[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
Az orbáni elképzelés szerint a Vár kormányzati negyed lesz, mondjuk már Rákosi is oda tervezett felköltözni a Parlamentből, mert jól védhető. :)
Horthy idején meg természetesen az volt. De ha ráesik a Várra egy aszteroida, akkor annyi. :)

Mondjuk Horthynak annyira nem jött be, lásd Panzerfaust hadművelet.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 487
113
Hogy oldották vajon meg a középkorban a lovak etetését szénhidrogének nélkül?
Ha tanultál volna történelem vagy biológia órán, tudhatnád, hogy amíg a lovak legnagyobb szerencséjére az ember nem kezdett szénhidrogéneket felhozni a mélyből, ez a ritka állatfajta kizárólag a természetes bitumenforrások és tavak körül, valamint az észak-amerikai földrészen az olajhomokot fogyasztva élt. A számuk az egyre fejlettebb olajkitermelésnek hála egyre nagyobbra tudott nőni a tenyésztési célú kőolajfinomítók által táplálva őket. :D
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Tehat azt mondod, hogy nem elsosorban megallitani akarja a magyar kormany az iszlamista invaziot, hanem inkabb "kontrolalni"? Tehat, hogy kontrolalt korulmenyek kozott jussanak Nemetorszagba, hogy az idovel iszlamista allam legyen, mert talan ugy gondoljak, hogy egy iszlamista Nemetorszag nem jo, de meg mindig jobb mint egy ateista-liberalis mostani Nemetorszag? Mondjuk ebben lehet valami. Ezert veditek puha modszerekkel a hatart, mert ez igy inkabb belso biztonsagi kerdes akkor, nem kulso. Ha a nyugat iszlamista lesz akkor biztos nem lesz BLM, LGBTQ, gender, ...
Es ezt nyilvan a nemetek is tudjak, ezert nem fizetnek nektek, mert a liberalisaik igy is megkapjak az iszlamistakat, akiket epp ok akarnak, minek fizessenek akkor, ha ingyen is megkapjak. Viszont ezen logika menten akkor fizetnenek, ha tenyleg lezarnatok (sereg) a deli hatart. Mindegy, meglatjuk mi lesz, ami biztos, hogy EU mar nem sokaig lesz.
Legalabb ebben egy oldalon vagyunk (a jelenlegi Nemetorszag ellen). De akkor meg nem ertem, hogy miert nemet fegyvereket vesztek. Vagy azt hiszitek, hogy majd minden nemet fegyvert egyedul legyartotok, mint a Lynx-et? Nem hiszem, hogy menni fog. Azt megertenem, hogy Nemetorszag ellen jatszotok, hisz nyilvan az ellenfeletek, tehat jo otlet a nemet liberalisokat segiteni abban, hogy szetverjek a jelenlegi nemet allamot. De akkor miert a nemetekkel szovetkeztek katonai teren? Szerintem nincs orszag aki meg tudna titeket erteni... ugy tunik nekem sem megy, pedig majdnem a fel eletemet Budapesten toltottem.
Szerintem az segit megerteni, legalabbis nekem ugy tunik, hogy kulon kezeljuk a vizonyt a nemet allammal, kulon Bajororszaggal es kulon a nemet cegekkel. Szoval nem egy egeszkent, hanem teljesen kulon entitaskent es ez talan kicsit jobban ravilagit a dolgokra.

Fogalmam sincs, hogy ezzel egy nemet tagallamokra torteno szetesest vizionalnak es elore epitik ki a kapcsolatokat, de a koztes idoszakban sem annyira rossz megkozelites.
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 203
2 673
113
Nezd, az alabbi infok alapjan te mire jutnal?
  • egyik azt irja, hogy minden erotokkel veditek a hatart, ezert olyan keves jut at
  • masik azt irja, hogy csak akkor lesztek hajlandoak rendesen vedeni, ha a nemetek fizetnek erte
  • harmadik azt irja, hogy nem is veditek, kamu az egesz
Akkor ezen infok alapjan te hogy latod? Legy szives megirni, mi a magyar kormany szandeka, vegulis melyik oldalon all (az nem OK, hogy a 'sajatjan', mar nem nagyhatalom).

