[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Akkor maradjunk annyiban, Harkovnál becsalogatták a katlanba az ukránokat, majd szétkapták őket. Ekkora győzelem után, a ruszkik kivonultak, itt már nincs több tennivaló. Jöhet a haditerv kopizása Donyecknél, stb, stb..
Igen, nyilván így lesz, de mondok neked valamit: ha így lesz, európa akkor is veszített.
Ti álmokat kergetitek és a valóságot, az ahhoz való igazodási kényszereket erőviszonyokat nem veszitek figyelembe. Aztán a 7szeres gázszámlánál meg pilláztok, hsz Putyin az ígérte ötödáron adja nekünk a gázt. Hát hazudott. Egyébként még azt se, hisz abban a pillanatban igy volt, 2 hónap késéssel szamolják bele a gázárba a rotterdami tőzsdei árakat. (az ár tőzsdei rögzítés lét Brüsszel irta elő, faszgyerekek voltak)
Tudod, a köztörvényes bűnözőkkel te se úgy üzletelsz, mint a megbízható partnerekkel. Na most az EU abban a pillanatban, amikor elrabolta az orosz állam, és magánszemélyek vagyonát, bejelentette, hogy ő beza köztörvényes. Innentől nem egészen értem mit hisztizel. Amúgy is, te is verted a tamtamot egész tavasszal, hogy alternatívforrások. Amikor meg lett kérdezve, hogy azok hol vannak, jelezted, hogy megfogjaoldaniazeu. Hát tessék, megoldotta. Mondjuk most egy kibaszottul kurva nagy bocsánat, ezt elnéztem jól jönne, de nem fog jönni. De visszatérve: innentől a szállítók ezt is be fogják árazni. Avagy csak drágán, és kurva drágán fog tudni a szent ejú gázt venni. És örülhetünk, hogy még egyáltalán kapunk. Mert amúgy bőven benne van a pakliban az is, hogy nem fogunk. Senkitől.
Tehát lesz olyan időpont is, amiko4 ötször annyiért vesszük mint a tozsdei ár. Ez egyébként békeidőben jó, mert akkor halasztjuk a vásárlást későbbre. Most kevésbé mert vagy megveszed, vagy holnao nincs.
Meg még drágább lesz. De ezt is jeleztük jópáran, hogy ebből baj lesz more. Akkor is ment a szöveg, hogy neeem, az ejunak van pínze, megoldja. Amikor szólva lett, hogy a pínz nem alapanyag, akkor megint csak ment, a megvesszük máshonnan. Most meg megy a hiszti, hogy a gonoszorosz. Az elején leírtam, ha rajtad a szopóállarc, akkor békét kötsz, amíg még tudsz feltételeket szabni. Mert minden egyes nappal romlanak az alkupozícióid. Amik már most sokkal rosszabbak, mint tavasszal lettek volna. Tudod, ez olyan, hogy Napcsinak is megmondották Lipcse után, hogy am ha megelégszik Franciaországgal, akkor még a hódításai egy részét is megtarthatja. Aztán amikor már Párizs került veszélybe úgy volt vele, elfogadja. Csak akkor már nem ezek voltak a feltételek.
A valóság összetett. Nincsenek jó és rosszfiúk. Putyin ebben a háborúban xar vezető, Zelenszkij felülmúlja. Eddig.
Hááát nem tudom. Mennyi is az orosz gazdaság vesztesége. És mennyi a mienk?
A ruszki előre tervezetten alakította ki a térségben a függőséget, akadályozta az alternatív infrastruktúra kiépítését, más források elérését.
Pénzzel, manipulációval. Ez érthető, mindenki tudta.
A rohadék olcsón adott gázt, és nem drágán, mint a jófej júeszéj
Ezért támogatja mindenki Ukrajnát.
Az összes többi hazudozás, ruszki propaganda az egység megbontására.
mármint ki az a mindenki? Továbbra is azt javaslom, menj, és állj be az ukrán hadseregbe. Vaaagy mondjuk utalj már át havi 200 ezer HUF-ot. Mert én nem támogatom. Te meg úgyis szívesen nyomorogsz.
Ezzel szemben: A megbízható szállító zárta el a gázcsapokat.
Hát igen, csak az előzmények. De az minek neked...
.EU rövid távon veszít kérdés mennyi idő alatt stabilizálódik.Oroszok ami biztos pár éven belül bukni fogjá
Az eu hosszú távon veszít, az oroszok meg meg fogják oldani máshonnan. Tudod, nálunk állnak le a gyárak, náluk meg a denincsabsa is megoldódott, kevesebb mint fél év alatt. A többit is meg fogják oldani, nekünk viszont évtizedek, mire valahogy visszaépítjük az "alacsonyhozzáadottértéket" mert hát ugye megint kiderült, hogy nem a hozzáadott értéket esszük/vesszük meg, hanem a terméket. Amihez a ruszkiknak van, lehet elavult technológiából induló, de létező know-howja, nekünk viszont nincs, mert kiszerveztük, többek között oroszországba.
De nem baj, maradjunk továbbra is istenkomplexusos arrogáns seggfejek, aztán megoldódik a menekültválság, amikor a menekültek visszamennek a gazdag afrikába csórisztánból.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Egyrészt elképesztően látványos videó (mint a legtöbb Fighterbomber vid.), másrészt büszkeségre nem sok okot ad. Elszórnak 5 hektáron egy adag rakétát (ez amúgy eredeti Szu-25, nem modernizált.) cserébe veszélyesen közel kerül így is az ellenséges légvédelemhez és csak a szerencsén múlik, hogy nincs veszteség. Legalábbis úgy tűnik, ezzel még hazarepül a vezérgép.
Nagyon nincs arányban a kockázat a várható eredménnyel ezeken bevetéseken.

