[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 455
113
Ráadásul nulla karbantartással, ukri jó szokás szerint, tekintet nélkül a lőszer fajtájára, bizony sok az a napi 100 egy hónapig, ezek meg többszázat lőttek vele naponta. Nekik sem meg az oroszoknak sem való a modern technika, az újabb 100 pzh helyett lekoszlott régi technikát kéne gyűjtögetniük.
Annyiban vitatkoznék, hogy a ruszki technikát is karban kell tartani.
A különbség, hogy ahhoz értenek, van tudás és szerszám, alkatrész.
A 2S19 sem tűnik egyszerű gépnek. Bármely eszköz komoly karbantartást igényel, ekkora harci igénybevétel után.
A cső élettartama csak gyári felújítással, cserével hosszabbítható. A napi 100 lövést kicsit túlzónak érzem, inkább maximum lehet, de biztos, hogy gyorsan, sokat lőttek.
Viszont az orosz napi 30-60 000 gránát következménye ugyan ez az ő eszközeiknél, úgyhogy ezt inkább tartom a ruszki lejárató kampány részének, mint a német fegyverek minőségi problémájának.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
547
4 983
93
Ha csak ez a rész igaz (földterület megszerzése) és a többi nem, hogy majdnem minden területen külföldiek vásárolták be magukat, helyezkedtek el az igazgatótanácsokba már akkor is érthető az a görcsös támogatás nyugat részéről.

A termőföld birtoklása hosszú távon jobb üzlet, mint egy idővel kimerülő bánya megszerzése.

„három amerikai tőkéjű nemzetközi konzorcium vált a legnagyobb felvásárlóvá Ukrajnában. Az Australian National Review azt írja, ez a három multi összesen 17 millió hektárnyi termőföldet vásárolt fel, ami a művelhető területek 28 százalékát, vagyis majdnem egyharmadát jelenti. A három óriásvállalat a Cargill, a DuPont és a Monsanto.”
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Elesett a koksz gyár, Zselés várhatóan megadja magát amint elfogynak a tartalékai:

watpGly.png




Miből akarják kihagyni ezt a vén, szenilis f szt? Mit akarnak nélküle levezényelni, higy ennyire dugnák el?


Párszor beillesztettem a felvételt, hogy 2017-ben a fiával körbeutazták ukrajniát és tüzelték az azogosokat a háborúra.
Akkor Porosh-t nem tudták rávenni a támadásra, ráadásul Washingtonban Trump se volt vevő rá ezért elakadt a projekt.
Az elmúlt 5 évben úgy látszik elég masszívan leromlott az egészsége, már csak 1 szenilis vén hülye aki véghez akarja vinni "élete nagy művét".
Csak közben nagyot fordult a világ és Kína + India lázadása az angolszász világ ellen önmagában alapjaiban renget meg mindent, főleg, hogy a történelemben először Kína nyíltan meghúzta a vörös vonalat, hogy Tajvan=háború.
 

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
557
2 011
93
A precíziós rakéta attól függetlenül egy jelentős töltettel rendelkező robbanó test, ami ha elpukkan simán szétdob egy rakás törmeléket a szélrózsa minden irányába. Ez látható az összes többi GMLRS csapásról készült közeli ill. műholdképen. Itt semmi ilyesmi nem látszik - a közeli képeken a falak teljesen épek, csak kormosak, a tető roncsolódott minimális mértékben, a belső berendezés 2-3 ágy kivételével gyakorlatilag meg sem mozdult, pedig azokat simán elhajította vagy széttépte volna egy robbanás.
FY6WEdyaAAArVgg
Igen! Ezt én se így képzelem. Ha a tető, mondjuk a hasadó-nyíló felület, akkor annak hiányozni kéne, ha a helységben volt a robbanás.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 105
25 114
113
"Novoluganszk tisztogatása az ukrán hadseregtől, civilek támogatják az orosz csapatokat."
"A donyecki katonák tüzérségi csapást mértek az ukrán csapatok állásaira."
"Az orosz nagy pontosságú Iskander-K CM-k eltalálták a kraken nacionalista csoport ideiglenes bevetési pontját."
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 424
46 220
113

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Igen! Ezt én se így képzelem. Ha a tető, mondjuk a hasadó-nyíló felület, akkor annak hiányozni kéne, ha a helységben volt a robbanás.
És szerinted nem hiányzik egy jó része? Nem csak az az 1 kép készült ám.
Multkor már bemagyarázták a hohol pártiak, amikor állítólag a bevásátlóközpontot lőtték az oroszok (pedig nem), hogy minnél könnyebb a szerkezet, annál jobban bírja az ilyen típusú ütéseket, mert "laza".

