[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Az eredetit akarom látni, nem azt, hogy most mit mondasz róla.
"
Cześć, jesteś słowakiem, tak?

Myślę, że to jest wasz interes, żeby Węgry odbiły Zakarpacie. Tak (nawet jeśli tylko na małej długości) wróciłaby granica Polsko-Węgierska i ani Polsce, ani Węgrom nie byłoby ważne naprawienie jej przez Słowację.

Oprucz tego Węgrom zajełoby około 100-150 lat dopasowanie Zakarpacie, więc oni nie mieliby sił atakować kogokolwiek.

To jasna, że Węgry już się ileś zregenerowały, każdego do okoła interesem jest, żeby oni nie skupiali się na nich."
Magyarul meg itt van:

Tehat megprobaltam meggyozni egy szlovakot, hogy nekik is az lenne a jobb, ha Magyarorszag az erejet Ukrajna ellen hasznalna, nem ellenuk. Erre az oroszok kiborultak, ennyi a tortenet.
 
  • Vicces
Reactions: Tumpek
W

Wilson

Guest
te egy lufibohóc vagy. Csak jelezném, hogy a válasznak szánt vaú-vaút felesleges eröltetned...

-----------

And Now for Something Completely Different






Csak szólok, ha létszámában és felvonultatott harceszközök számában nem is, de a február 24-n kezdődött orosz hadművelet összetettségében és a hadműveleti terület nagyságában a II világháború befejezése óta csak a két (az USA fôszereplésével) vívott két öbölháborúhoz mérhető, úgyhogy @meszike91 nem mond hülyeséget .
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 960
21 775
113
"
Cześć, jesteś słowakiem, tak?

Myślę, że to jest wasz interes, żeby Węgry odbiły Zakarpacie. Tak (nawet jeśli tylko na małej długości) wróciłaby granica Polsko-Węgierska i ani Polsce, ani Węgrom nie byłoby ważne naprawienie jej przez Słowację.

Oprucz tego Węgrom zajełoby około 100-150 lat dopasowanie Zakarpacie, więc oni nie mieliby sił atakować kogokolwiek.

To jasna, że Węgry już się ileś zregenerowały, każdego do okoła interesem jest, żeby oni nie skupiali się na nich."
Magyarul meg itt van:

Tehat megprobaltam meggyozni egy szlovakot, hogy nekik is az lenne a jobb, ha Magyarorszag az erejet Ukrajna ellen hasznalna, nem ellenuk. Erre az oroszok kiborultak, ennyi a tortenet.

Nem attol borultak ki, hogy megprobalod meggyozni. Az erved volt az ok. Egyebkent ezt en is beneztem, mert csak atfutottam az irasodat es meg like-ot is szurtam ra…
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
771
7 016
93
Katonai szemszögből én is az USA / Izraeli / és régi Szovjet harcmodort tekintem kívánatosnak, Öbölháború 2.0-át vártam, de sajnos más a helyzet. A Szovjetunió idején összeizmozott 500 + 500 Tu-95 és Tu-22-es, és 2,500 robotrepülő, és a harcászati rakéták is erre az USAF / Öbölháborús stílusra hajaznak, nem ?

A Szovjet Hadsereget a tábornokok irányították, nem Hruscsov / Brezsnyev / Gorbacsov, most viszont az Orosz Hadsereget személyesen Putyin, nem elégséges az általános célok kiadása, mint Ukrajna elfoglalása, hanem azonnali eredményekért toporzékolt totál laikusan és bután, és iszonyatos megfelelési kényszer és nyomás kezdett nehezkedni a tábornokokra. Putyin nincs azon a szinten, aki elolvasott egy könyvet érdeklődőként valamely VH-s / HH-s ütközetről, csak a megalománia dől belőle, még Jelcinnél is sokkalta ostobább politikus.


Ráérős, felpuhítós, alapos, de pont kíméletes 1,5 hónapos háború helyett szentül hitte, hogy 2 hét alatt le lehet zavarni az egészet, és aki ellentmond neki, azt már nem kell automatikusan hátravinni és agyonlőni, hanem csak kizárja a Kreml-ből, sőt még az Állami Dumából is, hízelgőkkel veszi körbe magát, akiktől azt hallja, amit akar.

A VDV azonnali, előkészítés nélküli bedobása ennyire közel az "oroszlán torkához" arra utal hogy az ukrán politikai vezetés gyors összeomlására számítottak és arra hogy az átdobott Szpecnaz egységekkel egyesülve a reptérről gyorsan kitörve megrohamozzák a Kijevi kormányzati épületeket. Terveztek még 20 Il-76-os küldését Ejésekkel és könnyűpáncélosokkal, de a szokásos alacsony dobási magasság és a csapatlégvédelemnek kiszolgáltatottság miatt mégis lefújták, meg kellett elégedni az Ejés deszanttal. És a harckocsizókkal és a konvojokkal is három irányból támadták Kijevet.