Ha rendesen működik az orosz légierő, akkor nagyon sokba került volna ez a támadás az ukránoknak, még ha sikeres is végül.
Az ukránoknak nincs is modernizált Szu-25ösük.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Rövid távon nem gyengült az Orosz gazdaság energiahordozókból most az árak miatt van extra bevétel.Fizetési többlethez hozzá járul hogy az import bezuhant és vannak olyan termékek stb amik hosszú távon hiányozni fognak az orosz gazdaságon.EU rövid távon veszít kérdés mennyi idő alatt stabilizálódik.Oroszok ami biztos pár éven belül bukni fogjá

És már meg is van az "indok"hogy esetleg komolyabb légvédelmi eszközökkel lássak el az Ukránokat.Nem lenne meglepő ha a már korábban "emlegetett"patriot rendszerek is megjelenének az Ukrán légvédelemben.
Idén csökkent az orosz GDP, náluk már recesszió van, ami az EUban jövőre jön. Persze az energiabevételek nem csökkentek, hanem nőttek. Pont akkor járnának xarul a ruszkik, ha feloldják az energiaszankciókat, beszakadnaának az árak és a regi mennyiseget már nem tudnák eladni. Szal azért felmerül bennek, aki Brusszelben tolja az energiaszankciókat végülis kinek az embere....
 
W

Wilson

Guest
A románokról nehezen tudom elképzelni, hogy az erős kezü tengerentúli irányítójuk utasítását nem követnék. Lásd minden cirkusz nélkül befogadták az amerikai atom robbanófejeket, pedig tudják hogy ezzel rajta vannak az első orosz atomcsapás célkeresztjében.
Igy inkább elképzelem hogy a román kitermelt volna mert a lóvé neki is kell, viszont az amerikai érdek (nehogy már az EU innen jelentős mennyiségű gázhoz jusson) megakadályozta..
Pedig de, ugyanis 2018-ban azért jegelte az EXon és az OMW a fekete-tengeri földgáz kitermelést mert a Románok által megalkotott törvény szerint a befektetőknek a kitermelt gáz jelentős részét csak a román piacon lehetett volna eladni,és érthető módon ebbe egyetlen befektető sem megy bele idén májusban kihirdették az új törvényt amely már nem kötelezi erre a befektetőket csak azt köti ki,hogy vészhelyzet esetén a román államnak elővásárlási joga van a kitermelt földgázra.Illetve azt is szabályozza,hogy a kitermelt földgázból származó jövedelem 60%-t a román állam kapja (közvetlen és közvetett adók formájában) és a haszon 40% marad a befektetőknél,ehhez kapcsolódóan idén májusban a román állam egy milliárd dollárért kivásárolta az Exon részesedését és így a román állami tulajdonú ROMGAZ és az OMV közösen 50-50%-ban fogja tulajdonolni a Neptun Deep gázmezőt...

