[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 512
113

Közzétett fényképek a Dugina meggyilkolásával gyanúsított lakásáról​

Közzétett felvételeket Vovk moszkvai lakásából, ahol Dugina meggyilkolása előtt élt

A Darja Dugina újságíró meggyilkolásával gyanúsított Natalya Vovk egy lakást bérelt Moszkvában az elhunyt szomszédságában. Augusztus 25-én Izvesztyija fényképeket szerzett a lakóhelyéről.
Vovk bérelt egy kétszobás lakást a Vernadsky Avenue-n, 81 négyzetméter területtel. m a ház 13. emeletén. A lakásban drága javítások, magas három méteres mennyezet és több fürdőszoba található. A bérleti díj havi 103 ezer rubel.

Az Izvesztyia egyik forrása szerint a gyanúsított augusztus elején egy ingatlancéghez fordult azzal a kéréssel, hogy sürgősen találjanak neki lakást. Már aznap este elment megnézni a lakóteret, majd 11 hónapos megállapodást írt alá egy kazah útlevélről Julia Zaik nevére.


A nyomozók megállapították, hogy Vovk lakást bérelt abban a házban, ahol az elhunyt lakott, hogy megfigyelhesse Duginát. Ott kutakodtak.

A nő jelenleg a keresett személyek listáján van. A feltételezések szerint Észtországban bujkálhat, ahonnan a bűncselekmény elkövetése után távozott. A nyomozóbizottság elismerte, hogy az újságíró meggyilkolásában más személyek is részt vehetnek . Személyazonosságukat megállapítják.


1661433635_2.jpeg.jpg

Fotó: Izvesztyija
1661433635_1.jpeg.jpg

Fotó: Izvesztyija
1661433636.jpeg.jpg

Fotó: Izvesztyija
1661433635_0.jpeg.jpg

Fotó: Izvesztyija
1661433635.jpeg.jpg

Fotó: Izvesztyija

 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Na felszopók! Lehet tapsolni a legújabb remek "humanitárius" baromságnak! Valami ilyesmi lenne a két ország viszonya, ha a hoholokat nem takarítják el a ruszkik.

Pár napon át az ukránokat kortól, nemtől függetlenül vissza kéne fordítani. Későbbiekben a férfiakat egyáltalán nem engedni át(hivatkozva akár az ukrán törvényekre is), ha nem tud magyar útlevelet felmutatni. Ha jön a nemzetközi bohócok felháborodása, akkor jelezni kell, hogy ez csupán a reakció a fenti ukrán szemétkedésre. Nehogymár ezek szórakozzanak velünk, miközben a kés a nyakukon van. Mi lenne, ha megúsznák ezt az egészet és maradna valami Ukrajna? Csak remélhetjük, hogy az oroszok teljesen felszámolják ezt az agresszív, követelező bukott országot, az Ukrajnának nevezett képződményt.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Az nem hülyeség benne, hogy túl drága az oroszoknak, oké minden más az inkább marhaság, ez igaz.
Igen, de nem csak azért, mert vélhetőleg nem 4 millió dollár már az ára, ahogy a wikipedia-n olvasható (ez talán 2014-ben egy átlagos felszereltségű vagy inkább "fapados" darabára lehetett).
Egy kicsit részletgazdagabb információkat tartalmazó oldal szerint 7,6 - 9 millió dollár az ára:
2015-ben arról volt szó, hogy több országba is exportálni fogják, de valahogy ez sose jött össze, aminek persze számos oka lehet.

Továbbá ugye nem tudni, hogy mekkora részben valósult meg import alkatrészekből, mit kellett kiváltani, vagy éppen mit lehet még mindig beszerezni, csak sokkal drágábban. Szerintem arra is van esély, hogy a 2014 utáni tapasztalatokat is beépíthették valamiféle v2-be, s az is bizonyosan megdobhatta az árát. Valamikor 2 éve olvastam róla, hogy inkább a régebbi T szériákat modernizálják, illetve a T-90(MS?)-et részesítik előnyben.
A T-90 variánsok ára 2.77-4.25* millió dollár között mozoghat:

Ha pontatlanok az oldal adatai, akkor javítsanak ki.

* Itt a wikipedia és az én általam linkelt oldal árai között nincs eltérés. Tehát vagy az van, hogy ki lehet hozni 4 millióból az armatát, de akkor a T-90MS összességében jobb, mint az armata -mivel ~ugyanannyiba kerül-, bár technológiailag nekem nem úgy tűnik, mintha egy szinten lennének...
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 348
46 150
113
Az ukrán 28. gépesített dandár 2. zászlóaljának a Mikolajiv megyei Novohrihorivkánál, a 35. tengerészgyalogos dandár 18. zászlóaljának pedig a Herszon megyei Tokarevénél lévő állásaiból mért tűzcsapások következtében több mint száz orosz katona vesztette életét és hét különböző rendeltetésű katonai jármű pedig üzemképtelenné vált.


A donyecki régió Novomihajlivkánál a 66. gépesített dandár 2. zászlóalja több mint harminc orosz katonát, valamint egy harckocsit és öt speciális járművet semmisített meg.


Az ukrán harcászati légierő gépei, valamint a rakéta- és a tüzérségi csapatok az elmúlt nap folyamán nagy pontosságú tűzcsapásaival hat orosz vezetésipontot, valamint 18 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást, továbbá hat hadianyag- és két üzemanyagraktárt támadtak.
Ezt is a Tahiti Newsból vetted?
Ilyenkor tegyél már bele egy nyomorult linket!
A saját védelmedre is!
A múltkor is sikerült jó számokat betenned, csak ponthogy nem orosz, hanem ukrán veszteségekről volt szó.
Ezek után már erős fentartásokkal kezel tőled híreket az ember...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
@dudi :
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Nagy marhaság a cikk!
A mi 10+ milliós Leo 2A7+-ainkhoz képest, olcsójánosok ezek a Armaták!
Valamiért nagyon le akarják valakik járatni ezt a harckocsit.

