Dehovy viszik 6 nap kiképzéssel, nem ukrán tartalékosok.
Úgy, úgy..., persze.

Russia Sends Army Recruits to Fight in Ukraine After Just Days of Training - The Moscow Times
Less than two weeks after joining the army, Ivan was on the frontlines of Russia’s offensive in eastern Ukraine and taking part in attacks on Ukrainian positions. Ivan, 31, who requested anonymity to protect his safety, said he received just five days of training before being transferred to...
A grál lovag oroszok mindig szépek és igazak...
Ne is haragudj de 1. Ezt nem tudhatod, 2. maguk a nyugati politikusok is mondták, mondják, hogy nagyon komoly ellátási problémák lesznek télen. Ez az egész olyan, hogy bajban van a szomszédom ezért mindenem oda adom neki, hogy segítsek rajta, még úgy is, hogy közben a saját családom életét teszem tönkre. A saját országod a saját családod és van egy pont ahol nem fogom őket feláldozni "egy idegen" miatt. Tudom, hogy nem értesz ezzel egyet, természetesen szíved joga, de az én véleményem az, hogy amit ma az EU politikusai csinálnak aljasság a saját népükkel szemben.
Akkor hagynunk kellene, hogy Putyin kedvére irtson ki népeket, háborújával tartósan veszélyeztesse Közép-Euurópa biztonságát, így akadályozza fejlődésünk? Fenyegessen atommal, háborúval, gázcsap elzárással?
Mi az alternatívád?

Te hagyod, hogy a gyereked megverjék az iskolában, mert erősebb a másik gyerek apja? Nem vállalsz áldozatokat az életben a családodért? Ezt hogy magyarázod otthon el a megvert gyerekednek?
Ez a világ gazdasága , és igy az emberek feletti uralomról szól, amely egyik, el nem hanyagolható része valóban Európa függetlensége.
Ha valóban Európa szabadságát szorgalmazod, akkor szólnod kellene az Európa területén állomásozó Európán kívüli származású katonai erőknek, hogy atombombástól távozzanak a kontinensről. Ezenkívül szólnod kellene a NATO-nak, hogy független és szuverén Európai NATO-t akarsz, igy a nem Európai országok lépjenek ki belőle. A bent maradottak pedig válasszanak maguknak új parancsnokságot.
Ha ezt megteszed és eléred - kezet csókolok Neked.
Most a ruszkitól lehet megszabadulni. Egyébként paradoxnak tűnik, de nem az: Ha a ruszki nem fenyegeti Európa népeit, nem kell senki mást eltűrnünk, aki véd minket.

Van egy jobb ötletem: bízzuk az EU szuverén országaira, hogy EGYENKÉNT hozzák meg ezt a döntést. És utána cselekedjenek ennek megfelelően.
Jól hangzik, csakhogy az EU ereje pont a közös fellépés. A ruszki pont ezt az egységet igyekszik megbontani, mindenféle módon....
Mondjuk olyan hozzászólásokkal, mint amit írtál...

Kérlek csináld, áldozd fel a kényelmed!
Várjuk a beszámolót.
- Én és családom feláldoztam a kényelmem a rendszerváltáskor.
- Az őseim a világháborúban, majd a szocializmusban.
- Aztán 98-ban is fel kellett áldoznom valami kibaszott ruszki pénzügyi vállság miatt (pl Ikarusz tönkre ment, mert nem vették át a megrendelt buszokat a ruszkik).
- Majd 2008-ban is az én és családom kényelme, anyagi biztonsága bánta valaki másnak a hibáját.
Sosem kértek ilyenre, de mégis el kellett szenvednem.
Most sem kérnek, egyszerűen Putyin háborúja mindenféleképp hatással van ránk.
Ha tovább háborúzhat a barom, akkor is össze kell húznia a gatyánk, mert a gazdasági fejlődésünk megtorpan a biztonság eltűnése miatt. Haőrültel küzdesz, ne számíts jó indulatra, ha hagyod magad. Az élet nem ilyen.
Nincs B opció Európának. Inkább azt kérdezd miért alakulhatott ki ez az energia függőség?
Látsz arra némi esélyt, hogy ha feldobunk egy kis pénzmagot, korábban indulj el a hazádat védeni, mondjuk hohol frontvonal mentén?
Nem.
Avagy a lobotómia felszabadít!
Szundi előtt jót mosolyogtam a természet tréfáin.
Ezért kapsz annyi