[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Itt egyre nagyobb kakesz lesz, mar szoda se lesz a lengyeleknel.

Es egy napon eljon a diplomacia, az igazi beszelgetesek ideje....

Nem latok rajt vaskeresztet, igy lehet hogy mar ukran kezben van.



Hajjaj, Zelenszkij vagy valamelyik gauleitere ezert nagyon le fogja baxni a nemet bundeskanztlert az fix. A Spiegelnek muszaj lesz atirnia a cikket...

Roni, neked való.
Ukran nyulak fogsagban.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
egy orosz raktár üzenete ...

még egy orosz poénkodás - a részeg amerikai követségi alkalmazott miatt

az átadni szándékozott légvédelmi rendszerek várható fedése

egy kissé bugyuta ukrán szabotőrt kaptak el

azt hiszem sokan kérnének abból, amit szív ...

európa felkészül a télre

a fasiszta európa újabb ötlete

a Southfront térképe
Őszintén szólva, nem tudom mit várnak pár léraktól. Ami bassza a ruszkik csőrét, neadjisten útban lesz nekik, azt ki fogják lőni Iszkanderrel, Kinzsallal. Megoldják szerintem.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113
Arrol volt szo atallitjak orosz halozatra, a Krimnek fog aramot termelni.
Ez nem teljesen fedi a valóságot, nézzük meg hogy miért.

Az atomerőmű teljesítménye 6000 MW , Krim félsziget jelenleg kb 1400 MW csúcsteljesítményű (1,5 blokk). Hova teszi az orosz a maradék 3500 MW-ot? A hír nem mondja ki hogy az merre menne.

2013-ig Krim mintegy 350 MW-ot fejleszt belső erőműveken, a többi áram vezetéken Ukrajnából jön mintegy 500 MW
2014 -től vásárolja Ukrajnától a vezetékes villanyt
2015 Orosz állami támogatás Krimnek áramvásárlásokra, 12,5 milliárd rubel
2016 Orosz állami támogatás Krimnek áramvásárlásra, 13,2 milliárd rubel
2018 4 kábel építése a Kercsi szorosban, Krasznodar felé.

Mára befejeződtek a Krim félszigeten lévő villamos hálózati rekonstrukciós, fejlesztési, erőműépítési munkák.
Költségei:
47 milliárd rubel a kercsi tengerszoros kábeleire + létesítményeire
70 milliárd rubel hőerőművek felújítása, ujak építése
41 milliárd az elhasználódott hálózat felújítására.

A jelenlegi, belső erőművi kapacitása igy 930 MW, Oroszországból mitegy 500 MW elég Kercsen keresztül.

Igy biztosított Ukrajna mentes, teljes ellátása a Krimi félszigetnek

Teljesen egyértelmű, hogy a nyáron bezengett Kercsi támadás gondolata, előkészülete illetve a mostani atomerőművi cirkusz a Krim félsziget gazdasági romba döntésére irányul - az áramvezetékek levágása minden szárazföldi irányból


Ezért van szüksége Zselenszkijnek az atomerőmű és kapcsolóállomás visszaszerzésére (érdekes, a frontvonal mögött? Hogy képzeli? vagy ha nem sikerül szétlövésével, hogyha nem az övé akkor senkié, dögöljön meg az EU akár sugárzásban is..
Mint a magyar népszokás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene..


Az egyre intenzívebb figyelmeztető lövöldözése lassan célzottá válik.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 685
32 335
113
nem akarom elvenni senki kedvét de leírom az igazat.
Hogy a picsába nyerhetne ukrajna amikor nem mer orosz területre behatólni se... Ha az orosz csapaterősítene bárki gondolja hogy az a csapaterősítés (egy mozgósítás esetén) nem azokból az rányokból történne ahol egyszer már betört majd kivonúlt??? valaki tényleg elhiszi hogy az orosz ha igazán akarná nem tudná rövidrezárni a dolgot???
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 639
113

A NATO felderítő repülőgépei megközelítették a krími hidat​

A Flightradar repüléskövető szolgálat rögzítette a Nagy-Britannia Királyi Légierejének egyik repülőgépének repülését a Fekete-tenger felett.

A portál szerint a Boeing RC-135W augusztus 24-én, szerdán tett egy kört a tenger felett a krími híddal szemközti területen. A tábla megfordulva az ellenkező irányba követte, és Románia területére érve már nem követte a szolgálat.

