[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
Az aztán nagyon vigasztal ám, ha pl. fél évet kell várj egy fűtésszerelőre, mert k. elfogytak dolgozó korú emberek!
Már most is 4-5 számot kell felhívjak ha azt akarom hogy egy szaki kijöjjön belátható időn belül.
A választáskor láttam a számokat: 500-600 ezer ember tűnt el a választási névjegyzékből 2018 és 2022 között!

Szóval ne örüljünk annak ha másnak is szar, mert az rajtunk nem segít...
Ez igaz, csak ez nem fog megváltozni. És aki relatíve jobb helyzetbe tud kerülni, annak relatíve jobb lesz. Ennyit lehet a helyzetből kihozni. Több ember nemigen lesz. Szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 976
22 214
113
Es mar szorja az osztrak media OV beszedenek ilyen-olyan elemzeseit…


Orban harcban all a nyugattal, amely az elcseszett szankcios politikat es nyugati ertekeket akar az Magyarorszagra kenyszeriten…


Az ukran haboru soha nem tor ki, ha Trump marad hatalmon…

Ilyesmi a fosodratu.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 709
15 534
113
Olvasva a véleményeket itt a fórumon a főni beszédéről, szerintem abban egyetérthetünk, hogy a MOST geopolitkai/társadalmi/gazdasági folyamatait Viktor kb 90 %-ban jól átlátja. Szerintem a mai európai kormányfők között ez kivételes dolog, ezt azért érdemes szem előtt tartani.
A MOST folyamatait figyelembe véve egy optimális JÖVŐRE VONATKOZÓ stratégiát alkotni a világpolitka dinamikáját és kiszámíthatatlanságát tekintve szinte lehetetlen. Lásd orosz-urkán háború. Úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a főninek van terve arra is, ha az oroszok eljönnek Csapig, nem kell izgulni. ;) Aztán hogy jó döntéseket hozunk, vagy rosszakat, azt az idő majd eldönti.
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
2 980
5 307
113

Olvasva a véleményeket itt a fórumon a főni beszédéről, szerintem abban egyetérthetünk, hogy a MOST geopolitkai/társadalmi/gazdasági folyamatait Viktor kb 90 %-ban jól átlátja. Szerintem a mai európai kormányfők között ez kivételes dolog, ezt azért érdemes szem előtt tartani.
A MOST folyamatait figyelembe véve egy optimális JÖVŐRE VONATKOZÓ stratégiát alkotni a világpolitka dinamikáját és kiszámíthatatlanságát tekintve szinte lehetetlen. Lásd orosz-urkán háború. Úgyhogy én biztos vagyok benne, hogy a főninek van terve arra is, ha az oroszok eljönnek Csapig, nem kell izgulni. ;) Aztán hogy jó döntéseket hozunk, vagy rosszakat, azt az idő majd eldönti.
Persze van terve, elviszi a megmaradt aranyat a határig hogy az oroszoknak ne kelljen fáradniuk...!
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 764
113
A vízmegtartással egyet értek; fokok, holtág-visszakötés, csatornák (Duna-Tisza) sürgősen. De vízerőművet nem tudsz többet (Tisza példa; Tiszabura tengerszint f.m.: 90 m, Szeged 76 m. Duna: Vác t.f.m.: 100 m, Mohács 82 m. Nincs elég esése).
Kicsi az esés Tiszalöknél is.
Az a fontos, hogy az ott termelt árammal szemben hány százalékos a kamat a beruházáson. Ráadásul a vízerőmű nem 25 évig termel, mint egy német szélkerék, hanem min.75-100 évig...
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 501
113
Ukrán topicból.
Nekem úgy tűnik, Lavrov látványosan felpakolt a pultra olyan dolgokat is, amelyekről nem akarta SzP, hogy pl egy sajtótájékoztatón is szó essen. Eléggé összehúzta a száját…