A Szuminál bevonult Orosz egységek is nem a város ostromát tervezték, hanem a hadifoglyok nyilatkozatai szerint, és térképen is megnézve a Szumi - Priluki útvonalat tervezték, nem csak Északról mentek két irányból.

Kijev támadásával az volt a céljuk, hogy bekerítik, elvágják az utánpótlástól és ez által a követeléseik elfogadására / lemondásra kényszerítik az ukrán vezetést. Ne feledjük, Kijev mindössze 80 km-re van a határtól.

Ha bekerítik eredményesen Kijevet, már az elégséges nyomásgyakorlás. Ha bevették volna 2-4 hét alatt az adott volna akkora pofont a morálnak hogy túl sok ellenállás nem lett volna.

Amint látjuk az eseményekből egyik sem jött be, félresikerült a villámháborús Északi front.

Azért nem sikerült, mert még két napot sem adtak a vezetési - irányítási központok, távkommunikáció és társainak lebombázására, hanem eszetlenül, hűbele Balázs módon indítottak. Ha az ellenség kommunikációs hálózatai épek, akkor van lehetőségük reagálni, mozgósítani és megszervezni a védekezést és percre pontosan tudták, hogy hol kell őket várni, és így meggondolatlanul dalolva mennyi Orosz kiskatona sétált be a halálos csapdába, és a vezetőség bosszankodik, hogy meggondolatlan haditervek felsültek, de átálltak másabb hadviselési formára, úgy már ő oldalukra lejt.

Öbölháborús Iraki Hadsereg mentalitás ez, amit Putyin csinál, Szaddám sokkalta finomabban, mert ő meg nem finomkodott az "axe killer"-ekkel.
Szerintem el kellett volna az elején vágni minden kapcsolatot az agytröszttel, és működött volna az "A" terv.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 062
113
Negan (sajnálom, hogy csak a röhögős smiley van, nem igazán lehet vele kifejezni azt, amit igazán sokszor szeretnék, sokkal finomabban is lehetne mással helyettesíteni amit gondolok) az a baj, hogy Te a saját narratívád szerint magyarázod az oroszok harcát. Alapvetően már ezért is megy félre, amit írsz. Az orosz hadművészetnek, hadseregnek is vannak erős és gyenge pontjai, képességek, lehetőségek, amiket figyelembe kell venni. Olyan képességeket is elvársz tőlük, amiket egyáltalán nem, vagy csak részben építettek ki, de a háttérről nem sokat tudunk, hogy miért így van. Összehasonlításokat teszel úgy általánosságban valamivel, ami teljesen másképpen működik más helyen, teljesen más körülmények között. Nem igazán vagy abban a helyzetben, hogy reálisan tud kritizálni azt, amit és ahogyan csinálnak. Sokszor az elfogultságod, előítéleted (mások is) rabja vagy.

Az oroszok az elején akkora területen és sebességgel haladtak előre, amit szerintem semmilyen logisztika nem tudott volna hosszabb távon lekezelni. Főleg, hogy az ukránok a logisztikát támadták elég jó hatásfokkal. Akkora logisztikai vonalak alakultak ki, amit egész egyszerűen képtelenség volt védeni, viszont csak így tudták elérni azt a célt, hogy délen teljesen összekötötték a Krím félszigetet a Donbass-al és ez nagyon nem kis teljesítmény. Ráadásul másfélszer nagyobb területet foglaltak el, mint Magyarország. Hatalmas veszteségeket szenvedtek? Igen, mert ezt a célt máshogyan nem tudták volna abszolválni. Nem az első cél volt a Donbass "felszabadítása". Ahhoz meg kellett teremteni az optimális feltételeket. Zelenszkíj nem véletlenül mondta az elején, hogy a Donbass-i harcok kegyetlenek lesznek, ezt látjuk most. Kb. 150.000 fős jól kiképzett, harcedzett, kiépített védelmi állásokkal rendelkező ukrán fegyveres erőt kell eliminálni, ráadásul "orosz" lakta területen, akiket az ukránok nem, hogy védenek, hanem még terrorizálják és ölik is őket. Azért az oroszok lépésről lépésre haladnak előre, nagyon sok kis, közepes és számos nagyobb települést behúzva.
Az orosz logisztikáról sok mindent látunk, hallunk. Szerinted döcögős. Valahogy mégis van mivel (lőszer, üzemanyag, ruházat élelmiszer, víz) harcolniuk és még rotálni is tudják az állományt. Mikor lenne szerinted tökéletes? Kurvák, kaja rendelés, vagy hasonlók? Vagy a haladásuk üteme mikor lenne optimális?
Az ukránok a kapott nagy harcértékű fegyverekkel sokszor nem katonai célokat támadnak, hanem kifejezetten a saját civil lakosságot, akiket amúgy is meg akarták semmisíteni. Terrorista fegyverek lettek sorra a nyugati harceszközök. Talán ez is bizonyítja, hogy szerintük is csak idő kérdése a kapitulációjuk, ők sem hisznek a hangzatos beszédekben már. Én személy szerint nagyon sajnálom az ukrán katonákat, a semmiért (idegen hatalom önző céljaiért) hallnak, nyomorodnak meg, az orosz katonák legalább a hazájukért.
Helikopter bevetés
Ukrán 2Sz7 Pion
28292946-russische-panzer-in-der-naehe-der-grenze-der-ukraine-3ee9.jpg

