[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 791
75 846
113
Úgy, úgy..., persze.


A grál lovag oroszok mindig szépek és igazak...



Akkor hagynunk kellene, hogy Putyin kedvére irtson ki népeket, háborújával tartósan veszélyeztesse Közép-Euurópa biztonságát, így akadályozza fejlődésünk? Fenyegessen atommal, háborúval, gázcsap elzárással?
Mi az alternatívád?
:confused:
Te hagyod, hogy a gyereked megverjék az iskolában, mert erősebb a másik gyerek apja? Nem vállalsz áldozatokat az életben a családodért? Ezt hogy magyarázod otthon el a megvert gyerekednek?




Most a ruszkitól lehet megszabadulni. Egyébként paradoxnak tűnik, de nem az: Ha a ruszki nem fenyegeti Európa népeit, nem kell senki mást eltűrnünk, aki véd minket.
:eek:



Jól hangzik, csakhogy az EU ereje pont a közös fellépés. A ruszki pont ezt az egységet igyekszik megbontani, mindenféle módon....
Mondjuk olyan hozzászólásokkal, mint amit írtál...
o_O


  • Én és családom feláldoztam a kényelmem a rendszerváltáskor.
  • Az őseim a világháborúban, majd a szocializmusban.
  • Aztán 98-ban is fel kellett áldoznom valami kibaszott ruszki pénzügyi vállság miatt (pl Ikarusz tönkre ment, mert nem vették át a megrendelt buszokat a ruszkik).
  • Majd 2008-ban is az én és családom kényelme, anyagi biztonsága bánta valaki másnak a hibáját.

Sosem kértek ilyenre, de mégis el kellett szenvednem.
Most sem kérnek, egyszerűen Putyin háborúja mindenféleképp hatással van ránk.
Ha tovább háborúzhat a barom, akkor is össze kell húznia a gatyánk, mert a gazdasági fejlődésünk megtorpan a biztonság eltűnése miatt. Haőrültel küzdesz, ne számíts jó indulatra, ha hagyod magad. Az élet nem ilyen.

Nincs B opció Európának. Inkább azt kérdezd miért alakulhatott ki ez az energia függőség?




Nem.




Ezért kapsz annyi :) jelet te is! Sokan mosolygunk rajtad.
Számold meg hány napja tart a háború és azt is, hogy a grállovag nyugat hány EUR-t és Dollárt utalt át ezalatt az oroszoknak. Ennyit arról, hogy mennyire küzd a nyugat az oroszok ellen... Ne legyenek illúzióid, a szankciók semmilyen háborút nem akadályoznak meg ezt minden szakértő elmondja mindentől függetlenül. Ami viszont hatna a háborúra az ha elzárnák a pénzcsapot és Oroszország fizetésképtelenné válna, csak a nyugatnak nem ér annyit Ukrajna, hogy egyik napról a másikra ne fizessen az oroszoknak a gázért és az olajért. Nem látod át az a pofátlan képmutatást amit a nyugat tanusít ebben a báborúban.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Kis segítség....

Az M-code egy új katonai jel, amelyet az L1 (1575,42 MHz) és az L2 (1227,60 MHz) GPS-sávban használnak. Úgy tervezték, hogy javítsa a GPS segítségével végzett katonai navigáció biztonságát és zavarásgátló tulajdonságait.

Az M-Code számos működési előnyt kínál:

Zavarellenállás: Az
M-kód jelek meghatározott régiókba továbbíthatók a GPS Block III műholdak spot sugárzásának segítségével. A műholdakon található nagy erősítésű irányított antenna az M-kód jelét a Föld egy meghatározott régiójába irányítja, sokkal nagyobb műhold teljesítménnyel ebben a régióban. A továbbított jelek várhatóan körülbelül 20 dB-lel erősebbek lesznek, mint a hagyományos teljes földi lefedettségű sugár.

A Blue Force Electronic Attack kompatibilitása: A Blue Force Tracking helyinformációkat biztosít az amerikai hadsereg számára a baráti erőkről. Az M-kód jel modulációs típusa miatt lehetővé teszi a kereskedelmi GPS L1 C/A jel (C/A kód) szelektív zavarását és az M-kód jelek fogadását a barátságos katonai erőktől. Ezt a gyakorlatot „kék erőzavarásnak” vagy „kék a kéken zavarásnak” nevezik.

