[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
Ma délelőtt néztem a hír tévén Respergert , teljesen felmondta az ukrán propagandát .
" óriási ukrán áttörés, a himars wunderwafféval az ukrik minden orosz lőszerraktárat és utánpótlást megsemmisítettek, hatalmas orosz veszteség,
a neten megjelenő ukri veszteség csak orosz propaganda stb"
Elég hányinger keltő volt.

Egy komment máshonnét:

Íme az én összeomlási forgatókönyvem és bizonyítékaim. És igen, nem hiszem, hogy minden egyes nyugati és Uke állítás igaz. De az alapvető tényekről, különösen, ha azok nem tartalmaznak atrocitásokra vonatkozó állításokat, úgy tűnik, hogy a nyugati források elég pontosan számolnak be. És még akkor is, amikor érzelmileg elfogultak voltak Oroszországgal szemben, ugyanazok a források túlbecsülték az orosz képességeket.

1. A gyenge DNR/LNR sorkatonai egységek fognak először összeomlani. Uke bennszülöttek és beleolvadhatnak a helyi lakosságba. Boldogtalanok, hogy a fronton vannak, és nem kapják meg az ígért fizetést. Két napja már volt egy jelentés arról, hogy egy ilyen egység inkább visszavonult Kherson város felé, minthogy harcoljon.

2. A következő, ami összeomlik, az a polgári infrastruktúra lesz, amit Oroszország hozott létre, az oda költözésre megvesztegetett oroszok és a helyi kollaboránsok keverékével. Napról napra több időt töltenek biztonságos házakban és bázisokon, és kevesebb időt töltenek kint a megszállással és a front támogatásával. Egyre többször érik őket célzott csapások, amelyeket az Uke kémek hívnak. Csendben eltűnnek, bujkálnak, vagy megpróbálnak átállni a másik oldalra. Ismétlem, már van bizonyíték arra, hogy ez történik a célzott gyilkosságokkal és bombázásokkal.

3. Az első két pont aláássa az egyre inkább elszigetelt és alulellátott orosz és zsoldos erőket, amelyek egyébként képesek lennének feltartóztatni az Uke offenzívát. A kis Uke-nyereségek félelmet keltenek a bekerítéstől, és visszavonuláshoz vezetnek.

4. Oroszország már végrehajtott egy hirtelen és rendezetlen visszavonulást Kijevből és Szumiból. Hat hónapnyi csalódás és az egyre erősödő és őrlődő Uke támadások után a megismétlés utólag kézenfekvőnek tűnhet.

Amíg Putyin továbbra is furcsa háborút folytat, akár meg is történhet a fenti is.
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
Ukrán hadfelszerelés az orosz ellenlökés után a herszoni fronton

 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
"A gyenge DNR/LNR sorkatonai egységek fognak először összeomlani"
Ezen jót nevettem.
Csak egy kis emlékeztető a gyenge DNR/LNR egységek verték szarrá az ukrop hadsereget Debalcevónál 2015-ben.
Én úgy emlékszem hogy a belökött több zászlóalj orosz harckocsi meg mindenféle tüzérség. Az vicc köztársaságokból a hús meg fogta a golyót, mint most.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113
Miért? Amenyiben csak egyik lenne a sok kozul (ami számunkra a legideálisab forgatókonyv) azzal nincsen semmi baj. De szerintem amúgy se - inkább arra ozpontosítana, hogy az Orosz federációból Csecsen federációt csináljon, szoval a balhé adott lenne. ;)

-----------------------------------------------------------------------------.

Vysokopolie falu, Kherson régió, felvonva a zászlót a falu kórháza felett 2022.09.04.


A kárpátaljai 128-ig hegyi dandár zsákmányolt egy Silok-01 orosz drón-ellens rendszert:


Keleten is támadnak az ukránok:

Es tenyleg tele vannak a korhazak ukran katonakkal ahogy a hirekben olvastuk.
Mondjuk ezzel a "falu kórháza" dologgal lehet lepipaljak a szireket is. Ukrajnaban falvakban is vannak tehat korhazak, nem is ertem miert nem az EU csatlakozik hozzajuk. Hol vagyunk mi ettol a fejlettsegtol.
A 128-asok meg elnek? Mikori felvetel vajon? Erdekes hogy ilyen antennakat hazavisznek, a tarsaik holttestei meg szerteszet a fronton.

Ez is Banderahoz ment vegul, nem a Balatonra...

Holland dolgozok ujabb ajandeka veszett oda.

