[HUN] Katonai drónok beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Enyi erovel miert nincsen gyár a lengyeleknél? Hiszen biztos tobbet vásároltak, mint esetlek Mo fog. :oops:
b01f6b19f3694c78dc8efed7e450c477.jpg
 

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 082
113

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 746
26 201
113

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 469
18 526
113
Na most akkor lehet a török sajtó értette félre és ez nem a Baykarr hanem a Vestel lesz? Hm egy baki?! Vagy lehet is benne valami!? :)
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 791
12 124
113
Amugy dronok eseteben nem lehet az a strategia hogy lesz torok "vas", nyugati szoftver es fegyverrendszerek hozzajuk?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Amugy dronok eseteben nem lehet az a strategia hogy lesz torok "vas", nyugati szoftver es fegyverrendszerek hozzajuk?
Mert nincs nyugati fegyverrendszer. Nekünk elérhető mikromuníciója a törököknek van. Speciális, kisméretű pgm-ről beszélünk. A törököknek, kínaiaknak és az izraelieknek (esetükben nem ismert típusok) van. Meg papíron az oroszoknak, csak nem tudják gyártani feltehetően.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Catles

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Ha lesz Bayraktar TB2, főleg magyar gyártásban, annak örülök, de akkor minek kell a Karayel? Itt valami kavar van.

Mondta valaki biztosra, hogy lesz karayel?
Szerintem nem. Megint a saját fantáziájànak fogságba esik a tagság.

Lehet ez a nyilatkozat a Vestelnek szólt...

Simán lehet, hogy vannak nyomásgyakorló ellentárgyalások is.

Amugy dronok eseteben nem lehet az a strategia hogy lesz torok "vas", nyugati szoftver es fegyverrendszerek hozzajuk?

depont, hogy nem a sárkány a lényeg, mert erős túlzással ugyan, de azt bárki legyártja.
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Arra figyeljünk azért oda, hogy Palkovics semmilyen Baykar üzletről nem beszélt, csak marótosan arról, hogy zajlott piackutatás és ennyi, meg udvariasan dícsérte a házigazda termékét. Szóval én még mindig azt látom, hogy a Karayel már egészen komolyan eljutott hozzánk, míg Bayraktarról szó sincs, csak jártunk arra is. Lenne előnye a Baykarral üzletelni, meg kiütni Ukrajnát, hiszen az ukrán munkaerő is nálunk van már, vagy ha kell, akkor nálunk lesz, mert hülye lenne maradni, de ez nem jelent semmit. Eddig is szokás volt ellentmondásos nyilatkozatokat tenni, csak eddig ez Benkő reszortja volt.
Szerintem meg még versenyeztetik a kettőt...!Csak már egyre sürgetőbben!