[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
38 643
50 544
113
Amikor a ruszki szerződéses katonákat hat nap kiképzéssel viszik a húsdarálóba, akkor is ennyire aggódsz?
:eek:
Olyan nagy szíved lehet, mint amilyen gyenge jellemed....
:D


Részigazság:
1. Az USA sem különb erkölcsileg, mint az orosz. Hasonlóan ellenszenves számomra, és szerintem a legtöbb magyar számára.
2. Viszont az USA nem fenyegeti Magyarországot katonai erejével. Akkor sem, ha nem kedvel minket. A ruszki igen. Atommal. Is.
3. Amikor atomozott, csak neki volt, ezért nem kellett senkitől hasonló megtorló csapással számolnia. Azóta ez nem így van, nem is teszi. Inkább elbukja helyi háborúit (Vietnám, Afganisztán).


Igazad van, rosszul fogalmaztam: Gazdasági folyamatokra gondoltam, illetve a gazdaság, ipar, mezőgazdaság egészére. Az nem áll le, csak turbulenciák lesznek. Igen vállalatok le állhatnak, mint minden gazdasági válságban. Viszont az orosz olaj csak annyival olcsóbb, amennyire megéri, hogy ne akarjunk helyette alternatívát... A gáz pedig kb. majdnem annyi, mint a tőzsdei ár, lásd portfolio import adatainak elemzését.

Nehogy Öcalan legyen az ukránok válasza....
:D
Dehovy viszik 6 nap kiképzéssel, nem ukrán tartalékosok.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
13 685
34 808
113
Azok a szerencsétlenek Putyin miatt halnak meg.
Te pedig itt Putyin szekerét tolod a marhaságaiddal. o_O


Eddig kb 40 000 orosz katona halt meg, és legalább ennyi ukrán.


És amit írtál kinek lenne jó? Mi történne utána? Jönne Moldávia? Grúzia?
Az csak Putyin érdekeit szolgálná, és mindenki más veszítene. Veszítene a Európa, az ukránok, veszítenének az oroszok is.

Ugyanis:
 • Ha Putyin nyer, akkor jöhet a következő, meg az azt követő. Sőt, számára azt jelentené, hogy amit nem tud tehetséggel, gazdasági vagy politikai erővel elérni, azt fizikai erőszakkal, katonai erővel el lehet. Ezért a hozzá hasonló hibbantak sokkal könnyeben nyúlnának fegyverhez. Az meg sose jó.
 • Innentől fogva egymást követnék a háborúk, hisz a ti ostoba értelmezéstekben neki van nyersanyaga, emberanyaga, így minden háborút megnyerhet. Tehát háborúkkal tudja elérni azt amit elveszített, vagy annak szeretne feltüntetni.
 • Az egymást követő háborúk évente többszáz ezer orosz halálát, az egész orosz társadalom elszegényedését jelentenék. Tehát az oroszok érdeke is az, hogy inkább fejlődjenek békében. A nyersanyag és energia export bevételeket ne háborúra, hanem gyarapodásukra, gazdasági felemelkedésükre fordítsák.
 • A szar fasiszta duma, hogy a nyugat miatt kell háborúzni NEM igaz, mert az atomfegyverek garantálják Oroszország és állampolgárai biztonságát. Csakhogy Putyint nem érdeklik ezek, ő valójában egy elmebeteg álomvilágban él, és becsvágya azt kívánja, hogy nagy történelmi személyiségként emlékezzenek rá.
Nem fognak. Sem oroszok, sem mások. Az emberek nem hülyék, akkor sem, ha nem mondhatják el véleményüket. Csak csendben vannak. Ezért nem lett nemzeti hős Dzugasvili, Hitler, Mussolini sem.
Mert mindhárman komplett őrültek voltak. Mindhárman vesztettek, akkor is ha Dzugasvili állama később bukott el. Elbukott. Putyin is el fog. Reméljük minél előbb.
- Oroszország valójában, mint azt a bukott háborús kaland mutatja, katonailag sokkal gyengébb, mint azt Putyin vagy ti szeretnétek. Most minden erejét megfeszítve, mindent egy lapra tesz fel, hatalmas kockázatot és emberei áldozatot vállalva megpróbál valami eredményt felmutatni. Viszont az idő ellene dolgozik: ha a nyugat tényleg függetlenedik tőle gazdaságilag, az Oroszország történelmi bukását jelentené. Az lenne a nagy bukta, nem az, hogy hol lesz az orosz-ukrán határ.
:eek:Avagy a lobotómia felszabadít!:D
Szundi előtt jót mosolyogtam a természet tréfáin.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
10 831
18 467
113
Lőnek le vele 1-1 sorozatvető rakétát de ezek se kifejezetten erre a célra vannak.Iron dome rendszert kifelyezetten ilyen fenyegetettségre fejlesztették ki!Ami fő előnye hogy képes a nagy számú célpont közül is kiválasztani azokat amik veszélyeztetett területre csapódnak be!Ezért volt hatékony amikor a palesztinok megpróbálták túlterhelni csak azokat a rakétákat lőtték le vele amik lakott területre csapódtak volna be!
Arra gondolj, hogy ez Ukrajna, nem Izrael, itt vannak távolságok is és a front mozog, tehát felejtsd el.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
540
2 143
93
az első műholdas képek az összedőlt hídról