A halál útjai
F97DF32C-0B9E-4EFF-BD93-2AFEDA41B61E_w1080_h608_s.jpg

smartcrop

russische-panzer-105~_v-original.jpg

ein-ausgebrannter-russischer.jpg
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 543
13 584
113
Miért?
Mi relevancia van a két hadművelet-hadjárat között?
Mi képez közös halmazt az US, légirőre támaszkodó hadászati tervezés, és a ruszki tüzér-páncélos hadászati tervezés között?
Úgy mint az USA ki képes még háborúzni? Mely országok?
Abszolúlt szövetséges erőfölény volt az öbölben, mind élőerőben, mind technikában, ez hogyan illeszkedik a ruszkik csak lokálisan kialakítható 3:1-es optimális erőkoncentráció létrehozásával vépgrehajtott támadó műveleteihez?
Az öbölben 5 hónap felkészülés, erőcsoportosítás, készletezés előzte meg a támadó hadműveletek kezdetét, ami a légihadjárat volt.
Hogyan viszonyul ehhez a ruszkik, gyakolatilag menetből végrehajtott első etapja?
Hol találkoztak a szövetséges csapatok 8 éven át épített erődvonallal irakban vagy kuwaitban a támadás pillanatában?
Mely országok támogatták az iraki haderőt high-tech rendszerekkel, full scale ELINT-OSINT-al, 0-24es légtérfelderítéssel, műholdakkal?

A Szovjetunió idején összeizmozott 500 + 500 Tu-95 és Tu-22-es, és 2,500 robotrepülő, és a harcászati rakéták mire hajaznak ?

Tisztában vagy azzal, hogy annak idején a T-64A és társai azok szemből szinte kilőhetetlenek voltak ? Most meg hullanak, mint a legyek, mert az elmúlt 20 - 8 évben semmi modernizációt nem kaptak ?

És akkor Putyin mire fel alapozta a nagyotmondását, hogy két hét alatt elfoglalja Ukrajnát ? És a háború tervezése, hogy három irányból, Cserbonil, Csernyihiv, és Szumi - Priluki indították a konvojt, mindegyik közös célja Kijev volt, a lehető legelőbb, nem pedig 2 hónapos ostroma egy - egy városnak, több tízezer tüzérségi lövedék ellövésével ?

Mire fel vannak a Szu-24MP / MR-ek, és a Szu-34-esek ?

