[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
T-62 LoL
Én erről inkább kvára hallgatnék, nemhogy reklámoznám :D
Miért nem T-34 akkor már...
Miért is?? A segédcsapatok alkalmazzák. Gyalogsági támogatásra tökéletesen megfelel. Az eddigi tapasztalatok alapján nagyszabású páncélos ütközetekre kicsi az esély. A Javelin, NLAW számára meg mindegy, hogy T-62, T-64, T-72B3. T-80BVM vagy valamilyen nyugati gyártású harckocsi. Mennyi harckocsija van az ángliusoknak? Talán 200? Egy hasonló intenzitású konfliktusban már eltűnt volna a vöröskabátos hadsereg.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 016
93
egy orosz raktár üzenete ...

még egy orosz poénkodás - a részeg amerikai követségi alkalmazott miatt

az átadni szándékozott légvédelmi rendszerek várható fedése

egy kissé bugyuta ukrán szabotőrt kaptak el

azt hiszem sokan kérnének abból, amit szív ...

európa felkészül a télre

a fasiszta európa újabb ötlete

a Southfront térképe
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️☠️ Zelenszkij őrületesen pimasz, hazug és cinikus kijelentése: A zaporizzsjai atomerőmű ma először a történelemben leállt az orosz ágyúzás miatt. "Az erőművek vészhelyzeti védelme kikapcsolt. Ha a dízelgenerátorok nem kapcsoltak volna be, ha az áramszünet után nem lépett volna működésbe az automatika és az erőműben lévő személyzetünk, akkor mostanra már a sugárbaleset következményeivel kellett volna számolnunk" - mondta a bohóc elnök, akinek csapatai folyamatosan lövik az Energodart és a Zaporizzsjai atomerőművet.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 016
93
.
Aki odaköltözni tervezne:
.
nem egy vágyálom, de azért ilyen jellegű megfigyelői hálózattal nyugatabbra fekvő országok is rendelkeznek ...

A Wall Street Journal üzleti kiadványa szerint az elkövetkező hetekben a Fehér Ház azt tervezi, hogy egyesíti az Egyesült Államok összes katonai segítségnyújtási erőfeszítését Ukrajnának, egyetlen küldetésbe gyűjtve azokat.

DPR komolyan veszi az UAV kérdést. 86 újabb egységet adtak át, illetve kiképzéseket tartanak.

egyébként egyre inkább kitűnik az, hogy a modern harcászatban nem lehet majd kikerülni a drónokat, na meg a drónok elleni védelmek kialakítását. szerencsére itthon is vannak páran, akik felismerték már ezt. magam is "zúzok" pár dji modellel :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
A blokkok leterhelése a villamos energiahálózatról gyorsan megy, de utána akár a külső hálózati forrásból vagy háziüzemi áramfejlesztők segítségével folyamatosan biztosítani kell a reaktor hűtését - amig a reaktorban a működés során képződött izotópok bomlása egy bizonyos szint alá nem esik (hőfejlődéssel jár) . Ha ez nem megy (Csernobil, Fukushima) akkor jön a reaktorblokk beolvadása mint az eddigi balesetek mutatták..
Arrol volt szo atallitjak orosz halozatra, a Krimnek fog aramot termelni.

Ujabb ukran parancsnokkal kevesebb.
Ahhoz kepest hogy arrol volt szo hogy a tisztek megfutnak, naponta elvesztenek par ilyen embert. Nem a sajatjaik lovik oket agyon?

62-esek!

Szeretik a jenkik a vodkat is!
En meg ilyen reszeg talan sosem voltam. Na jo, csak parszor legfeljebb.


 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 984
113
Te meg nem lattal olyan orosz videot, amit ugy hoztak letre, hogy az ukranok altal feltoltott videokat sajat sikerkent adrak elo? En mar tobbel is talalkoztam.......Problemas esetben hitvitat lehetne byitni, mi volt elobb, a tyuk cagy a tojas... En azt ajanlom mindenkinek, kezelje a dolgokat a sajat meggyozodese szerint. En is azt teszem...

