Szerintem higgadjál le a francba!
Azt lehet észrevenni, hogy egyre hisztérikusabb vagy, ahogy egyre szarabb helyzetbe kerülnek az ukránok.
Próbálj meg 2 lépést hátra lépni, és meglátni, hogy per pillanat Putyin egy piszok alaposan felépített, a nyugat - az évek alatt minden szokásjogot felrugó - játékszabályai szerint építette fel az egész taktikáját.
Ahogyan az EU és a NATO megszivatta a szerbeket Koszovóval, most pontosan ugyan azok a szabályok szerint szivatja meg az ukránokat Putyin.
Hidd el, hogy az oroszok jelenleg nagyon odafigyelnek, hogy minden lépésük legalább egy korábbi nyugati precedens szerint megindokolható legyen.
Ez nem túl örömteli nekem, egy EU állampolgárnak, de tessék méltósággal viselni, ha a saját szabályainak szerint sz0patnak meg minket. Legközelebb meg azon kell dolgozni, hogy ne tudják velünk feltörölni a padlót.
Erre fel kell készülni, de per pillanat az oroszok ellen csak olyan eszközünk van, amit mi jobban megszívunk, mint ők.
A litván kakaskodás pedig egyetlen dologra jó csupán, hogy még nagyobb szarba manőverezzék magukat, meg úgy az egész NATO-t.
Mi értelme van a kicsinyes b@szakodásnak, ami ráadásul korabbi egyezményekbe ütközik.
Ha pedig ebből egy fegyveres konfliktus lesz, akkor simán mondhatják NATO tagállamok, hogy szarnak az egész 5. cikkely aktiválására, mert a fegyveres konfliktus kirobbantásáért egyértelműen a litvánok lennének a felelősek.
Nem véletlenül próbálják az EU-s vezetők is jobb belátásra bírni őket, és elérni, hogy rájöjjenek, hogy ez egy kurv@ hülye ötlet.
Valakinek ezt le kell írni, mert különben teljesen egyoldalúan az agresszor propagandájáról szólna ez a fórum. Engem a cinizmus dühít.
Koszovóról leírtam már a véleményemet. Ott valószínűleg sokkal többen haltak volna meg ha nem lép az USA. Itt fordítva látom, ha Oroszország nem lép akkor sokkal kevesebben haltak volna meg.
Szerintem a nyugatnak fel kell készülnie akár egy háborúra is Oroszország ellen. Nem kérdés hogy ki az erősebb, de a felkészületlenségnek nagy ára lehetne.
Ha Litvániát megtámadja Oroszország akkor az az utolsó szög lesz a putyin rendszer koporsójába, de amúgy Ukrajna mellett erre nincs is ereje.
USA-ban is rendszeres, és elfogadott a halálbüntetés. Van ezzel valami problémád?
Egyébként van, de ebbe nincs értelme belemenni.
Már két napja is linkeltem neked egy cikket erről. Kapásból túl léptél rajta valami tereléssel.
Lehet. Én nem értek egyet feltétlen az EU-val sem. Szóval nem fogok alkalmazkodni az EU véleményéhez.
A te fejedben lehet, hogy nincs, de ezek létező államok.
Nem azok.
Reál politikának. Ahogy az amcsiknak sem kéne soha többet hadat üzenjünk... Tanulj törit, mindkettőt megszoptuk már, szóval ésszel kéne élni, egyikbe sem beleszállni. Még a lengyelek miatt sem.
A kétkulacsosság szerintem nem működik. Amúgy meg papíron már oldalt választottunk, NATO és EU tagként. Innen árulónak lenni nem szép dolog.
Meszike a nemzetközi jog magas neked, mint tehénnek a kerekeskút, szerintem próbálkozz valami egyszerűbbel, mondjuk legózz egy kicsit...
Az azért látszik, hogy ahogy haladnak az oroszok, úgy leszel egyre frusztráltabb és sikoltozóbb.
A NATO tag betámadása jelen esetben már nem 5. cikkelyes játék , ugyanis Kalinyingrád blokádja már önmagában háborús cselekmény. A nagy jenki barátaid messziről biztatják a hülye litvánokat az Eu meg nem győzi figyelmeztetni, hogy "ezt ne!". Lelkesedj továbbra is nyugodtan az atlantista álmaidért, ami az orosz nyersanyagokért folyó nyálcsorgatás, és közben lásd ahogy a kaporhadak sorra leamortizálódnak a "mindenható" atlanti technikával együtt...
Én meg nem tartalak cinikusnak téged, csak simán ostobának, ahogy a realitások negligálásával próbálod az atlanti álmokat fenntartani. Nem fog menni picinyem, jobb ha beletörődsz!
Háborús cselekmény? Hagyjál már! Én elégedett vagyok az orosz előrenyomulás sebességével. Még Donbasz bekerítése se megy. Kb városról városra kell mindent szétlőniük és így is hónapokig telik minden város elfoglalása, mert hiába van tűzerő, ha ember és harci morál az nincs.
