[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
A kettős mércéteket nem értem, hogy az USÁ-t azért utáljátok mert megszállt bizonyos országokat, közben meg maximálisan kiálltok az oroszok agressziója mellett. Másrészt meg az oroszoknál is nagyon nagy múltja van más országok megszállásának, erről minden ország tudna mesélni a környéken.

Ha meg már mindenképp választani kell valamelyik érdekszféra közül, akkor inkább azt választanám ahol nagyobb a szabadság és a gazdasági prosperitás. Az oroszok mindig úgy akartak nagyhatalmat játszani, hogy csak fél lábon álltak, mert a gazdasági láb hiányzott. Mostanra viszont az látszik hogy a katonai is hiányzik.
Kikérem magamnak, nem utálok senkit és nem állok ki semmiféle agresszió mellett. Mindkét imperializmussal tisztában vagyok.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Bocs, de ha már érzelmi húrokat pengetsz meg. Azt hiszem bátran kimondhatjuk, hogy 2. világháború mind kiterjedésében, mind borzalmaiban sokkal sokkal rosszabb volt mint ez a háború. Az akkori Németország a nácizmus maga volt a borzalom. De! Senkinek eszébe nem jutott, hogy Goethét, Schillert, Thomas Man-t, Wagnert, Schubertet, Schumannt, és még sok-sok más német írtot, költőt, zenészt, filozófust és tudóst megbélyegezzen és egyenlőségjelet tegyen köztük és a nácik között. Olyan miatt gyűlölni egy több száz évvel ezelőtt élt embert akinek az ég egy adta világon semmi köze nincs ehhez a konfliktushoz csak azért mert annak az országnak a szülöte és azon a nyelven alkotott ostobaság, butaság és primitív dolog, és továbbá aljas dolog összemosni ezzel a konfliktussal. Nem fogom gyűlölni magyarként Csajkovszkijt, csak azért mert a jelenlegi orosz politikai vezetés elindított egy háborút Ukrajna ellen, mert a két dolognak semmi köze egymáshoz és ez a viselkedés annyira tipikus a mai extra érzékeny, hisztérikus és túlhájpolt PC társadalmunkra.
Erről a néhány sorról tanulmányokat lehetne írni, mert akkurátusan bemutatja a mai nyugati ember világát formáló hatalom meghasonlott lelkületét, mely tendenciózusan tiporja páros lábbal a saját maga által deklarált értékeket. Az egyik érték, mondhatni főérték, születési jegyek - szűkebben a rasszizmus és a származás - alapján történő ítélethozatal tilalma.

Látjuk, hogy a káinista, ószövetségi, előemberi gondolkozás kettős mércéje alapján ez a tilalom csak a mindenkori ellenségre vonatkozik. A woke harcostársak természetesen gyakorolhatják a születési alapú ítélethozatal bűnét, legyen ez a fehér faj kollektív elítélése, a férfiak kollektív elítélése vagy az orosz nép kollektív elítélése.

A másik oldala az éremnek, ami relevánssá teszi ezt a posztot, az az, hogy valójában a nyugati hatalom viselkedése önmagában is egy pszichológiai hadviselési forma, ami egyrészt a hatalom meghasonlottságának közszemlére tételével demoralizálja a társadalmat, másrészt egy virtuális erődemonstráció, amivel az internet népe elé tárja a zombihadseregét, azt a mindenfajta morális megfontolásoktól magát megkímélő réteget, aki vakon követi a mainstream által kiadott parancsot és képes arra, hogy pöccre változtassa a véleményét akár 180 fokban is egy percen belül, vagy olyan dolgokat támagasson szembrebbenés nélkül, ami a saját úgynevezett "értékeivel" mennek szembe. Ez a réteg -és ebben teljesen biztos vagyok -képes lenne a saját anyját megölni, ha az jönne le a CNN-en kódolt utasításként. Ezek bármilyen gaztettre rávehetők, ha elég ideig mossák az egyukat. A racionális érvelés falra hányt borsóként pereg le róluk, kommunikációjuk az éterből kapott panelek folyamatos ismételgetésére korlátozódik. Nem tudom, hogy mennyi a fizetett közülük, de az biztos, hogy a való életben nem találkozol nagyon ezzel a típussal, inkább csak a fórumokon aktívak.

Egyébiránt ha ebben a topikban megnézzük az ellenoldal tevékenységét, összesen 3 olyan nick van(meszike, wilson, sirhiggins), akik egyáltalán képesek arra, hogy értelmes magyar mondatokat alkossanak, a többiek kb. a kisegítő iskola szintjén lévő ápoltakkal megegyező minőségben fogalmaznak.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
S

Szilvatövis

Guest
Értsetek meg basszus egyik fél túlnyerése sem jo nekünk! Én CSAK a MI MAGYAROK álláspontján állok, de nem úgy hogy Ferisen eladnék mindent a nyugatnak és nem is Viktorosan (nincs Lölő nevű vizvezetékszerelő jóbarátom bár tegnap volt kint a a szerelő nálam hááát majdnem az is került annyiba :) ) Én nem akarok magyarterrorizáló ultranacionalista ukri "únioba tartó" nato-fegyverekkel kimaxolt hordát a Kárpátalján főleg hogy múlt évben is fenyegettek az orosz invázió előtt (!!!) hogy lerohannak minket. Erre minen kedves ukrifannak felhivnám a szives figyelmét, hogy gyűlölnek minket és téged is mint a sz@rt és nem a "zorbán" miatt. És nem jó egy sarokba szorított polgárháborúba sodort frusztrált atomhatalom (oroszország) sem. Én legalábbis úgy tudom, hogy az általában nem olyan jó dolog mikor fejetlenség káosz és polgárháború dúl egy 6000 darab atomtöltettel rendelkező országban...viszont egy felsőbbrendű diadalittas diktátumokkal manipuláló behálózó (pl. mikor Ferenctestvér jóbaratunk ideje alatt a magyar titkosszolgáinkat az orosz titkosszolgálattal világították át) erős orosz szomszédot sem, de kell az orosz olcsó gáz is meg kőolaj! Legyen csak mindkét fél jól leszedálva, egy 1/3-nyi nackomentes ukrajnával akár feldarabolva melettünk csak Kárpátalja a lengyelek boldoguljanak ölelgetve csak az átmenekülő javelinszorongató nackókkal (mondjuk már holnapra) és olcsó nyersanyag. Ez a mi érdekünk.
Nagy igazság. Azért nem kapott a háborúig Ukrajna fegyvert, azért nem piszkálták az oroszokat eddig a "baráti" megszállásokért és népirtásokért (Groznij), stabil oroszország, jó szomszédi kapcsolatok Európa érdeke.
Ezért nem kapnak elég fegyvert az ukránok most sem, nehogy túlnyerjék magukat.
Úgy vigyáz a Nyugat Putyinra, mint a hímestojásre, de elétérdelni nem fog, ahogy sokan szeretnék.

Sajnos mi magyarok leatomozással, kiirtással, feldarabolással fenyegetjük az ukránokat, nem vesszük komolyan az erőviszonyokat. Ami gyűlölet innen árad az ukránok felé, nem csoda, ha a gyűlölködők egymásra találnak.
Az ukránok is csak olyan nép, mint a többi. A legtöbbjük normális, békét és békés egymásmellett élést akar, nem harap, ha nem piszkálják bottal. Persze nácik, gyűlöletkeltők náluk is vannak, ahogyan nálunk is, az oroszoknál is, de marginális a támogatottságuk. Ukrajnában nincs különösebb támogatottsága a szélsőséges pártoknak, erről tanúskodik az utolsó választások eredménye.

A szavazók támogatása alacsony
Miközben a szélsőjobb csoportok sokkal aktívabbá váltak az elmúlt évben, a friss közvélemény-kutatások adatai azt mutatják, hogy nincs jelentős támogatásuk a választók között.
A februárban, a Kijev International Institute of Sociology által publikált kutatás szerint a legnépszerűbb szélsőjobb párt a Szvoboda, amit az összes válaszoló 0,9 százaléka támogatott - a biztos szavazók között ez az arány 1,7 százalék. Ez óriási visszaesés a párt számára, melyet 2017 szeptemberében még a biztos választók 7,1 százaléka támogatott.
Más szélsőjobb pártok még náluk is kevésbé népszerűek a szavazók körében, és még egy esetleges egységbe tömörülés sem hozna átütő sikert - vagyis parlamentbe jutást - számukra. De egy ilyen egység megalakulása amúgy sem valószínű, mivel az ideológiai szakadék túl nagy az egyes pártok között.

https://hu.euronews.com/2019/03/15/miert-no-a-szelsojobb-tamogatottsaga-ukrajnaban