Sok motyo egy orosz katonavonaton.
 

gigabiga

Well-Known Member
2011. március 9.
1 104
1 975
113

Beszámoló:​


Az Ukrán Légierő precíziós fegyverei megsemmisítették az Orosz Fegyveres Erők 75. dandárjának ideiglenes bevetési pontjait és egy lőszerraktárat, több mint 120 orosz fegyverest, valamint 11 páncélozott és speciális járműegységet számoltak fel.
☠️ A Donyeczki Független Önálló Népköztársaság 8. és17. dandárjainak állásaira koncentrált tűzcsapások eredményeként 110 fegyverest számoltak fel.
Legalább 50 csecsen harcost semmisítettek meg a nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapás következtében a csecsen katonák 2 bevetési pontján.
✈️ 4 parancsnoki állást ért légicsapás, többek között: a VDV nacionalista alakulat főhadiszállását (igen ez az az egység amelyik Kiev mellett fűbe harapott), Orosz Fegyveres Erők 57 tüzérségi egységét, munkaerőt és katonai felszerelést, 3 lőszerraktárt semmisítettek meg.
Légvédelmi rendszerek lőttek le 5 UAV-t, 1 Mi-28-ast, elfogtak 7 MLRS lövedéket.


Ezek után nem értem, miért hajtja vágóhídra szerencsétlen oroszokat putin? Az a szerencse, hogy csak félgőzzel támadnak az ukránok.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 982
22 865
113

Morawiecki bejelentette: a lengyelek visszatérnek Magyarországhoz és a V4-hez​


Mateusz Morawiecki végre megértette, hogy hiába vették elő a magyarellenes retorikát Brüsszel kedvéért, ugyan az lesz a jutalmuk, ami a mi büntetésül, és az EU továbbra is zsarolni fogja őket a nekik járó kifizetések visszatartásával. A lengyel kormányfő legutóbbi interjújában kijelentette, hogy országa vissza akar térni a V4-ekkel való szoros együttműködéshez.- írja a pestisracok.hu.
Orbán Balázs számolt be arról, hogy Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a lengyel Siecicímű lapnak elmondta, hogy a V4-együttműködés erősíti az országainkat, esetükben „az 1+1+1+1 nem négy, hanem hét vagy nyolc”.
Lengyelország ezért vissza akar térni a V4-ekkel és a Magyarországgal való szoros együttműködéshez azokon a területeken, ahol közösek az értékeink és érdekeink.
A magyar-lengyel kapcsolatokra külön kitérve hangsúlyozta, hogy a két országot összekötik azok a kérdések, amelyekben eddig is szolidaritást, megértést és támogatást mutattak egymás felé, ezért Magyarország és Lengyelország szoros kapcsolata ezután is fennmarad.

https://www.facebook.com/jobboldaliak
ez a Morawiecki mekkora egy gyökér .. most lenne jó egy kis lengyel kormány ellenes retorika (riposzt) a külügyminisztérium részéről

@mindenen kívül :

"
Te nagyon műveletlen, a Pantsir alapból ruszki, mert viszonylag új.
Ha zsákmányolt ukránként végezte be pályafutását, akkor sem dicsőség a hódítóknak...."

Fura hogy te aki alapdolgokkal,történelmi tényekkel nem vagy tisztában sőt ennek napi szinten hangot is adsz osztod az eszet,és alapból műveletlennek titulálsz valakit ..
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
"A gyenge DNR/LNR sorkatonai egységek fognak először összeomlani"
Ezen jót nevettem.
Csak egy kis emlékeztető a gyenge DNR/LNR egységek verték szarrá az ukrop hadsereget Debalcevónál 2015-ben.
És azóta csak jobbak lettek , harcedzettek , motiváltak , jól felszereltek és már nem védekeznek !
 

ZeiG

Well-Known Member
2017. április 4.
871
4 851
93
Hogy a picsába kerülhet egy gyerek kezébe -egyáltalán közelébe- éles, töltött fegyver bazmeg
Ne viccelj már, úgy kell elverni róluk őket!

Nagyapámék a front után mindent összeszedtek, szovjet rakétapisztolytól a Mauseren át a 210 mm-es nehéztüzérségi gránátig. Utóbbinak egy kukoricaszár-kazalban gyújtottak alá. Amikor felrobbant, még a szomszéd tanyán is elfújta a petróleumlámpát a légnyomás! (Dédapám meg rezignáltan elővette a nadrágszíjat...)

