[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Kárpátalját nem lehet és nem szabad visszavenni. A több mint 1 millió lakosból már ma is csak 100-150 ezer körüli magyar lehet. Magyarország nincs felkészülve egymillió nem magyar kissebbség kezelésére, gazdaságilag egyszerűen beleroppanna az ország a régió felzárkóztatásába. Revíziót ráadásul csak háborúval lehet elérni, ez pedig se nekünk, se az ott élő embereknek nem hiányzik.

Én nem azért szurkolok az oroszoknak, mert így visszaszerezhető Kárpátalja (ha addig eljutnak is, miért adnák vissza, az oroszok is reálpolitikát folytatnak, nem alapítványként működik az ország).

A jó megoldás az lett volna, ha Ukrajna EU taggá válik és a határnak megszűnik a jelentősége, de Ukrajna olyan távol van az EU-tól gazdaságilag, kultúrálisan, hogy ez soha nem fog megvalósulni. Az elmult 31 évben a különbség folyamatosan csak nőtt, és igen, a háború miatt aláírt tagjelölti státusz sem több parasztvakításnál.
Végre normális ember, normális hozzaszolasokkal a sok hülye között. Csak így tovább!!!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 998
13 301
113
Hat Harm is csak lett megis... Pedig nem hittem el az elejen nekik...
Az a baj hajlamosak ilyen hireket terjeszteni amik nem igazak, a hatas kedveert, vagy hogy pl megakadalyozzanak vele egy tenyleges megvalosulast a kozvelemeny manipulalasaval. Csak aztan neha meg baxki tenyleg igazuk van. En innet nem tudom igy eldonteni mit lattak, majd ha lesz roncsrol kep. Leorol amugy volt mar korabban is hir hogy lattak arra, csak aztan nem lett megsem igaz. Amugy siman elkepzelheto hogy igaz, pzh is csak lett nekik.
Adnak a lengyelek vagy mas, teljes a ketsegbeeses a nyugati oldalon, minden elfogy, leolvad amit odakuldenek. Ez nem egy olyan haboru amit a nyugat szokott vivni, nem szoktak ezt meg. Se legifoleny, se kecskepasztorok.


Azert ugy Esztergomtol eszakra a skandinav mutymuruttyfalvaig nem lennek tul jo alvo ha Ramzan elnök lenne.
Miért? Amenyiben csak egyik lenne a sok kozul (ami számunkra a legideálisab forgatókonyv) azzal nincsen semmi baj. De szerintem amúgy se - inkább arra ozpontosítana, hogy az Orosz federációból Csecsen federációt csináljon, szoval a balhé adott lenne. ;)

-----------------------------------------------------------------------------.

Vysokopolie falu, Kherson régió, felvonva a zászlót a falu kórháza felett 2022.09.04.


A kárpátaljai 128-ig hegyi dandár zsákmányolt egy Silok-01 orosz drón-ellens rendszert:


Keleten is támadnak az ukránok:

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Az, hogy te abban az ukrajnában látsz magyarországra értett nemzetbiztonsági kockázatot, ami határos és aktívan háborúban áll oroszországgal, de a birodalmi létre törekvő oroszország ami éppen gazdasági és politikai háborúban áll magyarország szövetségi rendszereivel szerinted teljesen rendben van nemzetbiztonság szempontból elképesztő képzavarra utal.
Ugyanezt mondták a nácik is a világháborúban, csaxólok
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 367
8 848
113
Te nagyon műveletlen, a Pantsir alapból ruszki, mert viszonylag új.
Ha zsákmányolt ukránként végezte be pályafutását, akkor sem dicsőség a hódítóknak....
;)



  • A ruszki kifejezetten ellenséges a magyarokkal, amikor felfgyújtattja a KMKSZ székházát.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor ukrán fasisztakat ellenünk uszít, amikor a magyar jobboldali politikában lefizet embereket, hogy elősegítsék propagandáját.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor akadályozza az energiafuggesünk csökkentésére irányuló probálkozásaink.
  • Ellenséges, amikor pénzeli a romákat, hogy menjenek Kanadába rosszhiru két kelteni a NATO csatlakozás akadályozása érdekében.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor drágán adja a gázt, stb., stb.

