[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Wilson, én egy olyan ember vagyok aki hajlandó elismerni, ha Te tévedsz :)

A háború kezdetekor már Ukrajna csődben volt. Évekig nem fizettek az orosz gázért, más államok fizettek helyettük, hogy nem omoljanak össze. Nem egyszer hanem többször gázt loptak a vezetékből, az EU államok kárára. El lett simítva az ügy.
Lélegeztető gépen voltak tartva, minimális elemózsiáért. Nem tévedtem, sőt beigazolódott mindent amit mondtam. A több tízmilliárd segélyből élnek most.

Az ukrán hadsereg külföldi támogatás nélkül a 3-ik napon már összeomlott volna.
És? A nyugat minden áprilisi jóslatod ellenére változatlanul támogatja Ukrajnát és ez nem fog a jövőben sem változni...
Igen, ismét ukrán határcölöp vándorlásokat láthattunk, és vidám/bidám fényképeket. Twitter hadsereg az egész. Amikor kapnak valami nagyobb szállítmányt, látványos demó megy, mikor elfogy sírnak és hátrálnak, és mindenért is Orbán lesz a hibás. Ellentétben az oroszokkal, ők teli nyugati lőszerládákat hátrahagyva szoktak menekülni.
Az ukrán hadsereg nem több mint egy bohóc alakulat, pár tízezer megmaradt vérbeli nácival, és pár tízezer a nyugat által "agyonképzett" sorkatonával. Volt elég videó a fantasztikus kiképzésük gyümölcséről. Minden más katona erőszakosan a frontra delegált szerencsétlen állampolgár/terület védelmis.
Ezen a ponton megjegyzem, remélem nem őket küldik az első sorba.
Miután ez az általad "bohóc alakulatnak" titulált ukrán haderő öt nap alatt több területet foglalt vissza mint amennyi területet április óta az orosz haderő elfoglalt a mai napig Ukrajnában, így nem tudom komolyan venni ezt a részét a hozzászólásodnak.
Nincsenek "nyugati nagyhatalmak" egy van azt úgy hívják USA.
A "nyugati nagyhatalmak" a saját sebeiket nyalogatják, mert most eszmételtek rá a matekre. Az USA 40 milliárdot költött, ők meg ezer milliárdokat fognak és költenek/szenvednek el jelen pillanatban. (Pl. Ez csak egyetlen egy város ami most 20 milliárd eurót igényel a csőd lehetőségének fennállása miatt: BÉCS!) Tudod hány európai nagyváros van szarban, ne csak a fősodrású médiából tájékozódj.

Nincs több támogatás ami Ukrajnát megmentené, és az USA is fordulatot fog venni, Bidé támogatottsága a béka segge alatt.
Emlékszel Franciaországi vitánkra, mit is mondtam? Fogatlan kormány lesz ott ha győzne is Macron. Az is lett. A WC-re is csak integetni mehet. Nincs többé támogatottsága, jobboldali ellenzék oly mértékben megerősödött.
A következő Svédország... csak szólok előre.
Csak szólok előre neked,hogy a nyugat az élén az USA-l ugyanúgy fogja támogatni Ukrajnát a közeljövőben mint eddig ,szerintem felesleges reménykedned ennek az ellenkezőjében,

Még egy megjegyzés, te tavasszal azt vizionáltad ,hogy az első fordulóban aratott győzelme ellenére nem biztos, hogy Macron nyeri az elnökválasztást tévedtél...
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Őrült szövegnek tűnik, de van benne logika.

Az utóbbi hetekben felerősödtek a "befektetők" szkeptikus hangjai, hogy kár pénzt dobálni a feneketlen kútba.

Sokan írták, sokszor, hogy nem tudni mi zajlik valójában. Az emberek nagy többsége csak a médiában tálalt nagyközönségnek szánt publikus hurrá vagy pesszimista tartalmat láthatja, olvashatja.
Az idő eldönti, hogy mivé fajul ez az egész. Egy biztos, hogy mi kis emberek szenvedünk érte mindegyik oldalon.

Viszont mi van, akkor, ha az oroszok egy érdekes lépéssel döntésre viszik a dolgot. Ott is szerintem tele a hócipőjük ezzel az időhúzással. És azért az oroszoknál is, mint az amerikaiaknál hatalmas csapat gyárt forgatókönyveket. Sokat, jót, rosszat. Ki tudja melyik elképesztő verziót veszik elő?