az orosz tengeralattjáró flotta új besorozottja

Azért hívják Uniónak, mert szövetségben állnak egymással, közös értékeket és elveket határoznak meg, és azt valósítják meg lehetőségeik szerint.
A szuverenitás nem a közös, deklarált elvek és értékek sutba dobását jelenti, hanem a nemzeti öntudat szabad megnyilvánulását, és a szövetségi rendszerben előre lefektetett ügyekben való önálló döntéshozatali jogkört.
Ha még emlékszel az Osztrák-Magyar Monarchiára, mi volt közös; a külügy, hadügy és pénzügy; ebbe a szűk körbe is beleesnének a mostani különleges katonai művelet indukálta kérdések.
ez szépen hangzik mindaddig, míg ki nem derül, hogy a "közös" álláspont, az valójában néhány "erősebb" tag által képviselt álláspont. de elvárják, hogy ezt feltételek nélkül fogadd el. ha mégis ellentmondasz, akkor olyanokat kérnek számon rajta, amik belépéskor nem is léteztek, senki nem szavazta meg azokat ... na az EU így működik.
Így talán jobban érthető, mi folyik itt:
o_O

"Oroszország szerinte csak egyetlen módon tudna nyerni: ha meggyőzné a Nyugatot arról, hogy Ukrajna nem győzhet."

"A történész úgy látja, az invázió nemcsak bűncselekmény volt, hanem hiba is, ezt a hibát azonban Putyin nem tudja beismerni, hiszen hatalma az erős ember imázsán alapul: "Oroszország ebben a háborúban eljutott abba a szakaszba, hogy azért harcol, mert kínos lenne nem harcolnia." Az orosz elnök azonban csak akkor fog változtatni a háború menetén, ha rákényszerül, ez pedig csak ukrán sikerek esetén történhet meg."Snyder hét faktort elemez a blogján, amelyekből arra következtet: Oroszország el fogja veszteni az Ukrajna ellen indított háborút:

1. Idő. Oroszország gyors győzelemre számított, emlékeztet a szerző. "Ám amikor a gyors győzelem elmarad, és az ellenséget nem alázzák meg, akkor az idő érvényesül, és más, előre nem látható tényezők lépnek elő." Minél tovább tart egy háború, annál inkább szertefoszlanak azok az előnyök, amelyekkel egy nagyobb hatalom (látszólag) rendelkezik.

2. Gazdaság. Oroszország sokkal nagyobb gazdaság, mint Ukrajna, de ez utóbbit támogatja Amerika és Európa is. Az Oroszországgal szembeni szankciók Snyder szerint hamarosan elkezdenek hatni, amint az ukrán hadsereg olyan technológiai fölénybe kerül, amelyet Oroszország nem tud - szankciókkal sújtott - import nélkül legyőzni.

"A gazdaság azonban a politikától függ", ahhoz, hogy a gazdaság meghatározó legyen, a kormányoknak (különösen Berlinnek) hajlandónak kell lenniük arra, hogy kreatívan és gyorsan használják gazdasági hatalmukat, például időben tudjanak előállítani és szállítani tüzérségi fegyvereket és gránátokat.

3. Logisztika. "Ukrajna a saját területén vívja a háborút, ami logisztikai előnyöket biztosít számára. A katonákat és az ellátmányt nem kell nagy távolságokra szállítani." Az egyenruhások számíthatnak a helyi lakosság és a helyi NGO-k támogatására - írja Snyder.

4. Domborzati viszonyok. Oroszország nagyrészt nem tudta kihasználni a viszonylag kedvező délkelet-ukrajnai terepviszonyokat, amikor Ukrajna nem vetette be nagy hatótávolságú fegyvereit. "Északon az orosz katonáknak olyan természetes akadályokkal kellett megküzdeniük, mint a hegyek és erdők. Délkeleten ez nem így van, és még így is nagyon lassú az orosz előrehaladás."

5. Harcmodor. "Az orosz katonák nem szeretnek ukrán katonák közelébe kerülni. Az orosz hadviselés a tüzérségre, a nagy távolságból történő gyilkolásra épül. (...) De ha az orosz tüzérségi előny eltűnik, a háború jellege megváltozik" - állítja a szerző.

Snyder itt emlékeztet arra, hogy Ukrajna most kapja meg a nagy hatótávolságú, pontos fegyvereket Nyugatról, amelyekkel az orosz lőszerraktárakra csapást mérhet. Ha továbbra is a megfelelő fegyvereket szállítják nekik, Ukrajna hamarosan olyan helyzetbe kerülhet, hogy diktálhatja a harc módját.

6. Erkölcs. "Végül is az oroszok bármikor visszavonulhatnak Oroszországba, és az a benyomásunk, hogy sokan közülük ezt szeretnék" - állapítja meg a szakértő. Az orosz parancsnokok nem igazán tudják, miért vannak Ukrajnában, katonáik motiválatlanok. Nem így a hazáját védő nemzet.

"Az ukránoknak nincs hová menniük. Az őket megtámadó ország vezetői nyíltan a kiirtásukkal fenyegetik őket. Az ukrán katonák gyakran nagyon pontosan számolnak be arról, hogy miben különbözik az országuk Oroszországtól. Tudják, hogy miért harcolnak."