De egy kis plusz info, ami ahogy evek ota kovetem egyszer sem jelent meg a magyar mediaban, de a lengyelben mindig amikor volt V4 talalkozo (termeszetesen a 2 nep kapcsolata engem nagyon erdekel, szoval ezeket a hireket mindig figyelemmel kisertem mindket orszagban): az eppen aktualis lengyel miniszter mindig kihangsulyozta a magyar kollegajanak, hogy a "NATO jo, a pesco/eu sereg/akarmi epp a neve a nemetek probalkozasanak a nato helyett az meg rossz".
Nyilvanvalo, hogy a nemetek evek ota probalnak sajat katonai szovetseget letrehozni a nato helyett. Ehhez persze joguk van, csak mindenkinek el kell dontenie hova all. Lengyelorszag a NATO-ban marad es evekig probalta meggyozni Magayrorszagot is, hogy ezt valassza, ne azt amit a nemetek epitgetnek. (Azt gondolom ti is latjatok, hogy az USA-EU(nemetek) evek ota gazdasagi haborut folytatnak). Ezert ment szet a V4, nem az oroszok miatt, az mar boven az utolso utani csepp volt. Azt meg a lengyel politikusok is megertettek, hogy ugy gondoljatok ratok most nem jelentenek az oroszok veszelyt, nem ez volt a gond. Hanem az, hogy a nemet oldalra (tehat az ellenfeleink oldalara) allt a magyar kormany. De akkor meg mindig nem ertem, miert szivatnak folyton titeket a nemetek. Mert, hogy nekunk nem adnak penzt az ertheto az o szempontjukbol.
De az utobbi nemet valasztasokan az USA viszont atvette Nemetorszag iranyitasat, szoval ugy tunik, hogy a nemet projekt megbukott.

Szoval ennyi infom van, ebbol te mit vonnal le kovetkeztetest? Mi a magyar kormany celja? Melyik oldalon all? EU(nemet)? USA-NATO? Orosz? Kina? En csak szeretnem megerteni. Koszonom.
Bocs ha sokat valaszolgatok, de nekem amugy a kulpol valahogy olyannak tunik, hogy "barmi" alakul, mi egybol belepunk:

  • EU: bent vagyunk. "Elvezzuk"
  • Nato: termeszetesen. 2% mar jovore ! :hadonaszos:
  • Intermarium: elsok kozott :p
  • KGST Bank: nana, az is kell...
  • Turk tanacs: mindigis ott voltunk mar Almos ota ;)
  • Konfuciusz egyetem: siman, mar epitsuk is. Hujavej is kell tokkal vonoval.
  • Nemet hadseregcsoport: igen nemet fegyverrel, nosza!
  • Deli hadseregcsoport: ugy-ugy, amugy is egyre melegebb van evrol evre...
  • V4: hiradot is neki kulon.
  • valami sakkort esetleg kihagytam, vagy nemzetkozi vadasztarsulatot? :p:p:p

Na mind1, valamelyik szervezet csak megmarad a vegen nem? :D :D :D
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 783
26 906
113
Szerintem az segit megerteni, legalabbis nekem ugy tunik, hogy kulon kezeljuk a vizonyt a nemet allammal, kulon Bajororszaggal es kulon a nemet cegekkel. Szoval nem egy egeszkent, hanem teljesen kulon entitaskent es ez talan kicsit jobban ravilagit a dolgokra.

Fogalmam sincs, hogy ezzel egy nemet tagallamokra torteno szetesest vizionalnak es elore epitik ki a kapcsolatokat, de a koztes idoszakban sem annyira rossz megkozelites.
A bajorok mindig is különcök voltak, és történelmileg is szoros volt velük a viszony mindig is (Gizella, khm).
 
  • Tetszik
Reactions: yangwenli

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 716
113
Hogy oldották vajon meg a középkorban a lovak etetését szénhidrogének nélkül?
A Lovak eredetileg vadászó-húsevő állatok voltak, és csak miután az ember megszelidítette őket és megnyitottak az első benzinkutakar tértek át a szénhidrogén étrendre, mert úgy több tejet adnak, de még így is előfordul, hogy megharapják az embert!
6lqta4.gif

ElementaryNeatBluemorphobutterfly.webp
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
Kimész Ausztriába, Angliába vagy Németországba, annyit kapsz mint az osztrák, német vagy angol? Nem, kevesebbet, vagy meg sem kapod ua állást. Középveztől fölfele aki nem végzett ua az egyetemen MBA-t mint a bennszülöttek esélyed sincs. Sokszor már a középiskola eldönti hová mehetsz és hová nem. Nos ezért jöttek haza ismerősök Angliából, mikor rájöttek, Budapestről a Fazekasból nagyobb esélye van a gyereknek Oxfordba menni tanulni, mint egy állami angol középsuliból.

