[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Ezek nem azok az irtószar állapotú A4-ek amiről korábban beszélgettünk meg kellene vegyük csak olyan fos volt, hogy a fórumon is elvetettük még a gondolatát is?! :rolleyes:
Évekig üzemeltetni más, mint használni záros időn belül…
Akkor azt beszéltük hogy van e akár több évtizedes potenciál benne és az ehhez szükséges erőforrásokat megéri e.

Ha üzembiztos, akkor harcolni jó lesz! Láthatóan a T-72m1 is megfelel a célnak…
Egy Leo2 komoly előrelépés lesz nekik.

Kíváncsi vagyok hogy szerepelnek és mit kezdenek a közúti infrastruktúrával…. A Leo2 nem T-72 kategória….
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 534
46 513
113
Spanyolország jóváhagyta 40 Leopard 2A4 harckocsi és Aspide rakétarendszer Ukrajnába történő szállítását
Ez még júniusi hír, úgy látszik mostanra lettek üzemképesek.
Az is lehet hogy lengyelek, a rosseb jobban tudja.
Azóta le is mondták...
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
170
1 586
93
tok jo hogy igy szurkolsz a demografia szerint nemsokara europa legnagyobb muszlim allamanak.
az a sok kazakh, tatar, uzbeg milyen jo szomszed lesz majd egyszer.
ott nem lesz gond az lmbq izevel, meg a keresztenyekkel sem.
biztos orulsz ennek meg magomednek.

50000 iranyitatlan loszer, a hires orosz precizitassal azt jelentene hogy mar nem lenne ukran eloero.

de ugy tunik meg vannak ukran harcosok, akkor az az 50000 loszer naponta mind buzafoldre megy mi ?
csak hogy kikeruljek a civileket. nevetseges.

komolyan, tok debil hogy ezt ember elhiszi amit itt irkaltok.
Ahhoz képest, ahogy az elején kezdted a kommunikációt, eléggé elmentél az elvtársaidnál szokásos irányba. Az abszolút tévedhetetlenség biztos tudatában, felsőbbrendűen nézed le a többséget, mert más állásponton van. De semmi baj...nincs ebben semmi meglepő, mindőtök ilyen, ezért van itt, így elfogadjuk .... mi debilek ....hiszen te egy elit gondolkodó vagy, ezt nevelték beléd a mi FüggetlenObjektív és Sikeres felsőoktatásunkban.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
  • Tetszik
Reactions: PavolR and Kopi2000

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Évekig üzemeltetni más, mint használni záros időn belül…
Akkor azt beszéltük hogy van e akár több évtizedes potenciál benne és az ehhez szükséges erőforrásokat megéri e.

Ha üzembiztos, akkor harcolni jó lesz! Láthatóan a T-72m1 is megfelel a célnak…
Egy Leo2 komoly előrelépés lesz nekik.

Kíváncsi vagyok hogy szerepelnek és mit kezdenek a közúti infrastruktúrával…. A Leo2 nem T-72 kategória….
Láttad a tálib felvonulást a kamionon tankokkal? Na kb így. :)
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Ehhez a stratégiához Zele az elejétől kevés....szerepjáték az ő feladata, a kommersz pép etetése a tömeggel. Ott van a CIA mögötte, nem önállósodhat, csak a tanácsadók által megírt szerepet és forgatókönyvet adja elő, a megtervezett mimikával, álhabitussal egy profi stábnak...itt egyedül az USA dönt, senki más....de ezt itt úgyis tudja a többség, a többi magyarul beszélő véleményét pedig elfogadjuk.
Szerintem önállóbb mint ahogy lefestjük.
Az amikor egy online konferencián állva tapsolnak, amikor Boris Johnson barátjának mond, stb akkor igenis van önálló mozgástered….
És ebben eddig ügyesen provokált….
Nem kért, hanem megmondta mi kell és többé-kevésbé jött is minden.
Most megakadt a folyamat! Szintet emel!

Majd figyeld meg hogy az lesz a kommunikáció, hogy ukrán vér szárad a lelketeken….
Ha itt lett volna a technika, akkor bezzeg nem így alakul.
Meg őt is hajtja az idő… olasz választás, félidős választás az USA-ban és a tél….
Nem az ukrán tél, hanem az európai…..

Tavasszal Európa vagy fejjel megy a falnak, vagy kihátrál mögüle…. Most ami megjön az meg lesz.

Hát mit neki pár ezer sorköteles!?
Én valahogy igy látom….
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 893
30 608
113
Azért érzitek azt a pardoxont, hogy izraeli zsoldosok mennek harcolni egy ilyen orszagért?

illetve hogy az amerikában köztudottan befolyásos zsidó lobbi egy kurva szót nem emelt ez ellen??

Tényleg egy beteg torz világban élünk.... ahol a "fejlett értékekkel bíró, demokratikus" nyugat egy ilyen ország mögött sorakozik fel...egészen elképesztő.
Izrael már nem az az ország...
Most a befektetéseket védik. Hónapok óta szajkózom Ukrael létrejöttét. Kell nekik a bázisország, ahova a mai közel-keleti helyzet elszabadulása után menekülhetnek. Részben ezért tápolják az USÁból, Ny-Európából a hoholokat. Ha megnézed, hogy ki támogatta a háttérből annak idején a kisbajszost, akkor rájöhetsz arra, hogy az ukronácik létrejötte ugyan annak az érdekcsportnak a műve.
Hmmm... Megállnak az oroszok? Mi más oka lehetne annak, hogy Kadirov éppen most megy szabadságra?
A frontra megy nyaralni?
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Shaymuratov zászlóalj az NVO zónába megy Baskíriából, a harci koordináció véget ért. Augusztus 27-én a katonák Oroszország hősének, Minigali Shaimuratov vezérőrnagynak születésnapját ünnepelték, akinek a nevét egységük viseli. Egy „Szultán” hívójellel rendelkező harcos beszélt erről a témáról. A harcművészetek mestere és a modern oroszországi késharc megalapítója, Andrej Kochergin pedig a baskír zászlóaljak harcosainak harci szelleméről beszélt: "Lenyűgözött a baskírok zászlóalja, csak "harci törpék" tökéletes fegyelem, elképesztő kitartás és igazi katonai düh, 155 cm-es magassággal...;). Térjetek haza élve, sikerélménnyel, csodálatos srácok!
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93

Kedves ukránok! Bár mi magyarok értünk a nyelvükön de mivel még nektek nem megy ezért, ha valakit érdekel az interjút pontosan sikerült lefordítanom amerikai diplomácia felismerő szoftverrel!....Jóóó...nem volt könnyű, sokat elemezte a mesterséges intelligencia mert az amerikai kormányzati beszédek elemzéséből dolgozott 200 évre visszamenőleg! Itt vannak a lényegesebb mondatok az interjú tömören:

"Héjj! Balf.sz ukránok!! Mi csak beleöktünk és hergeltünk titeket a háborúba, hogy egész európát lenullázzuk (kivéve a brit barátainkat) és az amerikai és szaudi-amerikai olajvállalatok milliárdos hasznot húzzanak ebből. Már k.rvára semmi közünk a nyomorotokhoz! Pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!! Főleg, hogy eladósítottunk titeket 5 generációra, ...már ami megmarad nektek...pont ezért harcoljatok adjátok a véreteket mi adunk hozzá még fegyvert mert a föld amiert harcoltok már a mi befektetésünk!! De jobb lesz ha a végén elmentek napszámba nyugatra az asszonyaitok meg a lányaikkal a pornóiparba! Zelének meg üzenjük, hogy minden ok! Majd meghúzza magát valamelyik villájában! Könyvet is írhat! Amugy hol is van az a gyarmatunk? ...Ukrajna??"
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Spanyolország jóváhagyta 40 Leopard 2A4 harckocsi és Aspide rakétarendszer Ukrajnába történő szállítását
Ez még júniusi hír, úgy látszik mostanra lettek üzemképesek.
Az is lehet hogy lengyelek, a rosseb jobban tudja.
Szerintem nem mentek...


 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Idiotak...
Francnak kell ilyen hulyeseget tartani mikor naponta szazaval halnak meg, meg minek ket eves gyereket fel nem robbant meg mindenfele szedett vedett loszer, fegyver koze bevinni?
A gyereknek meg kifolyt a szeme, ezt nyertek vele. Beteg egy tarsadalom...


Kadirov lesz netan Putyin utodja? :rolleyes:
Kadirov lesz Sojgu utódja!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 101
13 516
113
A NATO Leopard 2A4 harckocsik egy oszlopa átkelt az Ingulets folyón Dél-Ukrajnában
No ne már! :D
Egyrészt, hol van arrafelé akkora erdo :rolleyes: , másrészt pedig azok nem is 2A4-esek :cool: , hanem minumum 2A6-osok (gondolom németországi fotó).

Netán kevésnek bizonyúlt az energodari Overlord 2.0? :D

Hmmm... Megállnak az oroszok? Mi más oka lehetne annak, hogy Kadirov éppen most megy szabadságra?
Fogalmazzunk úgy, hogy ha most a Nemzeti Gárda élére álna (mint ahogyan csipelik a verebek), akkor egy 300-ezres fegyveres testulettel a háta mogott nagyobb esélyel futna neki majd a Putyin utódlásáert folyt harcba, mint egy néhány tízezres sereggel bíró peremvidéki vezér.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 686
8 688
113
@meszike91 - Azért mert a hvg meg a 444 nem írta meg, attól még igaz... Már nem csak 15%-os gázcsökkentésről van szó. Az már régen elmúlt. Tegnapi hír, hogy az eb már közös áramfogyasztás csökkentést is javasol a tagállamoknak - mivel az áram egy meghatározó része gázerőművekből származik, ezért van köze ennek a gázhoz. Remélem a napi elég hiteles Önnek. Van egy alaptézis, ami a jelenlegi technológiai fejlettségünkön tény: az az ország, amely kevesebb egy főre jutó energiát fogyaszt, az szegényebb. Az ilyen mértékű, tartós energia fogyasztás csökkenés gazdasági összeomláshoz vezet. Ez nem ideológiai kérdés. Ebből még nem az fog következni, hogy tömegesen éhezni fognak az emberek az EU-ban, hanem az, hogy a feldolgozóipar azon része, ami energiaintenzív egyszerűen nem fog képes üzemelni, ezért tartós leállásokra került sor, illetve sor fog kerülni. Amelyik még képes is lenne termelni, az sem fog, mert nem lesz versenyképes az a termék.
A gáz az irányadónak számító holland TTF tőzsdén 2 év alatt több, mint a 100x-osára drágult. Konkrétan:
2020-09-07 | 10,5eur/mWh
2021-09-07 | 53,589eur/mWh - igen, itt már a megelőző évek sávjából bőven kilépett, ami ~10-30eur/mWh volt
2022-09-03 | 212eur/mWh - és úgy, hogy már jelentősen esett az ára, mert augusztus 26.-án 346,522eur/mWh-n zárt.

Az áram ára a sok éves átlaghoz képest Magyarországon csak ~10x drágább, de a legtöbb országban is hasonló helyzet.
Emlékeztetném, hogy 2014-ben óriási botrány volt abból, hogy Paks-II egyes számítások szerint 31,27 ft/kWh-ért termelne áramot, ami miatt verték az asztalt a honi zöldek, hogy hát ez "őrült sok"... Az üzemeltetési költség egyébként 9,57Ft-re jött ki, az akkori 310-es árfolyammal.
Az energiaárak ilyenek, mindig vannak csúcsok és hullámvölgyek. Ez most egy irreálisan magas csúcs ami nem fog így maradni hosszú távon. Ilyen magasan még a kitermelőknek sem éri meg tartani az árakat, mert ilyen árak mellett már a vásárlók elkezdenek más termékek felé mozdulni. Ezek mellett az árak mellett már versenyképes bármi, szén, atom, megújulók.

Oroszország annyit tud elérni, hogy rövid távon piaci zavarokat okoz,hosszú távon viszont ezzel el is veszíti a piacait.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Az energiaárak ilyenek, mindig vannak csúcsok és hullámvölgyek. Ez most egy irreálisan magas csúcs ami nem fog így maradni hosszú távon. Ilyen magasan még a kitermelőknek sem éri meg tartani az árakat, mert ilyen árak mellett már a vásárlók elkezdenek más termékek felé mozdulni. Ezek mellett az árak mellett már versenyképes bármi, szén, atom, megújulók.