Néhány órával később ugyanez a repülőgép újabb repülést hajtott végre a Kercsi-szoros felé.

A Honvédelmi Minisztérium rendszeresen bejelenti a NATO felderítő repülőgépeinek Oroszország határaihoz történő repülését. Számos alkalommal orosz vadászgépek emelkedtek a levegőbe, hogy kísérjék a határokat megközelíteni próbáló szövetségi gépeket.
Egy másik portálon azt is írták, hogy a flotta szemrevételezése is megtörtént. Jó lesz résen lennie az orosz védelemnek!

Источник: https://rusvesna.su/news/1661442650
A proxiUkrajna "fülei" és "szemei" a nem a krimi hidat nézegetik igazából, hanem a szorosba (esetleg hídra rögzített? ) 4 db nagyfeszültségű, a félszigetet részben ellátó kábelt mint lehetséges fő célpontot. Nyilván úgy kell eltalálni, hogy minél hosszabb ideig ne lehessen működtetni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Scholz idióta vezetésével sikerült megtízszerezni a földgáz árat Németországban az előző év azonos időszakához képest.


Hosszu de alapos cikk, erdemes elolvasni, bar kisse optimista a realizmus mellett.

Luganszki banyaszok csapnak szet egy ukran Oszat.


Abszolut hiány van Germonyben fegyverekbol.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 679
34 573
113
Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Zaluzhny által aláírt dokumentum az ukrán fegyveres erők veszteségeinek számaival
"Az ugyanazon Zaluzhny által aláírt jelentés szerint 2022. július 1-jén az ukrán fegyveres erők 76640 katonáját ölték meg, 42704 embert sérülések miatt nem tettek akcióba, 7244 katonát fogtak el, és további 2816 eltűnt."
Azóta eltelt még majd 2 hónap,szóval most már olyan 100 ezer környékén tarthat a halottak száma.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113

"Abszolút hiány alakult ki Németország fegyverkészletében" – mondta a külügyminiszter.​


Mivel a német fegyverkészletek fogytán vannak, az ország védelmi iparának kifejezetten Ukrajna számára kellene fegyvereket gyártania – mondta Annalena Baerbock külügyminiszter.

A német minisztert a ZDF televíziónak adott szerdai interjújában arról kérdezték, hogy Kijev győzni tud-e az Oroszországgal folytatott konfliktusban.

“EZT NEM TUDJUK” – VÁLASZOLTA, DE MEGÍGÉRTE, HOGY BERLIN “MINDENT MEGTESZ” UKRAJNA MEGSEGÍTÉSÉRE.

Baerbock ugyanakkor elismerte, hogy Kijev fegyverekkel való ellátása egyre nehezebbé vált Németország számára, mivel saját hadserege is felszereléshiányban szenved.

“Sajnos itt olyan a helyzet, hogy abszolút hiány van a saját készleteinkben”
– mondta a zöldpárti politikus.

27100504-annalena-baerbock-2gfe.jpg


A német védelmi iparnak ezért “kifejezetten Ukrajna számára kellene hardvert gyártania”, ahelyett, hogy az országnak saját arzenáljából kellene fegyvereket megosztania.

Baerbock elmondta, hogy megérti Volodimir Zelenszkij kormányának vágyát, hogy több fegyvert kapjon, de ragaszkodott ahhoz, hogy Berlinnek a jövőre is gondolnia kell. Fel kell készülniük arra, hogy az ukrajnai konfliktus 2023-ban is folytatódhat – figyelmeztetett.

Németország Iris-T légvédelmi rakétarendszerét a következő hetekben szállítják Kijevbe, és az év végéig további fegyverszállítások várhatóak, “hogy az ukránok meg tudják védeni magukat” – jelentette ki.

Oroszország ukrajnai katonai műveletének hat hónappal ezelőtti megindulása óta Olaf Scholz német kancellárt bírálatok érték, amiért láthatóan vonakodik az Ukrajnának ígért fegyverek leszállításától.

Berlin eddig tüzérségi lövegeket, vállról indítható rakétákat és légvédelmi önjáró lövegeket szállított, de a Kijev által kívánt kifinomultabb légvédelmi rendszereket és tüzérségi radarberendezéseket nem.

Scholz a múlt héten megismételte, hogy Berlin sok fegyvert küldött Kijevnek, és ezt továbbra is folytatni fogja. A kancellár azonban azt is hangsúlyozta, hogy a fő hangsúlyt arra helyezi, hogy “biztosítsa, hogy Ukrajnában ne legyen eszkaláció”.