**7. Stratégia.**Az orosz invázió kezdettől fogva Putyin azon a hibás elképzelésén alapult, hogy az ukrán nép elfogadja majd a pusztítást, és "testvérként" fogadja az orosz katonákat - írja Snyder. "Az ukrán nemzet és az ukrán állam megváltozott a háború következtében, de nem úgy, hogy az Oroszország számára előnyös legyen." Snyder szerint Moszkva terve most az, hogy tönkretegye az ukrán gazdaságot, rakétatámadásokkal terrorizálja a civil lakosságot és elvágja az Európába irányuló energiaellátást.
no, még egy fotel-tábornok elemző ... természetesen ő sem veszi figyelembe azt, hogy semmit nem tudunk arról, hogy még milyen lehetőségek állnak rendelkezésre orosz oldalon. talán semmi, de lehet mégis lapul még ott pár dolog. féloldalas elemzés, megrendelésre. szvsz.
Ne legyél gyenge elméjű! Hónapok óta nem megy gáz Ukrajna felé!
A pillanatnyi forgalmat leolvashatod az FGSz honlapján!
Ha már okoskodni akarsz, akkor inkább onnan indulj ki, hogy a Szíjjártóék akkor kötöttek le orosz szállítási kapacitásokat, amikor a Gazprom folyamatosan csökkenti a Nord Stream kapacitását. Közben pedig nemegy sem a Jamal, sem más, Ukrajnán átmenő vezeték.
Ergo, minden olyan mennyiség, amit magunknak teszünk el az oroszoknál, csökkenti a többi európai ország átfoglalását. Mert ugye elvileg arra is lehetőség lenne, hogy a Déli Áramlat fölös kapacitásait kapják meg a németek, csehek, osztrákok...
nos, ha valóban magunknak tesszük el, akkor jól tesszük. most a saját érdekeinket KELL előtérbe helyezni, a többiek ott döglenek meg, ahol akarnak. legyen az ukrán, német, vagy más nemzet.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
540
2 143
93
Arra gondolj, hogy ez Ukrajna, nem Izrael, itt vannak távolságok is és a front mozog, tehát felejtsd el.
HM ellen kidolgozott egyik megoldás (ha lehet hinni cikkeknek...): S400 tűzvezetési rendszer ad célpont koordinátákat panzir egységeknek, melyek aztán ezek alapján semmisítik meg a célratartó rakétákat.
persze ez nagyon feltételes!
 
 • Tetszik
Reactions: jani22

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 496
5 361
113
Hatalmas tévedés a nyersanyagot a hatalomhoz kapcsolni. Nem a nyersanyag fog egy országot nagyhatalommá tenni, sokkal inkább a GDP. Sőt rengeteg olyan példa van, hogy a nyersanyagbőség hosszabb távon több kárt okozott mint amennyi hasznot hozott.
Ja, a nyersanyagoknak meg az iparnak semmi köze a hatalomhoz, bezzeg a kutyakozmetikusnak meg a műkörmösnek.
Te tényleg ennyire buta vagy, vagy csak ezt teszi a tizenéves aggyal a libsi propaganda?
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
423
3 207
93


 
Last edited by a moderator:

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
423
3 207
93
A szuverenitás nem a közös, deklarált elvek és értékek sutba dobását jelenti, hanem a nemzeti öntudat szabad megnyilvánulását, és a szövetségi rendszerben előre lefektetett ügyekben való önálló döntéshozatali jogkört.
Ha még emlékszel az Osztrák-Magyar Monarchiára, mi volt közös; a külügy, hadügy és pénzügy; ebbe a szűk körbe is beleesnének a mostani különleges katonai művelet indukálta kérdések.
Te ilyen falusi stand upos lehetsz, igaz? A kövi falunapra meghívatlak. Ne csak én röhögjek.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
5 479
13 206
113
Dehovy viszik 6 nap kiképzéssel, nem ukrán tartalékosok.

Úgy, úgy..., persze.


A grál lovag oroszok mindig szépek és igazak...

Ne is haragudj de 1. Ezt nem tudhatod, 2. maguk a nyugati politikusok is mondták, mondják, hogy nagyon komoly ellátási problémák lesznek télen. Ez az egész olyan, hogy bajban van a szomszédom ezért mindenem oda adom neki, hogy segítsek rajta, még úgy is, hogy közben a saját családom életét teszem tönkre. A saját országod a saját családod és van egy pont ahol nem fogom őket feláldozni "egy idegen" miatt. Tudom, hogy nem értesz ezzel egyet, természetesen szíved joga, de az én véleményem az, hogy amit ma az EU politikusai csinálnak aljasság a saját népükkel szemben.

Akkor hagynunk kellene, hogy Putyin kedvére irtson ki népeket, háborújával tartósan veszélyeztesse Közép-Euurópa biztonságát, így akadályozza fejlődésünk? Fenyegessen atommal, háborúval, gázcsap elzárással?
Mi az alternatívád?
:confused:
Te hagyod, hogy a gyereked megverjék az iskolában, mert erősebb a másik gyerek apja? Nem vállalsz áldozatokat az életben a családodért? Ezt hogy magyarázod otthon el a megvert gyerekednek?


