[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

Kopi2000

Guest
Azert ezt olvasd el.



Farewell Zakarpattya:
Elolvastam a feher nagyrasszrol, amit belinkeltel... De jo, akkor a cigok is feher emberek... Eddig nem is gondoltam volna...
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Herszoni csata
Megsemmisült ukrán BMP
Megsemmisült ukrán harckocsi
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 163
113
Az ukrán fegyveres erők több mint 2000 katonáját szállították Nikolaev kórházaiba és a környékbeli kórházaiba egy ukrán offenzíva-kísérlet után, „minden hullaház megtelt” – mondta Jurij Barbasov, az Oroszország által felszabadított Sznyigirevka város adminisztrációjának vezetője. a Nikolaev régióban, forrásokra hivatkozva.

Barbasov elmondta, hogy Sznyigirevka térségében volt egy támadási kísérlet, de "úgy tűnik, ennek zavaró jellege volt, a fő ütést kicsit északra mérték". Azt mondta, hogy „az ukrán fegyveres erők több területén támadó akciókat hajtottak végre, és kiderült, hogy nem a Sznyigirevszkij irány volt a fő” – írja a RIA Novosztyi.

Ahogy Barbasov kijelentette, "e támadások következményei nagyon nehéznek bizonyultak az ukrán fegyveres erők számára". Elmondása szerint „körülbelül 400 sebesültet szállítottak a belügyminisztérium nyikolajevi kórházába, ugyanez a helyzet a BSMP-ben”, és „összesen több mint 2 ezer sebesültet szállítottak különböző kórházakba ."
„Minden hullaház tele van. Most óriási problémákkal küzdenek az adományozott vérrel, a tiszta vízzel és a Nikolaevbe került sebesültek ellátásával” – mondta Barbasov, kifejtve, hogy az adatokat közvetlenül Nikolaevtől kapta olyan forrásokból, akik ismerik az egészségügyi intézmények helyzetét.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
598
2 558
93
"Nem. Az MN-ben sem ez volt. A gépkocsizó az a teherautón vagy bármin szállított ami nem harcjármű."
Hogyne lettek volna az MN-ben gépkocsizó lövészek.
Csak egy példa:
"
A 8. Gépkocsizó Lövészhadosztály 1958. szeptember 1-én alakult újra meg Békéscsabán. Első parancsnoka Oláh István volt, aki később honvédelmi miniszter lett.

1963-ban átdiszlokálásra került Zalaegerszegre a Petőfi Sándor Laktanyába mint első lépcsős támadó magasabbegység. Ekkor a MN 9. Gépkocsizó Lövészhadosztálytól átkerültek alakulatok a zalaegerszegi hadosztályhoz.

A nyugati határhoz legközelebb hadosztályként lett a Magyar Néphadsereg legjobban felszerelt hadosztálya. Az alakulatok 90-95%-ban voltak feltöltve, közel hadilétszámon."

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 433
113
Jézusom..
Na ne.. ne...
Ez lenne a Bojo osztályú rohambárka...?
Teljesen mintha templomi festményről lépett volna le, a tetején kis bódé a kormányosnak, az oldalán ablakok? Ez Noé bárkájára hasonlít inkább mint bármilyen hadi alkalmatosságra.
Jó az álcázás de...ezt a templomi utánzatot nem sz@pták be az oroszok
Kinek a veretes ötlete volt?
Nana, ez legalabb nem robbant le mint Bojo uj anyahajoja.

Kozben Germoneyban ennyi lett a benzin es a gazolaj?

Mar rogyik a V4 gazdasaga is, nalunk meg turheto a helyzet.


Ez meg netto hulyeseg, ket napja futottam at az osszes osztrak Billa, Penny, Hoffer ujsagot, akcios hus 7 euro/kg, amugy mind 10,50. Akcios sor 60 cent valamelyikben a legolcsobb, amugy 80 cent mindenhol. Kenyer volt 5,40euro es 2 euro kozt, de a krumpli az tenleg annyi mint itt. Azert meg nem kell kimenni, hiaba keltenek a hiszteriat.


Eu feldolgozoipar 26 havi melypontra esett.

Ezt csak ugy beteszem azoknak akik a chipekrol szoktak itt vitazni. A lenyeg hogy a 3nm tul draga a felhasznalt energia miatt mostanra. A TSMC annyit fogyaszt mint Shenzen maga.

"
A 3 nm túl drága és kevés a rendelés, a TSMC-nek nincs más választása, mint néhány EUV litográfiai gép leállítása!

Sajtóértesülések szerint a TSMC kapacitáskihasználtsága csökkenni kezdett, és a csökkenés még egy ideig az értékelést követően is folytatódik, ezért a TSMC azt tervezi, hogy ez év végétől leállít néhány EUV berendezést az EUV energiafogyasztás megtakarítása érdekében.

Különösen a 3 nm ára 50%-kal, a teljesítmény pedig 20%-kal nő, ami egyenértékű a költségteljesítmény csökkenésével."
 
W

Wilson

Guest

Sztrelkov Igor Ivanovics

szeptember 1., 15:37


A hersoni front helyzetének tisztázása Nyikolajev irányában:

Kedden az ellenség megismételte a Kirovo-Aleksandrovka és a Ternovye Pody támadására tett kísérletet. Sikertelenül. Csapataink állásai Ternovy Pod déli peremén vannak. A falu északi része a „szürke zónában” van. Az ellenség részei N. p. nem.
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo and Kopi2000

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 336
76 985
113
"Nem. Az MN-ben sem ez volt. A gépkocsizó az a teherautón vagy bármin szállított ami nem harcjármű."
Hogyne lettek volna az MN-ben gépkocsizó lövészek.
Csak egy példa:
"
A 8. Gépkocsizó Lövészhadosztály 1958. szeptember 1-én alakult újra meg Békéscsabán. Első parancsnoka Oláh István volt, aki később honvédelmi miniszter lett.

1963-ban átdiszlokálásra került Zalaegerszegre a Petőfi Sándor Laktanyába mint első lépcsős támadó magasabbegység. Ekkor a MN 9. Gépkocsizó Lövészhadosztálytól átkerültek alakulatok a zalaegerszegi hadosztályhoz.

A nyugati határhoz legközelebb hadosztályként lett a Magyar Néphadsereg legjobban felszerelt hadosztálya. Az alakulatok 90-95%-ban voltak feltöltve, közel hadilétszámon."

Igen?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 890
93
Nem, az oroszhoz közel áll, viszont a lengyelre ez már kevésbé mondható el. Aki ért oroszul, elég jól megérti az ukránt is, a lengyelt viszont nem igazán. A szlovák pl. sokkal közelebb áll az orosz nyelvhez, mint a lengyel.
Ebben szerencsére nincs igazad.
Nekem csabai tót volt az anyanyelvem és a szláv nyelvterületen jól elboldogultam. A cseh az valóban gondot okozott. Azután pici nyelvtanulás hozzásegített a könyvek olvasásához is. Igaz főként a nyelvtan és a szókincs bővítése történt.
De, a különféle nyelvjárások (tájszólásnak is nevezhető) megértése könnyebben ment, mint a német és az angol. Habár az is igaz, hogy a magyarban is volt olyan helyi jellegű népies szó, amit nem értettem.
 
  • Tetszik
Reactions: Crusader

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 821
81 163
113
Zátonyra futotta Boszporusznál ehy UKrajnából induló hajó

pDlIlSIJE5A.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 834
65 433
113
Az utolsó elötti képen fekvö ukrân, aki a tèrdvédöjét kek-sârga szinre festette be, olyan bèkésen fekszik, mintha aludna.
Nem lehet beâllitott kép?
Passz, minden lehetseges ott.
A terdvedo mindenesetre nem mentette meg ugy nez ki.


Vajon a NAU emberei be voltak avatva Z tervebe? Gyanus ez nekem.
1,
2,

Amugy mar jihad Julian is elismerte az offenziva kudarcat ukran oldalon.

Az orosz fel megkuldte az Ensznek az iskolak koordinatait es kozolte hogy nem folytat bennuk katonai tevekenyseget. Innet az ukranok sara minden agyuzas.

Sznyigurivka polgarmestere szerint 2000 sebesult keletkezett ukran oldalon az offenzivaban.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Új dokumentumok kerültek elő az amerikai katonai biológiai tevékenységről Ukrajnában
Forrás: https://kuruc.info/r/4/248241/
Az egészben az a legszomorúbb, hogy itt a fórumon is többen teljesen normálisnak veszik, hogy a Pentagon (bevallottan!) több tucat ilyen labort finanszírozott nulandisztánban.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ebben szerencsére nincs igazad.
Nekem csabai tót volt az anyanyelvem és a szláv nyelvterületen jól elboldogultam. A cseh az valóban gondot okozott. Azután pici nyelvtanulás hozzásegített a könyvek olvasásához is. Igaz főként a nyelvtan és a szókincs bővítése történt.
De, a különféle nyelvjárások (tájszólásnak is nevezhető) megértése könnyebben ment, mint a német és az angol. Habár az is igaz, hogy a magyarban is volt olyan helyi jellegű népies szó, amit nem értettem.
Én nem ma születtem, de még mindig rendszeresen hallok helyi jellegű népies szavakat, amiket nem értek.
 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 1711

Guest
Zselé bárkája némi füst is látható (amúgy azt írják eredeti rendeltetése disznó szállítás)


VDV herszonnál


Monkeyputin strikes back (februárban a shill-ek megvoltak győződve, hogy az ukránelleneseket felháborítja a majomputyin kép, valszeg magukból indultak ki milyen könnyen triggerelhetőek... chug viszont szokás szerint magáévá tette, ha valami fontos felrobbant majomputyin hívta rá a csapást orrába dugott banánnal)
OxvZffa.jpg



uhg kihaltságát és mutt shill-ek aktivitását nézve chug-on a 30000 támadóból nem sokan maradtak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 946
82 739
113