Elfelejtettél átjelentkezni a másik nickedre műszakváltásnál!
Szerintem pedig te ma elég korán kezded a trollkodást....
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Harkovban egyhamar nem lesz áram


They targeted about four plants IIRC. Also Ukraine two other nuclear plants under Kiev control have scramed reactions and are going into cold shut down because transmission nodes have been destroyed. That means their power has nowhere to go and over loads other parts of the grid...hence trolly bases arcing and burning. Factor in Zappo being taken off line and Ukraine is now in trouble. They still have some power production and can get power from countries west, but that now means Ukraine went from a energy producer to a huge energy drain on Europe.

All this with 12 missiles. We'll see if this does anything to change the war. I don't think it will because euro leaders won't care if their citizens freeze or go hungry.


Péntek esti csillaghullás jobb minőségben
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 108
113
Az USA nem fog semmilyen high end rendszert adni a hoholoknak, mert kurvára rizikós, hogy így vagy úgy kimegy az országból, esetleg pont az oroszokhoz.
Illetve olyan mennyiségben kéne adományozni, hogy értelme is legyen (találati valószínűség és egyebek), hogy az nekik is megfeküdné a pocijukat.
Erre ne vegyél be "mérget"ha az érdekük úgy kívánja.De patriotból se feltétlenül a legújjab rendszert küldenék.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 791
30 573
113
Igen, nyilván így lesz, de mondok neked valamit: ha így lesz, európa akkor is veszített.

Tudod, a köztörvényes bűnözőkkel te se úgy üzletelsz, mint a megbízható partnerekkel. Na most az EU abban a pillanatban, amikor elrabolta az orosz állam, és magánszemélyek vagyonát, bejelentette, hogy ő beza köztörvényes. Innentől nem egészen értem mit hisztizel. Amúgy is, te is verted a tamtamot egész tavasszal, hogy alternatívforrások. Amikor meg lett kérdezve, hogy azok hol vannak, jelezted, hogy megfogjaoldaniazeu. Hát tessék, megoldotta. Mondjuk most egy kibaszottul kurva nagy bocsánat, ezt elnéztem jól jönne, de nem fog jönni. De visszatérve: innentől a szállítók ezt is be fogják árazni. Avagy csak drágán, és kurva drágán fog tudni a szent ejú gázt venni. És örülhetünk, hogy még egyáltalán kapunk. Mert amúgy bőven benne van a pakliban az is, hogy nem fogunk. Senkitől.

Meg még drágább lesz. De ezt is jeleztük jópáran, hogy ebből baj lesz more. Akkor is ment a szöveg, hogy neeem, az ejunak van pínze, megoldja. Amikor szólva lett, hogy a pínz nem alapanyag, akkor megint csak ment, a megvesszük máshonnan. Most meg megy a hiszti, hogy a gonoszorosz. Az elején leírtam, ha rajtad a szopóállarc, akkor békét kötsz, amíg még tudsz feltételeket szabni. Mert minden egyes nappal romlanak az alkupozícióid. Amik már most sokkal rosszabbak, mint tavasszal lettek volna. Tudod, ez olyan, hogy Napcsinak is megmondották Lipcse után, hogy am ha megelégszik Franciaországgal, akkor még a hódításai egy részét is megtarthatja. Aztán amikor már Párizs került veszélybe úgy volt vele, elfogadja. Csak akkor már nem ezek voltak a feltételek.

Hááát nem tudom. Mennyi is az orosz gazdaság vesztesége. És mennyi a mienk?

A rohadék olcsón adott gázt, és nem drágán, mint a jófej júeszéj

mármint ki az a mindenki? Továbbra is azt javaslom, menj, és állj be az ukrán hadseregbe. Vaaagy mondjuk utalj már át havi 200 ezer HUF-ot. Mert én nem támogatom. Te meg úgyis szívesen nyomorogsz.

Hát igen, csak az előzmények. De az minek neked...

Az eu hosszú távon veszít, az oroszok meg meg fogják oldani máshonnan. Tudod, nálunk állnak le a gyárak, náluk meg a denincsabsa is megoldódott, kevesebb mint fél év alatt. A többit is meg fogják oldani, nekünk viszont évtizedek, mire valahogy visszaépítjük az "alacsonyhozzáadottértéket" mert hát ugye megint kiderült, hogy nem a hozzáadott értéket esszük/vesszük meg, hanem a terméket. Amihez a ruszkiknak van, lehet elavult technológiából induló, de létező know-howja, nekünk viszont nincs, mert kiszerveztük, többek között oroszországba.
De nem baj, maradjunk továbbra is istenkomplexusos arrogáns seggfejek, aztán megoldódik a menekültválság, amikor a menekültek visszamennek a gazdag afrikába csórisztánból.
A grúz háború idején kellett volna a muszkat teljes körűen embargozni.Most nem lenne ukrán háború,nem lenne ruszki energiazsarolas,gazfegyver.Nyugat akkor pillanatnyi politikai érdekből,kenyelembol,nemtorodomsegbol stratégiai baklovedt csinált.Es a dolog már csak olyan természetű,hogy az akkori hibáért most meg kell fizetnünk.
De még mindig jobb most fizetni a hiba árát kamatostul is,mint hagyni az ujraelefo orosz birodalmi imperializmust nyakunkba ülni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 565
80 943
113
Idén csökkent az orosz GDP, náluk már recesszió van, ami az EUban jövőre jön. Persze az energiabevételek nem csökkentek, hanem nőttek. Pont akkor járnának xarul a ruszkik, ha feloldják az energiaszankciókat, beszakadnaának az árak és a regi mennyiseget már nem tudnák eladni. Szal azért felmerül bennek, aki Brusszelben tolja az energiaszankciókat végülis kinek az embere....
Hagyd már ezt a hülyeséget abba. Jobbos létedre az orosz-ukrán topikban úgy viselkedsz, mint egy ellenzéki.

És vannak jó és rossz fiúk. Esetünkben a korrupt, náci, maffiózó, tolvaj, életképtelen Ukrajna az a rosszfiú, az oroszok miatt meg nem fogsz megfagyni télen, pedig ha az eura hallgattál volna Atlantistaként, erre komoly esélyed lenne.

Nekem az összes ukrajnai származású barátom azt mondja, hogy pusztuljon Z és a rezsim. Élhetetlen szar az egész, te meg csápolsz érte, és szerinted Oroszország élhetetlenebb, Putyin meg rosszabb vezető, mint Z, mert papíron csökken a GDPje?
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 918
113
Ismét egy vélemény a sikertelenség okairól és a megoldásokról:

Hodakovszkij: Hogyan fordítsuk meg az eseményeket mozgósítás nélkül?​


A DPR Belügyminisztériumában működő „Vosztok” zászlóalj parancsnoka, a Donyecki „Alfa” volt parancsnoka, Alekszandr Hodakovszkij („Skif”) szerzői Telegram csatornájában felveti az ellenségeskedés fordulópontjának kérdését. .
Szeretném magamnak szemrehányást tenni a következetlenséggel: egyrészt lehangoltam a háború ezen szakaszának eredményei (tudtam, hogy megállunk, nem is álmodtam, hogy visszavonulunk), másrészt ellene vagyok az általános mozgósításnak. Hogyan fordítsuk meg az eseményeket?
Csináljuk mégegyszer.