Ez a világ gazdasága , és igy az emberek feletti uralomról szól, amely egyik, el nem hanyagolható része valóban Európa függetlensége.

Ha valóban Európa szabadságát szorgalmazod, akkor szólnod kellene az Európa területén állomásozó Európán kívüli származású katonai erőknek, hogy atombombástól távozzanak a kontinensről. Ezenkívül szólnod kellene a NATO-nak, hogy független és szuverén Európai NATO-t akarsz, igy a nem Európai országok lépjenek ki belőle. A bent maradottak pedig válasszanak maguknak új parancsnokságot.

Ha ezt megteszed és eléred - kezet csókolok Neked.

Most a ruszkitól lehet megszabadulni. Egyébként paradoxnak tűnik, de nem az: Ha a ruszki nem fenyegeti Európa népeit, nem kell senki mást eltűrnünk, aki véd minket.
:eek:

Van egy jobb ötletem: bízzuk az EU szuverén országaira, hogy EGYENKÉNT hozzák meg ezt a döntést. És utána cselekedjenek ennek megfelelően.

Jól hangzik, csakhogy az EU ereje pont a közös fellépés. A ruszki pont ezt az egységet igyekszik megbontani, mindenféle módon....
Mondjuk olyan hozzászólásokkal, mint amit írtál...
o_O

Kérlek csináld, áldozd fel a kényelmed!
Várjuk a beszámolót.
 • Én és családom feláldoztam a kényelmem a rendszerváltáskor.
 • Az őseim a világháborúban, majd a szocializmusban.
 • Aztán 98-ban is fel kellett áldoznom valami kibaszott ruszki pénzügyi vállság miatt (pl Ikarusz tönkre ment, mert nem vették át a megrendelt buszokat a ruszkik).
 • Majd 2008-ban is az én és családom kényelme, anyagi biztonsága bánta valaki másnak a hibáját.

Sosem kértek ilyenre, de mégis el kellett szenvednem.
Most sem kérnek, egyszerűen Putyin háborúja mindenféleképp hatással van ránk.
Ha tovább háborúzhat a barom, akkor is össze kell húznia a gatyánk, mert a gazdasági fejlődésünk megtorpan a biztonság eltűnése miatt. Haőrültel küzdesz, ne számíts jó indulatra, ha hagyod magad. Az élet nem ilyen.

Nincs B opció Európának. Inkább azt kérdezd miért alakulhatott ki ez az energia függőség?


Látsz arra némi esélyt, hogy ha feldobunk egy kis pénzmagot, korábban indulj el a hazádat védeni, mondjuk hohol frontvonal mentén?

Nem.


Avagy a lobotómia felszabadít!:D
Szundi előtt jót mosolyogtam a természet tréfáin.

Ezért kapsz annyi :) jelet te is! Sokan mosolygunk rajtad.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
6 890
24 289
113
Avagy a lobotómia felszabadít!:D
Szundi előtt jót mosolyogtam a természet tréfáin.

Minél jobban vergődnek annál viccesebbek, az indulattól már néha saját gondolatokat próbálnak megfogalmazni ami a droidoknak nem erősségük :D


Ezek az ork szimbólumok mintha egyre jobban szaporodnának, még a végén kitör a WAAAGH!
ijmjmTg.jpg
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 820
113
Na, erre innék is! :) Kb. tökéletes.


2-11.jpg

Be ne ugorjatok ennek a fszságnak!!!
Ez a térkép csak az uszítást szolgálja, SOHA de SOHA nem marad meg Kijev független ukrán városnak, pláne nem csinálnak az oroszok olyat, hogy 1 megyét hagynának meg Ukrajnából Kijev körül. Mert 1) Ezzel az ukránokat olyan mélyen megaláznák, hogy nem lenne lehetséges az együttélés velük. Mert 2) Kijev OROSZ város. Kijevi Rusz. Ezért Kijev is el lesz foglalva, része lesz Oroszországnak.
Innen is látszik, hogy ez a térkép marhaság, még akkor is, ha esetleg Medvegyev személyesen posztolta ki.
Nézzetek már rá a térképre és ne kapcsoljátok már ki az agyatok.
Vinnyica mint Románia?!
Komolyan?!
Ez csupán Románia orosz oldalra történő átállítását szolgálja, ezért ígérgetnek ilyeneket!
Egy percig el ne higyjétek, hogy Oroszország ilyen térképet akarna.
Előbb lesz Lengyelországból (!) Ukrajna, mint Ukrajna nyugati részéből Lengyelország!
Oroszország elfoglalja EGÉSZ Ukrajnát, nem úgy, mint ahogy ezen a térképen látszik.
És
megtolják Ukrajnát (!!!!!!!) nyugatra úgy, hogy Lengyelországból hoznak létre Ukrajnát.
Hasonlóan ahhoz, ahogy Lengyelországot tolták meg nyugati irányba a kelet-német területek rovására.
Most Ukrajnát fogják megtolni Lengyelország területére, az eredeti Ukrajnát pedig TELJESEN elfoglalja Oroszország.
A fenti térkép csak USZÍTÁS, be ne dőljetek neki.
A vadhajtásokon már olyan kommentelőt is olvastam, aki azt írta, hogy neki Kárpátalja miatt az örömkönnyei hullanak ezen térkép hatására - szegény szerencsétlen, mekkorát fog csalódani!!! :(
 