Kit is kellene választanunk?
;)
Bele fogsz őrülni. Bár lehet, már elkéstem.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Te nagyon műveletlen, a Pantsir alapból ruszki, mert viszonylag új.
Ha zsákmányolt ukránként végezte be pályafutását, akkor sem dicsőség a hódítóknak....
;)



  • A ruszki kifejezetten ellenséges a magyarokkal, amikor felfgyújtattja a KMKSZ székházát.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor ukrán fasisztakat ellenünk uszít, amikor a magyar jobboldali politikában lefizet embereket, hogy elősegítsék propagandáját.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor akadályozza az energiafuggesünk csökkentésére irányuló probálkozásaink.
  • Ellenséges, amikor pénzeli a romákat, hogy menjenek Kanadába rosszhiru két kelteni a NATO csatlakozás akadályozása érdekében.
  • Kifejezetten ellenséges, amikor drágán adja a gázt, stb., stb.

Kit is kellene választanunk?
;)
Már bocs, de Te hipotézisekre, sejtésekre, wishful thinking-re alapozod a következtetéseidet ...

De, HA igaz lenne amit írtál, Ukrajna állam bűnei ezzel anulálódnak? Mondjuk azok amiket már hosszú évekkel ezelőtt elkövettek ellenünk függetlenül háborútól?

A 4. pontot meg inkább megköszönni kellene...

:)
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
A NATO Leopard 2A4 harckocsik egy oszlopa átkelt az Ingulets folyón Dél-Ukrajnában
Így elsőre inkább németeknél vagy lengyeleknél készült kép lesz ez... Ráadásul nem A4esek az tuti.
Az energiaárak ilyenek, mindig vannak csúcsok és hullámvölgyek. Ez most egy irreálisan magas csúcs ami nem fog így maradni hosszú távon. Ilyen magasan még a kitermelőknek sem éri meg tartani az árakat, mert ilyen árak mellett már a vásárlók elkezdenek más termékek felé mozdulni. Ezek mellett az árak mellett már versenyképes bármi, szén, atom, megújulók.

Oroszország annyit tud elérni, hogy rövid távon piaci zavarokat okoz,hosszú távon viszont ezzel el is veszíti a piacait.
Ha csak egy hangyafasznyival több eszed lenne mint egy marék döglött molylepkének, akkor nem írnál ide ilyen baromságokat. A atomenergia mindig is versenyképes volt árban és elég stabil is ahhoz hogy alapozni lehessen rá. Politikai okokból kezdték mellőzni.
A szén szintén versenyképes volt árban, csak ugye brutálisan szennyező főleg a náczyknál külszíni fejtésen termelt magas kéntartalmú foslignit. Voltál Te már a Ruhr-vidéken? Még 100km-es távolságban is leteszed a kocsit 2 napra az utcára és mikor ránézel utána, elsírod magad olyan poros, szutykos... Na ezt eredményezik a szénerőművek meg a rengeteg légzőszervi megbetegedést. Egyedül a megújulókra igaz részben az állításod, de azt meg egyébként is jó ideje forszírozzák, SEMMI köze a gázárakhoz. pl NL-ben már jó ideje sok újépítésű sorházba be sem vezetik a gázt, napelemtáblákkal teleszórják a tetőt és annyi. És ez már több éve így van.
Engem nem érdekel mi van nálatok a tüzépen.
Tudjuk, hogy a valóság olyan neked, mint ördögnek a tömjénfüst.
Lehet a kép most készült, de ez nem most esett le szerintem. Amúgy igen ez egy Mi-28 roncs, de nem friss.
Az, hogy te abban az ukrajnában látsz magyarországra értett nemzetbiztonsági kockázatot, ami határos és aktívan háborúban áll oroszországgal, de a birodalmi létre törekvő oroszország ami éppen gazdasági és politikai háborúban áll magyarország szövetségi rendszereivel szerinted teljesen rendben van nemzetbiztonság szempontból elképesztő képzavarra utal.
Nem, Mi az USA-ból kézivezérelt, az EU és a NATO hathatós támogatásával náci, a saját kisebbségeit brutálisan elnyomó, diktatórikus katonai rezsimet építő hoholisztánban látunk veszélyt és nem abban az Oroszországban, akikkel minden korábbi konfliktus ellenére az utóbbi 20-30 évben pragmatikus és mindkét fél számára jövedelmező kapcsolatot sikerült kiépíteni. Jelenleg Magyarország belügyeibe az USA és az EU akar folyton belepofázni és nem a ruszkik.
nem valaszoltal semmilyen allitosomra csak fikaztal meg altalanositgattal.
Kiszólt a lyuk a gödörből B+! Nem is ér az egész életed sem többet ennél a pár betűnél...
Egy utolsó jótanács : tanuljatok már meg rendesen magyarul, mert rossz nézni a vergődéseteket! /ignore
Na, csak nem a szeplőtelen orosz ármádiának is van vaj a füle mögött...
Ezekkel az a bajom, hogy sem az nem állapítható meg hogy hol, sem az hogy mikor készült.
De ugyanez volt a kilőtt T-64BV elég feltűnő kék-sárga jelzésekkel. Nekem elég természetellenesen rikítónak tűnnek a színek és bár nem zárom ki ennyiből, hogy valami spéci szín miatt van ez, de ugyanannyi esélyt adok az utólagos szerkesztésre is.
Kapjátok már össze magatokat, mert egy-két hozzászólótól eltekintve kezditek újra elérni a LinkedIn színvonalát és ez nem dícséret. Óránként valami agyalágyult észosztás és jóemberkedő belemagyarázás a "demokrácia/függetlenség/vezetői készségek" évtizedes távlatban teleszart diszperzites vödrében, ami kezdetben kék-sárga volt, mára meg egészen más.

Kétfrontos hazugságversenyben páran a feketeöves, állami kummantógépezetet is felülmúljátok, a miért is!? Hatalmas tapssal ünneplődik egy kilőtt harckocsi egy haditechnikai fórumon - ahol azért az ember elvárná, hogy a jelenlévőknek van némi fogalma a szembenálló erők technikai hátterével - szemben a LinkedIn-és szoftszkill-csürhe ösztrögén-kommandójának a bociszemű drogdílert meg a táncoslábú finnt éltető fanfárjain nevelkedett droidokkal.

Van egy támadás - egy ideje tart, Z mondja ezt, V mondja azt, az internet meg gyártja a maga hülyeségeit róla - és mi semmit sem tudunk róla. Számomra megdöbbentő, hogy 2 világháború és azóta legalább 5 komoly konfliktus után egyesek ilyen gyermeki butasággal (inkább idiótizmussal) várnak egy pillantfelvételtől végkifejletet.

Szintén röhelyes - vagyis szánalmas, hogy 40-50 éves technikákról nyomatnak egyesek katedrao kijelentéseket, 99%-ban katonai háttér nélkül. Személy szerint úgy vagyok vele, hogy tök mindegy, hány éves a harckocsi vagy sorozatvető, ha mellém csapódik be valami ezektől, nekem annyi. Nem emlékszem, hogy az elmúlt 50 évben lett volna olyan anyagtudományos fejlesztés, ami által olyan testpáncélok lennének, amik ilyen esetben is megvédenek... A jelek szerint ezt a háborút meg éppen az előerő ellen vívják.

Ahogy kint a munkaerőpiacon. Kaphatsz gépeket, technikát külföldről, hívhatsz tanácsadót, interim manágert, ha nincs szakember a végrehajtó oldalon, az egészet megette a fene - ezen a kölcsönzött dolgozó, sem a betanított melós sem tud segíteni. Főleg, ha az anyagcégnél egyre komolyabb logisztikai és energetikai gondok vannak, plusz egyre nagyobb számmal vannak a nemodavaló "vezetők"....
A gond az, hogy itt észérvekkel hiába próbálkozik az ember. Amíg a fogyatékos agitproposokat nem teszik ki innen, teljesen felesleges itt szakmaiságot számon kérni.
Mert amíg mészike, magánkívüli, Yoda és a hasonszőrűek óvodás szinten ismételgetik itt, hogy de-de-decsakamuszkaahibásmertőtámadott??? Mintha 2022 Február 24.-én kezdődött volna a világ, a korábbi események azok elsikkadtak.
A másik dolog, hogy Roberttel vagy egy magasrangú orosszal minden világnézeti és álláspontbeli különbség ellenére értelmes és normális beszélgetéseket tudunk folytatni a helyzetről, általában hasonló konklúziókkal, itt meg bárkinek, bármivel érvelhet az ember, falra hányt borsó???
És akkor még ne is trollkodjak ezekkel? Na ne már! :D :D :D
Egész Afganisztánban volt 30E ami katona.
Volt az 130 ezer NATO katona is, összfegyvernemi támogatással. ;)
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 546
4 690
113
Nem, az már T80 kategória
A T-80 46 tonna a Leo 2 másik liga.
Műszaki mentésnél meg egy csomó mindennél….
Nem véletlenül kell vennünk vasúti kocsitól trailerig mindent.
Persze gondolom az ukriknak ez nem gond! Van ott ahonnan a többit is fizetik!

