Azt azért tedd hozzá, hogy szerinted.Erre meg azt mondom,hogy nála csak az orosz hadvezetésnek van nagyobb rálátása a donbaszi frontra.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Azt azért tedd hozzá, hogy szerinted.Erre meg azt mondom,hogy nála csak az orosz hadvezetésnek van nagyobb rálátása a donbaszi frontra.
Bizony ez így van az ukrán SF egységek mélyen Oroszország területén is akcióznak,úgyhogy sem Krímben sem Herszonban nem lenne meglepő egy ilyen támadás.Beszivárgó csoport is lehetett. Aknavetővel működhet is a dolog. Az urán diverziós egységek elég jók. Nemrég volt állítólag egy 100 km-nél mélyebb behatolásuk orosz területre. Ott is a célpont egy repülőtér volt. Ott talán nem volt kár, a menekülő csoportot felszámolták. Telegramon volt, a forrást nem találom. Vagy igaz vagy nem.
Viszont nála nagyobb sértődöttsége sincs senkinek. Az pedig elfogulttá teszi az embert.Erre meg azt mondom,hogy nála csak az orosz hadvezetésnek van nagyobb rálátása a donbaszi frontra.
Az, de... Talált után még odebbment, sőt, valaki ki is szállt hátulról?? Wtf?Saját megjegyzés az önjáró szerintem M 109 Paladin.
Igen, odébbment, és egyértelműen kikúszott belőle legalább egy kezelő. Majd hentergett egy kicsit és nem mozdult többet, minimum elájult. Az elején azért belobbant a cucc, utána viszont csak füstölgött s még arrébb ment jó pár métert.Az, de... Talált után még odebbment, sőt, valaki ki is szállt hátulról?? Wtf?
"Erre meg azt mondom" szerinted mit jelent?Azt azért tedd hozzá, hogy szerinted.![]()
Sértődöttnek sértődött de ettól még első rangú információkkal rendelkezik és eddig még,nagyon jól "megjósolta" a harctéri eseményeket...Viszont nála nagyobb sértődöttsége sincs senkinek. Az pedig elfogulttá teszi az embert.
Kb. annyira, mint az arab országok nyugati mintára "átdemokratizálását" - mínusz Szaúd-Arábia, mert ott nincs gond a "demokratikus értékekkel és a szabadságjogokkal"...Aki ezt kitalálta, nem igazán gondolta végig...
Ezeken sincs reaktív páncélzat. Egyébként nagyon kevés orosz tankon figyelhető meg.Mindeközben Tatársztánban... T-80 harckocsik úton Ukrajnába
![]()
Slavyangrad
At the meantime, in Tatarstan, t-80 going for Donbass. Hmm, i thougt we don't have tanks anymore. Oh well, live and learn.t.me
A Peremitert állítólag nemcsak, hogy létezik, de tovább is fejlesztették, de persze az is lehet, hogy csak nagyotmondás.Ezt beszéld meg az amerikaiakkal!
Pár hónapja már betettem ide a nuclear primacy doktrínájáról az infót. Ők ott valamiért úgy gondolják, hogy előállhat olyan szitu, hogy rendelkezni fognak a nukleáris elsőbbséggel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy élnek is vele, lehet zsarolási potenciálnak használni: Szerjózsa, lehet 6700 robbanófejed van, de az én rakétám hamarabb célbaér, mintsem kiadhatnád a parancsot a válaszcsapásra.
Valamiért a ruszki is fejleszt poszeidónt meg cirkont, és nekiment ukrajnának, és felszólított a NATO csapatok 97-es határok mögé történő visszavonására, tehát feltehetőleg ő is úgy érzékeli, hogy potenciális veszély a másik fél ezirányú törekvése.
A Perimeterről meg kb semmit sem tudunk: amit biztosan, az az, hogy ha valaha is létezett, akkor is manuálisan kell aktiválni.
De a legvalószínűbb, hogy soha meg se építették: https://nsarchive2.gwu.edu/nukevault/ebb285/vol II Surikov.PDF
It is not clear what Yesin meant when he said the system has been “improved,” or even exactly what he meant by “functioning.” Perimeter works by launching specially modified SS-17 ICBMs, which transmit a launch signal to regular nuclear-tipped ICBMs in their silos."Zvezda: "Will we have time to answer if the flight time is reduced to two to three minutes when deploying medium-range missiles near our borders? In this version, all hope is only on Perimeter. And for a retaliatory strike. Or was Perimeter also disassembled for parts?
Yesin: "The Perimeter system is functioning, it has even been improved. But when it works, we will have little left - we can only launch those missiles that will survive after the first attack of the aggressor."
Szepek ezek a tankszallito szerelvenyek. Csak azt ne felejtse el senki, hogy a mar megsemmisult rechnika helyett toljak be az oroszok a daraloba ezeket a vasakat a szemelyi allomannyal egyutt.....Ezeken sincs reaktív páncélzat. Egyébként nagyon kevés orosz tankon figyelhető meg.
A Peremitert állítólag nemcsak, hogy létezik, de tovább is fejlesztették, de persze az is lehet, hogy csak nagyotmondás.
"Yesin said that if the United States starts deploying intermediate-range missiles in Europe, Russia will consider adopting a doctrine of a preemptive nuclear strike. But he also added this:
It is not clear what Yesin meant when he said the system has been “improved,” or even exactly what he meant by “functioning.” Perimeter works by launching specially modified SS-17 ICBMs, which transmit a launch signal to regular nuclear-tipped ICBMs in their silos."
![]()
Russia's "Dead Hand" Nuclear Doomsday Weapon is Back
Russia has a knack for developing weapons that—at least on paper—are terrifying: nuclear-powered cruise missiles, robot subs with 100-megaton warheads. Perhaps the most terrifying was a Cold War doomsday system that would automatically launch missiles—without the need for a human to push the...nationalinterest.org
Persze, de azt se tévesszük szem elől, hogy az oroszok képesek pótolni a személyi és eszköz veszteségeiket, míg a kaprok nem igazán. Haditechnikai szempontból teljes mértékben a patrónusaiktól függnekSzepek ezek a tankszallito szerelvenyek. Csak azt ne felejtse el senki, hogy a mar megsemmisult rechnika helyett toljak be az oroszok a daraloba ezeket a vasakat a szemelyi allomannyal egyutt.....
Sajnos hiába kerestem forrást nem találtam, de nekem valami olyasmi rémlik, hogy Trump modernizálni (~2017) akarta a nukleáris erőket, s valami 3000 milliárd(!) dollár jött ki, ami természetesen még amerikai mércével mérve is óriási összeg, így ez el is maradt.Elég elképesztő tervek vannak: 773 orosz célpontra 2890 robbanófejet lőnének.
elmebetegek
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..