Hétfőn a német védelmi minisztérium közölte, hogy elérték saját készleteik kimerülésének határát.

Oroszország február 24-én küldött csapatokat Ukrajnába, arra hivatkozva, hogy Kijev nem hajtja végre a minszki megállapodásokat, amelyek célja, hogy a donyecki és luganszki régióknak különleges státuszt biztosítson az ukrán államon belül. A Németország és Franciaország közvetítésével létrejött jegyzőkönyveket először 2014-ben írták alá. Petro Porosenko volt ukrán elnök azóta elismerte, hogy Kijev fő célja az volt, hogy a tűzszünetet időnyerésre és “erős fegyveres erők létrehozására” használja fel.

2022 februárjában a Kreml független államként ismerte el a Donbassz köztársaságokat, és követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik semmilyen nyugati katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt.

;) :)
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 911
16 793
113

Hat hónappal a háború kezdete óta is áramlik az orosz áru az Egyesült Államokba.


A szankciók ellenére az Egyesült Államok még mindig több száz millió dollár értékben importál havonta árucikkeket Oroszországból, mert nem akarják, hogy a büntetőintézkedések jobban fájjanak az amerikai fogyasztónak, mint Moszkvának.
Joe Biden elnök azt ígérte, hogy „fájdalmat okoz”, és „megsemmisítő csapást” mér Vlagyimir Putyin elnökre, amikor az ukrajnai háborúra válaszul korlátozta az olyan árucikkek behozatalát, mint a vodka, a gyémánt vagy az üzemanyag. Több száz más termék azonban változatlanul áramlik az Egyesült Államokba Oroszországból. Az Associated Press beszámolója szerint az invázió kezdete óta több mint 3600 hajó érkezett amerikai kikötőkbe orosz fával, fémmel, gumival és egyéb áruval megrakva. Ez ugyan jelentős visszaesés a tavaly ugyanebben az időszakban mért mintegy hatezer hajórakományhoz képest,
de hivatalos adatok szerint így is havi egy-három milliárd dollár értéket meghaladó importot jelentett az ukrajnai invázió kezdete óta.
Ráadásul mivel az Oroszországba irányuló export júniusban már 58 millió dollárra esett vissza, így a külkereskedelmi forgalomban a száz százalékhoz közelít az amerikai deficit.

Cranes stack cargo containers at the Port of Baltimore in Baltimore, Maryland, on November 10, 2021. - US President Joe Biden on Wednesday is visiting the Port of Baltimore — the 12th busiest port in the United States to promote his recently passed $1.2 trillion bipartisan infrastructure bill. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)


Fotó: Brendan Smialowski / AFP

Arra természetesen senki nem számított, hogy a szankciók miatt leáll a kétoldalú kereskedelem, mivel bizonyos importcikkek betiltása nagyobb károkat okozna az érintett amerikai ágazatoknak, mint Oroszországnak. Vannak olyan termékek, amelyeket be lehet szerezni alternatív forrásból, másoknál azonban nincs ilyen lehetőség.
A műtrágya behozatalát kimondottan támogatja a washingtoni kormányzat, ebből több mint száz szállítmány érkezett február vége óta.
Szinte naponta érkeznek az amerikai kikötőkbe darával, súlyemelőcipővel, kriptobányász-felszereléssel, sőt párnával megrakott konténerek is.
Ami a legfontosabb cikkeket illeti, Oroszország kulcsfontosságú beszállító alumíniumból, acélból és titánból – ezeknek a termékeknek a kitiltása drámaian megemelné az árakat, miközben az amerikai fogyasztók számára is nagy gondot okoz a négy évtizedes csúcson lévő infláció. A legtöbb érintett amerikai vállalat régóta szerződéses kapcsolatban áll orosz beszállítóival, és ez a kapcsolat gyakorlatilag megszakítás nélkül tart. Az AP által gyűjtött adatok szerint
több mint 900 hajó érkezett 264 tonnányi fémmel február óta,
az orosz alumíniumból az Egyesült Államokban autóalkatrészeket, repülőgépeket, italosdobozokat, kábeleket, létrákat és napelemkereteket gyártanak. A Ruszal amerikai részlegét áprilisban vásárolták fel, az új cég, a PerenniAL csak júliusban több mint 35 ezer tonna alumíniumot importált Oroszországból. Egy másik fontos importőr a világ legnagyobb titángyártójának, az orosz VSMPO-AVISMA tulajdonában lévő Tirus US, amely 48 országban több mint háromszáz cégnek ad el titánt, köztük amerikaiaknak az ágazatok széles körében az ékszerészektől kezdve az űripari vállalatokig.