Ha legalább az elektronikus zavarórepülőket sikerül alaposan mozgósítani, úgy a szemeket és füleket megvakítják / bénítják, a Maginot-vonalak mintájára felépített Ukrán lövészárkokat a hajukra kenhették volna, kikerülik azokat, a vezérkar elesik, és akkor a kiskatona is leteszi a fegyvert, vagy külön kezd el partizánkodni ?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 854
113
Igen, ez a veszely fenn all. Miert irom azt hogy veszely? Mert ebben a ruszin allamban a magyarsag csak egy 10%-os kisebbseg lenne, mint romaniaban vagy szlovakiaban. Es ahogy a szerbek elhitettek par evtized alatt jugoszlaviaban a horvatokkal, hogy a magyarok 1000 evig elnyomtak oket, ugyanigy a most meg magyar parti ruszinokkal is elhitetnek a pravoszlavok, hogy a magyarok 1000 evig elnyomtak titeket. Ehhez meg 100 ev sem kellene, az emberek nagyon gyorsan felejtenek. Meg gazdasagilag sem tudnatok ott dominalni, a kornyezo (pravo)szlav allamok vinnenek minden nagyobb uzletet: az oroszok, szlovakok, sot a romanok vagy akar Lengyelorszag is. Tehat amit nyernetek, az 1-2 generacioig hasznalhato magyar nyelv az adott regioban, majd egy az ukrannal kisebb allam nyomna el az ottani magyarsagot, lasd horvat pelda. Horvatokat is tamogattatok es mit ertetek el vele? A tietekenel sokkal erosebb szlav propaganda miatt csak elnyomok vagytok a szemukben, megha nem is mindegyik horvateban, de a tobbseg szamit.
Tehat amit most tennetek kell, az az, hogy a magyar lakta reszekhez ragaszkodni, lehetoleg a a Tisza forrasvidekehez is. Mert egy szlav Karpataljaban maximum 2 generacioig lesz csak szabad a magyar nyelv. (Vagy egyfajta unioba kell egysulnotok a Karpataljai ruszin allammal, de ahhoz meg ellentetelezeskent minimum be kellene lepnetek a nato mellett az oroszok katonai szovetsegebe is, erre azert nem sok eselyt adok)
Nagyjabol egyet is ertek, jol irtad.
Annyit meg hozzatennek ne feledd hogy Karpataljan Moszkva fogja fujni a passzatszelet. Ott minden az ő jovahagyasaval fog beindulni.
Moszkva pedig nem fog oda beengedni nem megbizhato allambol erkezo befektetoket/szemelyeket. Nem hiszem hogy hagyna ott kinoni egy icipici es kesobb befolyassal biro nem barati csoportot/ceget/szervezetet.
Lengyelorszag, Romania, es Szlovakia pedig leszerepelt Moszkva szemeben legalabb egy emberoltore.
Az pedig nem keves ido, addig sok viz lefolyik a Tiszan. Azalatt ki lehet epiteni ha egy nem is Svajc, de lehet Szlovenia szintu allamot, persze ehhez az ott elok is szuksegesek. Karpatalja egy ugrodeszka is lehet mind az orosz cegeknek ide, mind a magyar cegeknek oda akar szankciomentesen, EU+USA kizarasaval. Meg lehetne csinalni azt a helyet jol, akar egykor Libanon volt.
Turizmus foleg az elejen nagyon beindulna, kesobb sieles, borturizmus mehetne, mezogazdasag, faipar adott, nemi nemzetkozi banki szolgaltatas, adoparadicsom, kaszinók es egy szupi kis kémkozpont lehetne amilyen Bécs volt. De el is lehet szurni, es akkor marad ami, egy korrupt maffiatelep.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
Az orosz mesterlövészek Ukrajnában először használták a világ legnagyobb hatótávolságú puskáit, az SVLK-14S „Sumrak-ot”, amelyet a Lobaev Arms orosz cég gyártott.
A TASS szerint a mesterlövészek Harkov és Kijev régiójában dolgoztak a "Sumrakkal", de ritkán a nyílt terep feltételeinek hiánya miatt.
Az SVLK-14S célpont-megsemmisítésének effektív hatótávja több mint 3 km.
A tesztek során felállított világrekord ezzel a puskával célba ütés hatótávolságában 4210 méter.

y7-xvjUhJWY.jpg
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Az elmúlt napokban rakétatámadás ért egy ukrán lőszerraktárat Mikolaiv térségében. Nem megerősített információk szerint az orosz haderő egy nagy hatótávolságú Tornádó-Sz irányított rakétarendszerrel hajtotta végre a csapást; az incidensről készült videók alapján ez a feltételezés helyesnek tűnik.

durvulnak-az-oroszok-elovettek-a-rettegett-tornado-sz-raketarendszert

A Tornádó-Sz talán az a fegyverrendszer, amely orosz oldalon a legközelebb áll az amerikai HIMARS-rendszer képességeihez. Egy nagy hatótávolságú, irányított rakétarendszerről van szó, amely GPS-es, elektronikus tűzvezérlő rendszerekkel akár 100-120 kilométeres távolságból is képes pontos találatot leadni.

Eddig azért lehetett viszonylag kevés támadást látni Tornádó-Sz rendszerekkel, mert az orosz haderő viszonylat limitált számú ilyen fegyverrel rendelkezik; eltérő források szerint úgy 20-40 darabról lehet szó összesen. A csapással valószínűleg az oroszok azt akarták megmutatni, hogy ők is rendelkeznek hasonló képességekkel, mint az amerikai HIMARS-rendszer, mellyel az ukránok szintén elsősorban lőszerraktárakat támadnak.


