A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Maróth fb:

Szerbia hadiipara a régió egyik hagyományosan erős fellegvára. Több ponton is szinergiát látunk közös kutatás-fejlesztési és gyártási programokban. Ennek gyakorlati megvalósításáról tárgyaltam Dr. Nenad Miloradovic úrral, Szerbia nemzeti fegyverzeti igazgatójával.

Áttekintettük a régió biztonságpolitikai helyzetét és megállapítottuk, hogy az egyenrangú kétoldalú partnerségi kapcsolatok jelenthetik egyedül a biztonsági garanciát a régió békéjének megőrzésében

"Jó reggelt Főni!"

...így 10+ év "spórolás" után!!!

(...természetesen nem Maróth-nak címezve, mert ő csak a végrehajtásért felel, nem Ő hozta meg a döntést.)

.

• Tetszik
Reactions: hunemperor
H145M eddig csak a közösen üzemeltetett vas. Már ami a jövő fegyverzetét illeti.

Közös K+F, gyártás, szinergia.

Mit gyártunk vagy fogunk?

Cz , RGW, Gidrán, Lynx.
Airbus alkatrész, ELM-2084 radar, Hitron, L-39NG

Skyranger, Mission Master, NMS, Karayel.

Hol a szinergia?
Esetleg szerb fegyverzet ide?

@Green Leader
Ha már leülsz sörözni MG-vel.

Köszi :cool:
T-72 modenizáció Tesco-gazdaságos módon, az M-84AS2 alapján :)

Még nincs. Most készült el nekik az első 5 lapátos, de az még a gyárban van, nincs átadva.
Ezért írtam hogy Vagy majd megosztják (ők velünk) a H145M tapasztalataikat és elmondják, hogy milyen jó az 5 lapátos H145M és végre megrendelik a magyar gépekre is.
Otlapatos tobbet is emel, ugye?

• Tetszik
Reactions: geseft
Ami különben szerintem nem is lenne annyira nagy hülyeség.Csak én még kiegésziteném a T72M2 Moderna mintájára egy 30milis AHEADos gá-val,a töltő oldalára.
Persze,ha occsón megszámitják(érsd,megéri),csak akkor.
Jézus, ez még betenne a kaput, total kidobott pénz lenne.
Minden ilyen gettózas a modern fegyverzettol vesz el pénzt.

amen-gif.gif
6438887_preview.png

%D0%A0%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B0_%D0%90%D0%9B%D0%90%D0%A1_%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B0%D1%98%D0%BC%D1%83_%D0%BD%D0%B0%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B0%D1%9A%D0%B0_%D0%B8_%D0%B2%D0%BE%D1%98%D0%BD%D0%B5_%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5_%D0%9F%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%80_2011.jpg

T-72 modenizáció Tesco-gazdaságos módon, az M-84AS2 alapján :)
Hát a M-84AS1 Istenes lenne nekünk.
Viszont nem modernizációként, hanem ha már egyszer képesek a szerbek teljesen új ként legyártani....
T72b3 vázzal, 1200 lóerős szerb motorral, 125 mm új szerb harckocsiágyúval és a hozzá fejlesztett új szerb lőszerekkel, potens tank lenne számunkra.
Lehetne úgy tájékoztatni a lakosságot, hogy ez egy közepes tank, a leopárd meg a nehéz harckocsi. Más kategóriában játszanak. Ami így is van, de ezzel nincsen gond.

Jézus, az meg szep lenne, balkani olcsojanos Mbombacsovics, a saját német-magyar 8x8 helyett.
Ne aggódj, Maróth úr interjúja alapjan ez a közös terület a helikopter lehet (német, de akár az orosz is lehet). Illetve nagyon gyanús nekem a G2000-es rakéta.

Hát a M-84AS1 Istenes lenne nekünk.
Viszont nem modernizációként, hanem ha már egyszer képesek a szerbek teljesen új ként legyártani....
T72b3 vázzal, 1200 lóerős szerb motorral, 125 mm új szerb harckocsiágyúval és a hozzá fejlesztett új szerb lőszerekkel, potens tank lenne számunkra.
Lehetne úgy tájékoztatni a lakosságot, hogy ez egy közepes tank, a leopárd meg a nehéz harckocsi. Más kategóriában játszanak. Ami így is van, de ezzel nincsen gond.
A logisztikával lenne gond...

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0
Jézus, az meg szep lenne, balkani olcsojanos Mbombacsovics, a saját német-magyar 8x8 helyett.
Minek fejlesszünk saját pénzen 8x8 as járművet, amikor a szerbeknek ott van készen a Lázár3?
Meg kinek adnánk el a 8x8asunkat? Telített a piac.....
Szerinted melyik az olcsóbb és melyikből lehet egységnyi pénzből többet rendelni, egy kész Lázár termékcsaládból, vagy egy nemlétező német-magyarból?
Én megspórolnám az utóbbi fejlesztését és a megspórolt pénzből, ami a kutatás, fejlesztésre menne, abból is inkább Lázár3-at vennék.

Ne aggódj, Maróth úr interjúja alapjan ez a közös terület a helikopter lehet (német, de akár az orosz is lehet). Illetve nagyon gyanús nekem a G2000-es rakéta.
Sztem nem a H145M re gondolt.
Nem azt mondta megjelentek a szerbeknél hasonló eszközök mint nálunk, hanem azt, hogy megjelennek azonos katonai eszközök hadiipari beruhazas, együttműködés keretében. Marpedig sztem ez nem az Airbus lesz.

Minek fejlesszünk saját pénzen 8x8 as járművet, amikor a szerbeknek ott van készen a Lázár3?
Szerinted melyik az olcsóbb és melyikből lehet egységnyi pénzből többet rendelni, egy kész Lázár termékcsaládból, vagy egy nemlétező német-magyarból?
Én megspórolnám az utóbbi fejlesztését és a megspórolt pénzből, ami a kutatás, fejlesztésre menne, abból is inkább Lázár3-at vennék.
A magyar 8x8at, Hitron, már bemutatták Párizsban.

• Vicces
Reactions: LMzek 2.0
Majd jó lenne egy szerb oldalon csekkolni, ők hogyan kommentálták a mai találkozót.

Azt elfogadom mentségnek, hogy nagyon súlyos autóbaleseted volt, és az elmúlt 2 évet kómában töltötted... o_O
:cool: