[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 638
113
Lets take a Closer Look at the Ball Cutter Falseflag Video:

All I have on Hohol Ball Cutting Falseflag:


(link to video https://files.catbox.moe/umfihn.MP4 )
Ez azért ffiként elég megrázó. Még a kecskét is elaltattattuk heréléskor. Ehhez képest az agyműtét volt...
Egyetértek meglátásaiddal.
Egy kis magyarázatként, természetesen Ukrajna (és Oroszország) gazdasági meghódításának "intézésében" nemcsak a tengerentúli hanem az európai befektetők ötlete és pénze áll.
Ezért vannak ezek az Úniós elképzelések hogy EU-s közpénzből kell helyreállítani a már felvásárolt értékeket.
Nyilvánvaló hogy mindíg jobban esik más f@rkával verni a csalánt...
Ez volt a terv... Meg a Soros-garas, Biden-gulden védelme. Majd az EU kártalanítja őket közpénzzel, ha fordítva sül el...
Henicheskben egy őrült úgy döntött, hogy letépi Oroszország zászlaját, köpköd és megtörli a lábát. Szerencséje miatt azonban nem vette észre Rosgvardia elhaladó katonáit. És itt van, mi lett belőle.
Jó hazafit nevelnek belőle. Itthon is ez kellene a zászlóbecstelenítőkkel tenni.
1:30-tól kell hallgatni... "-Pedofil blegy."
Szegény pedofil...
Szóval, ukránok, ukránon végeznek el nemátalakító műtétet? :eek: Az mostanában korszerű, nem?
Nekem amúgy kevésnek tűnik a vér... Az alany pedig csak az ujjait mozgatja... Lehet, hogy érzéstelelítették már egy kiadós veréssel?
Azon gondolkodtam, hogy ha az amcsik adnak az ukránoknak Abramsokat a letárolt készletekből, hogy látják el őket harc közben üzával? Marmonkannával viszik Lengyelországból?
Ha kapnak F16-ot. Mennyibe fog kerülni az a sok modern rakéta ami a légvédelemtől biztos távolságból tudja aprítani a ruszkikat?
Tehát a támogatás következő lépcsője, megint sokkal drágább lesz mint az előző.
Még mindig az a kérdés, ki mennyit köthet erre a háborúra?
Mindenki akármennyit. Csak az oroszok ki tudják fizetni maguk, az ukránokét meg mi, EU fizetjük, a megtérülés veszélye nélkül.
Persze persze amikor már bukni látszik a projekt meg közeledik a tél hirtelen jön a tárgyalhatnék ! Ezt elqrták nem kicsit nagyon!
"Nem ér a nevem, káposzta (kraut) a fejem!"
 

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 178
5 036
113
Putyin rohadtul nem olyan dörzsölt játékos mint azt hiszitek. Ha az lenne akkor nem indította volna el a háborút úgy hogy fogalma se volt az ukrán társadalom és hadsereg valós állapotáról. Az A terv elbukott és a B terv se nagyon működik már a nyugati fegyverszállítmányok miatt. Putyinnak annyi lehetősége van hogy még egy max két télre kibaszik Európával, de ezzel a saját problémáit (amit ő maga csinált) nem fogja tudni megoldani.

Oroszország gazdaságilag elszigetelődik és katonailag meggyengül. Ezt meg még akár ki is használhatják a kínaiak hogy Közép-Ázsiát a saját érdekszférájukba tereljék.
Max 2 télre kibaszik európával az azt jelenti hogy az első télen a jelenleg ismert EU vezetést elsöpri a népharag.

Kíváncsi leszek hogy az összedőlt gazdaság hogy termeli ki a néhány millió szír menekült ellátását. Ha ők még nem kapnak segélyt meg fázni fognak nem lesznek vidám napjaik a német/francia/olasz rendőröknek. Az egyik utcában arabot kell várniuk a másikban meg éhező nyugdíjast és munkanélkülit.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 985
113
Szabotazs Cseljabinszban a Bukhara-Ural gazvezetek lett felgyujtva

Az elmult napokban az ukran egysegek Herszonban kiiktattak 105 orosz katonat, 25 db haditechnikat es 2 loszerraktarat

Oroszvilag: Mikolajivban kenyeret osztottak a raszoruloknak, erre a tomott terre dobtak bombat az oroszok. Sok artatlan halott es serult
A harmadikként hozott híredet, a második híredben említett 105 orosz katona követte el, bosszúból a kiiktatásukért. Embertelenné váltak.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 939
48 711
113

Ugyanilyen lelkes voltál, amikor a remek ukrán hőshonvédőcsaládapakatona az orosz hadifogoly szemébe döfte a bajonettet, ugye? Vagy amikor a megkötözött orosz hadifoglyokat kihallgatás gyanánt térden és medencén lőtték? Hát amikor az egyik ukrán katonaorvos-tiszt azt találta nyilatkozni, hogy az orosz hadifoglyokat kasztrálni kéne?
Akkor hol volt a nagy felháborodás?

Nyilván a korábbi esetek (innen nézve) nem adnak semmilyen felmentés a most elkövetett atrocitásokra. Viszont ezt a kínzósdit egyáltalán nem az orosz katonák kezdték!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 638
113
29july2022_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Map.jpg




Akkor Zeli felszabadul?


 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 002
7 164
113
Orosz katonai szakértő: pár hónapon belül döntenie kell a magyaroknak Kárpátaljáról
Lengyelország valóban nagyban készül ukrajna nyugati részének lenyúlására...múltkor az ukránok el is fogadtak valamit ami ezt politikailag lehetővé teszi...S az az igazság hogy nekünk is készen kell állni, mert gondolom sem dühös banderistákat nem akarunk Kárpátalján egy elvesztett háború után sem a kis millió ukrán menekültjeiket akik már ott vannak, sem pedig egy pofátlan Lengyelországot.

S ha az Oroszokat nem bántja hogy mi visszavesszük akkor megvan a greenlight... az amcsik egy fél világra vannak, nyugat európa leszarja, ők úgyis csak az ukrán pénzt és aranyat pumpálták ki a zsidó zelensky népírtó kormányából, az Eu meg amúgy is cécózik velünk s semmilyen mértékű seggnyalás nem segít amint látjuk....szval merjünk nem kicsik lenni, csak okosan, gyorsan s minden népszavazás nélkül
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
2 002
7 164
113
Azt azert nem is értem, mi az hogy nemesen meg pontosan felelősen? A revízió az revízió ! Mondjuk Kárpátalján egy népszavazáson biztosan 80% felett hozzánk akarnának csatlakozni, a lengyeleknél nem biztos , hogy elérne az 50%t, meg a lengyel lakosság sem biztosan oromkodne ezen.
csak semmi népszavazást. Ha még jól is jönne ki akkor is évtizedekig megkérdőjeleznék mint a nyugat magyarországi népszavazásokat. Vissza kell venni, egy kis autonómia a ruszinoknak és kuss mindenkinek. Az ukrán menekülteket akiket elszállásoltak a Magyarországra menekültek házaiban meg kettős lábbal kirúgni.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 029
32 467
113
Lengyelország valóban nagyban készül ukrajna nyugati részének lenyúlására...múltkor az ukránok el is fogadtak valamit ami ezt politikailag lehetővé teszi...S az az igazság hogy nekünk is készen kell állni, mert gondolom sem dühös banderistákat nem akarunk Kárpátalján egy elvesztett háború után sem a kis millió ukrán menekültjeiket akik már ott vannak, sem pedig egy pofátlan Lengyelországot.

Mivel vennénk vissza? A dühös banderistáktól, akik tele lesznek még Javelinekkel és egyebekkel?

S ha az Oroszokat nem bántja hogy mi visszavesszük akkor megvan a greenlight... az amcsik egy fél világra vannak, nyugat európa leszarja, ők úgyis csak az ukrán pénzt és aranyat pumpálták ki a zsidó zelensky népírtó kormányából, az Eu meg amúgy is cécózik velünk s semmilyen mértékű seggnyalás nem segít amint látjuk....szval merjünk nem kicsik lenni, csak okosan, gyorsan s minden népszavazás nélkül

Az oroszok csak terelnek, próbálják az ukránokat még jobban ellenünk hergelni (a lengyelek ellen is megpróbálják, rámutatva, hogy azok bizony történelmileg a jogos birtokosai lennének Nyugat-Ukrajna nagy részének), ők is messze vannak Kárpátaljától, amíg Donbászban havi 2 km sebességgel "törnek előre" messze is lesznek.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 029
32 467
113
Ugyanilyen lelkes voltál, amikor a remek ukrán hőshonvédőcsaládapakatona az orosz hadifogoly szemébe döfte a bajonettet, ugye? Vagy amikor a megkötözött orosz hadifoglyokat kihallgatás gyanánt térden és medencén lőtték? Hát amikor az egyik ukrán katonaorvos-tiszt azt találta nyilatkozni, hogy az orosz hadifoglyokat kasztrálni kéne?
Akkor hol volt a nagy felháborodás?

Nyilván a korábbi esetek (innen nézve) nem adnak semmilyen felmentés a most elkövetett atrocitásokra. Viszont ezt a kínzósdit egyáltalán nem az orosz katonák kezdték!

Ukrajna kb. ISIS szinten tolta a retorikát valóban (vagy a sztálini "halál a megszállókra" szövegeket másolva), aztán sírja a krokodilkönnyeket, meglepődve, hogy amikor a médiájuk arról áradozik élvezkedve, hogyan mérgezik meg ukrán civilek az oroszokat, vagy bemondja, hogy minden oroszt kasztrálni fognak, akkor úgy fognak hozzájuk viszonyulni. Persze propi fronton ez jól jött nekik, ezért gyanús azért.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Ugyanilyen lelkes voltál, amikor a remek ukrán hőshonvédőcsaládapakatona az orosz hadifogoly szemébe döfte a bajonettet, ugye? Vagy amikor a megkötözött orosz hadifoglyokat kihallgatás gyanánt térden és medencén lőtték? Hát amikor az egyik ukrán katonaorvos-tiszt azt találta nyilatkozni, hogy az orosz hadifoglyokat kasztrálni kéne?
Akkor hol volt a nagy felháborodás?

Nyilván a korábbi esetek (innen nézve) nem adnak semmilyen felmentés a most elkövetett atrocitásokra. Viszont ezt a kínzósdit egyáltalán nem az orosz katonák kezdték!
Szerintem ő nem volt lelkes, ha már viszont a kedvenc whataboutism taktikátoknál és a "ki kezdte"-nél tartunk, azt látjuk, hogy az elejétől fogva hurráztok a ruszkiknak, akik emberek millióit tették földönfutóvá, és tíz vagy százezreit ölték meg, falvakat és városokat legyalulva.

Segáz, a kis herélős videó után szerintem egyre kevesebb orosz foglyot fogunk látni, miközben jelentősen megugrik a "közelharcban" fejlövést kapottak száma.
Kár!

Ez a NYpost cikk egyébként érdekes esettanulmány ehhez az "ázsiai hordák" narratívához, amelyet egyesek előszeretettel tolnak itt a fórumon is.
Lehet nehezebb lenne ázsiai hordának nevezni őket, ha nem úgy viselkednének mint egy ázsiai horda?
 

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
353
2 110
93
Ugyanilyen lelkes voltál, amikor a remek ukrán hőshonvédőcsaládapakatona az orosz hadifogoly szemébe döfte a bajonettet, ugye? Vagy amikor a megkötözött orosz hadifoglyokat kihallgatás gyanánt térden és medencén lőtték? Hát amikor az egyik ukrán katonaorvos-tiszt azt találta nyilatkozni, hogy az orosz hadifoglyokat kasztrálni kéne?
Akkor hol volt a nagy felháborodás?

Nyilván a korábbi esetek (innen nézve) nem adnak semmilyen felmentés a most elkövetett atrocitásokra. Viszont ezt a kínzósdit egyáltalán nem az orosz katonák kezdték!
Ooorky írta de googlival fordítom.
A labdavágók ok nélkül ukrán terepszemet viselnek
a Z gyártásához használt szigetelőszalag még mindig az autó motorháztetején van (ismeretlen okból) vörös ragasztószalag szintén nem olyan, amit az oroszok használnak a Z-k gyártásához
A Ball Cutterek Z-foltot viselnek az ukrán terepszínen (ha az oroszok öltözködnének nekik, miért tartják meg a Z-foltokat?)
shills azt mondják, hogy valami orosz srác volt, mert találtak egy képet egy srácról, aki hasonló kinézetű kalapot visel, de valójában egy másik sapka (a képhez kapcsolódik, hogy a fehér csík hiányzik a Ball cutter sapkáról), még érdekesebb dolgokat:
Az áldozat hallgat (elhallgatták, hogy ne fedje fel a hamis zászlót, ha mond valamit)
Az áldozat több ukrán zászlót visel az egyenruháján, valószínűleg sokkal többet, mint általában az elkövetőktől, akik levették magukról.
Az ukránok köztudottan kasztrálnak és fenyegetőznek vele, és ismertek háborús bűneikről és hamis zászlóikról.
nincs rajta Wagner kézírás
Ukrán hamis zászlós, aki nagyon furcsa bohóccipőt visel, nagyon furcsa.
A videót ukránok tették közzé (miért tették közzé, amit állítólag az oroszok tettek? nincs értelme)
Úgy tűnik, hogy az áldozat be van kábítva és fel van öltözve (az ingére figyeljen, ne az ukrán egyenruhára)
ezt a videót akkor terjesztik, amikor Ukrajnának sürgősen el kell terelnie a figyelmét kudarcairól, és meg kell akadályoznia katonái megadását
Szokatlan helyzet kasztrálást végezni egy emberen. A kakas és a labda elérése sokkal jobb, ha az áldozat felfelé néz.
miért rakták hasra? hogy elrejtse az arcát, hiányzik a névtábla, a rang hiánya stb.

Tehát a herevideót mindenki döntse el ki csinálta, de gyanús. A film az elkövető teljes hozzá nem értéséről tanúskodik ez nem herélés volt hanem kínzás.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 072
10 980
113
Azért a Mitsubishit és Renault korszak előtti Nissanokat még odaraknám ! És annyiban helyesbíteném a Landcruiser és Hilux legendát , hogy a régi szívó diesel és benzinesekre illetve a klasszikus turbo dieselekre igaz az örök élet !

Mielőtt bárki nekem esne ezért jelzem L200-al majd 450eKm-t karikáztam le , és most itt áll az udvaron egy rövid Terrano II 2.7Tdi meg egy 2017-es Hilux ! De ez a Hilux már nem az a Hilux , nagyon jó szeretem de sokkal inkább személy autó mint terepjáró ! Ha most választhatnék bármilyen autót akkor egy 98-99-es L200-at kérnék 100le-s motorral GLS-AC felszereltséggel !
Természetesen!

Szerintem nagy hiba volt ezen márkák részéről, hogy európai gyártokkal házasodtak... összekellett volna tartaniuk, mint ahogy a Suzuki és a Toyota teszi.
 

Molon Labe

Well-Known Member
2020. július 26.
2 072
10 980
113
Brutálisan megverte egy ukrán azt a katonát, aki behívólevelet hozott neki

Nem akart harcolni, most öt év börtönnel nézhet szembe.