IMG-20220722-213152-669.jpg

BMPT-72 Terminator
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 398
45 980
113
A Szovjetunió idején összeizmozott 500 + 500 Tu-95 és Tu-22-es, és 2,500 robotrepülő, és a harcászati rakéták mire hajaznak ?

Tisztában vagy azzal, hogy annak idején a T-64A és társai azok szemből szinte kilőhetetlenek voltak ? Most meg hullanak, mint a legyek, mert az elmúlt 20 - 8 évben semmi modernizációt nem kaptak ?

És akkor Putyin mire fel alapozta a nagyotmondását, hogy két hét alatt elfoglalja Ukrajnát ? És a háború tervezése, hogy három irányból, Cserbonil, Csernyihiv, és Szumi - Priluki indították a konvojt, mindegyik közös célja Kijev volt, a lehető legelőbb, nem pedig 2 hónapos ostroma egy - egy városnak, több tízezer tüzérségi lövedék ellövésével ?

Mire fel vannak a Szu-24MP / MR-ek, és a Szu-34-esek ?

Ha legalább az elektronikus zavarórepülőket sikerül alaposan mozgósítani, úgy a szemeket és füleket megvakítják / bénítják, a Maginot-vonalak mintájára felépített Ukrán lövészárkokat a hajukra kenhették volna, kikerülik azokat, a vezérkar elesik, és akkor a kiskatona is leteszi a fegyvert, vagy külön kezd el partizánkodni ?
Szeretném tőled megkérdezni, hogy pszichológus, mentálhigiénikus, pszichiáter vagy-e, mert Putyin képességeiről nagyon magabiztosan nyilatkozol. Bizonyára intelligenciatesztet készítettél vele, hogy nyilvánosan ki tud jelenteni, butább, mint Jelcin volt. Egyébként nem tudom, Jelcin milyen értelmi képességekkel rendelkezett. Annyi biztos, hogy többet ivott a kívánatosnál. Idegesítő, amikor valaki(k) kompetenciáikon túlterjeszkednek. Cipész maradjon a kaptafánál! Lehetőleg arról nyilatkozzunk, amihez értünk. Na ez az intelligencia egyik fokmérője. Egyébként olvastam egy beszélgetést Putyinnal, amelyben pont azt mondta, hogy ő nem rendelkezik harcászati ismeretekkel, nem szól bele a katonák dolgába.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Szeretném tőled megkérdezni, hogy pszichológus, mentálhigiénikus, pszichiáter vagy-e, mert Putyin képességeiről nagyon magabiztosan nyilatkozol. Bizonyára intelligenciatesztet készítettél vele, hogy nyilvánosan ki tud jelenteni, butább, mint Jelcin volt. Egyébként nem tudom, Jelcin milyen értelmi képességekkel rendelkezett. Annyi biztos, hogy többet ivott a kívánatosnál. Idegesítő, amikor valaki(k) kompetenciáikon túlterjeszkednek. Cipész maradjon a kaptafánál! Lehetőleg arról nyilatkozzunk, amihez értünk. Na ez az intelligencia egyik fokmérője. Egyébként olvastam egy beszélgetést Putyinnal, amelyben pont azt mondta, hogy ő nem rendelkezik harcászati ismeretekkel, nem szól bele a katonák dolgába.
Jelcin gondolkodásába enged betekintést a Londongrád című könyv!
Nem gondolnám, hogy Putyinnal egy kávéház lettek volna.... még az ideológiájuk sem.
Jelcin kiárusította Oo.t, Putin meg feltámasztani akarja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 854
113
Likvidalt francia zsoldos

Ez meg sved vagy milyen
M777 loszerek szerteszet.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113
Jurij Taran századost, a „Fekete zaporozsiak” ukrán 72. gépesített dandár parancsnokát Artemovszk közelében megölték. A likvidált résztvevője volt az Ukrán Fegyveres Erők Zolotoje melletti provokációjának 2020 január-februárjában, amikor az ellenség megpróbálta áttörni az LPR frontját, a feleket elválasztó övezetéből fellépve.

A minap arról számoltak be, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 72. dandárja az aidari nacionalistákkal együtt súlyos veszteségeket szenvedett Bahmut irányában.

5FXKKkiXdM8.jpg



A július 14. Vinnyicai "Tisztek Háza" elleni rakétacsapás újabb áldozata:
Július 14-én meghalt Dmitrij Burdiko, az ukrán légierő ezredese, a Dnyipropetrovszk régió szülötte.

Korábban olyan információk keringtek a hálózaton, hogy a légierő egyik magas rangú tisztjét, Konstantin Puzirenkot is ott likvidálták.

r5C6QGf2qdc.jpg