[HUN] Pzh 2000 HU

Amúgy tudja valaki miért ilyen furcsa színűek azok lőszerek? Az éles zöld, a gyakorló kék szokott lennei - arany-bronz színűt még nem láttam...
@Filter @krisss ?
Az szerintem azért kaptuk úgy, mert a Magyar Honvédség vezetése teljes mértékben levette ,hogy itt jó páran a fórumban kritikán alulianak tartják, a németek fényezési munkáját, így ezeket már itt a derék magyar emberek fogják befesteni, a Honvédség hivatalos álcamintájára, vagy árpádsávosra vagy amire csak szeretnék....:-)

Megérkezett a tatai laktanyába a második PzH 2000 önjáró tüzérlöveg és vele egy napon a szereléshez és karbantartáshoz szükséges eszközöket tartalmazó PzH MES 2/3 konténerek is.
Fotók: Dr. Szőke Linda hdgy.

Megérkezett a tatai laktanyába a második PzH 2000 önjáró tüzérlöveg és vele egy napon a szereléshez és karbantartáshoz szükséges eszközöket tartalmazó PzH MES 2/3 konténerek is.
Fotók: Dr. Szőke Linda hdgy.

298833840_5493176300726080_4546651357869220117_n.jpg
299486404_5493176640726046_5586246094608636645_n.jpg

Mivel nyilvánvalóan nem egyszerre készül el az összes készre, így ha egyben akarnák őket idehozni, akkor meg kéne várni, míg az összes elkészül.
Azzal, ahogy most csinálják, a lehető leghamarabb hazai kézbe kerül minél nagyobb mennyiség, így el lehet kezdeni velük a hazai kiképzést, rendszerbeállítást, és mire az utolsó megjön, addigra egy flottul működő rendszer lehet mögötte, félig-meddig már kiképzett, gyakorolt katonákkal.

Egyébként meg nem néztem a vontató rendszámát, de simán lehet, hogy csak egyetlen tréler jár oda-vissza a gyár és Tata között, és hozza őket egyenként.

Nahát!
Én azt hittem, hogy mind egyszerre készül el, mint a pogácsák a sütőben!

Én azért kivárom a harckészültség elérését is... Manőverezés terepen, éleslövészet egyenként és kötelékben, közvetlen és közvetett irányzással, stb. És amiről nem tudósítanak, de biztosan része a kiképzésnek: álcázás és tüzelőállás gyakori váltása, ilyen jellegű dolgok. Ha ezeket már készségszinten végzik a tüzérek, akkor jöhet a "pipa". ;)

Jut eszembe, az ütegek szervezése hogy lesz? A 6 gép x 4 = 24 logikusnak tűnne, de mi lesz a valóságban? 4 gép x 6 üteg például?
3x8.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and beat
Még jó, hogy a Gripenekből az első öt egyszerre repült át 2005-ban és nem egyenként adták Őket..

Félreértés ne legyen nagyon örülök a páncélos tarackok érkezésének, és megjobban örülök majd, ha először rendszerbe, majd hadrendbe állnak, és 2023-ban is lesz elég tüzér, lőszer és pénz a kiképzésre. Én inkább megvárom, hogy a Bakony harckiképző központban Brawe Warrior - authentikusabb környezetben - lássam lehetőleg dinamikus programban is.. Akkor is csak maszkirovka még, de legalább nem lesz mögötte lufi, és dzsembori..

Nem szokás.. A dinamikus az emelvényről látható, a statikushoz meg a "0' ponton mindig van lehetőség úgy fotózni, hogy ne rohangáljon mellette civil. Katona az lehet, sőt kötelező..

Ugyan nem a Brawe Warrior, de inkább így..
Az utólsó évek minden ilyen rendezvényén ott voltam a kamera másik oldalán, szóval tudom mi a különbség a nyilvános napok meg a végrehajtás közt.

Az utólsó évek minden ilyen rendezvényén ott voltam a kamera másik oldalán, szóval tudom mi a különbség a nyilvános napok meg a végrehajtás közt.
Persze.. Ezért maszkirovka.. A világon szinte mindenhol ez van. Ugyanakkor a "civil kontroll" ilyenkor azért néhány morzsát legalább láthat, ha érdelődik. Voltam többször a honvédelmi stb. bizottságok kihelyezett ülésein. Nos a HTKA-n posztoló sok-sok kolléga, ismerős többet és ésszerübbeket tudna mondani és tenni, mint a pártok által delegált pártkatonák - akármelyik oldalról.. Amikor Vadai ült az egyik széken, a másikon meg Kósa Lajos, a szinvonal a béka segge alá csúszott. És ilyenek vannak ott szakpolitikusok helyett.. (mondhatni helyettünk...)