2018. november 19-én Svoboda és munkatársa Ukrán nacionalista politikai szervezetek Ukrán nacionalisták szervezete, Ukrán nacionalisták kongresszusa, Jobb szektor és C14 jóváhagyta Ruslan Koshulynskyi jelöltség a 2019-es ukrán elnökválasztás.[87] A választásokon a szavazatok 1,6% -át kapta.[88]
Ban,-ben 2019-es ukrán parlamenti választás más pártok csatlakoztak a Svobodához, hogy egységes pártlistát alkossanak; Jarosz kormányzati kezdeményezése, Jobb szektor és Nemzeti Testület.[17] De a választásokon a szavazatok 2,15% -át, az 5% -os választási küszöb kevesebb mint felét nyerték el, és így a nemzeti pártlistán keresztül nem jutottak parlamenti helyekhez.[89]

https://wikihuhu.top/wiki/svoboda_(political_party)#2014_and_2019_elections:_Losing_support

Fölöslegesnek tartom tehát a gyűlölködést szítani a két nép között.
Az ukránok feldarabolásáról lehet álmodozni, realitása... hála Putyin állhatatos erőfeszítéseinek inkább az erősen felfegyverzett Ukrajnának és a széthulló orosz föderációnak van... ennyit ér el Putyin az értelmetlen háborújával.
Ha maradt volna a fenekén, Ukrajna 20 év múlva sem lenne sem EU sem, NATO tag.
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 705
113
A kettős mércéteket nem értem, hogy az USÁ-t azért utáljátok mert megszállt bizonyos országokat, közben meg maximálisan kiálltok az oroszok agressziója mellett. Másrészt meg az oroszoknál is nagyon nagy múltja van más országok megszállásának, erről minden ország tudna mesélni a környéken.

Ha meg már mindenképp választani kell valamelyik érdekszféra közül, akkor inkább azt választanám ahol nagyobb a szabadság és a gazdasági prosperitás. Az oroszok mindig úgy akartak nagyhatalmat játszani, hogy csak fél lábon álltak, mert a gazdasági láb hiányzott. Mostanra viszont az látszik hogy a katonai is hiányzik.
Oáááhhhhh!
Micsoda éleslátás! Leborulok a nagyságod előtt!

Sikerült párhuzamot vonni egy gazdasági rablóháború és egy népírtás között.

Nyilván az USA határai mellett írtották az USA egyik határon kívül élő kisebbségi nemzetiségi lakosait és akart ez a szomszéd állam csapást mérni az USÁra ugye!?

Ez komoly ugye? Kérlek mond hogy igen! Viccnek kicsit erős!
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
‼️☠️Zelenski keményen megalázta Németországot, amiért az megtagadta, hogy Kijevnek bizonyos fegyvereket szállítson. "Németországnak bizonyos pszichológiai akadályai vannak az Ukrajnának történő fegyverszállítással szemben, amelyek náci múltjához kapcsolódnak" - mondta az ország elnöke, ahol a nácizmus közel áll ahhoz, hogy állami ideológiává váljon.
--
Ez igen.

Biztos arra célzott a Zelenszkij, hogy Németország szégyenli a náci múltját, míg Ukrajna nem.
 
S

Szilvatövis

Guest
‼️☠️Zelenski keményen megalázta Németországot, amiért az megtagadta, hogy Kijevnek bizonyos fegyvereket szállítson. "Németországnak bizonyos pszichológiai akadályai vannak az Ukrajnának történő fegyverszállítással szemben, amelyek náci múltjához kapcsolódnak" - mondta az ország elnöke, ahol a nácizmus közel áll ahhoz, hogy állami ideológiává váljon.
--
Ez igen.
Náci Z jelvény alól nácizik a srác. :)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Szia!

Említetted az előbb Sztrelkov/Girkint

hogy milyen stratégiai sikereket ért el, és hogy hozzá képest bezzeg az oroszok...


Azért azzal legyünk már tisztában, hogy ha nem segítenek be anno az oroszok, Sztrelkov/Girkin úr már csak egy széljegyzet lenne egy a modern kori Ukrajna történelmével foglalkozó esszé egyik lapján, vagy netán komolyan azt gondolod, hogy az LNR/DNR önkéntesei az általuk szerzett vagy barkácsolt eszközökkel, komolyabb ütőerőt képesek felmutatni mint a reguláris orosz hadsereg? A Wagnernak komolyabb cuccai vannak mint nekik... csak jelzem, és hol van a Wagner a hivatásosokhoz képest?

Ezt a Sztrelkov/Girkin legendát sztem itt engedjük is el.

Atomháborúval kapcsolatban, nem kell arra mérget venni, hogy ha ne adj Isten bevonulna a NATO az Orosz Föderáció teruletére, akkor nem borítaná be egy frappáns kis gombafelhő a hajnali eget mondjuk Bukarestben, Varsóban, Kijevben vagy esetleg Berlinben... nem kell nagy nukit odavágni 1-2 kT bőven elegendő ahhoz, hogy komolyan vegyék a "gyenge" embert, pláne hogy azzal is tisztában vannak mi a különbség egy Kalibr és egy Sarmat között, hidd el a nyugat (USA) sem kockáztatná meg pár millio ember hamuvá válását sem a keleti sem a nyugati parton, nyilván ehhez olyanformán kell a helyzetnek eszkalálódnia ami már Oroszország létét fenyegetné, ugyanez igaz az USA-ra is, ha bele lenne kényszerítve meglépnék ők is,meg sztem minden atomhatalom.