Wilson

Well-Known Member
2017. szeptember 19.
25 274
61 718
113
Az ukrán mindenen kívüliek meg az ukrán wilsonok miatt halnak ezek a szerencsétlenek... De ez nem lenne muszáj...nem muszáj az oroszok fele fordítani a stukkert...lehet azt az ukrán mindenen kívül meg az ukrán wilson ellen is fordítani és meghúzni az elsütőbillentyűt,majd letenni a fegyvert a legközelebbi orosz hadtest előtt...sokan életben maradnának és csak az uszító,sátánista pro-war f.rgek pusztulnának.
Nem ezek az ukrán katonák azért halnak meg mert február 24-én az orosz haderő Putyin parancsára megtámadta Ukrajnát, és bármennyire is nem tetszik neked az ukrán haderőben harcoló ukrán katonák honvédő háborút folytatnak az orosz hadsereg ellen idestova több mint öt hónapja.Tudom, hogy ez neked felfoghatatlan de jobb ha megbarátkozol a gondolattal.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 820
113

‼️ Dmitry Medvedev: "The following picture of the bright future of his country arose in the brain of the President of Ukraine, affected by psychotropic substances (Fig. 1).
Western analysts believe that this will actually be the case (Fig. 2)."
t.me/RVvoenkor

Igen, ha a szöveget is hozzáolvassátok, akkor kiderül, hogy Medvegyev teljesen máshogy értette a térképet,
azt mondja,

hogy a NYUGAT szeretné a fenti térképet! (Persze ez nem igaz, mert a Nyugat sohasem adná Kárpátalját Magyarországnak, de uszításnak jó így is.)

Mégegyszer: úgy kell érteni a két képet Medvegyev szerint, hogy Zelenszkij az 1-es képről álmodozik, miközben a nyugati támogatói meg a 2-es képen látható térképet akarják.

TEHÁT SEHOL NEM MONDTA MEDVEGYEV, HOGY OROSZORSZÁG ÍGÉRETE LENNE EZ A TÉRKÉP!!!
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
38 643
50 544
113
Úgy, úgy..., persze.


A grál lovag oroszok mindig szépek és igazak...Akkor hagynunk kellene, hogy Putyin kedvére irtson ki népeket, háborújával tartósan veszélyeztesse Közép-Euurópa biztonságát, így akadályozza fejlődésünk? Fenyegessen atommal, háborúval, gázcsap elzárással?
Mi az alternatívád?
:confused:
Te hagyod, hogy a gyereked megverjék az iskolában, mert erősebb a másik gyerek apja? Nem vállalsz áldozatokat az életben a családodért? Ezt hogy magyarázod otthon el a megvert gyerekednek?
Most a ruszkitól lehet megszabadulni. Egyébként paradoxnak tűnik, de nem az: Ha a ruszki nem fenyegeti Európa népeit, nem kell senki mást eltűrnünk, aki véd minket.
:eek:Jól hangzik, csakhogy az EU ereje pont a közös fellépés. A ruszki pont ezt az egységet igyekszik megbontani, mindenféle módon....
Mondjuk olyan hozzászólásokkal, mint amit írtál...
o_O


 • Én és családom feláldoztam a kényelmem a rendszerváltáskor.
 • Az őseim a világháborúban, majd a szocializmusban.
 • Aztán 98-ban is fel kellett áldoznom valami kibaszott ruszki pénzügyi vállság miatt (pl Ikarusz tönkre ment, mert nem vették át a megrendelt buszokat a ruszkik).
 • Majd 2008-ban is az én és családom kényelme, anyagi biztonsága bánta valaki másnak a hibáját.

Sosem kértek ilyenre, de mégis el kellett szenvednem.
Most sem kérnek, egyszerűen Putyin háborúja mindenféleképp hatással van ránk.
Ha tovább háborúzhat a barom, akkor is össze kell húznia a gatyánk, mert a gazdasági fejlődésünk megtorpan a biztonság eltűnése miatt. Haőrültel küzdesz, ne számíts jó indulatra, ha hagyod magad. Az élet nem ilyen.

Nincs B opció Európának. Inkább azt kérdezd miért alakulhatott ki ez az energia függőség?
Nem.
Ezért kapsz annyi :) jelet te is! Sokan mosolygunk rajtad.
Számold meg hány napja tart a háború és azt is, hogy a grállovag nyugat hány EUR-t és Dollárt utalt át ezalatt az oroszoknak. Ennyit arról, hogy mennyire küzd a nyugat az oroszok ellen... Ne legyenek illúzióid, a szankciók semmilyen háborút nem akadályoznak meg ezt minden szakértő elmondja mindentől függetlenül. Ami viszont hatna a háborúra az ha elzárnák a pénzcsapot és Oroszország fizetésképtelenné válna, csak a nyugatnak nem ér annyit Ukrajna, hogy egyik napról a másikra ne fizessen az oroszoknak a gázért és az olajért. Nem látod át az a pofátlan képmutatást amit a nyugat tanusít ebben a báborúban.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 493
3 095
113
Kis segítség....