A történések oka elsősorban nem az emberhiány, hanem azok hanyag felhasználása, vagyis a folyamatszervezés.
Ha ezt a szemléletet fenntartják, a hiány, bármennyire is mozgósítja az embereket, állandó lesz, Oroszországot pedig a kívánt eredmény hiányában temetési hullám fogja el, ami súlyos válsághoz vezet.
Vladlen Tatarsky, egy okos srác azt írja:
Kevesebb emberem van, mint szeretném, de a fő nehézséget nem ebben tapasztalom, hanem abban, hogy órákig nem találom az ellenség pozícióit, ahonnan eltalál minket - tegnap két könnyű „háromszázad”.

Nem tehetem, mert nincsenek eszközei a tüzérségi felderítésnek. Nem tehetem, mert az elektronikus hadviselésük nem enged repülni. És ha hirtelen megtehetem, akkor nincs elég hatótávolságom, hogy lefedjem őket, vagy nincs elég BC... Nem tudom kitalálni és felcsavarni őket a harci alakulatok kialakításának szakaszában, mielőtt bevetésre kerülnének. támadás, amikor zsúfoltak és jó célpontot képviselnek – mindezt ugyanazon okból.

Hogyan fog nekem itt segíteni a további gyalogság? Tehát a megközelítésnek átfogónak kell lennie, és ez a folyamat összetett, és a gondolkodásmód megváltoztatását igényli.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 294
44 918
113

Voenkor Pegov: NATO oktatók vezetik a csatát Liman mellett​


Szemjon Pegov haditudósító beszámolt az orosz hírszerzés által lehallgatott adatokról azokról a NATO -oktatókról, akik az ukrán fegyveres erők akcióit irányítják a Krasznolimanszkij körzetben.

A katonai tudósító szerint Lengyelország és Nagy-Britannia képviselői jelen vannak ott.

"Az előbbiek felügyelik és teljes mértékben irányítják az M-777-es önjáró fegyverek harci személyzetének munkáját, míg a britek a nagy pontosságú MLRS-ek használatáért felelnek" - mondta Pegov.

Korábban a Public News Service azt írta, hogy a Harkiv-vidéki ellentámadás előkészítése során az ukrán fegyveres erők az amerikai hírszerzés támogatását élvezték.

 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 108
113
Idén csökkent az orosz GDP, náluk már recesszió van, ami az EUban jövőre jön. Persze az energiabevételek nem csökkentek, hanem nőttek. Pont akkor járnának xarul a ruszkik, ha feloldják az energiaszankciókat, beszakadnaának az árak és a regi mennyiseget már nem tudnák eladni. Szal azért felmerül bennek, aki Brusszelben tolja az energiaszankciókat végülis kinek az embere....
Wti 86 Brent 96 dollár Ural típusú olajjal bőven ezek alatt kereskednek.Aminek nagyon fent van az ára a gáz de ezen nem csak az Oroszok szakítanak nagyot mert az EU-ba felhasznált gáz "csak"egyharmada orosz.Mivel szinte borítékolható a gazdasági visszaesés nem csak az Eu-ban ez hosszabb távon nem tesz jót az energiahordozók árának.És szépen lassan "lenyúlják"az Orosz energiahordozók piacát.Rövid távon idén jól kerestek az energiahordozókon az Oroszok de hosszabb távon még nem lehet tudni a hatásokat.Eu mindenképpen veszít rajta hogy nincs "olcsó"Orosz gáz.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 121
45 467
113
Akkor maradjunk annyiban, Harkovnál becsalogatták a katlanba az ukránokat, majd szétkapták őket. Ekkora győzelem után, a ruszkik kivonultak, itt már nincs több tennivaló. Jöhet a haditerv kopizása Donyecknél, stb, stb..