Ui.: egyebkent, latszik a katonan a feher szalag... Annak meg efyertelmu a jelentese, szerintem....
Te Kopi. Lehet, hogy nehezítesz ezeken a titkosírással írott kommentjeiden egy kicsit? Csak mert már olyan könnyedén olvasom, mintha normális módon lenne írva. Köszi előre is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Lelőtték vagy a földre zuhant az ukrán hadsereg által indított amerikai AGM-88 HARM radarellenes rakéta.
FU8dRSjrAKE.jpg


hW5DprecE0U.jpg

coVkyWqEFPI.jpg

KQLJM77BKiE.jpg

lMuMeksz1Lk.jpg
 
W

Wilson

Guest
Lelőtték vagy a földre zuhant az ukrán hadsereg által indított amerikai AGM-88 HARM radarellenes rakéta.
FU8dRSjrAKE.jpg


hW5DprecE0U.jpg

coVkyWqEFPI.jpg

KQLJM77BKiE.jpg

lMuMeksz1Lk.jpg
Ahogy látom a gyártási évéből, hogy ez egy AGM-88B változat, mondjuk az várható volt, hogy nem a legújabb változatát kapják a HARM-nak az ukrik , mondjuk persze az is lehet, hogy a régebbi változatokat, lehetett a legegyszerűbben integrálni az ukri Mig-29-re.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Lelőtték vagy a földre zuhant az ukrán hadsereg által indított amerikai AGM-88 HARM radarellenes rakéta.
FU8dRSjrAKE.jpg


hW5DprecE0U.jpg

coVkyWqEFPI.jpg

KQLJM77BKiE.jpg

lMuMeksz1Lk.jpg
1991 junius 30.

Ugledarnal daralas egyenes adasban. https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/23277

Nemeteknel nem lesz slozipapir a gaz miatt. Bexaras... :D


Brit hirszerzes! :D

Mar 3300!

Azov parancsnok eshetett el.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 233
33 705
113
Ahogy látom a gyártási évéből, hogy ez egy AGM-88B változat, mondjuk az várható volt, hogy nem a legújabb változatát kapják a HARM-nak az ukrik , mondjuk persze az is lehet, hogy a régebbi változatokat, lehetett a legegyszerűbben integrálni az ukri Mig-29-re.
jajj pedig éveken át hallgattuk hogy az ilyesmi lehetetlen... (mármint az integráció)
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 277
93
Ez a "nyugatozo" konteo meg olyan bena, primitiv összeeskuves elmelet. A svedek pl nem azert akarnak most NATO tagok lenni, mert a kollektiv nyugat muholdakkal kenyszeriti öket, hanem mert akar hiszed, akar nem, vegiggondoltak, es szabadon igy akarnak dönteni. Az egykori, oroszok vezette KGST es a Közös Piac, az oroszok altal erövel vezetett Varsoi Szerzödes es a NATO között az volt a nagy kulönbseg, hogy a VSz orszagok nem is maguk akartak VSz tagok lenni, es közöluk majd mind megprobalt kisebb-nagyobb forradalommal fellazadni (Magyar, Csehszlovak, Lengyel), es csak katonai erövel lehetett maradasra birni. A NATO tagok közul ki lazadozott barmikor, hogy nem akar NATO tag lenni? Mikor volt a nagy belga forradalom az USA muholdjai ellen? Vagy a dan nep mikor probalta kiharcolni a fuggetlenseget?
Minden hatalomnak vannak sajat erdekei, mindegyiket lehet kritizalni, de ha valasztani lehet, en szivesebben elek egy nyugati tarsadalomban, mint mondjuk Kinaban, es hidd el, neked is jobb az EU-ban, mint az Orosz-Eszak Korea-Iran-Sziria szövetsegben elni.
A "nyugatozás" alatt szvsz. mindenki érti hogy az USA és két csicskája, a britek és az EU szerepel. Ez egy elfogadott elnevezés, nem konteo. Miért lenne is az? Jól hangzik?
Viszont mi köze a mai Oroszországnak ahhoz hogy hogyan működött a VSZ? Már megint itt tartunk, hogy bizony ha a Szu a rossz példa az ugyanolyan árnyék az ukránokra is. Ilyen alapon akkor, hogy az európa-kedvenc ukránok érintetlenek legyenek és ugyanúgy képzavar legyen, fogd Nagy Péterre.
A svédekről annyit, hogy rohadt régóta ellenségként néznek az oroszokra, oszt mikor az acsargó kutya elől véget ér a kerítés, úgy ők is megszeppentek hirtelen. Mintha az oroszoknak szüksége lenne a területükre...
Az épelméjükről értekezve elég a bevándorláspolitikájukat és következményeiket nézni - asszem ehhez nem kell kommentár.
Azt sajnálom hogy a finnek is a svédek szintjére érkeznek, de hát azért elnézve a mostani vezetésüket ez nem csoda.
 