A másik megfigyelésem (orosz TG csatornákat nézve), hogy most orosz oldalon nagyon tapsikolnak ennek a látogatásnak.
Milyen közlekedési és egyéb területre gondol Lavrov a tárgyalóasztalos videóban 1 perc 45 másodperctől ??:
  • A V0-ás Budapestet elkerülő vasút építéséből lesz végre valami ??
  • Kamazos befektetés, előkészület hogyan áll vajon ??
Szerintetek??
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 195
113
Betettem a mostani beszédét. Most is úgy számol, hogy az EU 2030-ra szétesik.
El is mondja, hogy addigra a dél államadósság csapdája fenntarthatatlan lesz, az északiak már nem tudják tovább fizetni és Magyarország is addigra már nettó befizető lenne.
Arról nem beszélt mi lesz így ez után, de én eléggé kiérzem, hogy ők 2030-ig számolnak a mi EU-s tagságunkkal aztán lépnének.

Én azt mondom, hogy megint túl optimisták az időpontokat illetően.
Ha az oroszok bepipulnak és ősszel elzárják a gázt és az olajat, az EU már most télen meg fog szűnni.
Ha bemennek ősszel a lengyelek ukrajnába és az oroszoknak tényleg az egész kell (a nyugati rész is) akkor a mai formájában a NATO is megszűnik.
Én így látom.

"Kis/apró-pici" problémát látok egy elfelejtett, "letolt-gatya" (katonai) állapot miatt, és ha ismét --ahogy nem csak a mi történelmünk során megesett "késéseket" tekintve-- meglepően felgyorsulnak a folyamatok, akkor az utolsó-körös (katonai képességeket figyelembe vevő politikai-játszmás) menetnél ütőlap nélkül vagyunk, és nincs kiszállás "parti közben", csak az elbukott játzsma végén !!!

Ezért "szokjuk" páran/egyre többen mondani a "több lábon állás" gyors létrehozatalát, újjáépítését, sutba dobva az idejét-múlt elveket --amikről például az Európai Unió esetében nagyon jól látszik, hogy hova vezet az elvekhez való öncélú, valóságtól elrugaszkodott ragaszkodás--, és a (jó-)pár fontos (Zrínyi-terv) kiigazítást a korábban jól alkalmazoot, bevált unotodox módon megtenni!!!

Gyorsan, költséghatékonyan, és végig vinnni!!!

.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 418
2 764
113
a bevándorlási hivatal szerint 23 ezert kért menekült státuszt abból a "800 ezerből" - az semmi!
A többi lelépett...
Amúgy meg a szájkaratével ellentétben van bevándorlás, bevándoroltatás: a környékünkön (Pest megye) a CBA-kban konkrétan ázsiai árufeltöltők vannak már 1-2 éve...
A gyárakba is toborozzák a vietnámiakat, filippiónkat, indusokat.
Na akkor részletesen.
Június elejég ca 24.900 menekült kérelem lett pozitívan elbírálva ( via mti).
Napi 5-7000 fő között jön át közvetlen a kaproktól. Ennek átlagosan a pénteki napot is belevéve 5-10% kér azonnal papírost a határnál.
Tehát napi 5%, vagyis min. 250 fő 10 hónap alatt az 75.000 fő. Azért 10 hóra számolva, mert konzervatívan becsültem a dolgot. Ellenkező esetben 18 hónappal számoltam volna.
Ezen felül vannak azok, akik átjönnek, itt maradnak, de nem kérnek semmilyen segítséget ( pl kárpátaljai magyar és a család fele már itt van, vagy Harkovi és szétlőtte valaki a házát, vagy kőgazdag és itt szórakozik a vagyonából nálunk ilyen olyan okok miatt). Ez a megfoghatatlan létszám. Ca. 40-250 ezer között lehet ez a létszám most július vége fele.
De nemsoká lessz pontos adatunk, mert szeptemberben kezdődik a soron következő népszámlálás itthon. Annak az adataiból már nagyon sok minden ki fog derülni és nagyon sok komoly döntés meghozatalához lesz bázis adat, vagy csak hivatkozási pont.
Ja és ekkor a háború után nem áll le népvándorlás, csak a menekültek után már gazdasági migránsokként fognak jönni dolgozni, hogy a családnak legyen mit otthon enni, mint pl a délszláv háború és Ausztria esete. Az még ca fele akkora is lehet, mint a háborús létszám pár év alatt.