Viccet fèlretève a T-64 ès a 80 alapvetôen egy kategória….
A Leo2 meg nem!
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
"Most a befektetéseket védik. Hónapok óta szajkózom Ukrael létrejöttét. Kell nekik a bázisország, ahova a mai közel-keleti helyzet elszabadulása után menekülhetnek."

Akkor most hogy is van ez? Izrael egyszerre több területet is el akar foglalni? Már hosszú évek óta "közbeszéd" tárgya, hogy végszükség esetén Mo fogadja be a menekülő zsidókat. Urban legend, hogy Budapesten kerületek vannak részükre lefoglalva.

Mondjuk ezerszer inkább a zsidók, mint az illegálisan bejövő, magyar szempontból teljesen elfogadhatatlan tanulatlan tömegek befogadása. A zsidókkal azonos vagy nagyon közel azonos kultúrkörnyezet, iskolázottság, míg a fene sem tudja honnan jövő még a törzsi kultúrát sem teljesen betartó azonosíthatatlanok.
Urban legend....
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Ezekkel az a bajom, hogy sem az nem állapítható meg hogy hol, sem az hogy mikor készült.
Meglehet.
Viszont ha fenntartás nélkül elfogadjuk (független bizonyíték nélkül), hogy egy vmilyen lyuk egy épületen
egyértelműen ukrán támadást feltételez, akkor legyünk annyira sportszerűek, hogy a másik oldal -
legalább ennyire megalapozott hírét is elfogadjuk.
 
H

Hummen23

Guest
Kárpátalját nem lehet és nem szabad visszavenni. A több mint 1 millió lakosból már ma is csak 100-150 ezer körüli magyar lehet. Magyarország nincs felkészülve egymillió nem magyar kissebbség kezelésére, gazdaságilag egyszerűen beleroppanna az ország a régió felzárkóztatásába. Revíziót ráadásul csak háborúval lehet elérni, ez pedig se nekünk, se az ott élő embereknek nem hiányzik.

Én nem azért szurkolok az oroszoknak, mert így visszaszerezhető Kárpátalja (ha addig eljutnak is, miért adnák vissza, az oroszok is reálpolitikát folytatnak, nem alapítványként működik az ország).

A jó megoldás az lett volna, ha Ukrajna EU taggá válik és a határnak megszűnik a jelentősége, de Ukrajna olyan távol van az EU-tól gazdaságilag, kultúrálisan, hogy ez soha nem fog megvalósulni. Az elmult 31 évben a különbség folyamatosan csak nőtt, és igen, a háború miatt aláírt tagjelölti státusz sem több parasztvakításnál.
Mondj már egy olyan európai országot, ahol a határok megszűntek? Egyáltalán ki szeretné, ha elmosódna az országa?
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Dmitrij Medvegyev válaszolt Scholznak, aki szerint Oroszország már nem megbízható energiaszállító.

"Németország: a) barátságtalan ország, b) szankciókat vezetett be Oroszország egész gazdasága és polgárai ellen, c) halálos fegyverekkel látja el Ukrajnát, amelyek a fegyveres erőink ellen irányulnak" - emlékeztetett a Biztonsági Tanács elnökhelyettese...

Szerinte Németország Oroszország ellenségeként viselkedik.

"És ez a fickó meglepődik azon, hogy a németeknek kisebb gázproblémáik vannak" - jelentette ki Medvegyev.