Ne mondjatok már ellent magatoknak folyamatosan..
(És ezt most nem neked mondom, hanem általánosságban)
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Valszleg kapni fognak a hoholok ezért az èrtelmetlen drón támadásért:
Szerintem nem volt értelmetlen. Ismét bebizonyították, hogy lyukas az orosz légvédelem, ráadásul egy eléggé értékes célpont körül.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 874
81 530
113
Sajnos, ettől a helyzet nem lett megnyugtatóbb. Oda egy légynek sem szabadna berepülni tudnia, engedély nélkül.
Mostanra kiderült, hogy nem kívülről indították a drónt, hanem belülről,tehát Szevesztopol város területéről. Nagy erőkkel keresik a tetteseket.
Még a drón típusa sem ismert, de ilyen károkat okozott miután becsapódott az udvarba:

QYIWISgKQeU.jpg

lxEpQrSGcv0.jpg
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Mostanra kiderült, hogy nem kívülről indították a drónt, hanem belülről,tehát Szevesztopol város területéről. Nagy erőkkel keresik a tetteseket.
Még a drón típusa sem ismert, de ilyen károkat okozott miután becsapódott az udvarba:

QYIWISgKQeU.jpg

lxEpQrSGcv0.jpg
Akkor ez nem légvédelmi problémának tűnik, hanem inkább hírszerzési hiányosságnak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 424
46 220
113

Amerikai média: itt az ideje, hogy a NATO felkészüljön az Orosz Föderáció kellemetlen meglepetésére – a védekező doktrína feladására​


Itt az ideje, hogy a NATO felkészüljön az Orosz Föderáció kellemetlen meglepetésére – a védekező doktrína feladására. Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a status quo megváltoztatását tervezi.
Amint arról a Newsweek amerikai magazin beszámolt, a NATO Védelmi Főiskola szakértői jelentésükben ezt a véleményt fogalmazzák meg.

Ezeket a gondolatokat az orosz hadsereg egy ukrajnai különleges hadműveletének elemzése készteti. A szövetség elemzői azt sugallják, hogy ezt úgy hajtják végre, hogy kizárják az orosz fegyveres erők NATO-ellenállási képességének gyengülését.

A NATO-ellenes műveletekben való részvétel képességének fenntartása megmagyarázhatja az orosz hadsereg ukrajnai jellemzőit és „meglepetését”

- áll a jelentésben.

Az elemzők azzal érvelnek, hogy az ő verziójuk megmagyarázza az orosz hadsereg számos lépését, amelyek első pillantásra logikátlannak tűnhetnek. Főleg, ha követjük az ő verziójukat, már nem tűnik furcsának, hogy Oroszország nagyon korlátozottan használja a legújabb technológiai modelleket, többnyire régebbi és állítólag nem kellően pontos rendszereket használva. Elméletük megerősítéseként rámutatnak arra is, hogy az orosz hadsereg korlátozott mértékben használja a légi eszközöket és a kiberképességeket.

Másrészt a NATO-szakértők érvei olyan következtetésekhez vezethetnek, amelyek teljesen ellentétesek az általuk megfogalmazottakkal. Konkrétan feltételezhető, hogy Oroszország egyáltalán nem tervez támadást a szövetség ellen, csak a NATO-agresszió valószínűségét veszi figyelembe.

 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 097
36 580
113

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 795
113
Észak-Macedónia is átadná T-72-eseit az ukránoknak modern harckocsikért cserébe. 31 T-72A harckocsijuk van.

Állítólag már szállítás alatt vannak.
De ki és mit szállít helyette?
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

Ashtar

Well-Known Member
2022. március 13.
557
2 011
93
És szerinted nem hiányzik egy jó része? Nem csak az az 1 kép készült ám.
Multkor már bemagyarázták a hohol pártiak, amikor állítólag a bevásátlóközpontot lőtték az oroszok (pedig nem), hogy minnél könnyebb a szerkezet, annál jobban bírja az ilyen típusú ütéseket, mert "laza".

Ne mondjatok már ellent magatoknak folyamatosan..
(És ezt most nem neked mondom, hanem általánosságban)
Nem vagyok senki pártján! De a fal az gondolom vasbetonból van, mivel ez egy börtön. A tető meg hullámlemezből, ahogy láttam.Tehát ha egy ilyen helység belsejében történik egy robbanás, akkor a hullámlemez kifele elszáll, mintha elfújnák. Mintha egy napalmmal töltött rakéta csapódott volna be! Jó lenne látni egy drónfelvételt is, az épület tetejéről, és a szétszóródott törmelékről.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 379
9 004
113
Mostanra kiderült, hogy nem kívülről indították a drónt, hanem belülről,tehát Szevesztopol város területéről. Nagy erőkkel keresik a tetteseket.
Még a drón típusa sem ismert, de ilyen károkat okozott miután becsapódott az udvarba:

QYIWISgKQeU.jpg

lxEpQrSGcv0.jpg
Gyanítottam én is, hogy diverzánsakcióról lehet szó, de akkor meg az elhárítás aludt el. Mindegy is, a jövőben jobban kell figyelni, illetve megakadályozni hasonló esetek előfordulását.