Nekem tudod mi a szolgalalkűség: amikor felaldozzuk az egyébként normális életünket egy olyan országért, mint Ukrajna. Egy nyíltan antidemokratikus, rasszista országért. Olyan emberekért mint te, Wilson meg ladagrant. Szégyen, hogy beszéltek a nyelvünket. Igazi ukránok vagytok. Nem hajlongunk az oroszok előtt, de mit kaptunk tőletek ukranoktól? Ellenségeskedést, magyarellenességet. Egyébként igen, érdekes az orosz szimpátia, de ez sem lenne ha az országod úgy állt volna hozzánk, ahogy egyébként egy normális szomszédnak kellett volna. Elfogadoan, együttműködve. Mit kaptunk ehelyett: fenyegetőzest, a magyar kisebbség folyamatos bántását. Ekkor bezzeg nem olvashattunk tőletek semmi. És ukran helyszíni beszámolókat sem. Mert most bizony ott lenne a helyetek. Azt is elmondanám, hogy nagyon sajnálom az egyszerű ukrán népet, azokat akik csak élni szerettek volna normálisan, nem dőltek be a felülről es kivülről vezérelt pokitikai elit hülyesegeinek. Ehelyett felaldoztak országokat, a jövőjüket a semmiért, idegen érdekeket. És ezzel együtt a mi jövőnket is.
Ez alapvetően nem Ukrajnáról szól, hanem Oroszországról. Én nem Ukrajna miatt támogatom Ukrajnát, hanem az orosz imperializmus ellen. Ugyanígy vannak a lengyelek is, bármelyik népet támogatnák akikkel ezt csinálnák az oroszok, mert velük is ezt csinálták és tudják milyen.
Egészen megdöbbentő még mindig amit műveltek sokan. Újra meg újra szintet léptek. Konkrétan a világháború kirobbantásával baszakodnak ezek a fasz litvánok, nem létezik olyan normális ok ennek az akaratán kívül arra, hogy ezt tegyék és mégis kritikátlanul támogatod ezt az égbekiáltóan alja, ostoba szemét szar lépést is, ahogy az összes többit ami ehhez vezet. Igazi hülyének kell ehhez lenni és csak arra koncentrálni, hogy mondj valami rosszat az oroszfanokról. Mert ha rosszat mondhatsz nekik, az megéri, hogy eldurvuljon ez az egész. Az ilyen kibaszott hülyék tömege miatt olyan szar a világunk mint amilyenné lett, mert képtelenek vagytok alapszintű logikára is, de ugatni baszdmeg kurvára megtanultátok azt, amit az ostoba pofátokba tömnek! Cinizmusról értekezel figyelmeztetőleg, mert a cinizmus az aztán halálos bűn ugye Retardia államának törvényei szerint, aztán letolod ezt az egész szart. Hát mi a cinizmus ha nem ez? Az egész világ sorsával szórakozó idióták égbekiáltó hülyeségeit tapsolod lelkesen mint az elvhű kommunisták a főtitkár köhögésére is, mert ennyire vagy képes te is, meg a hasonszőrű idióták is. Ennyik vagytok és moralizálni igyekeztek a faszságot jóvá, az aljas szemétséget felelőtlenül támogatandóvá!
Mit nyersz azzal, hogy putylerezhettél még egy ízeset, mielőtt szétkúrják a bolygót az eszkaláció miatt amit pont ez a hülyeséghalmaz okoz, amire idiótaként nyáladzok? Neked megéri? Még utoljára kimondani, hogy szemét putyler? Ez nem cinizmus az összes emberrel, állattal, magával a bolygóval szemben te szerencsétlen hülye? Okádok már ettől a fostól ami az eu parlamenttől a szátokig megtölti az étert. Szemét patkányok vagytok, mindenki életével szórakozva, de ha veletek teszik sírtok egy kiabálástól is. Dögölj meg te is, meg a társaid is. Egy jobb világ lenne nélkületek.
Az oroszok szerinted nem baszakodnak a világháború kirobbantásával? Ők mindig csak áldozatok? Én egyszer sem "putylereztem", bár szerintem is sok hasonlóság van a kettő között. Ott is ha időben lép a világ, akkor sokkal kevesebb áldozat lett volna.
A kgb seggéből én nem beszélnék így, inkább kussolnék szégyenemben.
Usa-nak behódolni mivel jobb?
A hülye ukrán azt hitte, hogy az amerikai segg finomabb. A semmiért öletik magukat.
Nem kell az USÁ-nak behódolni, de ha választani kell a két érdekszféra közül, akkor nem kérdés hogy az amerikai. Elég Dél és Észak Korea példáját megnézni. Nem véletlen hogy Kelet-Közép-Európa inkább nem akar visszatérni az orosz érdekszférába a lengyelekkel az élen. Pedig a lengylek a nyugatot is kritizálják, de itt meg is tehetik, az orosz érdekszférában Moszkvát nem lehet kritizálni.