Oroszország annyit tud elérni, hogy rövid távon piaci zavarokat okoz,hosszú távon viszont ezzel el is veszíti a piacait.
Szén mint versenyképes? A barna daraszén mázsája már most 11 ezer forint,és nem is nagyon van,nálunk van egy elég komoly tüzép,és üres a szénplacc.Hol élsz te?A bármi alatt mit értesz szemete,gumit?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 882
35 611
113
No ne már! :D
Egyrészt, hol van arrafelé akkora erdo :rolleyes: , másrészt pedig azok nem is 2A4-esek :cool: , hanem minumum 2A6-osok (gondolom németországi fotó).

Netán kevésnek bizonyúlt az energodari Overlord 2.0? :D


Fogalmazzunk úgy, hogy ha most a Nemzeti Gárda élére álna (mint ahogyan csipelik a verebek), akkor egy 300-ezres fegyveres testulettel a háta mogott nagyobb esélyel futna neki majd a Putyin utódlásáert folyt harcba, mint egy néhány tízezres sereggel bíró peremvidéki vezér.
Nem igaz mert ez egy Leo 2A8.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 466
17 837
113
Nagy lehet a pánik, ha ekkorát kell már hazudniuk.
A kép egy jól karbantartott európai lőtéren készült szerintem, nem egy folyó árterében.
Orosz hazugságnak tűnik, érthetetlen számomra mire jó az ilyen könnyen levuktatható kamu.
Egyet kell, hogy értsek veled, ez egy ordas nagy kamu.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 679
55 438
113
Szerintem önállóbb mint ahogy lefestjük.
Az amikor egy online konferencián állva tapsolnak, amikor Boris Johnson barátjának mond, stb akkor igenis van önálló mozgástered….
És ebben eddig ügyesen provokált….
Nem kért, hanem megmondta mi kell és többé-kevésbé jött is minden.
Most megakadt a folyamat! Szintet emel!

Majd figyeld meg hogy az lesz a kommunikáció, hogy ukrán vér szárad a lelketeken….
Ha itt lett volna a technika, akkor bezzeg nem így alakul.
Meg őt is hajtja az idő… olasz választás, félidős választás az USA-ban és a tél….
Nem az ukrán tél, hanem az európai…..

Tavasszal Európa vagy fejjel megy a falnak, vagy kihátrál mögüle…. Most ami megjön az meg lesz.

Hát mit neki pár ezer sorköteles!?
Én valahogy igy látom….
Igy is lehet látni.
De úgy is, hogy a napja minden percét és minden szavát a "tanâcsadók" rendezik. Én inkâbb erre a véleményre hajlok.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Az ismeretlen típus elnevezés pedig értelmezhetetlen, ha csak egy futógörgő marad a harckocsiból ,akkor is be lehetne azonosítani legalábbis típusra, ha nem is alváltozatra.
Kicsit is pixeles vagy távolról készült képen a világon senki sem fogja megmondani, hogy az a szétpukkant szenes roncs T-72, 80, vagy 64. Nézz rá az oldalra és az azonosítatlan hk képekre, meglátjuk mennyit ismersz fel.
Ezek kicsodák micsodák?? Kaptak a kaptok Leo2-t is?
Ruszkik megint hallucinálnak. Szokásuk.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Részleteiben ennyit is ér sajnos ez a kimutatás... Ha összeadod a százalékokat,, akkor nem 100% jön ki, ha már részletekről beszélünk.

Volt itt is a fórumon elvesztett T62M, ami nem szerepel a fenti kimutatásban.

Az ismeretlen típus elnevezés pedig értelmezhetetlen, ha csak egy futógörgő marad a harckocsiból ,akkor is be lehetne azonosítani legalábbis típusra, ha nem is alváltozatra.

Az egész oldal egy trágyalé, anno chug-os autisták felraktak egy montázst mit találtak...
Groznij-ban kilőtt T-80, 1 harckocsi 3-szor leközölve (szemből nappal, oldalról éjjel, felrobbantva), fotóboltolt ukrán veszteség, roncsdepóban fotózott cuccok... Még örmény tank is volt az orosz veszteségek között.


Luhanszk határában még zajlanak a harcok:


Állítólag hermars, mindenesetre szép nagyot pukkant


Warpriest