Tehát lakosságunk lesz, de egy kis szlávosodás is lesz ( jön is majd vele minden járulék, maffia, gettók, néhány jövőbeli sikeres sportolót is kaphatunk így, mert a szlávok testi adottsági nem rosszak, erős a mentality is, lásd labdás sportok, atlétika). Persze a görög katolikusság eddig is erősen terjedőben van, legalábbis kelet magyarországon.
/tasztalat: dolgosak ezek, csak hangosak/.
Röviden ennyit.

A 10 könnyített munkás output ország ez irányú infóira most nem térnék ki.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 056
14 195
113
A vízmegtartással egyet értek; fokok, holtág-visszakötés, csatornák (Duna-Tisza) sürgősen. De vízerőművet nem tudsz többet (Tisza példa; Tiszabura tengerszint f.m.: 90 m, Szeged 76 m. Duna: Vác t.f.m.: 100 m, Mohács 82 m. Nincs elég esése).

"Atomot neki", jó értelemben: én a sok szempontból kockázatos egy helyre épített Paks-ok helyett/mellett --a pár ezer éve bevált "sok-lábon-állás" elvnek a jegyében-- keresnék alternatív "atomos" megoldást 3-4-5 helyre kisebb és rugalmasan üzemeltethető módon megoldva ezt a "több-lábon-állós" problémát.

.
 
  • Imádom
Reactions: rappali_

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Igen ám, de ha nem kér menekült státuszt akkor nem dolgozhat és/vagy nem keres munkát, mert hosszútávon nem akar maradni illetve nők jönnek kisgyerekkel, akik emiatt nem tudnak dolgozni.
Nagyon sokan a már régóta az EU-ban dolgozó rokonaikhoz mennek és Mo. nekik csak a belépési pont, nem segítenek a munkaerő helyzetónkön szinte semmit. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy ha nálunk meg kapja a menekült státuszt, akkor már az egész EU-ban mozoghat és lelép. Inkább euroért gürizik és nem marad egy csóróbb "érthetetlen nyelvű" országban. Szlávokkal jobban megértetik magukat, de németül vagy angolul is inkább tudnak vagy megtanulnak, mint magyarul.
Szóval a munkerőhiányt nem fogják semennyire megoldani az ukránok, demográfiai bajunkat még annyira sem.
Aha, most is vett a környéken ukrán -nem magyar anyanyelvű- házat. Egy elemes példa, persze. De van ilyen is. És ez nagyon nem Kárpátalja környéke.
 
  • Tetszik
Reactions: Busho3301

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 174
92 508
113
Érdekes volt Orbán beszéde (modik: BIZTONSÁGPOLITIKAI szempontból).
  • az USA kezdte az energiapolitika, mint fegyver bevetését
  • békepártiak maradunk, de a békéhez az USA fog kelleni, mert az EU a saját kertjében sem tud rendet tartani
  • Az oroszok indokait megértjük, de nem fogadjuk el
  • továbbra is számolunk az orosz energiahordozókkal, egészen amíg nukleáris energiával, napelemmel meg biogázzal (?) ki nem váltjuk
Biogáz = fa
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 174
92 508
113
Az van gyerekek, hogy igazából véve a Ljubov Nepopnak igaza volt, hogy Ukrajna után mi következünk. De nem azért, mert az oroszok ki akarnának csinálni minket, hanem azért, mert Ukrajna után Magyarországot is be fogják nácitani a nyugatiak és ezért minket is le kell majd rohanjanak az oroszok.
150 napja tart a háború. Még Donyeck határát sem érték el. Rengeteg területet feladtak, mert 1.500 km fornt helyett csak 400-500km frontvonalat tudnak uralni.

Hol van még Karapatalja....
Persze lehet még gyors ukrán összeomlás is, de semmi jele.