Az M-code egy új katonai jel, amelyet az L1 (1575,42 MHz) és az L2 (1227,60 MHz) GPS-sávban használnak. Úgy tervezték, hogy javítsa a GPS segítségével végzett katonai navigáció biztonságát és zavarásgátló tulajdonságait.

Az M-Code számos működési előnyt kínál:

Zavarellenállás: Az
M-kód jelek meghatározott régiókba továbbíthatók a GPS Block III műholdak spot sugárzásának segítségével. A műholdakon található nagy erősítésű irányított antenna az M-kód jelét a Föld egy meghatározott régiójába irányítja, sokkal nagyobb műhold teljesítménnyel ebben a régióban. A továbbított jelek várhatóan körülbelül 20 dB-lel erősebbek lesznek, mint a hagyományos teljes földi lefedettségű sugár.

A Blue Force Electronic Attack kompatibilitása: A Blue Force Tracking helyinformációkat biztosít az amerikai hadsereg számára a baráti erőkről. Az M-kód jel modulációs típusa miatt lehetővé teszi a kereskedelmi GPS L1 C/A jel (C/A kód) szelektív zavarását és az M-kód jelek fogadását a barátságos katonai erőktől. Ezt a gyakorlatot „kék erőzavarásnak” vagy „kék a kéken zavarásnak” nevezik.

Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket.

1562404884839_636980016842587761.png


Az M-kód jel ugyanazokat a sávokat osztja meg a meglévő GPS-jelekkel, amelyek a P(Y) kódot és a C/A kódot használják, mind az L1, mind az L2 sávon. Azonban nem zavarja a régebbi kódokat, mivel bináris eltolásos vivő (BOC) modulációt használ, amely nagyon különbözik a régi C/A és P(Y) jelekhez használt bináris fáziseltoló kulcstól (BPSK). Az M-Code jelmoduláció bináris eltolású vivőjelje 10,23 MHz alvivőfrekvenciájú és 5,115 M szórási bit/s szórási kódsebességgel, BOC-ként (10,23, 5,115) jelölve (rövidítve: BOC (10,5)). ) moduláció.

Az M-kód autonóm, azaz a katonai vevő csak az M-kóddal tudja meghatározni a pozícióját, míg a P(Y) kódnál a vevőnek először a C/A kódot kell megszereznie. Az M-Code jelét a modernizált Navstar biztonsági algoritmus (MNSA) titkosítja, hogy biztosítsa a rendszer biztonságát.Elősször is nem szajkóztam semmit egy a híddal kapcsolatos kérdésre ismertettem az ukrán hivatalos álláspontot.

És tiszteletben tartva azt a véleményedet ,hogy szerinted ez valamint az ukri ellentámadás marhaság mivel ehhez nincs elég erejük az ukránoknak, a saját ismereteim alapján én ezt nem tudom így kijelenteni ezért mondtam neked, hogy szerintem ezekre a dolgokra majd az idő választ ad.

Érdekes ábra iromány kár hogy se erőm energiám időm meg főleg nincs végigolvasni

Neked honnan van időd ilyeneket felkutatni az internet bugyraiból. Persze ha főállásban csinálod úgy érthető
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 493
3 095
113
Így talán jobban érthető, mi folyik itt:
o_O

"Oroszország szerinte csak egyetlen módon tudna nyerni: ha meggyőzné a Nyugatot arról, hogy Ukrajna nem győzhet."

"A történész úgy látja, az invázió nemcsak bűncselekmény volt, hanem hiba is, ezt a hibát azonban Putyin nem tudja beismerni, hiszen hatalma az erős ember imázsán alapul: "Oroszország ebben a háborúban eljutott abba a szakaszba, hogy azért harcol, mert kínos lenne nem harcolnia." Az orosz elnök azonban csak akkor fog változtatni a háború menetén, ha rákényszerül, ez pedig csak ukrán sikerek esetén történhet meg."Snyder hét faktort elemez a blogján, amelyekből arra következtet: Oroszország el fogja veszteni az Ukrajna ellen indított háborút:

1. Idő. Oroszország gyors győzelemre számított, emlékeztet a szerző. "Ám amikor a gyors győzelem elmarad, és az ellenséget nem alázzák meg, akkor az idő érvényesül, és más, előre nem látható tényezők lépnek elő." Minél tovább tart egy háború, annál inkább szertefoszlanak azok az előnyök, amelyekkel egy nagyobb hatalom (látszólag) rendelkezik.

2. Gazdaság. Oroszország sokkal nagyobb gazdaság, mint Ukrajna, de ez utóbbit támogatja Amerika és Európa is. Az Oroszországgal szembeni szankciók Snyder szerint hamarosan elkezdenek hatni, amint az ukrán hadsereg olyan technológiai fölénybe kerül, amelyet Oroszország nem tud - szankciókkal sújtott - import nélkül legyőzni.

"A gazdaság azonban a politikától függ", ahhoz, hogy a gazdaság meghatározó legyen, a kormányoknak (különösen Berlinnek) hajlandónak kell lenniük arra, hogy kreatívan és gyorsan használják gazdasági hatalmukat, például időben tudjanak előállítani és szállítani tüzérségi fegyvereket és gránátokat.