Tudja valaki, hogy mi fog történni, ha az ukránok győzelemittasan átlépik az orosz határt? Ugyebár vannak videók, hogy a támadó csapatban angolul beszélő személyek is vannak. Ha ezek Nato fegyverekkel átlépik az orosz határt vajon mi lesz az oroszok válaszlépése?

Mindenesetre én kitettem a sugárzásmérőt a szabadba. Jelen pillanatban a hivatalos honlapon kitett értéket mutatja.
ez mar megint panikkeltes.

ukranok nem akarnak orosz teruletet. ovatosak a himarsokkal is.
nyilvan nincs kapacitasuk oroszorszag megszallasara, ez nevetseges is lenne.
max egy ket hadianyag raktar ami a hatar tuloldalan van robban fel veletlenul,
mert meg a latszatat is el akarjak kerulni hogy esetleg ok lettek volna es nem dorgolik az oroszk fejet bele a benasagukba.
max a telegramon, de hivatalosan egy csomo felrobbant raktar nem ukran muvleet, vagyis nem ismerik el.

usa tamogatast nem akarjak elvesziteni es nem is ongyilkosok teljesen, hogy echte orosz teruletet megtamadjanak.
(ki tudja ha oroszok tudnanak lenni, lehet hogy jobban jarnanak, de hat azzal mindig csak szivtak. ehinseg,, gyilkossagok,csernobil..., bucsa )

TALAN a legfontosabb dolog az egesz ellentamadasban, hogy herszoni nepszavazas elmarad, es igy az nem lesz orosz terulet, mert akkor az orosz jog szerint az orosz fold es akkor atommal is lehetne vedekezniuk.
EZT a lehetoseget sem akartak megadni az ukranok az orosznak.

akkor meg miert tamadnanak az ukranok orosz foldre, hogy elveszitsek a maradek usa tamogatast, meg putyinkanak legyen jogalapja altalanos mozogsitasra ? ETTOL joval okosabbak az ukranok, mar ez nektek is fel kellett volna tunjon.

---------------------------------
allitolag az amik meg szoltak az oroszoknak, hogy ezzel az atomfenyegetozessel csak ovatosan.
ilyen lokalis konfliktusokban, mint vietnam, korea sem vetettek be az amik atomot, pedig igeny lett volna ra, macarthur vagy ki nagyon nyomta ezt a dolgot, de levaltottak. ha mindent atommal akarnanak eldonteni, akkor nem maradna sok a vilagbol.

plusz azzal az oroszok ki is iratkoznanak a civilizalt vilagbol teljesen.
meg akkor mit kezdenenek ok is egy radioaktiv terulettel ?

de persze lehet itt riogatni a forumban, de semmi ertelme, mert atomot az oroszok sem hasznalhatnak. mire lenne megoldas az ?
plusz akkor kazahsztan is kerhetne kinatol atomfegyvert a teruletere, hogy biztonsagban erezze magat...
es kazahstan ilyeten elvesztese meg nagyobb blama lenne orosz orszag geopolitikai helyzetere.

az az orosznak sem lenne jo. annak messzehato kovetkezmenyei lennenek minden teren minden oldalrol az oroszokra nezve is.

egy nagyhatalom ami csak azert nagyhatalom mert atomja van azert az szanalmas valahol.
ez eszak korea meg iran szintje.

plusz azert sok orosznak van rokona ukrajnaban es forditva is igaz ez.

-----------------------------------------------------------

lassan mennek elore hogy kimeljek a civileket. ezt mennyiszer olvastam a forumon itt.
ez a legszanalmasabb szoveg. az ukranok akkor hogy tudtak most gyorsan menni ?

civileket gyilkolknak folyamatosan ?

mert kimelik a civileket.
vicces dolgokat irkaltok itt a forumon neha.

meg jo hogy az ukranok ilyen kegyetlenek...
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
És? A nyugat minden áprilisi jóslatod ellenére változatlanul támogatja Ukrajnát és ez nem fog a jövőben sem változni...
Már most változott. Nézd meg a támogatások mértékét, csak az USA jeleskedik. (csökkenő trendben)
Miután ez az általad "bohóc alakulatnak" titulált ukrán haderő öt nap alatt több területet foglalt vissza mint amennyi területet április óta az orosz haderő elfoglalt a mai napig Ukrajnában, így nem tudom komolyan venni ezt a részét a hozzászólásodnak.
Ez sima ukrán mese. Légyszíves számolj egy kicsit.

Nagyon látványosan a videókon az ukrán részről az orosz frontvonali támadások stagnálásnak volt beállítva. Valójában hetente 1500-2500km2 új területeket foglaltak el. Csak ez az Ukrajna méretű térképen egy hangyafasznyi terület. A területek nagy mozgástérrel voltak mindkét fél által jelölve. 1-2 km ide vagy oda a frontvonal mozgásában meg sem jelent a térképen. De ez a teljes frontvonalon több ezer km2 területet változást is eredményezett.

Még összeségében is az elfoglalt területek 127.000m2 csak egy vékony kis sávnak látszanak Ukrajna térképén.
Csak szólok előre neked,hogy a nyugat az élén az USA-l ugyanúgy fogja támogatni Ukrajnát a közeljövőben mint eddig ,szerintem felesleges reménykedned ennek az ellenkezőjében,
Ez nem remény, valóság.
 
W

Wilson

Guest
Ez sima ukrán mese. Légyszíves számolj egy kicsit.

Nagyon látványosan a videókon az ukrán részről az orosz frontvonali támadások stagnálásnak volt beállítva. Valójában hetente 1500-2500km2 új területeket foglaltak el. Csak ez az Ukrajna méretű térképen egy hangyafasznyi terület. A területek nagy mozgástérrel voltak mindkét fél által jelölve. 1-2 km ide vagy oda a frontvonal mozgásában meg sem jelent a térképen. De ez a teljes frontvonalon több ezer km2 területet változást is eredményezett.

Még összeségében is az elfoglalt területek 127.000m2 csak egy vékony kis sávnak látszanak Ukrajna térképén.
Szerintem ne az orosz propagandából tájékozódj mert úgy jársz mint az oroszok most Harkovnál az ukrán ellentámadás kapcsán,,,,
Az az általad vízionált heti 1500-2500 km2 új terület csak a te képzeletedben létezik, április óta valójában az oroszok csak egy szűk donbaszi frontszakaszon haladtak előre pár tíz km nagy véráldozatok árán.
Ez nem remény, valóság.
Ahogy az áprilisi jóslataid is?
Már most változott. Nézd meg a támogatások mértékét, csak az USA jeleskedik. (csökkenő trendben)
Változott ,újabb támogatások mellett döntöttek a korábbiakat pedig folyamatosan utalják az ukriknak...
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Ukrajna rövid időn belül megtámadja Magyarországot, de nem közvetlenül, hanem terrorcselekményekkel és szabotázsokkal, mert Magyarország NATO-tag, az USA pedig nem tesz semmit, mert nem érdeke.

Ez 100 % ruszki propaganda, lazítás. Ilyet magyar nem talál ki.
;)


Abba kellene hagyni egymás csépelését, a személyeskedést Ez nagyon buta viselkedés. Mi mindannyian magyarok vagyunk, akár az ukránoknak, akár az oroszoknak drukkolunk. Volt egy sikertelen orosz védekezés, mi egyelőre csak szemlélői vagyunk ennek. Az ő dolguk megoldani. Nekünk meg nem kell egymásnak esnünk. Nem itt kell kiélned a z indulataidat, frusztrációidat. Inkább az eszedet próbáld használni. A bundáskenyér egyébként finom, én jó étvágyat kívánok mindenkinek aki ezt fogyasztja. Neked is.

Akkor ugass a románozó társaidnak! Tükröt tartok nektek.
;)
Nem tetszik a kép?

És ki pusztul hamarabb aki fut vagy aki elvérzik ?

És melyik veszít?
;)
Ne legyetek ilyen képmutatók.
Az ukrán eddig harcolt, védekezett keményen mindenhol.
A ruszki most fut. Kemény baj van a ruszki harci kedvel.
Ez gyáva menekülés a harc elől.

Mi okozhatta a kivonulást??

1. Kevesen voltak.

2. A parancsnokok Moszkvaban, helyi szinten, vagy maguk a katonák nem akarták felvenni a harcot, az erősítés érkezéséig. Ez mégis milyen morál?? Vagy semmi erősítése nem volt esély?