Dubroviciában, az ukrajnai Rivnye régióban található városban, egy férfi súlyosan bántalmazott egy egyenruhást, aki épp a behívólevelet vitte ki neki – írta meg a KárpátHír.
Az 54 éves katona egy 32 éves helybélinek akarta odaadni annak a behívóját, amire az megtámadta a munkáját végző személyt. A 32 éves férfi olyan súlyosan bántalmazta a másikat, hogy
az életveszélyes fejsérüléseket és agyrázkódást is szenvedett.
A bántalmazó ellen büntetőeljárást indítottak, tettéért akár öt év börtönbüntetésre számíthat.

---------

Azért a normálisabb ukránoknál, akiknek van agya és átlátnak a szitán, kezd elszakadni a cérna zelenszkij geciskedései miatt...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 404
113
Nézd ez a.ki fogjuk bírni meg, kemény lesz részről kb rohadtul senkit nem kérdeztek meg, mint ahogy arról sem hogy akarunk e szo*ni egy velünk ellenségesen viselkedő korrupt fo*halom miatt. Akivel semmilyen védelmi, semmilyen szövetségi szerződésünk nincs. De legalább ti hurráoptimisták elmondhatjátokmagatokról (mint a brian életében a palesztina népi felszabadítási front öngyilkos alakulata) hogy :"Megmutattuk nekik".

Mert senkit nem érdekel az emberek gyarló, csak saját maguk hasznát, kényelmét, önzését szem előtt tartó véleménye.
Vannak közösségi érdekek. Illetve van olyan hosszú távú nemzeti érdek, mellyel szemben az emberek rövid távú kényelme, egyéni boldogulása elsőbbséget élvez. Csak ezt nem lehet lekommunikalni.
De nézd a ruszkit. Kibírja a lakosság az életszínvonal csökkenést. Mi is ki fogjuk.
Ha nem tennénk, látszólag ők nyernének, de valójában mindenki veszítene.
Gyermekeink, unokáink jövője fontosabb, mint a mi önző véleményünk a témában.

Ja, a gázt Putyin zárja el, ott tessék reklamálni.
 
  • Dühítő
Reactions: Centquri prime

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 090
10 278
113
Orosz katonai szakértő: pár hónapon belül döntenie kell a magyaroknak Kárpátaljáról
Korotcsenko állítása szerint „Lengyelország fel akarja falni Nyugat-Ukrajna egy részét”, ezzel szemben „Magyarország nemesen, pontosan és felelősen jár el”.

trianont fájó lelkemnek gyógybalzsam az ilyen szavak, de..... a jelen helyzetben egy lehető legautonómabb Magyar-Ruszin köztársaság (?) lehetne egy probléma mentesebb megoldás.
Azután, ha lenyugodnak a kedélyek akármi is lehet...ne...
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 894
30 638
113
Ooorky írta de googlival fordítom.
A labdavágók ok nélkül ukrán terepszemet viselnek
a Z gyártásához használt szigetelőszalag még mindig az autó motorháztetején van (ismeretlen okból) vörös ragasztószalag szintén nem olyan, amit az oroszok használnak a Z-k gyártásához
A Ball Cutterek Z-foltot viselnek az ukrán terepszínen (ha az oroszok öltözködnének nekik, miért tartják meg a Z-foltokat?)
shills azt mondják, hogy valami orosz srác volt, mert találtak egy képet egy srácról, aki hasonló kinézetű kalapot visel, de valójában egy másik sapka (a képhez kapcsolódik, hogy a fehér csík hiányzik a Ball cutter sapkáról), még érdekesebb dolgokat:
Az áldozat hallgat (elhallgatták, hogy ne fedje fel a hamis zászlót, ha mond valamit)
Az áldozat több ukrán zászlót visel az egyenruháján, valószínűleg sokkal többet, mint általában az elkövetőktől, akik levették magukról.
Az ukránok köztudottan kasztrálnak és fenyegetőznek vele, és ismertek háborús bűneikről és hamis zászlóikról.
nincs rajta Wagner kézírás
Ukrán hamis zászlós, aki nagyon furcsa bohóccipőt visel, nagyon furcsa.
A videót ukránok tették közzé (miért tették közzé, amit állítólag az oroszok tettek? nincs értelme)
Úgy tűnik, hogy az áldozat be van kábítva és fel van öltözve (az ingére figyeljen, ne az ukrán egyenruhára)
ezt a videót akkor terjesztik, amikor Ukrajnának sürgősen el kell terelnie a figyelmét kudarcairól, és meg kell akadályoznia katonái megadását
Szokatlan helyzet kasztrálást végezni egy emberen. A kakas és a labda elérése sokkal jobb, ha az áldozat felfelé néz.
miért rakták hasra? hogy elrejtse az arcát, hiányzik a névtábla, a rang hiánya stb.