Véleményem szerint örülni kell neki, hogy egy Putyin van jelenleg hatalmon és nem egy Brezsnyev karakterű vezető, mert akkor már rég bedarálták volna az egész Ukrajnát V4-estől, románostól, bulgárostól mindenestül, és jelenleg Ursula van még Lejjebb asszony jelenleg az utolsó téglát rakná vissza sírva a berlini falba.

Három gondolat:

1) Jelenleg a komolyabb ütőerőt képviselő hivatalos orosz haderő kevesebb sikert ért el eddig Donyeckben, mint anno a DNR.

2) Az atomháborús gondolatmenetet ne nekem magyarázd. Több - pár napos - kommentem éppen Medvegyev írásának elemzésével foglalkozott. Röviden leírom ismét az álláspontom: Medvegyev írása alapján Oroszország kész Európa fővárosaira atomcsapást mérni, amennyiben az Ukrajnába történő fegyverszállítás fokozódik. Ezek alapján nem értem miért vitatkozol és győzködsz engem ebben a témában.

3) Nem örülök neki, hogy jelenleg Putyin van hatalmon és nem egy "Brezsnyev karakterű vezető", mert Oroszország így veszíteni fog, és elbuktatja a jobboldali-konzervatív politikát követő európai államokat is, például Magyarországot. Akkor már inkább egy keménykezű vezetőjük lenne, akik "bedarálták volna az egész Ukrajnát V4-estől, románostól, bulgárostól mindenestül".
 
  • Szomorú
Reactions: krokomach

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Le vagyok maradva 12oldallal. Történt valami?
Az kaprok már az Urálon túli területeket veszélyeztetik . Megkapták már a 100. F35-t . Az iparuk felzárkózott a Németekéhez és a lakosság is Svájci szinten él mind anyagilag mind pszihésen . Wilson és Lada megkapták Zselétől az hoholisztán hőse kitüntetést az elmúlt időszak áldozatos tevékenységéért . Az Oroszok a kaprok vazallusai és muzsikjaik lettek . A hrivnya pedig a legjobban teljesítő valuta lett a világon . Rőviden ennyi .
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 509
10 092
113
Három gondolat:

1) Jelenleg a komolyabb ütőerőt képviselő hivatalos orosz haderő kevesebb sikert ért el eddig Donyeckben, mint anno a DNR.

2) Az atomháborús gondolatmenetet ne nekem magyarázd. Több - pár napos - kommentem éppen Medvegyev írásának elemzésével foglalkozott. Röviden leírom ismét az álláspontom: Medvegyev írása alapján Oroszország kész Európa fővárosaira atomcsapást mérni, amennyiben az Ukrajnába történő fegyverszállítás fokozódik. Ezek alapján nem értem miért vitatkozol és győzködsz engem ebben a témában.

3) Nem örülök neki, hogy jelenleg Putyin van hatalmon és nem egy "Brezsnyev karakterű vezető", mert Oroszország így veszíteni fog, és elbuktatja a jobboldali-konzervatív politikát követő európai államokat is, például Magyarországot. Akkor már inkább egy keménykezű vezetőjük lenne, akik "bedarálták volna az egész Ukrajnát V4-estől, románostól, bulgárostól mindenestül".
Tök mindegy mit ír Medvegyev, nem akkor lesz vége a világnak, ha nem rak mindenki napelemet a tetőre, hanem akkor, ha az atomhatalmak kitárazzák az atomarzenáljukat egymásra. Ilyet senki sem fog tenni emiatt.
Az Orosz haderő a Szu széthullása óta annyit sem fejlődött mint az olasz hadsereg, ráadásul Oroszország lakossága nem sokkal több, mint Olaszország 2x-ese. És a semmire sem jó, csak elrettentésre, atomütőerőt reszelgették. Aminek most nem veszik hasznát. A katonai kiképzés sem fejlődött, az eszközök elavultak meg elrohadtak. Nem csoda, ha nincs meg a az átütő erejük, amit vártak tőlük eleinte.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113
‼️☠️Zelenski keményen megalázta Németországot, amiért az megtagadta, hogy Kijevnek bizonyos fegyvereket szállítson. "Németországnak bizonyos pszichológiai akadályai vannak az Ukrajnának történő fegyverszállítással szemben, amelyek náci múltjához kapcsolódnak" - mondta az ország elnöke, ahol a nácizmus közel áll ahhoz, hogy állami ideológiává váljon.
--
Ez igen.
Igazi náci pöcs.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Egy héten keresztül Ukrajna Fegyveres Erői az 56. dandár erőivel kísérletet tettek Peszki visszafoglalására. Az emberveszteséggel járó - elesett és fogságba esett - támadásokat a 11. ezred és a DPR NM "Szomália" zászlóalja visszaszorítja.

