Hát gyerekek, ennyi + reagálást még nem kaptam
Ha az ember tájékozott, és összefüggéseiben tudja szemlélni évtizedek eseményeit és a történelmi előzményeket, akkor a dolgok nagyon egyértelműek lesznek. Sajnos az átlagember nem tájékozott és egy aranyhal memóriájával rendelkezik. A politika, a hatalom, a világ irányítói nem is akarják, hogy az átlagember ilyen 'veszélyes' legyen, akkor sokkal könnyebb manipulálni a tömegeket, erre kell a média és a propaganda. Pl Wilson és meszike példájából is jól látszik, hogy amúgy tanult, értelmes emberekkel mit tesznek ezek. De felmész a netre, és elvileg egyetemet végzett emberek fújják a propagandát és a gyűlöletet, és megérted, hogy működhetett a náci németország, a bolsevikok, és az amerikai 'álom'.
Ezért lehet elitetni emberekkel, hogy oroszok lövik donyecket. ha véletlen valamelyikben sikerül kételyt ébreszteni, akkor visszavág, hogy akkor is az oroszok tehetnek a halálukról, mert ők kezdték stb stb.
Ezért lehet leírni egy nagy amerikai think tanknek, NGO-nak, hogy az oroszok bűnös háborúi líbiában és szíriában.
Wilsonnak: igen, én is sokáig ezen az állásponton voltam, hogy 2014-ben lehetett volna/kellett volna menetből elintézni, amikor az ukránok fele 1 nap alatt átállt volna, és a többi azonnal összeomlott volna.
De pár napja Putyinék elmondták ez miért nem volt opció:
1. az appeasment - Putyin egy galamb. a legvégső pontig is hátrál inkább, hátha lesz belátás valaki részéről a nyugaton. kiderült, hogy nincs ilyen, mert a nyugaton nincs szuverén vezető, mindenki amerikai báb, és eljött a pont, ahonnan nem lehetett hova hátrálni. Rob Lee - aki amúgy echte ukrán párti - leírta, hogy elértek arra a pontra, ahol a nem cselekvés költségei jócskán meghaladták a fegyveres beavatkozás következményeinek költségeit.
2. Putyin pontosan tudta, hogy mi készül. úgy ahogy korábban leírtam én is, csak ő még pontosabban, mert orosz elnökként 1000x több információval rendelkezik. tudta, hogy bármit lép, a válasz ez lesz: totális szankciós, embargós politika, elszigetelés, aminek a gazdasági következményeire 2014-ben még nem volt felkészülve Oroszország. Lehet, hogy akkor lerendezi az ukrán kérdést pár nap alatt, és a kövezkezményekben térdre rogyott volna oroszország és az állam léte került volna veszélye.
Mit gondolsz, miért merik most már szabadon terjeszteni, hogy hogyan akarják oroszországot felosztani? Eddig azt se szabadott leírni, hogy a felosztását akarják, most már a terveket is kirakják az amerikaiak.
Szerinted ezeket most csinálták?
Véletlenül sem lehet az kedves Wilson, hogy a terv 1990 előtt is, és azóta is az, hogy oroszországot meg kell gyengíteni, fel kell darabolni, hogy se ellenpólust, se kihívást, se veszélyt az amerikai hegemóniára ne jelenthessen? Nem lehet, hogy az elmúlt 30 év amerikai tevékénysége kizárólag erre irányult függetlenül az ócska propagandától, amit az átlag nyugati polgár kritika nélkül elhitt?
Melyik a logikusabb magyarázat? Az, amit én írtam, és összefüggéseiben levezethető a történések mentén, vagy az, hogy "tömeggyilkosállatoroszok" és "szemétnépirtóterületrablóputyin"?