Ha én lennék ott gyerek, szintén rárepülnék a csúzlikra. "Nyugi anyu, csak a játszóra megyünk, becsszó...!" :rolleyes:

Egyébként meg maguk az ukránok is tolják a kölyköknek a fegyvereket... Naná, azok nélkül sosem lesz épkézláb Zelenszkijugend!

13527596-7032287-image-a-65_1557927325335.jpg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

Beszámoló:​


Az Ukrán Légierő precíziós fegyverei megsemmisítették az Orosz Fegyveres Erők 75. dandárjának ideiglenes bevetési pontjait és egy lőszerraktárat, több mint 120 orosz fegyverest, valamint 11 páncélozott és speciális járműegységet számoltak fel.
☠️ A Donyeczki Független Önálló Népköztársaság 8. és17. dandárjainak állásaira koncentrált tűzcsapások eredményeként 110 fegyverest számoltak fel.
Legalább 50 csecsen harcost semmisítettek meg a nagy pontosságú fegyverekkel végrehajtott csapás következtében a csecsen katonák 2 bevetési pontján.
✈️ 4 parancsnoki állást ért légicsapás, többek között: a VDV nacionalista alakulat főhadiszállását (igen ez az az egység amelyik Kiev mellett fűbe harapott), Orosz Fegyveres Erők 57 tüzérségi egységét, munkaerőt és katonai felszerelést, 3 lőszerraktárt semmisítettek meg.
Légvédelmi rendszerek lőttek le 5 UAV-t, 1 Mi-28-ast, elfogtak 7 MLRS lövedéket.


Ezek után nem értem, miért hajtja vágóhídra szerencsétlen oroszokat putin? Az a szerencse, hogy csak félgőzzel támadnak az ukránok.
Aztakurva, ez mi.
Hát honnét másoltad ezt a népmesét jóember? Vagy ezt te írtad?
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Amíg Putyin továbbra is furcsa háborút folytat, akár meg is történhet a fenti is.
Álmodik a nyomor. Na persze pont a DNR és LRN fog összeomlani, amikor éppen ők és az oroszok szanaszét ütik a nácikat . 2014-ben és utána a legrosszabb éveket is nemhogy túlélték, de jópárszor el is verték hoholokat. Én nem értem. Akik itt szakértekem nem figyelték a 2014-es és utáni eseményeket? Vagy amnéziában szenvednek?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
532
4 801
93
Mondj már egy olyan európai országot, ahol a határok megszűntek? Egyáltalán ki szeretné, ha elmosódna az országa?
Pl. Németország. A kelet és nyugat egybeolvadt. Csehszlovákia, habár itt pont a kettéosztódás történt meg. Ahogy említették Jugoszlávia is aprózódott.

Örök rejtély marad, hogy miért pont Antal József írta alá, hogy Mo. végérvényesen lemond mindenféle határrendezésről. Mint történésznek neki kellett volna tudnia, hogy a határok változnak az idők folyamán.
 
H

Hummen23

Guest
Pl. Németország. A kelet és nyugat egybeolvadt. Csehszlovákia, habár itt pont a kettéosztódás történt meg. Ahogy említették Jugoszlávia is aprózódott.

Örök rejtély marad, hogy miért pont Antal József írta alá, hogy Mo. végérvényesen lemond mindenféle határrendezésről. Mint történésznek neki kellett volna tudnia, hogy a határok változnak az idők folyamán.
Szerencsére a lőtérii kutyát sem kell hogy érdekeljen mit írt alá Antal.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
"A gyenge DNR/LNR sorkatonai egységek fognak először összeomlani"
Ezen jót nevettem.
Csak egy kis emlékeztető a gyenge DNR/LNR egységek verték szarrá az ukrop hadsereget Debalcevónál 2015-ben.

És az orosz tüzérség, +EW, +felderítés. Ettől függetlenül a szakik 2015-re már jelentős harci tapasztalatokkal rendelkeztek, és a közelharcban az ő vérük hullott.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Aztakurva, ez mi.
Hát honnét másoltad ezt a népmesét jóember? Vagy ezt te írtad?
Ez az ember tuti nem normális. Nem úgy mint a többi Putyint putinnak becéző. Őket úgymond elfogadom (munkájukat végzik vagy egyszerűen csak máshogy látják a világot stb...). De ez a fazon egyszerűen nagyon beteg és kezelésre szorul. Viszont, ha sci-fit vagy fantasy-t akarok olvasni, azt nem itt a htka-n szeretném. Ezért most szépen letiltom az agyalágyultat.
 

Öreg

Active Member
2018. február 25.
64
197
33