Anti-Spoof: Az M-Code jelek titkosítottak, és vevőik képesek észlelni és elutasítani a hamis jeleket.

1562404884839_636980016842587761.png


Az M-kód jel ugyanazokat a sávokat osztja meg a meglévő GPS-jelekkel, amelyek a P(Y) kódot és a C/A kódot használják, mind az L1, mind az L2 sávon. Azonban nem zavarja a régebbi kódokat, mivel bináris eltolásos vivő (BOC) modulációt használ, amely nagyon különbözik a régi C/A és P(Y) jelekhez használt bináris fáziseltoló kulcstól (BPSK). Az M-Code jelmoduláció bináris eltolású vivőjelje 10,23 MHz alvivőfrekvenciájú és 5,115 M szórási bit/s szórási kódsebességgel, BOC-ként (10,23, 5,115) jelölve (rövidítve: BOC (10,5)). ) moduláció.

Az M-kód autonóm, azaz a katonai vevő csak az M-kóddal tudja meghatározni a pozícióját, míg a P(Y) kódnál a vevőnek először a C/A kódot kell megszereznie. Az M-Code jelét a modernizált Navstar biztonsági algoritmus (MNSA) titkosítja, hogy biztosítsa a rendszer biztonságát.



Elősször is nem szajkóztam semmit egy a híddal kapcsolatos kérdésre ismertettem az ukrán hivatalos álláspontot.

És tiszteletben tartva azt a véleményedet ,hogy szerinted ez valamint az ukri ellentámadás marhaság mivel ehhez nincs elég erejük az ukránoknak, a saját ismereteim alapján én ezt nem tudom így kijelenteni ezért mondtam neked, hogy szerintem ezekre a dolgokra majd az idő választ ad.

Érdekes ábra iromány kár hogy se erőm energiám időm meg főleg nincs végigolvasni

Neked honnan van időd ilyeneket felkutatni az internet bugyraiból. Persze ha főállásban csinálod úgy érthető
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 960
5 887
113
Így talán jobban érthető, mi folyik itt:
o_O

"Oroszország szerinte csak egyetlen módon tudna nyerni: ha meggyőzné a Nyugatot arról, hogy Ukrajna nem győzhet."

"A történész úgy látja, az invázió nemcsak bűncselekmény volt, hanem hiba is, ezt a hibát azonban Putyin nem tudja beismerni, hiszen hatalma az erős ember imázsán alapul: "Oroszország ebben a háborúban eljutott abba a szakaszba, hogy azért harcol, mert kínos lenne nem harcolnia." Az orosz elnök azonban csak akkor fog változtatni a háború menetén, ha rákényszerül, ez pedig csak ukrán sikerek esetén történhet meg."



Snyder hét faktort elemez a blogján, amelyekből arra következtet: Oroszország el fogja veszteni az Ukrajna ellen indított háborút:

1. Idő. Oroszország gyors győzelemre számított, emlékeztet a szerző. "Ám amikor a gyors győzelem elmarad, és az ellenséget nem alázzák meg, akkor az idő érvényesül, és más, előre nem látható tényezők lépnek elő." Minél tovább tart egy háború, annál inkább szertefoszlanak azok az előnyök, amelyekkel egy nagyobb hatalom (látszólag) rendelkezik.

2. Gazdaság. Oroszország sokkal nagyobb gazdaság, mint Ukrajna, de ez utóbbit támogatja Amerika és Európa is. Az Oroszországgal szembeni szankciók Snyder szerint hamarosan elkezdenek hatni, amint az ukrán hadsereg olyan technológiai fölénybe kerül, amelyet Oroszország nem tud - szankciókkal sújtott - import nélkül legyőzni.

"A gazdaság azonban a politikától függ", ahhoz, hogy a gazdaság meghatározó legyen, a kormányoknak (különösen Berlinnek) hajlandónak kell lenniük arra, hogy kreatívan és gyorsan használják gazdasági hatalmukat, például időben tudjanak előállítani és szállítani tüzérségi fegyvereket és gránátokat.

3. Logisztika. "Ukrajna a saját területén vívja a háborút, ami logisztikai előnyöket biztosít számára. A katonákat és az ellátmányt nem kell nagy távolságokra szállítani." Az egyenruhások számíthatnak a helyi lakosság és a helyi NGO-k támogatására - írja Snyder.

4. Domborzati viszonyok. Oroszország nagyrészt nem tudta kihasználni a viszonylag kedvező délkelet-ukrajnai terepviszonyokat, amikor Ukrajna nem vetette be nagy hatótávolságú fegyvereit. "Északon az orosz katonáknak olyan természetes akadályokkal kellett megküzdeniük, mint a hegyek és erdők. Délkeleten ez nem így van, és még így is nagyon lassú az orosz előrehaladás."

5. Harcmodor. "Az orosz katonák nem szeretnek ukrán katonák közelébe kerülni. Az orosz hadviselés a tüzérségre, a nagy távolságból történő gyilkolásra épül. (...) De ha az orosz tüzérségi előny eltűnik, a háború jellege megváltozik" - állítja a szerző.

Snyder itt emlékeztet arra, hogy Ukrajna most kapja meg a nagy hatótávolságú, pontos fegyvereket Nyugatról, amelyekkel az orosz lőszerraktárakra csapást mérhet. Ha továbbra is a megfelelő fegyvereket szállítják nekik, Ukrajna hamarosan olyan helyzetbe kerülhet, hogy diktálhatja a harc módját.

6. Erkölcs. "Végül is az oroszok bármikor visszavonulhatnak Oroszországba, és az a benyomásunk, hogy sokan közülük ezt szeretnék" - állapítja meg a szakértő. Az orosz parancsnokok nem igazán tudják, miért vannak Ukrajnában, katonáik motiválatlanok. Nem így a hazáját védő nemzet.

"Az ukránoknak nincs hová menniük. Az őket megtámadó ország vezetői nyíltan a kiirtásukkal fenyegetik őket. Az ukrán katonák gyakran nagyon pontosan számolnak be arról, hogy miben különbözik az országuk Oroszországtól. Tudják, hogy miért harcolnak."

**7. Stratégia.**Az orosz invázió kezdettől fogva Putyin azon a hibás elképzelésén alapult, hogy az ukrán nép elfogadja majd a pusztítást, és "testvérként" fogadja az orosz katonákat - írja Snyder. "Az ukrán nemzet és az ukrán állam megváltozott a háború következtében, de nem úgy, hogy az Oroszország számára előnyös legyen." Snyder szerint Moszkva terve most az, hogy tönkretegye az ukrán gazdaságot, rakétatámadásokkal terrorizálja a civil lakosságot és elvágja az Európába irányuló energiaellátást.

Ezeket a kliséket bármelyik 10 éves fel tudta volna sorolni pár blockbuster move után.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 976
113
Ezzel szemben a valóság:
"Magyarország napi 8 millió köbméternyi (nem megszakítható) gázszállítási kapacitást garantál Ukrajna számára, már korábban született megállapodás, amely próbaüzemet egyszer már meghosszabbítottak, most pedig a nem megszakítható kapacitásról szóló megállapodás újabb meghosszabbításáról van szó, ezúttal 2023 március végéig"
Ukrajna nem fizeti a magyar gázszállítást, ezért volt szükség a rezsicsökkentés csökkentésére. Az a rengeteg család, aki a "többletfogyasztást" 750Ft/m3 áron fizeti majd az ukrajnát támogatja. A naftogáz fizetésképtelen!!! Nem véletlen titkosították a szerződéseket. Kakadu 800 millió köbméterért tárgyalt Lavrovval, ez 100 nap ukrajnának.
Lehet faszravenni az embereket, hogy 15%-os csökkentés meg gázszétosztás meg így eu meg úgy...
Lófaszt tisztelt barátaim! Mi fizetjük a napi 8 millió m3 gázt zelóéknak! Számolj utánna! Egyszerű, nem űrutazás ez ! Ötödáron kapott gázt kapsz majd 750-ért az átlag felett... Ez pontosan az ukrán igény---
A kérdés feltehető az árammal is, de nekem a kedvencem a drúzsbából Százhalombattán 75 dollárnak megfelelő Rúbelért előbuggyanó Urals... FRinomítás---kutak... Ugyanez régebben 340Ft/l volt nem 480!!!!!! A 750Ft-ot nem is értem! Hol a lóvé gyerekek?
Gondolatébresztőnek szántam, vitába nem megyek bele, sorry igazam van.
Csak Karpataljara eddig 7000 tonna elelmiszersegely ment ki. Mivel ugy allapodtunk meg hogy akkor vihetunk oda ha nem csak oda viszunk ki hanem teljes Ukrajnara is, igy nyugodtan szorozzunk 5-el. Az 35000 tonna, tehat legalabb 1000 kamionra valo.
Ezert figyel az ukran tank tetejen a kaposvari Diamant cukor. Itthon meg nincs, vagy kapsz max 1kg-t,vagy olyant amit eddig nem lattal errefele. Hiany van egyes gyogyszerekbol is. Benzinbol detto, hat hol van meg az ukrannak finomitokapacitasa mikor honapokkal ezelott szetlottek az osszeset? Kozben az osszes tartos elelmiszer duplazta az arat.
Mit visznek ki oda, tesztat, tejet, szarazbabot, lencset, gyogyszert, konzerveket, benzint, bebitapszert stb...
Valami itt nem kerek.
Es ez csak Magyarorszag, ezt csinalja a lengyel is, a nemet is, meg a tobbi. Etetni kell az ukranokat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 976
113
Be ne ugorjatok ennek a fszságnak!!!
Ez a térkép csak az uszítást szolgálja, SOHA de SOHA nem marad meg Kijev független ukrán városnak, pláne nem csinálnak az oroszok olyat, hogy 1 megyét hagynának meg Ukrajnából Kijev körül. Mert 1) Ezzel az ukránokat olyan mélyen megaláznák, hogy nem lenne lehetséges az együttélés velük. Mert 2) Kijev OROSZ város. Kijevi Rusz. Ezért Kijev is el lesz foglalva, része lesz Oroszországnak.
Innen is látszik, hogy ez a térkép marhaság, még akkor is, ha esetleg Medvegyev személyesen posztolta ki.
Nézzetek már rá a térképre és ne kapcsoljátok már ki az agyatok.
Vinnyica mint Románia?!
Komolyan?!
Ez csupán Románia orosz oldalra történő átállítását szolgálja, ezért ígérgetnek ilyeneket!
Egy percig el ne higyjétek, hogy Oroszország ilyen térképet akarna.
Előbb lesz Lengyelországból (!) Ukrajna, mint Ukrajna nyugati részéből Lengyelország!
Oroszország elfoglalja EGÉSZ Ukrajnát, nem úgy, mint ahogy ezen a térképen látszik.
És
megtolják Ukrajnát (!!!!!!!) nyugatra úgy, hogy Lengyelországból hoznak létre Ukrajnát.
Hasonlóan ahhoz, ahogy Lengyelországot tolták meg nyugati irányba a kelet-német területek rovására.
Most Ukrajnát fogják megtolni Lengyelország területére, az eredeti Ukrajnát pedig TELJESEN elfoglalja Oroszország.
A fenti térkép csak USZÍTÁS, be ne dőljetek neki.
A vadhajtásokon már olyan kommentelőt is olvastam, aki azt írta, hogy neki Kárpátalja miatt az örömkönnyei hullanak ezen térkép hatására - szegény szerencsétlen, mekkorát fog csalódani!!! :(
Medvegyev poenkodott.
Amugy azt irta ehhez a terkephez hogy a nyugat szerinti Ukrajna.
Tehat ilyen biztos nem lesz.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 455
18 691
113
Nem kell a ruszki propaganda.
Én nem akarom, hogy engem vagy a családom félcédulás elmeháborodottak atommal vagy bármilyen erőszakkal fenyegessék.
Ezért meghozom az áldozatot. Örülök, hogy csak gazdasági, anyagi áldozatot kell hozni ezért, és nem kell harcolni, mint nagyapáinknak.
De ha kell, azt is megteszem. Ha minket is megtamad a ruszki, megvédem a hazámat, fegyverrel. Most a kényelmem feláldozásával fogom.

Te hiába sugallod azt, hogy az önző, csak te, csak neked szemlélet a jó.
Nem!
Ez nem a te kib@szott kényelmedről, nem a te kib@szott lakásod hőmérsékletéről szól!
;)
Lehet, hogy te ilyen egocentrikus személyiség vagy, de ez sokkal inkább a gyerekeid, unokáid jövőjéről szól, mint a te önző problémáidról.
Amikor télen a gyereked az óvodában fűtetlen szobában fog játszani, akkor mesélj neki a te "önfeláldozásodról", amikor megszűnik a munkahelyed, mert az európai feldolgozóipar besokall, akkor meséld el neki, hogy te éppen "önfeláldozol", amikor nem tudsz tankolni a kocsidba, mert nincs mit, akkor jusson eszedbe, hogy te büszke "önfeláldozásból" gyalogolsz... :D
Sem téged, sem a családodat nem fenyegette atommal egyetlen "félcédulás elmeháborodott" sem, de "önfeláldozásból" képzeld ezt magad elé, hogy legyen mivel indokolnod a baromságaidat. Hogy a hohol barátaid mivel provokálták ki ezt az orosz választ, azt nem ártana picit jobban tanulmányoznod, hogy ne írj ekkora marhaságokat, pusztán "önfeláldozásból".
Tudom, te "megvéded a hazádat fegyverrel", csak elfelejted, hogy ehhez nincs "fegyvered". Az meg, hogy a csupasz tökeiddel odaállsz az oroszok elé, max. egy hülye halottat fog eredményezni, mint azt a kaproknál láthatjuk.
Különben ez a melldöngetős duma addig szokott tartani, amíg tényleg nem kell odamenni, akkor általában tele lesz a naci az ilyen liberálszindrómás ökröknél.
Ami pedig a "hazád megvédését" illeti, nehogy előbb kelljen a kaprokkal szemben "védeni" a hazádat, mert azok ugyan nem oroszok, de egy frusztrált és megvert ukrán sereg könnyedén találhat magának másik "ellenséget" is... Kíváncsi lennék erre a nagy melldöngetésre, ha Debrecennél ukrán páncélosokkal szemben kellene "megvédeni a hazádat" :D
Ami a "kényelmed fláldozását" jelenti: ez sokaknak nem a "kényelemről" hanem a megélhetésről és a munkahelyről szól, aminek az elvesztése családokat fog egzisztenciális válságba kergetni, az ilyen faxfejűek miatt, akik hőst játszanak a fotelból és még meg is magyarázzák, hogy ezt "szlidaritásból" teszik. Ugyan mondd már el, miért kellene a többségnek elfogadnia, hogy a kaprok náci faxságai miatt "szolidaritást" kell vállalnunk velük, mikor a gyomrom forog a sok aljasságtól amit elkövettek?
De te légy csak továbbra is "önfeláldozó" és mi büszkék leszünk rád... :D
 

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 065
9 008
113
Be ne ugorjatok ennek a fszságnak!!!
Ez a térkép csak az uszítást szolgálja, SOHA de SOHA nem marad meg Kijev független ukrán városnak, pláne nem csinálnak az oroszok olyat, hogy 1 megyét hagynának meg Ukrajnából Kijev körül. Mert 1) Ezzel az ukránokat olyan mélyen megaláznák, hogy nem lenne lehetséges az együttélés velük. Mert 2) Kijev OROSZ város. Kijevi Rusz. Ezért Kijev is el lesz foglalva, része lesz Oroszországnak.
Innen is látszik, hogy ez a térkép marhaság, még akkor is, ha esetleg Medvegyev személyesen posztolta ki.
Nézzetek már rá a térképre és ne kapcsoljátok már ki az agyatok.
Vinnyica mint Románia?!
Komolyan?!
Ez csupán Románia orosz oldalra történő átállítását szolgálja, ezért ígérgetnek ilyeneket!
Egy percig el ne higyjétek, hogy Oroszország ilyen térképet akarna.
Előbb lesz Lengyelországból (!) Ukrajna, mint Ukrajna nyugati részéből Lengyelország!
Oroszország elfoglalja EGÉSZ Ukrajnát, nem úgy, mint ahogy ezen a térképen látszik.
És
megtolják Ukrajnát (!!!!!!!) nyugatra úgy, hogy Lengyelországból hoznak létre Ukrajnát.
Hasonlóan ahhoz, ahogy Lengyelországot tolták meg nyugati irányba a kelet-német területek rovására.
Most Ukrajnát fogják megtolni Lengyelország területére, az eredeti Ukrajnát pedig TELJESEN elfoglalja Oroszország.
A fenti térkép csak USZÍTÁS, be ne dőljetek neki.
A vadhajtásokon már olyan kommentelőt is olvastam, aki azt írta, hogy neki Kárpátalja miatt az örömkönnyei hullanak ezen térkép hatására - szegény szerencsétlen, mekkorát fog csalódani!!! :(
Ami azt illeti én is sokkalom a román területeket. Ezen még dolgozni kell. Mondjuk nem értem, hogy 30.000 km2-nyi maradék ukrajna hol pattoghatna, a jó esetben 3 millió lakosával? De ez már egy másik történet.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 530
29 746
113









 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 785
40 068
113
Tegnapi összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 27-én este​

Albert Corsa ma 00:38-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
A harkovi irányt az Ukrajna Fegyveres Erőinek nagy részének deacicizálásának sikere jellemezte. Beleértve a külföldi zsoldosokat az ukrán Energy Machines üzem területén.
Szláv irányban Soledar külterületén már folynak a harcok, a következő napokban nagy valószínűséggel a 2. hadtest egységei kerülnek a külterületek közelébe. Videók is megerősítették a Pokrovsky sikert.
Az Ukrán Fegyveres Erők 10. hegyi rohamdandárjának egyik százada Artemovszkij (Bahmutovszkij) irányban teljesen megsemmisült. Az orosz hadsereg aktív offenzíváját folytatja Bahmut (Artemovszk) irányában.
Déli irányban Nyikolajevben, az egykori NikolaevStroytrans vasbeton üzemben legfeljebb 200 ukrán katonát számoltak fel. Az ukrán fegyveres erők helyzeti harcai és ellentámadásai vannak.
A július 27-i terrortámadást ukrán fegyveresek követték el Herszonban . Egy rögtönzött robbanószerkezetet rejtettek el a szemétben az Admiral Senyavin sugárúton, az úttest közelében. A robbanás akkor történt, amikor egy autó haladt el mellette a helyi közlekedési rendőrökkel. Mindkét alkalmazott túlélte, de repeszektől megsérültek, orvosi ellátásban részesülnek.

"Érkezés"
Az ukrán távirati csatornákon aktívan terjesztett Antonovszkij-híd megsemmisüléséről szóló információk ellenére, amelyet tegnap az ukrán fegyveres erők tüzérségi tüzének vetettek ki, érintetlen maradt . Az ukrán fegyveres alakulatok által a békés városok elleni ágyúzás is folytatódott. Július 27-én, szerdán a donyecki és Lugansk agglomerációja. Különösen Gorlovkában, Jasinovatajában és Makejevkában történtek erős ágyúzások.
Az orosz légierő rakétacsapásait fegyverrel és lőszerrel ellátott raktárakra mérték Odesszában, Nyikolajevben, Zaporozsjében és Bahmutban (Artemovszk). A harkovi régió Csuguevszkij kerületében csapást mértek az ukrán fegyveres erők helyszínére, a főiskola háromemeletes adminisztratív épületében.
A világban
Irán exportálni fog repülőgép-felszereléseket Oroszországba szállítani és orosz repülőgépeket javítani. Emellett Moszkva és Teherán megállapodott abban, hogy heti 35-re növelik az utasok számát.
Érdekesből
A hivatalos Kijev bejelentette a brit légvédelmi rakétarendszerek átvételét Stormer HVM és német Gepard önjáró légvédelmi ágyúk.
 
W

Wilson

Guest
Érdekes ábra iromány kár hogy se erőm energiám időm meg főleg nincs végigolvasni

Neked honnan van időd ilyeneket felkutatni az internet bugyraiból. Persze ha főállásban csinálod úgy érthető
Tudod,hogyha tudja mit keressen az ember akkor hála a szélessávú internetnek másodpercek alatt meg van az eredmény.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and PPP

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Valaki hiányolta az Iszkandereket:

‼️Az ukrajnai helyzet elemzése az ellenség részéről Kulcs az Amerikai Háborús Tanulmányok Intézetének megállapításaiból: ▪️Az orosz erők jelenleg úgy tűnik, hogy képesek fenntartani két nagyobb offenzívát Ukrajnában, mindkettőt a donyecki régióban, és az orosz offenzíva valószínűleg további fontos lakossági központok elfoglalása előtt tetőzik. ▪️Az orosz erők településeket támadtak Szeversztől keletre, valamint Bakhmut északkeleti és délkeleti részén. ▪️ Harkivtól északra folytatódnak a szárazföldi harcok. ▪️Július 27-én az ukrán erők tíz napon belül harmadszor is csapást mértek az Antonov hídra, valószínűleg használhatatlanná téve azt. ▪️A Kazántól északra fekvő Mari El köztársaság két önkéntes zászlóaljat küldött kiképzésre, és egy harmadik zászlóaljat alakít Ukrajnába történő bevetésre.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 785
40 068
113
Az invázió 154. napja összefoglaló.

Érdekes térkép!
 

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
518
1 002
93
Ez már egy vicc No Comment….
 

subsonic

Well-Known Member
2016. január 13.
518
1 002
93

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Be ne ugorjatok ennek a fszságnak!!!
Ez a térkép csak az uszítást szolgálja, SOHA de SOHA nem marad meg Kijev független ukrán városnak, pláne nem csinálnak az oroszok olyat, hogy 1 megyét hagynának meg Ukrajnából Kijev körül. Mert 1) Ezzel az ukránokat olyan mélyen megaláznák, hogy nem lenne lehetséges az együttélés velük. Mert 2) Kijev OROSZ város. Kijevi Rusz. Ezért Kijev is el lesz foglalva, része lesz Oroszországnak.
Innen is látszik, hogy ez a térkép marhaság, még akkor is, ha esetleg Medvegyev személyesen posztolta ki.
Nézzetek már rá a térképre és ne kapcsoljátok már ki az agyatok.
Vinnyica mint Románia?!
Komolyan?!
Ez csupán Románia orosz oldalra történő átállítását szolgálja, ezért ígérgetnek ilyeneket!
Egy percig el ne higyjétek, hogy Oroszország ilyen térképet akarna.
Előbb lesz Lengyelországból (!) Ukrajna, mint Ukrajna nyugati részéből Lengyelország!
Oroszország elfoglalja EGÉSZ Ukrajnát, nem úgy, mint ahogy ezen a térképen látszik.
És
megtolják Ukrajnát (!!!!!!!) nyugatra úgy, hogy Lengyelországból hoznak létre Ukrajnát.
Hasonlóan ahhoz, ahogy Lengyelországot tolták meg nyugati irányba a kelet-német területek rovására.
Most Ukrajnát fogják megtolni Lengyelország területére, az eredeti Ukrajnát pedig TELJESEN elfoglalja Oroszország.
A fenti térkép csak USZÍTÁS, be ne dőljetek neki.
A vadhajtásokon már olyan kommentelőt is olvastam, aki azt írta, hogy neki Kárpátalja miatt az örömkönnyei hullanak ezen térkép hatására - szegény szerencsétlen, mekkorát fog csalódani!!! :(
Én a magyar Kárpátaljára és a vele határos Lengyelországra gondoltam.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 785
40 068
113
Az AFU vezérkara elismeri, hogy elvesztették az ellenőrzést Vershina felett Artemivszk irányában.
A szövetséges erők nemcsak keletről nyomulnak Artemivszk (Bakhmut) felé, hanem délkeletről, Vozrozhdenija felől is sikeresen előrenyomulnak. Hamarosan megkezdődnek a harcok magáért Artemivszkért, amely kulcsfontosságú az ukrán védelem szempontjából.