3. Nem volt mivel harcolni. Xar logisztika, kevés lőszer, xar állapotú harcra alkalmatlqn haditechnika.

A ruszki morál a gond.
Eddig is csak a Wágner és a lázadók voltak hajlandóak igazi harcban részt venni.
Nekik muszáj volt, őket lehet kényszeríteni.
Az orosz szerződéses állomány nem hajlandó Putyin álmaiért meghalni.
Ezt használja ki jól az ukrán.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 499
113
Nem egészen ilyen hivatalos megnyilatkozásra gondoltam/vártam:

Orosz külügyminiszter: Oroszország nem zárkózik el az Ukrajnával folytatandó tárgyalásoktól


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorában azt mondta, hogy Oroszország nem zárkózik el az Ukrajnával folytatandó tárgyalásoktól, „azoknak viszont, aki elzárkóznak, meg kell érteniük, hogy minél jobban elhúzzák ezt a folyamatot, annál nehezebb lesz megállapodni”.

Lavrov azt állította, hogy a Nyugat azért igyekszik távol tartani az orosz küldöttségeket a nemzetközi tanácskozásoktól, mert „fél az egyenes párbeszédtől”. Elmondta, hogy az orosz küldöttség még mindig nem kapta meg az amerikai vízumokat ahhoz, hogy rész vehessen az ENSZ-közgyűlés kedden kezdődő 77. ülésszakán – adta hírül az MTI.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
És? A nyugat minden áprilisi jóslatod ellenére változatlanul támogatja Ukrajnát és ez nem fog a jövőben sem változni...

Miután ez az általad "bohóc alakulatnak" titulált ukrán haderő öt nap alatt több területet foglalt vissza mint amennyi területet április óta az orosz haderő elfoglalt a mai napig Ukrajnában, így nem tudom komolyan venni ezt a részét a hozzászólásodnak.

Csak szólok előre neked,hogy a nyugat az élén az USA-l ugyanúgy fogja támogatni Ukrajnát a közeljövőben mint eddig ,szerintem felesleges reménykedned ennek az ellenkezőjében,

Még egy megjegyzés, te tavasszal azt vizionáltad ,hogy az első fordulóban aratott győzelme ellenére nem biztos, hogy Macron nyeri az elnökválasztást tévedtél...
Az ukránok jelentős zsoldos és nyugati támogatással törték át az orosz vonalakat.
Tény hogy az oroszok kritikán alul leszerepeltek most, jelentős gatyába rázásra lenne szükségük. Nem lennék meglepődve hogy orosz oldalon is megjelenének a távol keleti "zsoldosok"
Tény hogy az ukrán győzelem ebben ki is merült illetve merülni fog mert a logisztikai háttér és egyéb tényezők miatt több áttörést illetve területszerzést nem bírnak el.
Továbbá nem lehet letagadni azt a tényezőt hogy az orosz csapatok illetve fegyverzet csak "árnyéka" amit a propaganda beharangozott. Mert ha így lenne akkor az ukránok úgy pattantak volna le mint a 2 ik világháborús német áttörések a háború második szakaszában a keleti fronton.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 421
6 974
113
Mi okozhatta a kivonulást??
a kivonulást láthatóan nem az ukránok támadása okozta
az ok-okozati összefüggés fordított
az ukránok azért támadhattak mert egyszercsak eltűnt előlük a védelem
az ukránok a terület nagyobbrészét egyetlen puskalövés nélkül szerezték meg, néha beleszaladtak hátvédekbe vagy a balakiliai rohamrendőrökbe akiknek senki nem szólt a visszavonulásról olyankor súlyos veszteségeket szenvedtek el, de nagyobbrészt ha tartották a távolságot csak menniük kellett előre az utakon izium felé
kivonulni meg azért kellett amiért korábban ki kellett vonulni kijev felől: rájöttek az oroszok hogy ezzel az állománnyal ekkora területet nem tudnak megtartani, és a kherson-zaporozsje-donbasz-kharkov dilemma megoldása az lett hogy kharkovot kell otthagyni
a többi az ellentámadással meg a többi magyarázkodással csak rizsa és ukrán propaganda
asszem
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 450
17 687
113
Túl van dimenzionálva a sugárszennyezés. Egy modern taktikai nuki nem a világ vége. Hirosima ma virágzó város. Akkora robbanóerőt képzelj el, de kisebb kihullással.
Azért szerintem senki se szeretne szem és fültanúja lenni egy ilyen "kis aranyos" felrobbanásának. Az meg a másik, hogy egy taktikai nuki bevetése megával fogja hozni a nagyobb példányokat is.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 308
7 982
113
a kivonulást láthatóan nem az ukránok támadása okozta
az ok-okozati összefüggés fordított
az ukránok azért támadhattak mert egyszercsak eltűnt előlük a védelem
az ukránok a terület nagyobbrészét egyetlen puskalövés nélkül szerezték meg, néha beleszaladtak hátvédekbe vagy a balakiliai rohamrendőrökbe akiknek senki nem szólt a visszavonulásról olyankor súlyos veszteségeket szenvedtek el, de nagyobbrészt ha tartották a távolságot csak menniük kellett előre az utakon izium felé
kivonulni meg azért kellett amiért korábban ki kellett vonulni kijev felől: rájöttek az oroszok hogy ezzel az állománnyal ekkora területet nem tudnak megtartani, és a kherson-zaporozsje-donbasz-kharkov dilemma megoldása az lett hogy kharkovot kell otthagyni
a többi az ellentámadással meg a többi magyarázkodással csak rizsa és ukrán propaganda
asszem
Én is erre a verzióra hajlok... Kivonnak onnan mindenkit, marad a "régi" határ, mindenkit le fognak vinni a déli részekre Mikolaevhez + a 3-ik hadtest vagy mi, s úgy talán van esélyük az előre haladásra. Úgy rövidebb lesz a frontszakasz, a kérdés viszont az mi lesz a donyecki régióval, lehet magukra hagyják őket, s egyedül kell védekezniük? Még pár nap(hét) s világosabban fogunk látni. Vagy nem :D
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 859
113
Van egy sanda gyanúm,hogy a topik kétharmada csúnyán beszaladt a faszerdőbe... Silviotól kezdve a Hóbagolyon át az ukránseggnyaló csipetcsapatig.

