[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Litvánia ismeretlen számú M-113 páncélozott szállító járművet szállít Ukrajnának
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 052
30 965
113
Ezzel egyet tudok erteni. Tokos gyerek. Ahogy meg rajta kivul nagyon sokan az ukranok kozul, akik az orszagban maradtak. Ezen nincs mit vitatni. Ahogy az oroszok oldalarol sem vitathato ez.
Ja. Ennyi tudatmódosító fogyasztása a gyávák szokása.
2014ben elvitték az amik az ukri aranyat.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Az APU csapásai az LPR területén már harmadik napja nem kerülnek rögzítésre. Ezt a Luhanszki Köztársaság Népi Milíciájának képviselője, Andrej Marocsko jelentette ki. Korábban az orosz védelmi miniszter, Shoigu elrendelte a donbászi lakott területekre tüzelő ellenséges tüzérségi tüzérségi lövések kiemelt megsemmisítését. A szövetséges erők július 3-án felszabadították az LPR területét, de a kijevi rezsim folytatta a köztársaság településeinek lövöldözését.


Így fog járni az összes nyugati szar.

Napi CIA agyhalál:
Még a végéd kiderül, hogy több az orosz halott mint a hohol :D vicc amit művelnek.
1-2 hohol párti biztosan el is hiszi itt.

Na... lehet örülni, és fürdeni

Mielőtt valaki magához nyulna az új ukrán kamu himars raktár lövés miatt:
Szokásos hohol módi, a saját veszteségeinket adjuk el sikerként :D :D szánalmas


Telibe, majdnem.

Szankció bohóckodás:
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 912
21 726
113

Újra jön a gáz az Északi Áramlat I. gázvezetéken​


németek attól tartottak, hogy többet egyáltalán nem áramlik majd hozzájuk gáz a vezetéken át.

Megoldódott az Északi Áramlat I. nevű gázvezeték problémája: csütörtöktől ismét érkezik az orosz gáz a vezetéken át, ami Oroszország és Németország között terül el. A Reuters azt írta: közép-európai idő szerint csütörtök reggel 6 és reggel 7 óra között 21 388 236 kWh/h volt a korábbi nulla helyett.

Azt még nem tudni, hogy pontosan mekkora gázmennyiség áramlik a vezetéken át Németországba, de az üzemeltető Nord Stream AG a gázáramlás felfutása eltart egy ideig.



Nalunk egyenlore azok az infok jelennek meg, hogy 40% erkezik jelenleg.
 
  • Tetszik
Reactions: Flamand

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 912
21 726
113
Van ám töke, az első héten már a lengyelekhez menekült valami bunkerba. Azóta kb csak akkor megy kijevbe, ha mennek a nyugati agyhalottak, mint pl ursula néni, stb.

@reich_und_roll Mióta maradt zselé ukjranában? Szerintem nincs ő ott, csak akkor megy, ha kell..

Konnyen lehet, hogy igazad van. De szerintem errol biztos infonk nem lesz mig tart ez muvelet.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Jakut önkéntesek tüzérsége a donbaszi fronton
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 029
23 583
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 464
46 522
113

Orosz miniszterelnök-helyettes: Nem fogunk olajat szállítani, ha bevezetik az árplafont​


Ha ezek az árak alacsonyabbak, mint az olaj kitermelésének költségei, akkor Oroszország nem fogja biztosítani ennek az olajnak a világpiacra való eljuttatását. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen nem fogunk veszteséggel dolgozni”
– mondta a miniszterelnök-helyettes.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban újságíróknak azt mondta, hogy az olajárak az egekbe szöknének, ha felső korlátot vezetnének be.

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy néz Északi Áramlat ~30%-on üzemel, de oroszok szerint problémák lehetnek egyes részegységekkel.


Ukrán nemzeti rádióban ma délután bemondták, hogy zselést kórházba vitték és megpróbálják újraéleszteni. Utólag orosz hacker-ek művének minősítették a dolgot (ha igaz valszeg berkisen túltolta a cuccot):


Dél-Amerikában sem kíváncsiak a drogos bohócra:
Zelensky will not be given the floor at the Mercosur summit, the largest trade and economic association in South America, which is being held in Paraguay. Representatives of the organization do not intend to have a dialogue with the President of Ukraine, as no consensus has been reached on the possibility of this contact," said Deputy Prime Minister of Paraguay Raul Cano.