Zavodoukovsk,,Tyumen,Region,,Russia,


Fotó: Shutterstock

A titánhoz hasonlóan nem lehet beszerezni máshonnan azt a fát sem, amelyből a legtöbb amerikai iskola bútorai és a lakásokban felhasznált padló jelentős része készül. Kanada után Oroszország a világ legnagyobb faexportőre, és szinte csak ott vannak olyan fűrésztelepek, amelyek balti nyírfából erős, tartós rétegelt lemezt készítenek. Az amerikai kormányzat az idén büntetőtarifákat vetett ki az orosz exportra, ami felbosszantotta Ronald Liberatorit, egy nevadai kereskedőt, aki a nagy amerikai bútor- és parkettagyártóknak árulja az orosz nyírfát.

„Az a probléma, hogy Oroszország az egyetlen a világon, amelyik ezt a terméket gyártja. Nincs alternatív forrás” – mondta,

hozzátéve, hogy a vámon felül 800 ezer dolláros biztosítékot is letétbe kellett helyeznie az adóra, ami tovább növelte az költségeket. „Ki fizeti ezt meg? Ki? Ön és az Egyesült Államokban minden más magánszemély” – háborgott.

The Fight Against Gun Smuggling


Fotó: Gilles Mingasson

Oroszország egyebek között leszállított az idén az Egyesült Államoknak majdnem négyezer tonna töltényt is, amelyeket fegyverboltok és nagykereskedők között terítettek szét. A töltények egy része egy szankcionált oligarcha cégétől érkezett, de a szállítások április óta jelentősen lelassultak. A büntetőintézkedések nem vonatkoznak a nukleáris anyagokra, az urán–235 dúsítására használt radioaktív urán-hexafluoridból szintén több millió dollár értékű érkezett az orosz állami tulajdonban lévő Tenextől a dél-karolinai Westinghouse Electrichez.

:oops: :)
 
W

Wilson

Guest
nem akarom elvenni senki kedvét de leírom az igazat.
Hogy a picsába nyerhetne ukrajna amikor nem mer orosz területre behatólni se... Ha az orosz csapaterősítene bárki gondolja hogy az a csapaterősítés (egy mozgósítás esetén) nem azokból az rányokból történne ahol egyszer már betört majd kivonúlt??? valaki tényleg elhiszi hogy az orosz ha igazán akarná nem tudná rövidrezárni a dolgot???
Jelenleg ennyit tud Oroszország ezt jobb ha mindenki elfogadja, mivel általános mozgósításra nem hajlandó Putyin, de még ha meg is lépné akkor is csak a mozgósított katonák egy részének tudna modern felszerelést biztosítani,ráadásul hat hónappal az Orosz invázió óta Ukrajna teljesen "militarizálódott" úgyhogy a Kreml eredeti céljai (az orosz invázió kezdetekor megfogalmazott céljai) minden egyes nappal egyre távolabb kerülnek a megvalósítástól.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Jelenleg ennyit tud Oroszország ezt jobb ha mindenki elfogadja, mivel általános mozgósításra nem hajlandó Putyin, de még ha meg is lépné akkor is csak a mozgósított katonák egy részének tudna modern felszerelést biztosítani,ráadásul hat hónappal az Orosz invázió óta Ukrajna teljesen "militarizálódott" úgyhogy a Kreml eredeti céljai (az orosz invázió kezdetekor megfogalmazott céljai) minden egyes nappal egyre távolabb kerülnek a megvalósítástól.
De minek is kéne mozgósítani? Így is haladnak. Lassan, de biztosan. Az ukrik meg hullanak mint a legyek. Ha lerohanni akartak volna, már rég földig lenne bombázva minden.. Erre céloz Szittya is, szerintem. Nem azt mondták a hőseid, hogy augusztusba már a kremlnél lesznek? :)

