Összefoglaló 08.10.
Naprakész információk
Energodar lakónegyedeit, ahol a Zaporizzsja Atomerőmű található, az ukrán fegyveres erők naponta bombázzák – mondta Alekszandr Volga , a város CAA vezetője . Ezekkel a támadásokkal kapcsolatban Oroszország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése – augusztus 11-én, csütörtökön kell megtartani.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe augusztus 10-én este
Szergej Storozsev ma 01:25-kor
Naprakész információk
Energodar lakónegyedeit, ahol a Zaporizzsja Atomerőmű található, az ukrán fegyveres erők naponta bombázzák – mondta Alekszandr Volga , a város CAA vezetője . Ezekkel a támadásokkal kapcsolatban Oroszország kérte az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülése – augusztus 11-én, csütörtökön kell megtartani.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
- szláv irányban az ellenüteg harc részeként az ágyú- és rakétatüzérség alegységeit a lőállásokban elnyomják. A fő csapások Szeverszk és Verkhnekamensky területére esnek. Magában Szeverszkben is folynak a harcok;
- Artyomovszkij (Bakhmutovszkij) irányban a rohamegységek részt vesznek a fegyveres ukrán alakulatokkal folytatott harci műveletekben a városban;
- donyecki irányban Peszki község közelében a mozgósított ukránok megtagadták előrenyomulást a frontra, miután az Ukrán Fegyveres Erők 56. dandár állományának 70%-át megsemmisítették . Küzdenek a Kodemáért és a Merry Valleyért;
- az orosz légierő déli irányában az ukrán légierő három repülőgépét lőtték le a Nikolaev régió területe felett. Az orosz rendfenntartók őrizetbe vettek négy helyi lakost Herson régióban, akiket az SBU érdekeit szolgáló tevékenységgel gyanúsítanak. Harcok dúlnak az Ingulets folyónál;
- Érkezés. Az ukrán fegyveres erők lövöldözése után Donyeck Kalinyinszkij kerületében erős tűz ütött ki a sörgyárban. Az ammóniavezeték károsodásából eredő ammóniaszivárgás miatt az üzemben és a sörgyártól két kilométeres körzetben nehéz lélegezni. A vállalkozás egy alkalmazottja életét vesztette, további hárman megsérültek;
- a határon. Az ukrán szabotőrök továbbra is aktívak a Kurszk régióban. Ezúttal a Lgov-Szudzsa út 28. kilométerénél rongáltak meg a vasúti síneket.