[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Kijev továbbra is kap katonai segítséget Izraeltől. Azonban nem azt, amire számítottak. 1500 kevlár sisakot, ugyanennyi golyóálló mellényt és 3000 gázálarcot fognak szállítani. Miért vannak a kevlárok idézőjelben? Mert 9x19-es töltényekkel 10 méteres távolságból áttörnek. Egyébként Ukrajna tank- és rakétaelhárító rendszereket kért, nem kartonsisakokat

⚡Mykolaiv kapott

Brit újságíró a hoholok veszteségeiről:

Litvánok is kapni fognak?


‼️☠️Az ukrán fegyveres erők harcosai az egyik ukrán iskolát használják harci kiképzésre
Ne lepődjön meg tehát senki, ha olyan "gyerekes iskolák" elleni csapásokról érkeznek hírek, amelyek már régóta nem voltak ott.
--
Napi hoholoskodás

Harkov kapott

Hoholok egy üzemet lőttek Donyeckben
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 388
10 972
113
Kérdezted mlace ezen soraira:

"...Azért az túlzás hogy nincs légiereje viszont érdekes kettősség miközben képesek nagy távolságból cirkáló rakétákat indítani,5 gen gép van nekik szolgálatban nagyobb számban nem képesek sorozatban gyártani célzó konténert..."

Mi lenne az oka, mi lenne?
- Nem fér ki a gyárkapun ;)
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
695
1 913
93
Felreertesz, mert nem pontosan olvastal. Ez csak egy pelda volt arra, hogy az orosz propaganda kifinomultabb mint az ukran: par eve meg mindenki gyulolte sztalint. Aztan az orosz propaganda nekiallt csepegteti ellenorizhetetlen allitasoakt, mint pl.: "sztalin azt mondta, hogy a roman egy foglalkozas, nem nep". Meg ehhez hasonlokat, amitol picit kevesbe utaltak amr a magyarok az oroszokat, barmit is tettek korabban. Aztan a fenti peldat, meg hasonlokat elismeteltek meg 10-szer, szazszor , ezerszer. Es ma mar sokan szeretik az oroszokat. De azt mar nem veszitek figyelembe, hogy a szlovak vagy roman forumokon is pont ezt csinaljak az oroszok, csak forditva, ott azt irjak, hogy sztalin azt mondta, hogy a magyar egy foglalkozas. Termeszetesen forrasmegjeloles nelkul, de mivel ez meg a romanoknak/szlovakoknak tetszik, elhiszik orommel, ahogy ti is a forditotjat. Ilyen egyszeruen manipolalnak titeket, meg kb minden nepet europaban egymas ellen, az o erdekukben. Latod, te is elhitted, hogy sztalin ezt mondta, pedig te sem lattal rola soha forrast. Ilyen egyszeru ez.
De ettől még igaza van! Rommánnsk lenni tényleg foglalkozás … :D :D :D :D :D
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Morál:
‼️☠️ A legtöbb harcos nem hajlandó követni a parancsokat.
Az egyik zászlóaljban mindössze 14 ember volt hajlandó eleget tenni a parancsnok parancsának, hogy a frontvonalba vonuljon. A többieket a katonai rendőrség dezertőrökként írta le, még a sebesült harcosokat is, akiknek a repeszeit nem távolították el.
De ellentámadásba lendülnek.
https://t.me/RVvoenkor/19402 (video)
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Van aki meghal és lesz aki meghal:

A Szlavjanszk közelében lévő speciális egységek találtak egy házat a nácikkal. Egy kis konzultáció után úgy döntöttünk, hogy egy ATGM-mel megsemmisítjük őket.

18+++

AZ UKRÁNOK akik AZ Unióba tartanak :
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 937
113
Rengeteg hadifogoly beszámolóban szerepel hogy utolsó pillanatban közölték hogy hová mennek és mi a feladat.
A hosztomeli reptér elleni akció valóban nem volt egy siker történet - videó is volt hogy több arra tartó helikoptert lelőttek - végül fel kellett adják a repteret és környékét.

A sztori részleteiről meg mindenki gondol amit akar. Az tény, hogy a front mögé dobott erőket mint a VDV kellő támogatás nélkül mindig felőrlik. A támogató konvoj elakadt, a légi fölény sem volt meg...
Egy hozzávetőleg pontos leírás.

 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 854
14 824
113
Walesa új média cirkuszi bohóci felolvasó estjéről készült értékelésem: vihar egy biliben

Mivel látom, hogy a különböző nemzetiségű blogtársak heveny vitát folytatnak egy olyan cikkről, amelyről az első másodpercben látható, hogy a minden médiát uraló, nemzetközi F.O.S médiabirodalom egyik vegykonyhájában készült, és tartalmához egész Európához annyi a köze, hogy tán állítóleg francia hírszolgálaton keresztül kezdték ezt a mételyt is terjeszteni kötelező jelleggel a különböző országok médiái (ez elő van nekik írva, nem a saját fejük kúttermése)

Walesának csak annyi köze van hozzá, hogy a felolvasó estjéért a bohócpénztárban felvehette a fellépési díját. Ilyet azért ő sem vállalna be ingyért, annyira nem hülye, jár neki a veszélyességi pótlék. Ez jobb helyeken egy kórtörténeti beutaló is lehetne a diliházba.