Más
‼️‍☠️ Tajvan 800 bombázó drónt adott át Ukrajnának – Bild

A Revolver 860 drón akár nyolc 60 mm-es aknavetőt is képes szállítani, amelyeket egy forgó toronyból lőnek ki, mint egy revolvert.
Az erős hátrányok közül - teljesen megterhelt állapotban egy ilyen készülék sebessége nem haladja meg a 30 km / h-t, ami lenyűgöző méretekkel könnyű célponttá teheti.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/23357
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
nem akarom elvenni senki kedvét de leírom az igazat.
Hogy a picsába nyerhetne ukrajna amikor nem mer orosz területre behatólni se... Ha az orosz csapaterősítene bárki gondolja hogy az a csapaterősítés (egy mozgósítás esetén) nem azokból az rányokból történne ahol egyszer már betört majd kivonúlt??? valaki tényleg elhiszi hogy az orosz ha igazán akarná nem tudná rövidrezárni a dolgot???

Afganisztán betört az USA-ba?
Vietnám elfoglalta Washingtont?
;)
Na így.
A ruszki fel éve szenved. Nem bír Ukrajnával.
Nem tudja elérni céljait.
A védő célja, hogy a támadó lemondjon a céljairól.
 
W

Wilson

Guest
De minek is kéne mozgósítani? Így is haladnak. Lassan, de biztosan. Az ukrik meg hullanak mint a legyek. Ha lerohanni akartak volna, már rég földig lenne bombázva minden.. Erre céloz Szittya is, szerintem. Nem azt mondták a hőseid, hogy augusztusba már a kremlnél lesznek? :)

Más
‼️‍☠️ Tajvan 800 bombázó drónt adott át Ukrajnának – Bild

A Revolver 860 drón akár nyolc 60 mm-es aknavetőt is képes szállítani, amelyeket egy forgó toronyból lőnek ki, mint egy revolvert.
Az erős hátrányok közül - teljesen megterhelt állapotban egy ilyen készülék sebessége nem haladja meg a 30 km / h-t, ami lenyűgöző méretekkel könnyű célponttá teheti.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/23357
Látom mennyire haladnak....:).Ami pedig a bombázasokat illeti csak egy érdekesség Oroszország lőtte ki eddig a legtöbb cirkálórakétát egy hadműveletben a történelem során, úgyhogy a földig bombázás szándéka meg van az Oroszoknál , de az Ukránokat ezzel sem tudták megtörni.
Ami pedig ezt a kérdésedet illeti:

"Nem azt mondták a hőseid, hogy augusztusba már a kremlnél lesznek? "

Nem mondtak ilyet az Ukránok, időröl időre te és mások is elmondják ezt, de attól, hogy sokszor elmondjatok még nem lesz igaz
 
K

Kopi2000

Guest
De minek is kéne mozgósítani? Így is haladnak. Lassan, de biztosan. Az ukrik meg hullanak mint a legyek. Ha lerohanni akartak volna, már rég földig lenne bombázva minden.. Erre céloz Szittya is, szerintem. Nem azt mondták a hőseid, hogy augusztusba már a kremlnél lesznek? :)

Más
‼️‍☠️ Tajvan 800 bombázó drónt adott át Ukrajnának – Bild

A Revolver 860 drón akár nyolc 60 mm-es aknavetőt is képes szállítani, amelyeket egy forgó toronyból lőnek ki, mint egy revolvert.
Az erős hátrányok közül - teljesen megterhelt állapotban egy ilyen készülék sebessége nem haladja meg a 30 km / h-t, ami lenyűgöző méretekkel könnyű célponttá teheti.
https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/23357
Egyetlen jo dolog ebben az ukran topikban, hogy le van korlatozva a hozzaszolasok szama. Ig is egy nap alatt kb. 5x irod le ugyanazt a tartalmat, kisse maskepprn. Nem csesztetni akarlak, de miert erzed szukseget mindig ugyanazt bekommentelni? Ennyi idod van es unatkozol? Nincs ennel jobb elkepzelesed az idotoltesre? Nincsenek uj infok es ez a helyzet nem inspiral semmilyen uj gondolatra?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Hága kivételt kért Brüsszeltől az orosz földgázszankciók alól, mert megfagynának télen​


A holland város önkormányzata tavasz óta próbált a Gazprom helyett új beszállítót találni, csakhogy mindeddig nem jártak sikerrel, írja a ma7.sk az AD holland lap beszámolója nyomán. Hangsúlyozzák: az új beszállító megtalálására kiírt tender a napokban véget ért, az önkormányzat által még megfizethető összegért egyetlen alternatív beszállító sem vállalta, hogy biztosítja a város számára szükséges földgázt.