W

Wilson

Guest
Washington – Az Egyesült Államok közel 3 milliárd dollárral több hosszú távú biztonsági segítséget ígért Ukrajnának – közölte a Fehér Ház, ez a legnagyobb amerikai fegyver segélycsomag Oroszország hat hónappal ezelőtti megszállása óta.

A Pentagon tájékoztatása szerint a csomag fejlett föld-levegő védelmi rendszereket, akár 24 elhárító tüzérségi radarrendszert, közel 250 000 tüzérségi lőszert, drónt és pótalkatrészeket tartalmaz. Ez magában foglalja az ukrán erők kiképzésének finanszírozását is a Nyugat által biztosított fegyverek használatára – közölték védelmi tisztviselők.

Emellett a következő hetekben a Biden-adminisztráció azt tervezi, hogy megnevezi Ukrajnát támogató katonai misszióját, és kinevez egy tábornokot a kiképzési és segítségnyújtási erőfeszítések vezetésére – közölték amerikai tisztviselők.

A művelet elnevezése hivatalosan elismeri az Egyesült Államok katonai erőfeszítéseit, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Pentagon elnevezte az iraki és afganisztáni missziókat az Iraki szabadság, az Enduring Freedom és a Freedom's Sentinel műveleteket. A képzés és segítségnyújtás elnevezése bürokratikusan jelentős, hiszen jellemzően hosszú távú, dedikált finanszírozást, valamint külön fizetés, szalagok és jutalmak lehetőségét vonja maga után az erőfeszítésben részt vevő szolgálatosok számára. A várhatóan két- vagy háromcsillagos tábornok kiválasztása az erőfeszítések koordinálásáért felelős parancsnokság létrehozását tükrözi, elmozdulást a nagyrészt ad hoc erőfeszítéstől, hogy éveken át képzést és segítséget nyújtson az ukránoknak
.

A szerdán bejelentett 2,98 milliárd dolláros kötelezettségvállalás a fegyverek és lőszerek védelmi vállalkozóktól való megvásárlását finanszírozza. A legtöbb korábbi csomagban lévő fegyverek az Egyesült Államok készleteiből kerültek ki. Míg egyes védelmi vállalatok az elkövetkező hónapokban lőszert tudnak szállítani, a Biden-kormányzat szerint az Ukrajnának szerdára ígért fegyverek beszerzése „többéves befektetés lenne”. A védelmi tisztviselők szerint egyes fegyverek megérkezése akár három évig is eltarthat.

A Pentagon szerdán közölte, hogy a legújabb biztonsági segítségnyújtási csomag célja, hogy segítsen Ukrajnának hosszú távon haderejének kiépítésében, valamint a szövetségesek által a február 24-i invázió óta biztosított több tucat rendszer ésszerűsítésében. A háború előtt az ukrán hadsereg nagyrészt szovjet haditechnikából állt. Az elmúlt hat hónapban az Ukrajna védekezését segítő fegyverek és lőszerek nagy része az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének államaiból származott.