Krasznohorivkában, ahonnan az ellenség egyszerre három donyecki kerületet lő, a 100. dandár DPR harcosai tüzérségi előkészítés után megrohamozták az APU állásait és a település szélén sáncolták el magukat.

Rokonok akcióban
--
Ezt átveszi majd a nyugati F.O.S?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 070
83 346
113
Ukrán szopás? Varsó:

Ukránok oroszföldön? Nógrádi:

A szankciók működnek? Ha nem, az se baj! Fogatlan libsevik:
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Hogyan gyengítették az oroszok folyamatosan az északi frontot, hogy erosítsenek délen:


Mondjuk ez várható volt, illetve Zselé biztosan ezt szerette volna, mivel az offenzíva előtt hosszú ideig azt mantrázta, hogy támadnak délen, meg a krímen a civilek helyezzék magukat biztonságba, mert hamarosan felmentik őket. Pont ezt akarta Zselé, megadták neki.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Nagy igazság. Azért nem kapott a háborúig Ukrajna fegyvert, azért nem piszkálták az oroszokat eddig a "baráti" megszállásokért és népirtásokért (Groznij), stabil oroszország, jó szomszédi kapcsolatok Európa érdeke.
Ezért nem kapnak elég fegyvert az ukránok most sem, nehogy túlnyerjék magukat.
Úgy vigyáz a Nyugat Putyinra, mint a hímestojásre, de elétérdelni nem fog, ahogy sokan szeretnék.

Sajnos mi magyarok leatomozással, kiirtással, feldarabolással fenyegetjük az ukránokat, nem vesszük komolyan az erőviszonyokat. Ami gyűlölet innen árad az ukránok felé, nem csoda, ha a gyűlölködők egymásra találnak.
Az ukránok is csak olyan nép, mint a többi. A legtöbbjük normális, békét és békés egymásmellett élést akar, nem harap, ha nem piszkálják bottal. Persze nácik, gyűlöletkeltők náluk is vannak, ahogyan nálunk is, az oroszoknál is, de marginális a támogatottságuk. Ukrajnában nincs különösebb támogatottsága a szélsőséges pártoknak, erről tanúskodik az utolsó választások eredménye.



Fölöslegesnek tartom tehát a gyűlölködést szítani a két nép között.
Az ukránok feldarabolásáról lehet álmodozni, realitása... hála Putyin állhatatos erőfeszítéseinek inkább az erősen felfegyverzett Ukrajnának és a széthulló orosz föderációnak van... ennyit ér el Putyin az értelmetlen háborújával.
Ha maradt volna a fenekén, Ukrajna 20 év múlva sem lenne sem EU sem, NATO tag.
Jaja...főleg akkor bizonyitották szeretetüket mikor igazságosan jogosan magyar földet és népet szakitottak el tőlünk és azota folyamatosan (nem csak most) terrorizálják a magyarságot sokszor megfenyegették lerohanással minket politikától függetlenül és előszeretettel viszik harcba is az oroszok ellen őket, és persze csupán puszta békeszeretésből irtották az orosz kisebbseget...pl. láttam halott csecsemőt meg kivágott magzatú terhes orosz nőt keletukrajnában...és azt is mindenki tudja hogy a békeszerető népek horogkeresztet és náci jelképeket tetováltatnak magukra! De ugyanez volt a sok nyugati önketens véleménye is, akik mind hazamentek onnan.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 491
18 417
113
Meséld már el, hogy Oroszország mit tett az EU ellen?

Nabucco? Egyéb energia függetlenedési projektek akadályozása?
Migráció támogatása. Közép európai nácik penzelése?

Lőszer raktár robbantások?

Merényletek EU területen, migrációs támadás a Fehéroroszokon keresztül, energiahordozókkal zsarolás, tagjelölt megtámadása, fenyegetőzés, MH-17.

Gonndolkodj és találsz még ilyeneket!

Amerikai zsoldos Battlefieldet játszik, csak a végén nincs respawn:

Megint meghalt?
;)
Izzadság szagú ruszki propaganda.