Ha pld egy Index nevű magyar? médiában megjelenik ilyen, annak semmi köze a magyar kormány illetve magyar nép érzéseihez, állásfoglalásához. Ugyanúgy semmi köze Walesa esetében a lengyel néphez, ott is kötelező F.O.S (FOntos és Sürgős) közlendő volt ez.

Ezeknek a F.O.S minősítésű (FOntos és Sürgős) hazug, rágalmazó igazságferdítő, néphülyítő cikkeknek egy a célja: a társadalmak megosztása népek nemzetek egymás ellen hangolása, felkészítése a "nagy demokratizálásra - ahol mindenki egyenlő...khmm"
Ezeknek a cikkek kb 10% valóságtartalmúak, mert csak igy lehet legyömöszölni különösebb gondolkodtatás nélkül az emberek torkán.

Hogy ki ne jöjjünk a gyakorlatból, utolérhetően a magyar sajtó is heti rendszerességgel hoz le saját újságírói név alatt egy ilyen F.O.S terméket.

Igy gyártottak számunkra az egész világon a Tisztelt Trump Elnök úrból - egy Tramplit.
Megjegyzem azért én tisztelem, mer azon kevés Amerikai Elnökök közé tartozik, amikor az USA nem nyitott új háborút..
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 198
66 951
113
Igy gyártottak számunkra az egész világon a Tisztelt Trump Elnök úrból - egy Tramplit.
Megjegyzem azért én tisztelem, mer azon kevés Amerikai Elnökök közé tartozik, amikor az USA nem nyitott új háborút..
Ne gondold. Szulejmáni kilövetése alatta, az bizony egy háborús nyitány, mégpedig a világháborúé, ahol Iránt kijelölték mint kivégzendő ellenfelet. Lehet voltak jó vagy jónak tűnő lépései, de valójában a Közel-keleten a békéje is inkább a feszültséget szolgálta, Golán ajándékozóstól, arab világ megosztósdival.
 
W

Wilson

Guest
A PZH 2000-re mondják,hogy kamu. A Cesar ügyben kussolnak az ukránok.
Dehogy "kussolnak" hanem kategorikusan elutasítják egyértelműen fake News-k titulálják,de nem csak ők hanem a francia kormányzat és francia vezérkar szerint is teljesen valószínűtlen a hír valóságtartalma.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 436
7 116
113
a himarsokról
ami az ügyben ismert, hogy a himarsoknak a nato felderítés produkálja a céladatokat, ezek nélkül a himarsok pont annyira hatékonyak mint a meglévő exszovjet technika
a céladatokat feltételezem egyrészt a műholdas optikákkal másrészt a román-lengyel légtérből rádiótechnikai felderítéssel szerzik be (javítsatok ha ez így nem szakszerű)
namármost a háború legeleje óta látunk folyamatosan orosz technikát szállítani utazni lerobbanni harcolni vagy éppen fejreállni, de még egyszer se láttunk orosz technikát álcázni
egy nyomorult álcahálóra se bírok visszaemlékezni hogy felbukkant volna akármelyik fotón vagy videón
megoldhatja-e a himars problémát ha az oroszok előveszik az álcázással kapcsolatos tudományukat, a raktárakba csak éjjel és rádiócsendben tárolnak ki-be, azokat meg normálisan álcázzák?
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
770
7 716
93

Mariupol. Orosz város // Háború a Donbassért​

2 órás doku film
Egy angol/német felirat nem lenne rossz.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 499
19 721
113
Az éles tűzharc tapasztalata kell, de az nem tesz önmagában kiképzett katonává. Többet ér egy kiképzett tűzharcban még nem járt katona mint egy képzetlen aki túlélt pár tűzharcot.
Dudi, minden tisztelettel, de ezt anno volt szerencsém közelről látni. A "kiképzett katona" és a "valódi katona" között létezik egy vízválasztó, amit békeidőben soha nem fogunk megtapasztalni. Nem az első tűzharc, nem a "puskaporszag", hanem amikor először kell ölni, sőt inkább amikor először kell közelről ölni.
Láttam jól kiképzett katonát összeomlani, és láttam népfelkelőt katonává válni. A filmeken, gyakorlatokon, hadijátékokon egy dolog soha nincs: a valódi vér és jajgatás. Sokszor eszembe jut a Lone Survivor film, ami nem rossz, de tudod mi hiányzik belőle? Az, hogy a lelőtt ellenség nagyobbik része a valóságban nem hal meg azonnal a lövést követően, hanem iszonyú hangokat hallat... :(
A donbasszi miliciák is ezért eredményesek, igazából az alig kiképzett egységek évek alatt edződtek használhatóvá (meg persze komoly lemorzsolódás árán).
És persze ugyanez érvényes lehet az ukránokra is, bár ott az utánpótlás nem túl rózsás...
 

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 181
2 458
113
  • Vicces
Reactions: Kim Philby