Ti álmokat kergetitek és a valóságot, az ahhoz való igazodási kényszereket erőviszonyokat nem veszitek figyelembe. Aztán a 7szeres gázszámlánál meg pilláztok, hsz Putyin az ígérte ötödáron adja nekünk a gázt. Hát hazudott. Egyébként még azt se, hisz abban a pillanatban igy volt, 2 hónap késéssel szamolják bele a gázárba a rotterdami tőzsdei árakat. (az ár tőzsdei rögzítés lét Brüsszel irta elő, faszgyerekek voltak)

Tehát lesz olyan időpont is, amiko4 ötször annyiért vesszük mint a tozsdei ár. Ez egyébként békeidőben jó, mert akkor halasztjuk a vásárlást későbbre. Most kevésbé mert vagy megveszed, vagy holnao nincs.

A valóság összetett. Nincsenek jó és rosszfiúk. Putyin ebben a háborúban xar vezető, Zelenszkij felülmúlja. Eddig.
Nem egészen!
Ez a 2 hónapos késés olyan, mintha előre látnál az időbe. Mivel a mai tőzsdei ár csak 2 hónap múlva lesz érvényes nálunk. Tehát ha ma azt látod, hogy egyik napról a másikra kiugrik a gázár, akkot nekünk 2 hónap múlva nem kell feltétlen gázt átvennünk. A tározóink lehetőséget adnak a vásárlás halasztására.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 468
113
Egyet értek...

Annyit tennék hozzá, hogy:
"ha az un. nyugat nem reagàlt volna erkölcsi mámorában teljesen túltoltgazdasági szankciókkal "

Természetesen itt semmilyen morális, erkölcsi és egyéb érzelmi döntés nincs, ez a színfal a lakosság többségének, hogy ahogy írtad jók és rosszak szintjére butítsák a konfliktust, mert azt tudja kezelni a többség.. persze 100%-os média túlsúllyal és nulla érdemi vitával. Itthon is sok téma van amiben így megy.... Február 24 előtt kit érdekeltek az ukránok? Micsoda időzített hiperérdeklődés ez a semmiből?

Itt egy amerikai presszió van, és az eu "vezetői" a világhatalmi és természetesen anyagi célú követeléseiket teljesítik szolgai módon... persze nem ingyen pl. Zelé kb. 1 mrd $ vagyonát sem a szél fújta össze....

Ugye az megvan, hogy "német" külügyminiszter meg bemondja, hogy őt nem a németek érdekei foglalkoztatják, hanem ukrajna.. ennyit a erkölcsökről..
Egyetértek. A nagy moralizàlàs vgeredményben csak ürügy az US érdekek érvényesitésére.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
885
9 994
93
Orosz támogatás nélkül rég bedőlt volna a két ukrajnai orosz baballamocska és nem lenne háború.
Orosz támogatás nélkül tényleg nem lenne, mert kiirtották volna őket az ukránok. De hogy jön ez ide? A nagy ukrán oroszverő hősiességről írogattunk, hogy azért ez, ebben a formában kissé idealizált.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 791
30 573
113
Wti 86 Brent 96 dollár Ural típusú olajjal bőven ezek alatt kereskednek.Aminek nagyon fent van az ára a gáz de ezen nem csak az Oroszok szakítanak nagyot mert az EU-ba felhasznált gáz "csak"egyharmada orosz.Mivel szinte borítékolható a gazdasági visszaesés nem csak az Eu-ban ez hosszabb távon nem tesz jót az energiahordozók árának.És szépen lassan "lenyúlják"az Orosz energiahordozók piacát.Rövid távon idén jól kerestek az energiahordozókon az Oroszok de hosszabb távon még nem lehet tudni a hatásokat.Eu mindenképpen veszít rajta hogy nincs "olcsó"Orosz gáz.
Talán annyi jó hatása lesz,hogy S németek végre abbahagyják a zooooodidiotasaguk túltolasat.Vagy legalábbis van rá végre némi reális esély.