3. Logisztika. "Ukrajna a saját területén vívja a háborút, ami logisztikai előnyöket biztosít számára. A katonákat és az ellátmányt nem kell nagy távolságokra szállítani." Az egyenruhások számíthatnak a helyi lakosság és a helyi NGO-k támogatására - írja Snyder.

4. Domborzati viszonyok. Oroszország nagyrészt nem tudta kihasználni a viszonylag kedvező délkelet-ukrajnai terepviszonyokat, amikor Ukrajna nem vetette be nagy hatótávolságú fegyvereit. "Északon az orosz katonáknak olyan természetes akadályokkal kellett megküzdeniük, mint a hegyek és erdők. Délkeleten ez nem így van, és még így is nagyon lassú az orosz előrehaladás."

5. Harcmodor. "Az orosz katonák nem szeretnek ukrán katonák közelébe kerülni. Az orosz hadviselés a tüzérségre, a nagy távolságból történő gyilkolásra épül. (...) De ha az orosz tüzérségi előny eltűnik, a háború jellege megváltozik" - állítja a szerző.

Snyder itt emlékeztet arra, hogy Ukrajna most kapja meg a nagy hatótávolságú, pontos fegyvereket Nyugatról, amelyekkel az orosz lőszerraktárakra csapást mérhet. Ha továbbra is a megfelelő fegyvereket szállítják nekik, Ukrajna hamarosan olyan helyzetbe kerülhet, hogy diktálhatja a harc módját.

6. Erkölcs. "Végül is az oroszok bármikor visszavonulhatnak Oroszországba, és az a benyomásunk, hogy sokan közülük ezt szeretnék" - állapítja meg a szakértő. Az orosz parancsnokok nem igazán tudják, miért vannak Ukrajnában, katonáik motiválatlanok. Nem így a hazáját védő nemzet.

"Az ukránoknak nincs hová menniük. Az őket megtámadó ország vezetői nyíltan a kiirtásukkal fenyegetik őket. Az ukrán katonák gyakran nagyon pontosan számolnak be arról, hogy miben különbözik az országuk Oroszországtól. Tudják, hogy miért harcolnak."

**7. Stratégia.**Az orosz invázió kezdettől fogva Putyin azon a hibás elképzelésén alapult, hogy az ukrán nép elfogadja majd a pusztítást, és "testvérként" fogadja az orosz katonákat - írja Snyder. "Az ukrán nemzet és az ukrán állam megváltozott a háború következtében, de nem úgy, hogy az Oroszország számára előnyös legyen." Snyder szerint Moszkva terve most az, hogy tönkretegye az ukrán gazdaságot, rakétatámadásokkal terrorizálja a civil lakosságot és elvágja az Európába irányuló energiaellátást.