Hét éve nem képes gyártásába vinni.
Lehet, hogy a szankciók (kijelzők, egyéb fegyverzet elektronika gyártás ipari feltételei) miatt, de akkor is.
Ez még haarci repülők esetében is sok.
Egy nagyhazalomtól.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 015
11 836
113
"
Hogyan látja a következő heteket, hónapokat? Van-e valamilyen előrejelzése, mire számít?

Arra számítok, hogy ki fogjuk tűzni az ukrán zászlót a Kreml tornyára. Ez az, amire én személyesen számítok, ha rólam vagy a katonáimról van szó. Az Orosz Föderációnak véget kell vetni. Ez az, ahogy érezzük magunkat, és az ukránok többsége is így érez. Ehhez azonban hosszú évekre lesz szükség. Lehet beszélni a háború befejezéséről vagy győzelemről.
...
De a nagy háború kizárólag a Kreml megsemmisülésével érhet véget – vagy fordítva. Ezért nagyon elszántak vagyunk, és a végsőkig fogunk harcolni.
"
„Csak egyetlen választásunk maradt: vagy mi, vagy ők”
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Pár napon át az ukránokat kortól, nemtől függetlenül vissza kéne fordítani. Későbbiekben a férfiakat egyáltalán nem engedni át(hivatkozva akár az ukrán törvényekre is), ha nem tud magyar útlevelet felmutatni. Ha jön a nemzetközi bohócok felháborodása, akkor jelezni kell, hogy ez csupán a reakció a fenti ukrán szemétkedésre. Nehogymár ezek szórakozzanak velünk, miközben a kés a nyakukon van. Mi lenne, ha megúsznák ezt az egészet és maradna valami Ukrajna? Csak remélhetjük, hogy az oroszok teljesen felszámolják ezt az agresszív, követelező bukott országot, az Ukrajnának nevezett képződményt.

Azért nem egyszer olvastam, hogy lengyeleknél elég nagy balhék voltak, mert a sok ribanc ki-be járkál a határon mintha mi se történt volna, csak addig van Lengyelo.-ban amíg felmarkolja az aktuális segélyt és már megy is vissza.

A hoholo nézik, amint az MRLS-ük bemelegíti az Orosz pozíciókat közvetlenül az ellentámadás megkezdése előtt


Ezt a videót hányszor láttam az elmúlt napokban, gyakorlatilag nincs olyan szakasza a frontnak ahova nem írták oda.
De valszeg tényleg Herszonnál készülhetett, az egyik lövöldözést láthatjuk amikor kazettás töltettel lőtték a hidat.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 624
55 110
113
"
Hogyan látja a következő heteket, hónapokat? Van-e valamilyen előrejelzése, mire számít?

Arra számítok, hogy ki fogjuk tűzni az ukrán zászlót a Kreml tornyára. Ez az, amire én személyesen számítok, ha rólam vagy a katonáimról van szó. Az Orosz Föderációnak véget kell vetni. Ez az, ahogy érezzük magunkat, és az ukránok többsége is így érez. Ehhez azonban hosszú évekre lesz szükség. Lehet beszélni a háború befejezéséről vagy győzelemről.
...
De a nagy háború kizárólag a Kreml megsemmisülésével érhet véget – vagy fordítva. Ezért nagyon elszántak vagyunk, és a végsőkig fogunk harcolni.
"
„Csak egyetlen választásunk maradt: vagy mi, vagy ők”
Van humora a faszinak.:)
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 490
12 628
113
Hét éve nem képes gyártásába vinni.
Lehet, hogy a szankciók (kijelzők, egyéb fegyverzet elektronika gyártás ipari feltételei) miatt, de akkor is.
Ez még haarci repülők esetében is sok.
Egy nagyhazalomtól.

Múltkor pont mikor a seekereket kerestem, akkor láttqm fejlesztési időket. Szóval a 80as években, ereje teljében lévő usában egy rakétának cirka évtized.
De nézd meg az m1 fejlesztési idejét. Ha annyira gyorsan akarják csinálni az oroszok, akkor még nagyon ráérnek.

Vagy hogy látod ezt? Az amerikai fejlesztési tempó szimplán szart sem ér, ha még az oroszt is gyengének látod?
Kié a megfelelő? Kína? Nyilván a nyugati tempó viccnek is rossz.

Szerintem is a kijelzők és az elektronika lesz a gond.... persze. Ezek ösztönösen jönnek vagy azért akarni kell?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 205
113


Nocsak! Egy hajó a Szuezi-csatornán, egy a Boszporusznál, Felkészül Hormuz, Panama. A világkereskedelemnek befellegzett.

Hétköznapi holholságok.... Kezd beérni az oroszkrémtorta.


Na ja. Ha valaki tükörből nézi a TVt.


Ez ugyan már volt. De leírást, magyarázatot most olvasok először. Erre kérdezte @dudi , hogy akkor ez hogy... így...







 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 764
65 058
113
Valamit félreértettél. Keresztény fehérbőrű népet (orosz nézőpontból oroszokat) irtanak mindenféle szedett fedett népségek pl csecsenek. Akik bár ezt ingyen is megtennék, de most rendes fizetést (zsoldot) is kapnak érte. Na és ki fizeti őket?
Azert ezt olvasd el.



Farewell Zakarpattya: