Tartalmas volt az irasod, csak valahogy azt latom magam korul, hogy MO-on az epiroipar elindult a lejton. Lefele.... Megint a nem fizetes, kis penzert nagy munka elvaras, meg az embert gyakorta politikusok is amolyan hasznos idiotakent hasznaljak fel, mert nem meri a fideszes polgi megmondani a Lolo-fele vagy a Vejko-fele cegeknek, hogy egy fos az, amit csinalnak.. Mert ugye a kiemelt, nemzezgazdasagi projekteknel is a nagy penzt az EU adja, a magyar kormany elosztasa mellett... (Ezert kifejezetten utalom, ha valaki az EU-t szidja, mert nem tudja, minden nagy fejlesztes EU-s forrasbol megy...) A muszaki ellenori szervezet ezeknel a projekteknel, rendeletileg allami ceg, a BSMK..... Hat, mindenki egy kezben van tartva...igy senki nem mer nyilvanvalo hulyesegekbe sem beavatkozni... Okos embereket kenyszeritenek olyan helyzetbe, hogy hulyen viselkedjenek. A melosok meg semmit sem ernek, meg a jobbaknak sem lett volna szabad szakmunkas bizonyitvanyt adni...
Csutortokon voltam egy ilyen megbeszelesen, ahol az elozo megbeszelesen a MJV polgija annyit mert mondani, hogy a tervezo atnezi a megvalosult rendszert es javaslatot tesz a hibak javitasara.... Azert a tervezo, mert a BSMK-nak a megbizatasa mar elozoleg megszunt..... Pedig nagy, innovativ rendszerrol volt szo, 10 e m2 epulet es 20 e m2 kulteri dolgok innovativ, altetnativ gepeszeterol. Irtam 30 oldal hibat ossze indoklassal, amiben voltak nehezen javithato elvi hibak is.... Meg konnyebben javithato, kisebb, 10 millios tetelek... Van, amit csak azert csinaltak szandekosan mashogy, mert nem akarodzott atfurni egy 60 cm-es betonfalat, NA 200 haszoncso szamara. Rohej... Van, amit csak megszokasbol csinaltak ugy, ahogy szoktak es nem ugy, ahogy tervezve volt. Csak egy pelda, bar legalabb 3 ilyen elofordult, amit feltartam.... Van sajat hidegvizes kut, amin 30 m3/ ora vizkezeles kerult telepitesre de a 2 ha zoldterulet ontozese megis a varosi ivovizrol megy, mert igy szoktak...
Ilyeneknel nem is tudtam celt erni, mindenki vonogatta a vallat, hogy ez igy sikerult, sokba kerulne ujra felturni a zoldello gyepet, foleg a jun 01-i nyitas elott...Megjegyzem, 10 milliard + AFA,- ert keszult az egesz.....