Ezeket a kliséket bármelyik 10 éves fel tudta volna sorolni pár blockbuster move után.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 406
47 566
113
Ezzel szemben a valóság:
"Magyarország napi 8 millió köbméternyi (nem megszakítható) gázszállítási kapacitást garantál Ukrajna számára, már korábban született megállapodás, amely próbaüzemet egyszer már meghosszabbítottak, most pedig a nem megszakítható kapacitásról szóló megállapodás újabb meghosszabbításáról van szó, ezúttal 2023 március végéig"
Ukrajna nem fizeti a magyar gázszállítást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés csökkentésére. Az a rengeteg család, aki a "többletfogyasztást" 750Ft/m3 áron fizeti majd az ukrajnát támogatja. A naftogáz fizetésképtelen!!! Nem véletlen titkosították a szerződéseket. Kakadu 800 millió köbméterért tárgyalt Lavrovval, ez 100 nap ukrajnának.
Lehet faszravenni az embereket, hogy 15%-os csökkentés meg gázszétosztás meg így eu meg úgy...
Lófaszt tisztelt barátaim! Mi fizetjük a napi 8 millió m3 gázt zelóéknak! Számolj utánna! Egyszerű, nem űrutazás ez ! Ötödáron kapott gázt kapsz majd 750-ért az átlag felett... Ez pontosan az ukrán igény---
A kérdés feltehető az árammal is, de nekem a kedvencem a drúzsbából Százhalombattán 75 dollárnak megfelelő Rúbelért előbuggyanó Urals... FRinomítás---kutak... Ugyanez régebben 340Ft/l volt nem 480!!!!!! A 750Ft-ot nem is értem! Hol a lóvé gyerekek?
Gondolatébresztőnek szántam, vitába nem megyek bele, sorry igazam van.
Csak Karpataljara eddig 7000 tonna elelmiszersegely ment ki. Mivel ugy allapodtunk meg hogy akkor vihetunk oda ha nem csak oda viszunk ki hanem teljes Ukrajnara is, igy nyugodtan szorozzunk 5-el. Az 35000 tonna, tehat legalabb 1000 kamionra valo.
Ezert figyel az ukran tank tetejen a kaposvari Diamant cukor. Itthon meg nincs, vagy kapsz max 1kg-t,vagy olyant amit eddig nem lattal errefele. Hiany van egyes gyogyszerekbol is. Benzinbol detto, hat hol van meg az ukrannak finomitokapacitasa mikor honapokkal ezelott szetlottek az osszeset? Kozben az osszes tartos elelmiszer duplazta az arat.
Mit visznek ki oda, tesztat, tejet, szarazbabot, lencset, gyogyszert, konzerveket, benzint, bebitapszert stb...
Valami itt nem kerek.
Es ez csak Magyarorszag, ezt csinalja a lengyel is, a nemet is, meg a tobbi. Etetni kell az ukranokat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 406
47 566
113
Be ne ugorjatok ennek a fszságnak!!!
Ez a térkép csak az uszítást szolgálja, SOHA de SOHA nem marad meg Kijev független ukrán városnak, pláne nem csinálnak az oroszok olyat, hogy 1 megyét hagynának meg Ukrajnából Kijev körül. Mert 1) Ezzel az ukránokat olyan mélyen megaláznák, hogy nem lenne lehetséges az együttélés velük. Mert 2) Kijev OROSZ város. Kijevi Rusz. Ezért Kijev is el lesz foglalva, része lesz Oroszországnak.
Innen is látszik, hogy ez a térkép marhaság, még akkor is, ha esetleg Medvegyev személyesen posztolta ki.
Nézzetek már rá a térképre és ne kapcsoljátok már ki az agyatok.
Vinnyica mint Románia?!
Komolyan?!
Ez csupán Románia orosz oldalra történő átállítását szolgálja, ezért ígérgetnek ilyeneket!
Egy percig el ne higyjétek, hogy Oroszország ilyen térképet akarna.
Előbb lesz Lengyelországból (!) Ukrajna, mint Ukrajna nyugati részéből Lengyelország!
Oroszország elfoglalja EGÉSZ Ukrajnát, nem úgy, mint ahogy ezen a térképen látszik.
És
megtolják Ukrajnát (!!!!!!!) nyugatra úgy, hogy Lengyelországból hoznak létre Ukrajnát.
Hasonlóan ahhoz, ahogy Lengyelországot tolták meg nyugati irányba a kelet-német területek rovására.
Most Ukrajnát fogják megtolni Lengyelország területére, az eredeti Ukrajnát pedig TELJESEN elfoglalja Oroszország.
A fenti térkép csak USZÍTÁS, be ne dőljetek neki.
A vadhajtásokon már olyan kommentelőt is olvastam, aki azt írta, hogy neki Kárpátalja miatt az örömkönnyei hullanak ezen térkép hatására - szegény szerencsétlen, mekkorát fog csalódani!!! :(
Medvegyev poenkodott.
Amugy azt irta ehhez a terkephez hogy a nyugat szerinti Ukrajna.
Tehat ilyen biztos nem lesz.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 143
10 082
113
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Amikor télen a gyereked az óvodában fűtetlen szobában fog játszani, akkor mesélj neki a te "önfeláldozásodról", amikor megszűnik a munkahelyed, mert az európai feldolgozóipar besokall, akkor meséld el neki, hogy te éppen "önfeláldozol", amikor nem tudsz tankolni a kocsidba, mert nincs mit, akkor jusson eszedbe, hogy te büszke "önfeláldozásból" gyalogolsz... :D
Sem téged, sem a családodat nem fenyegette atommal egyetlen "félcédulás elmeháborodott" sem, de "önfeláldozásból" képzeld ezt magad elé, hogy legyen mivel indokolnod a baromságaidat. Hogy a hohol barátaid mivel provokálták ki ezt az orosz választ, azt nem ártana picit jobban tanulmányoznod, hogy ne írj ekkora marhaságokat, pusztán "önfeláldozásból".
Tudom, te "megvéded a hazádat fegyverrel", csak elfelejted, hogy ehhez nincs "fegyvered". Az meg, hogy a csupasz tökeiddel odaállsz az oroszok elé, max. egy hülye halottat fog eredményezni, mint azt a kaproknál láthatjuk.
Különben ez a melldöngetős duma addig szokott tartani, amíg tényleg nem kell odamenni, akkor általában tele lesz a naci az ilyen liberálszindrómás ökröknél.
Ami pedig a "hazád megvédését" illeti, nehogy előbb kelljen a kaprokkal szemben "védeni" a hazádat, mert azok ugyan nem oroszok, de egy frusztrált és megvert ukrán sereg könnyedén találhat magának másik "ellenséget" is... Kíváncsi lennék erre a nagy melldöngetésre, ha Debrecennél ukrán páncélosokkal szemben kellene "megvédeni a hazádat" :D
Ami a "kényelmed fláldozását" jelenti: ez sokaknak nem a "kényelemről" hanem a megélhetésről és a munkahelyről szól, aminek az elvesztése családokat fog egzisztenciális válságba kergetni, az ilyen faxfejűek miatt, akik hőst játszanak a fotelból és még meg is magyarázzák, hogy ezt "szlidaritásból" teszik. Ugyan mondd már el, miért kellene a többségnek elfogadnia, hogy a kaprok náci faxságai miatt "szolidaritást" kell vállalnunk velük, mikor a gyomrom forog a sok aljasságtól amit elkövettek?
De te légy csak továbbra is "önfeláldozó" és mi büszkék leszünk rád... :D