Nincs hálózat! Ugyan már!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Remélem is, hogy szép lelkem van. De a királyi többes most is ferdítés. Én írtam, hogy nem tartom emberséges dolognak halott katonák mutogatását, legyen az ukrán vagy orosz. A családjuk iránt és a halott iránt is kegyelettel kell viselkedni.Ursula volt az egyik szeplelek..
Egymás mellé parkolták őket, ráfújtak ilyen nagy fehér Z-betűket, és felgyújtották mindet szépen, majd ráfogták hogy orosz veszteségVolt az ukránoknak ennél modernebb rendszerük is mint a gepárd, a tunguska azokkal mi történt?
További 4 - et? Mennyit küldtek eddig összesen? Himars-ról, M-777-ről van videó bőven, Gepardról én eddig jóval kevesebbet láttam. Ez a 4 db megint egy komoly mennyiség, még a belbegtetett további 18 is elég szerény adag, gondolom hőbörögni fognak ezért is az ukránok, hogy nem azonnal kaptak, 4x - ennyit...Németország további négy Gepard légvédelmi rendszert adott át Ukrajnának
2022. augusztus 10., szerda, 16:50.
Az elmúlt napokban Németország további négy Gepard önjáró légelhárító rendszert szállított Ukrajnába, így ezeknek a fegyvereknek a száma tizenkettőre nőtt.
Erről az " European Truth " számol be a német szövetségi kormány adataira hivatkozva.
Megjegyzendő, hogy az elmúlt héten Németország Ukrajnának is küldött:
- 10 db HMMWV páncélozott jármű,
- három páncélozott mentőjármű,
- hét rádióinterferencia eszköz,
- nyolc mobil földi megfigyelő radar és hőkamera,
- négy távoli aknamentesítő rendszer,
- nyolc elektronikus drónellenes eszköz,
- egy nagyfrekvenciás egység berendezéssel,
- 49 ezer lövedék önjáró légvédelmi ágyúkhoz,
- két orvosi hűtőszekrény.
Meg kell jegyezni, hogy Németország további 18 Gepard légvédelmi rendszer, valamint 3000 darab 155 mm-es kaliberű lövedék átadását tervezi.
![]()
ÐÑмеÑÑина пеÑедала УкÑаÑÐ½Ñ Ñе ÑоÑиÑи ÐСУ Gepard
ÐÑмеÑÑина пÑоÑÑгом оÑÑаннÑÑ Ð´Ð½Ñв пеÑедала УкÑаÑÐ½Ñ Ñе ÑоÑиÑи ÑамоÑÑÐ´Ð½Ñ Ð·ÐµÐ½ÑÑÐ½Ñ ÑÑÑановки Gepard, довÑвÑи загалÑÐ½Ñ ÐºÑлÑкÑÑÑÑ ÑÐ¸Ñ Ð¾Ð´Ð¸Ð½Ð¸ÑÑ Ð¾Ð·Ð±ÑоÑÐ½Ð½Ñ Ð² ÐиÑва до дванадÑÑÑи.www.pravda.com.ua
Majd hívják a mansikat meg hantikat, hogy fejtsék meg a magyar beszédet!![]()
Ennek a reptérnek biza rendesen odabasztak az ukrik.Elég sok orosz gép volt a támadás előtt kint a reptéren.
37 repülő és a 6 heli.
Többek közt
12 Su-24s, 10 Su-30SMs and Il-76s.
Halics és Lodoméria(Galicia és Volhinia) időnként a Szent Korona fősége alá tartozottMár írtam, de írom újra, túl sok magyar halt meg Lembergért, hogy lemondjunk róla.
Azóta sincs hír hogy mennyi a veszteség? (Én ezen a videón kívül nem láttam más felvételt)Ennek a reptérnek biza rendesen odabasztak az ukrik.
Em lattam a neten gy masik filmet, de azon is csak 10-15 kiegett szemelykocsit mutattak egy parkoloban. Az egyik kocsit valosaggal felnyarsalta egy acel gerenda. De az oroszoktol ne varj nyiltsagot.... Nem szabad rossz hirekkel terhelni az embereket....Azóta sincs hír hogy mennyi a veszteség? (Én ezen a videón kívül nem láttam más felvételt)
Igen, tényleg kering az a másik felvétel is, de azon haditechnika nem látható.Em lattam a neten gy masik filmet, de azon is csak 10-15 kiegett szemelykocsit mutattak egy parkoloban. Az egyik kocsit valosaggal felnyarsalta egy acel gerenda. De az oroszoktol ne varj nyiltsagot.... Nem szabad rossz hirekkel terhelni az embereket....
Persze, persze ...Ennek a reptérnek biza rendesen odabasztak az ukrik.
Ukrajna, Legitimny írja:Ennek a reptérnek biza rendesen odabasztak az ukrik.
simán lehetett hanyagság is .. itt is szabotázsra gyanakodnak sokan,de ugyanez volt a helyzet ha jól emlékszem az ukrán lőszerraktár robbanás esetén is.. aztán kiderült hogy mégsem.Ukrajna, Legitimny írja:
#Layout #Pletykák
A kollégák ésszerű változata a krími helyzetről, ahol valószínűleg szabotázs történt, nem pedig rakétatámadás. (Talán hanyagság történt, de nehéz elhinni).
Azt is helyesen jelzik, hogy a régi Szu-24-es repülőgépek, amelyek valójában régóta egyszerűen „példányok”, károkat szenvedtek.
Amint azt forrásunk megjegyzi, az oroszok most szándékosan dobnak be részben szükséges videókat a repülőtérről, hogy megteremtsék a szükséges érzékelést az ellenség számára.
Első mítosz: a repülőtéren minden repülőgép és helikopter megsemmisült, vagy üzemképtelen. Innentől rögtön felmerül a kérdés, hogy akkor az ukrán fegyveres erők miért nem indulnak támadásba Herszon ellen, mert "szabad az ég". Ez nagy előny, ami például két-három hét alatt elmúlik.
A válasz nagyon egyszerű. Valószínűleg a vezérkar(ukrán) műholdfelvételeket kapott a krími repülőtérről. Ott minden látszott.
Kíváncsi vagyok, hogy ezek a képek megjelennek-e a nyilvánosság előtt?
‼Ukrajna, Ze Rada írja:
Hogyan csaptak le.
Irreális áttörni vagy kikapcsolni a réteges légvédelmet a Krím-félszigeten a Grom hadműveleti taktikai komplexum számára, amely 1 rakétával rendelkezik. A komplexum egyébként az ukrán fegyveres erőknél is 1.
Ezért a rakétákkal kapcsolatos opciók kategorikusan ki vannak zárva‼
Ukrajna nem hivatalosan azt állítja, hogy ezek rakéták, hogy elterjesszék azt az üzenetet, hogy az USA új kísérleti szuperfegyvert adott, ez azonban nem igaz.
Valamint a Repülőgép sérülésének hiányára vonatkozó információk. A tegnapi videó az Szu-24-ről mindent egyértelműen bemutat. Ezért a repülőgép-veszteségek hiányára vonatkozó kijelentések értelmetlenek.
A képen jól látható, hogyan rakják a lőszert a repülőgép köré.
Szerény véleményünk szerint azután robbantak fel, hogy egy különleges akció keretében keresett szabotőrök által indított kis drón kis robbanószerkezete eltalálta őket.
Az egyetlen plusz az RF védelmi minisztérium számára, hogy a lőszerek körül régi Szu-24-esek voltak, amelyek szintén nem vettek részt különösebben a „hadműveletben”.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..