Nekem úgy sikerült vadbalesetet elszenvednem, hogy végig bokrok övezték a főutat, ahonnan oldalról ugrott neki az autónak az őz.Kresz. 26.par.:
"
(4) A jármű sebességét az (1)–(3) bekezdésben említett sebességhatárokon belül úgy kell
megválasztani, hogy a vezető járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül és
minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell"
A törvények meg azért vannak , hogy ne az legyen a szabály , hogy kit mi érdekel !
Ha én gyorsan hajtok , vagy szabálytalanul közlekedek akkor én vagyok a hibás !
Aztán a rendőr azt mondta, hogy legközelebb dobjam be a vadat az autóba, és haladjak tovább. Persze, egy 20 kilós őzért még vérezzem is össze az autót! Aztán még a szondát is megfújatta, ha már kihívtam.
De van olyan útszakasz is munkába járáskor, ahol kétoldalt magas partfalak övezik az utat. Ott ha megindul lefelé a vad, nem nagyon tud "fékezni". Volt hogy ugyanitt dobbantónak használtak, egy már álló autót.
Szóval szépen hangzik a jogszabály, csak ha meg 20-al cammog az ember, akkor több esély van rá, hogy balesetet okoz, főleg egy hosszabb, kanyargós, be nem látható útszakaszon!