‼️ Beszámoló az Védelmi Minisztériumtól:

Az Orosz Légierő precíziós fegyverei megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők 80. dandárjának ideiglenes bevetési pontjait és egy lőszerraktárat, több mint 120 ukrán fegyverest, valamint 11 páncélozott és speciális járműegységet számoltak fel.
☠️ Az Ukrán Fegyveres Erők 30. és 95. dandárjainak állásaira koncentrált tűzcsapások eredményeként 110 fegyverest számoltak fel.
Legfeljebb 50 külföldi harcost semmisítettek meg a nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapás következtében a külföldi zsoldosok 2 bevetési pontján.
✈️ 4 parancsnoki állást ért el a légiközlekedés, többek között: a „Kraken” nacionalista alakulat főhadiszállását, 189 körzetben az Ukrán Fegyveres Erők 57 tüzérségi egységét, munkaerőt és katonai felszerelést, 3 lőszerraktárt semmisítettek meg.
Légvédelmi rendszerek lőttek le 5 UAV-t, elfogtak 3 amerikai gyártmányú HARM rakétát, valamint 7 MLRS lövedéket, köztük 4 HIMARS-t és 3 Aldert.
További részletek a Honvédelmi Minisztérium jelentésében: t.me/rusvesnasu/22041
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 963
113

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Orosz precizitas :


hogy a pekbe tudjak kimelni a civil aldozatokat mikor egy betoncsikot nem tudnak eltalalni a 21. szazadban.
precizios - az orosz cuccokra ezt kifejezest senki nem hasznalta.
strababiro, igenytelen, mukodik telen is - ez a maximum.

a napi 50000 loszer felhasznalas elkeruli a civileket, ugye ?

azt se tudjak hova lonek, csak lebombaznak mindent maguk elott.
de persze kimelik a civileket.

meg a beton kifutokat is, lovagiassagbol, ugye ?
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Beszédes szép grafikon, ukránnak ez nagyon megy. Majd azért gondolkozz el azon is, hogy vajon mit csinál a 30.000 fő az Uralvagonzavod gyártócsarnokában. Tudom, tudom nincs chip és nem tudnak gyártani, meg már be is zárt. :)
2021.03.10 Angol tudósok megállapították, hogy Oroszországban leállt a harckocsigyártás a nyugati alkatrészek hiánya miatt.

Hiányzik a T90M-hez szükséges 32 magos / 64 threades 3nm-es CPU és a nitrogénhűtést sem tudják megoldani a 6GHz-es üzemhez. Továbbá a 8K-s Samsung Oled panelekhez sem férnek hozzá, amit a T90M szórakoztató centerében alkalmaznak. Kompatibilitási problémák is felléphetnek mert az orosz katona nem tudja USB-C-n 100W-on tölteni a Samsung 22 ultráját vezetés közben.
Az LG már nem szállítja szükséges A+++ -os légkondit a T90M-hez, enélkül sajnos megfőnének az orosz katonák a tankban.
Végül de nem utolsó sorban, az ukránok a hírhedt optikájukat sem hajlandóak szállítani a T90M AR/VR parancsnoki headsethez.

Nehéz idők jönnek az oroszoknak.:) Kifogynak a tankokból, nincs lőszerük, katonájuk soha nem is volt. Többször felvettetem, hogy ukrán színészek játszák el az orosz hadsereget Khersonban, csak kiestek a szerepükből és valamiért vérszemet kaptak. Szinte begyalulják a sajátjaikat.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
itt van egy megkimelt ukran varos :


valaki itt korabban azt irta nincs is lerombolva, jarnak a villamosok, az elet visszatert a varosba...

isw terkepek, meg korai barmit is mondani az ukran elorehaladasrol, de orosz bloggerek szerint is van itt ott ukran siker.

------
valaki irta hogy a penzunkbol etetik a hohol hordat.
magyar orszag netto penzfelvevo, szoval antigonosz penzebul nem etetnek ugyan senkit, mert azt meg budapesten ellopjak.

a hohol horda meg ugy latszik inkabb idejon mint a csudaszep orosz birodalomba, mert ok jobban tudjak mire lehet ott szamitani, mint egyes oroszberenc joskak itt.

az EU meg arra kolti a penzet amire akarja es tudja.