Tehát a herevideót mindenki döntse el ki csinálta, de gyanús. A film az elkövető teljes hozzá nem értéséről tanúskodik ez nem herélés volt hanem kínzás.





 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 036
113
Mi-24 puska (12,7) élettartama elméleti tűzgyorsasággal számolva kevesebb mint 3 perc...
Azt én értem, csak a helyzet az - nyugodtan javítson ki bárki ha tévedek - hogy a Mi-24 nek az össz költségének/harcértékének a TÖREDÉKE a géppuska, a PZH 2000-nek meg nem. Illetve a Mi-24 egy valós harci bevetésen lehet hogy nem is fog lőni azzal a géppuskával, az szinte biztos hogy nem kell neki állandóan azzal számolni harcérintkezésnél hogy ellövi a 3percet max tűzgyorsaságon(kb. nincs is annyi lőszer hozzá gondolom én a laikus)!

Ezzel szemben a PZH 2000 meg nem szól másról mint arról hogy LŐSZ a lövegével, mert máshogy nem tud harcolni. Lőni kell vele. Percenként 6-ot, jó gyorsan, aztán összecsomagolsz, és még a válaszcsapás előtt nyúlcipő, áttelepülsz pár km-rel arrébb, és megint lősz. Megint villámgyorsan egy perc alatt 6-ot kitárazol. S ezt ismétled. NA ehhez képest én értem hogy nagy a lőtáv, finom - pontos a technika, ezért a fizika azt adja hogy nagy a cső kitettsége, és kopik mint a barom, csodák meg nincsenek, viszont ez egy hátrány akkor mindenképpen az ilyen finom high end fegyverrendszereknél, hogy ezekkel nem lehet lőni mint a barom, mint ha nem lenne holnap...

Nekem pl. ez eddig laikusként nem volt egyértelmű, hogy 25 nap után kilőtte magát egy ilyen eszköz, mert ahogy ez most Ukrajnában tisztán látszik, ez VALÓS háborúban PROBLÉMA lesz. Mindenkinek, mindenhol ahol nincs mérnök csapat, tábori körülmények közt biztosított csere lehetőség, meg megfelelő alkatrész anyag.

Remélem ezt figyelik és értékelik a mieink is! A modern technikának nem csak előnyei vannak.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 847
113
Kommunikáció szintjén nem, a valóságban viszont igen.
Na ez a legundorítóbb, hogy az ukrán vezetés is tudja, az amcsi vezetés is tudja és az egész világ tudja, hogy ez van, de hagyják, sőt támogatják (itt a fórumon veled az élen), hogy továbbra is emberek ezreit küldje a vágóhídra Zelenszkij,teljesen feleslegesen.
Persze lehet kreálni mindenféle ideológiai maszlagot, mint a "honvédő háború" , de attól még a halottak száma naprólnapra növekszik és ezen nem változtat akárhány Himmars ajnározó hírt raksz be ide.