Csak Magyarország és Szlovákia importálhat orosz gázt

Mindez azt jelenti, írják, hogy

október 10-e után Hága földgáz nélkül marad. Ekkor jár le ugyanis az Európai Unió által megszabott határidő,

ezt követően már csak néhány ország importálhat orosz földgázt (például Magyarország és Szlovákia), illetve lehet élő szerződése az orosz Gazprommal. Az önkormányzat most azt találta ki, írják, hogy egyenként ül le tárgyalni a szóba jöhető földgázbeszállítókkal, de azt már jó előre tudják, képtelenség október 10-ig megegyezni bármelyikükkel is. Ezért kér most a holland város kivételt a hollandok által teljes gőzzel támogatott orosz szankciók alól.


Az orosz gázra nincs szankció. Mandiner-cikk.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Látom mennyire haladnak....:).Ami pedig a bombázasokat illeti csak egy érdekesség Oroszország lőtte ki eddig a legtöbb cirkálórakétát egy hadműveletben a történelem során, úgyhogy a földig bombázás szándéka meg van az Oroszoknál , de az Ukránokat ezzel sem tudták megtörni.
Ami pedig ezt a kérdésedet illeti:

"Nem azt mondták a hőseid, hogy augusztusba már a kremlnél lesznek? "

Nem mondtak ilyet az Ukránok, időröl időre te és mások is elmondják ezt, de attól, hogy sokszor elmondjatok még nem lesz igaz
Figyi, tök értelmetlen veled vitatkozni, mert van egy csőlátásod, amit Sztrelkov irányít, és ennyi.
Persze, hogy az oroszok lőtték ki a legtöbb rakétát.. és? Ez SEMMIT nem magyaráz, ez az érv tőled elég gyenge. Mondjuk már megszoktam.

Ha a civilek le lennének szarva, mondom, már rég porrá lenne rombolva kb. minden. Komolyan kérdezem, Te, aki képben van a hadi dolgokkal, hogy tudod azt mondani, hogy a szándék meglenne a földig bombázásra, de nem jön össze? xD
Biztosan azért lőnek precíziós, nagy pontosságú rakétákkal városi célpontokra, mert földig akarják bombázni, csak nem sikerül..
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
358
2 375
93
Valaki, aki jártasabb a nemzetközi jogban, magyarázza már el nekem, hogy mikor visel ország hadat egy másik ellen.

Függetlenül attól, hogy az ukránoknak vagy az oroszoknak drukkolok (utóbbi egyébként, két hét alatt lett elegem az ukránok k. nagy arcából), amit a nyugat csinál, az számomra aktív résztvétel a háborúban.

Felderítés, ingyenes hadianyag/eszköz gyártás, kiképzés. Ha az ukránok mindenért folyamatosan fizetnének, akkor el tudnám fogadni, hogy a nyugat nem visel hadat, hanem csak "zsoldos/kereskedő". De amit most csinálnak, az nem pusztán kiállás Ukrajna mellett, hanem sokkal-sokkal több.

Egyébként a felderítés az, ami miatt el szokott durranni az agyam. Az annyira aktív résztvétel, mintha odamennének lőni.
 
K

Kopi2000

Guest
Figyi, tök értelmetlen veled vitatkozni, mert van egy csőlátásod, amit Sztrelkov irányít, és ennyi.
Persze, hogy az oroszok lőtték ki a legtöbb rakétát.. és? Ez SEMMIT nem magyaráz, ez az érv tőled elég gyenge. Mondjuk már megszoktam.

Ha a civilek le lennének szarva, mondom, már rég porrá lenne rombolva kb. minden. Komolyan kérdezem, Te, aki képben van a hadi dolgokkal, hogy tudod azt mondani, hogy a szándék meglenne a földig bombázásra, de nem jön össze? xD
Biztosan azért lőnek precíziós, nagy pontosságú rakétákkal városi célpontokra, mert földig akarják bombázni, csak nem sikerül..
Arra lennek kivancsi, mit lepnetek akkor, ha nyilvanvalova valna, hogy nem nyerik meg a haborut az oroszok, hanem befagy csak a konfliktus? A kerdesem koltoi volt csupan. Biztos jonnetek azzal, hogy felorlesre jatszanak a ruszkik meg a nyugat gyengitesere. Mindenre lenne kifogas...
 
  • Vicces
Reactions: ghostrider