Nézd, a mai világ egyre inkább a felé tolódik, hogy mindenféle befektetett tanulás és munka nélkül akarnak az emberek - és sajnos tudnak is - sok pénzt keresni. Elég megnézni, hogy a Youtub-on, vagy a tik-tok-on, mekkorákat kaszálnak olyan csatornákkal, amiknél egyszerűen nem értem, hogy ki a f...sz nézi ezt meg, pláne regisztrál rá. Pistike otthon játszik a gyerekekkel, heti 7 résszel, vagy Marcsika azon gondolkozik, hogy szőkére, vagy barnára fesse e a haját napi kiadásban.Gagyi CGI-jal mindent el lehet adni.
Amikor meg jön a mérnök azzal, hogy a középiskolás fizikával és józan ésszel is szembemegy, akkor persze kapod a jelzőket, hogy nem vagy haladó szellemű és a többi ökörség. Én meg ütném az összes hülyét. Mert az elkártyázott pénz miatti recessziót, más csőhülyeségét én is érzem majd.
Aztán jött az a remekbebaszott ötlet, hogy nem kell ám ipar nekünk, majd a szolgáltatásból fog mindenki megélni. Aztán, jött a felsőoktatás európai szintű kinyírása a bolognai rendszerrel, aztán kiderült, hogy igazából minek neked diploma, hiszen "könyvbűl is meg lehet aztat tanulni". Hiába magyarázod nekik, hogy nem, nem lehet. Tudod, gyakorlatok, vizsgák, előadások éééés minimum tíz év gyakorlat, na aztán lehet valakiből akármi is. Érdekes módon, például orvosnak nem tanulhat könyvből. Na ezek után, miután már mindenki leépült agyilag, és az általános műveltség (az meg mi az, kérdezné az egyszeri ember) a béka sejhaja alatt, jöhetnek a születésüknél fogva mindent is jobban tudók. Akik a saját szakmádban akarják megmagyarázni neked, hogy nem értesz ám te hozzá, mert ők ezt IS tudják. Itt a példa: Index. Nukleáris tél... anyád az. Basszameg, újságíró, legalább kérdezzen már meg valakit.