag.
Moszkva meg legyart par jarmuvet mert ott van.
Sokaig velunk maradnak meg a hideghaborus vasak igy, hiaba fogynak.
A nyugati páncélos cuccok semelyike sem bizonyított még ilyen harctéren.
Szóval az, hogy hatékonyabbak és jobbak lennének csak egy vélemény, amit nem lehet alátámasztani tényekkel.
Egyedül az oroszok tudnak valós, tényszerű következtetést levonni.
Nekünk meg marad a véleménypárbaj.
Az nem mérvadó, hogy eddig olyan helyen dolgoztak a nyugatiak, ahol egy kettes létráról belátod a hadszínteret, a célpontok meg kecskepásztorok voltak.
Ami meg most ukrajnában bevetésre került, nem igazán hozta a harctéren azt amit vártak.
Pl itt van a himars. Persze dudi ezen biztos kiakad és majd leírja, amit leírtam. De a himars arra a feladatra még szar is, amire az ukránoknak kell. Kisebb szumma tűzerővel rendkezik mint egy smerch és a nemzetközi megrendelések alapján 4x annyiba került.
Civil lakóházakat lőni a jelenlegi himars megrendelés, ebben a formában csak a pénztárnál tud komolyat felmutatni. Amúgy a használt célra (városrombolás) még a szovjet bm30 színvonalat sem éri el.
Én értem, hogy van benne lehetőség, de amire valójában használják oda bármennyire is fáj egyeseknek, de kimeríti a drágán szart kategóriát.