Ismerősöm fia, Pesten tanul orvosnak, Berliből. Az apja francia. A szombathelyi bérek nettoban, legalább egyik gyárban, ütik a határ közeli ( Burgenland ) osztrák szint alsó részét. Másképp nem élne meg egy gyár itt, akinek kell 3000 ember. Már ha 450 - 500 ezer netto elmegy annak a szintnek, fizikai munkakörökben. Mondjuk nem tudom ma hogy áll az euro, mert nem követem.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 313
16 105
113
Ismerősöm fia, Pesten tanul orvosnak, Berliből. Az apja francia. A szombathelyi bérek nettoban, legalább egyik gyárban, ütik a határ közeli ( Burgenland ) osztrák szint alsó részét. Másképp nem élne meg egy gyár itt, akinek kell 3000 ember. Már ha 450 - 500 ezer netto elmegy annak a szintnek, fizikai munkakörökben. Mondjuk nem tudom ma hogy áll az euro, mert nem követem.
Számolhatod 400 körül.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Az előkészítés egy újabb fázisa! ;)
------
"Átnevezné a kormány a megyéket vármegyére.
..
„A magyar közigazgatás alapvető területi egységei az államalapítástól kezdődően egészen 1949-ig a vármegyék voltak. A vármegye szó használatát a korábbi magyar alkotmányos és államigazgatási rendszerrel teljesen szakítani kívánó diktatórikus kommunista rendszer szüntette meg. A vármegye szó használatának visszaállítása a mai magyar jogrendbe biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek. Emellett a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti. A vármegye kifejezés használatával jobban hangsúlyozható, hogy a magyar államszervezés és államszerkezet központi gondolati motívuma a nemzeti szuverenitás és ezen keresztül az európai civilizáció sarokköveinek megvédése”.
..
Vagyis a kormánymegbízottak helyébe lépő főispánok, 2023. január 1-től a vármegyei kormányhivatalokat fogják vezetni."
"Bethlenfalva, Késmárk, Lőcse, Nagykövesd, Trencsén: ezeken a felvidéki településeken szerzett meg újabb ingatlanokat a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány egyik leányvállalata. Így már 24 olyan épületről tudunk, amit a Magyar Állam által létrehozott alapítvány a Trianon előtt Magyarországhoz tartozó területeken vásárolt."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 794
113
"Bethlenfalva, Késmárk, Lőcse, Nagykövesd, Trencsén: ezeken a felvidéki településeken szerzett meg újabb ingatlanokat a Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítvány egyik leányvállalata. Így már 24 olyan épületről tudunk, amit a Magyar Állam által létrehozott alapítvány a Trianon előtt Magyarországhoz tartozó területeken vásárolt."
Érezni, ahogy fáj az átlátszónak. Jó ügynök módjára jelentenek.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 940
113

Irsai Olivér

Well-Known Member
2019. június 7.
1 698
5 673
113
És ki lenne a király? Közrendűt azért kicsit meredek lenne megkoronázni...
A királyság intézménye maga fontosabb volna, mint a király személye, bár ez utóbbi sem elhanyagolható. Darázsfészek a kérdés a megmaradt maroknyi monarchista közt is, de első körben - mint legitim és legalista álláspont - adná magát az utolsó királyunk, IV Károly valamelyik leszármazottja. Jelesül Ottó fia Károly gyermekei, Ferdinánd Zvonimir elsősorban, a fiú (akiknek viszont az édedanyja egy Thyssen-Bornemissza, azaz nem hercegnő; a hagyományos magyar koronázási szabályokhoz nem elég ez a származás). Itt ugye a leginkább fájó pont, hogy nem nagyon kötődnek Magyarországhoz (még ha állampolgárok is), Ferdinánd Zvonimir neve, keresztelője is az újonnan újraalakult Horvátország felé volt gesztus (valószínűleg egy gyors és könnyű restauráció reményében). Innen nézve - nekünk, magyaroknak - nem annyira szimpatikus.
Ott a másik vonal is, György, aki viszont magyar-fókuszú életvitelt választott, itt élnek, tanulnak, dolgoznak, elsősorban magyarok (ok, György most épp párizsi nagykövet), itt ugye Károly Konstantin az érdekes. Egy szavazáson valószínűleg inkább őt választaná a nép.

(Aztán vannak még az egyéb Habsburg-ágak, mint a nádori ág (József nádor leszármazottai), akik mindig is magyarnak vallották magukat. Vannak, akik Árpád-házi, vagy Hunyadi leszármazottat kutatnának inkább. Vannak akik meg Orbánt koronáznák meg.
Persze lehetne hívni egyéb (dán, norvég, angol, svéd, japán, stb.) házakból is uralkodót, vagy száműzött családokat (Bonaparte vagy Bourbonok pl), de ezeknek a frakcióknak elenyésző a támogatottsága.
)

Szóval nem tudom.
Két dolog tűnik biztosnak:
1. Addig nincs értelme királyságról - mint integráló tényezőről - beszélni, amíg csak a csonkaország jön szóba. Elsősorban Horvátországgal (esetleg Szlovákia, független Tiszahát (urambocsá’ Ausztria-Szlovénia)) való szorosabb (katonai, külpolitikai) összebútorozás igénye hívhatja életre.
2. Ha valakiknek érdeke (akár azt is mondhatnánk: életcélja vagy szent célja) a Szent Korona országainak újraegyesítése, az elsősorban a Habsburg dinasztia. Itt egy nagyon erős érdekegyezés van, és ez egy fontos aspektus és észben tartandó.