Fejlett nyugaton Putyin adóval próbálják elrejteni a saját maguk által okozott inflációt:
UIfKQrT.jpg



lvov régióban már zlotyban is kiírják az árakat, egyesek szerint ez már a lengyel megszállás előjele (szerintem inkább az otthon maradottaknak küldött lengyel segélyé):
1vtwv5D.jpg



Csecsenek GM-94-essel riogatnak:
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Akkor a külföldi politikusokkal történt találkozók hol voltak/vannak helyileg?
Természetesen ukrajnában.
Lehet picit félreérhető voltam:
Szerintem már március óta nem tartózkodik huzamosabb ideig ukrajnában.
Persze ha meg kell jelenni valamelyik agyhalott politikussal, akkor odamegy. De aztán megy is a bunkerba vissza.. máskülönben már rég halott lenne, szerintem.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Moszkvába látogat a magyar külügyminisztérium vezetője - közölte az Oroszországi Föderációban működő nagykövetség.
--
Lehet sírni ballibsik.

Miközben elfogadták a 7. Poéncsomagot (szankciócsomagot) a fejlett eusok:
Az Európai Unió feloldotta a légiközlekedési ágazatnak szánt számos termék és szolgáltatás szállítására vonatkozó tilalmat, valamint megszüntette a harmadik országokba irányuló orosz kőolajszállítások és az orosz élelmiszerexport kifizetésére irányuló pénzügyi tranzakciókra vonatkozó korlátozásokat - EU Tanács
Bohócok.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 753
113
Ismertté vált, hogy ki irányítja az amerikai MLRS HIMARS-t Ukrajnában

Az amerikai MLRS HIMARS-eket a NATO-személyzet legénysége irányítja – közölte az orosz biztonsági erők meg nem nevezett képviselője.

„Az Ukrán Fegyveres Erőktől származó információk szerint legalább két HIMARS egység működik déli irányban, a maradék 10 pedig északon, az aktív ellenségeskedések övezetében van szétszórva. A HIMARS egységek legénysége a NATO-katonákból áll” – idézi a RIA Novosztyi a beszélgetőpartnert.

A komplexumokat a Pentagonhoz közeli katonai magáncégek alkalmazottai őrzik, akikkel az amerikai hadsereg szerződést köt – tette hozzá.
A célzást amerikai katonai műholdak segítségével végzik, az indítást követően az MLRS-t gyorsan áthelyezik, és nem helyezik vissza korábbi pozícióira.

"Minden szalvót szükségszerűen több, primitívebb rendszerből indított rakétcsapás előz meg, mint például az Uragan vagy a Smerch, amelyek feladata az orosz légvédelmet célokkal telíteni, és a lőszerüket kimeríteni, mire a HIMARS elindul" - mondta a forrás.

A létesítmények minden mozgása és üzemeltetése éjszaka, a kijárási tilalom idején történik.

A NATO katonasága nem bízik az ukránokban, sem katonákban, sem civilekben. A közös támadásban részt vevő ukrán MLRS-legénységek nem tudnak a HIMARS-szal való közös munkáról, és nem is tudnak arról, hogy fedezéket jelentenek a NATO-legénységek számára.

„Csak az indítási idő és a célkoordináták állnak rendelkezésükre” – mondta.

Eközben Vlagyimir Rogov, a Zaporozsje régió katonai-polgári közigazgatásának (CAA) főtanácsának tagja azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők HIMARS-okkal ágyúzzák a felszabadított településeket, amikor az orosz légvédelem a régebbi MLRS-ek támadásainak visszaverése után újratölt .

„Meg kell érteni, hogy Zelenszkij [ ukrán elnök] terroristái ravasz sémát dolgoztak ki: sok célpontot lőnek , amikor az orosz légvédelem dolgozik ezek ellen a békés városokat védve, . Vagyis relatíve először egy Uragan csomaggal vagy egy másik régebbi MLRS-sel csapnak le, majd amikor a légvédelmünk kilőtte az összes rakétát és újratöltődik, akkor már a HIMARS-ok dolgoznak. amikre már nincs megfelelő mennyiségü rakéta A rakéták közül nem mindegyiket töltik újra, és néhányuk berepül [a légvédelmi zónába]. Ugyanez a drónokkal: egész csoportokban küldik őket, természetesen egész csapatokat, a légvédelem néhányat lelő, de néhánynak sikerül átrepülnie” – idézte Rogovot a TASS.


Ukrajnának nem segít a NATO, igaz k. pistike?! :)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 131
25 281
113
Ahogyan az egyik munkatársam találóan fogalmazott, "az EU vezetése már nem gittegylet, hanem genny egylet".
Uragan MLRS - az ukrán M-777 tarack megsemmisítése
Vakond vadászat
Azért ez már nagyon durva. Szerencsétlenek és ez lesz még sokkal rosszabb is
Akkor most az USA aktív részese a katonai konfliktusnak, mert akkor teljesen más lesz a leányzó fekvése. Sokkal több orosz légvédelmi egység lesz Ukrajnában.