Meglátjuk mithoz a jövő hét.:cool:
Jó lenne ha néha érdemben is hozzászólnál a topikhoz. Egyébként ugyanolyan troll vagy mint amiket a másik oldal lök ide. Igen miatatok is romlik a színvonal a forumoknak. Ez mindkét oldalra vonatkozik.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 709
15 485
113
Azért szerintem senki se szeretne szem és fültanúja lenni egy ilyen "kis aranyos" felrobbanásának. Az meg a másik, hogy egy taktikai nuki bevetése megával fogja hozni a nagyobb példányokat is.
Én azért nem hiszem, hogy egy nem NATO tag Ukrajnában bevetett taktikai(!) nuki miatt globális atomháború törne ki.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 450
17 687
113
Én azért nem hiszem, hogy egy nem NATO tag Ukrajnában bevetett taktikai(!) nuki miatt globális atomháború törne ki.
Háááát. Nemrég még az esetlegesen felrobbanó Zaporozseji atomerőmű miatt is képesek lettek volna háborút indítani, akkor szerintem egy taktikai atom miatt is boldogan megnyomnák a piros gombot.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Nem egészen ilyen hivatalos megnyilatkozásra gondoltam/vártam:

Orosz külügyminiszter: Oroszország nem zárkózik el az Ukrajnával folytatandó tárgyalásoktól


Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorában azt mondta, hogy Oroszország nem zárkózik el az Ukrajnával folytatandó tárgyalásoktól, „azoknak viszont, aki elzárkóznak, meg kell érteniük, hogy minél jobban elhúzzák ezt a folyamatot, annál nehezebb lesz megállapodni”.

Lavrov azt állította, hogy a Nyugat azért igyekszik távol tartani az orosz küldöttségeket a nemzetközi tanácskozásoktól, mert „fél az egyenes párbeszédtől”. Elmondta, hogy az orosz küldöttség még mindig nem kapta meg az amerikai vízumokat ahhoz, hogy rész vehessen az ENSZ-közgyűlés kedden kezdődő 77. ülésszakán – adta hírül az MTI.

Sok titkosszolgálati információ érkezett korábban is az oroszok gyenge harci kedvéről. Viszont azért csak elfoglalták Szeverodonyecket, Liszicsanszkot.
Ezért nem foglalkoztam vele, de ha igaz, akkor a ruszki nagyon nagy bajban van.
Akkor érthető Lavrov visszafogottság.
Időt kell nyerniük, hogy rendezzék a sorokat.
Szerintem a kivonási parancsnak is ez az oka.
Központilag döntöttek, róla, mert ha tömegével esnek fogságba a demoralizálódott. ruszkik, akkor megindul az összeomlás, minden fronton.
Magyarul, ahol a gyenge moralú csapatok vannak, ott veszélyben a megszállt területek.

Meglátjuk, hogy folytatódik.