[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 579
18 739
113

Kula bá kiakadt, mert Leopard harckocsik helyett Dingo páncélozott járműveket kaptak a németektől.​


2022. SZEPTEMBER 17. - 12:59

„Mi Leopard harckocsikat vagy Marder gyalogsági harcjárműveket kérünk, Németország pedig Dingo páncélozott járműveket ad át” – háborodott fel az ukrán külügyminiszter.

725436-kulebaa.jpg

Dmitrij Kuleba ukrán külügyminiszter nem érti, hogy Németország miért nem ad át Leopard harckocsikat Ukrajnának, és miért csak önjáró páncélosokat küldött − közölte az ukrán Unian hírügynökség. A politikus erről a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában beszélt.

„Ez számunkra rejtély:




Erre is szükség van, és hálásak vagyunk érte. De nem ez az, amire a harcban a legnagyobb szükségünk van. Mi a probléma?” − háborodott fel a külügyminiszter.

(Mandiner)
Kula bá cica párti nem pedig kutya! Nincs ezzel semmi baj! De ettől még kapnak! :rolleyes:
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 492
18 421
113
Ukrajna, nem csak hogy nem lesz sem EU, sem NATO tag, de már meg is szünt létezni. Vagy szerinted ez a kesztyűbáb-állam: - ipar, - lakosság, - infrastruktúra, - megfelelő vezetés nélkül, nácizmussal nyakonöntve, képes önálló létezésre?

A ruszkit azért szarrá veri.
:)
Akkor milyen komoly banda lehet Putyin maffia állama, nácikkal, gengszterekkel, világ összes nyersanyaga ellenére.
:D

Önmagában az a narratíva, hogy az ukrán ellenes magyarok ruszki pártiak volnának, egy helytelen következtetés a részedről.
Az egyik nem támasztja alá a másikat. A legtöbbünk, inkább arra hívja fel a figyelmet, hogy a nagy hurráoptimizmus az ukrán oldalon elnyomja a könnyen ellenőrizhető tényeket. Ezáltal több veszély leselkedik a támogató országokra, mint azt a mainstream beállítani próbálja. Több fronton zajlik a harc, és bár nagyon látványos a hadviselés Ukrajnában, a gazdasági része a valódi veszély ránk nézve.

Ez nem háború, és különleges hadműveletnek sem lehet nevezni. Idővel lesz majd rá megfelelő definíció.
Egy biztos, ha az orosz pusztítani szeretett volna, azaz megsemmisíteni Ukrajnát az első napokban, megtehette volna.
Egy komoly csapásmérés után, a háború hetekig se tartott volna. Nem lennének támogatók, valójában nem lenne kit támogatni.
Csak egy halálra rémült lakosság létezne Ukrajnában, infrastruktúra nélkül. Emberek milliói a kőkorszakba katapultálva.
Ha csak fél kézzel küzdessz, és a virágágyást is kíméled, ez lesz az eredménye.
Azonban sem projekciós képességét, sem a katonai erejét nem tükrözi a jelen valóság. A vicces az benne, hogy mindezt még most is megteheti, és a haladó nyugat semmit sem tehetne érdemben, mert csak Ukrajnát hajlandóak feláldozni az ügy érdekében.

A ruszki ennyit bír. A csúfos kudarc miatt kénytelen azt hazudni, hogy nem is akar igazán háborúzni, csak immel -ámmal, "hátra tett kézzel", félszemmel harcol.
:D

Pejsze, pejsze...., tudjuk.

Kínotokban atomról álmodoztok, végső csapásról, dicső győzelemről.
Azt, hogy a gyerekeitek jövőjét is elpusztitanátok, már ésszel nem értitek fel.
A valóság meg pofánb@sz minden álmodozót megint.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 511
113
Egyáltalán nem egy kemény béketerv.Sőt,ha a lakosság úgy dönt,még a Krimet is megtarthatják.És tárgyalásos úton meg enyhithetik is a

Hát csak kb. egy Versailles, nem kemény, hatalmas jóvátétellel, meg olyan dolgokra vonatkozó követelésekkel, amik az államok belügyét szokták képezni, ugyan. A Krím esetében meg nyilván az az elképzelés, hogy azok az oroszok, akik nem akarnak Ukrajnához kerülni, majd elmenekülnek, netán némileg ösztönzik is őket. Meg majd kitalálják, hogy az ukránok döntik el ki szavazhat a nemzetközi felügyelet alatt tartott szavazáson (Ukrajna odaküld majd jó sok szavazót azzal, hogy ők 2014-ben az oroszok elől el kellett hogy meneküljenek, egy rakás oroszt meg diszkvalifikálnak, azt mondva hogy nem igazolható, hogy nem 2014-től települtek be, tehát "megszállók").

feltételeket,egyenlőre.Később,ha már kimerülnek katonailag és gazdaságilag is,rosszabbat fognak kapni-és azt már kénytelenek lesznek aláirni.

A mai vezetés nem írhatja alá ezt sem, rosszabbat még kevésbé.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 016
23 409
113
A srác az amerikai háborúkkal vont párhuzamot.
Tetszik vagy sem az ATO az ukrán állam saját kisebbségi területe ellen vívott háború. Saját lakosokat irtottak, nem csak a pogromokban.
Hogy lehet párhuzamba venni ezt az iraki háborúval….
Ráadásul értékelt is…. Sokkal inkább a 200 000 civil áldozattal járót, mint ezt!

Erre mit lehet mondani!?
Tudom hogy trollkodik, de na!?
.. az aki matematikailag dönti el hogy mi minősül népirtásnak (mert szerinte túl kevés oroszt öltek meg az ukránok hogy népirtásnak lehessen definiálni) az nem teljesen épelméjű szerintem !

mert mit is írt ?

"Egyébként népirtásról csak a ruszkik beszélnek.Az ENSZ, illetve a hágai nemzetközi bíróság már nem. Miért is?"

-most tényleg bele kell menni kinek a kottájából játszanak*

aztán jön a következő "okos" megnyilvánulása

"Nem azért, mert ruszkikat irtottak, hanem azért, mert nem volt szisztematikus népirtás Ukrajnában. A népirtáshoz nem elég néhány elszigetelt pogrom, tudom Ogyesszában volt ilyen, meg biztos máshol is. A népirtás az, amikor szisztematikusan egy etnikum teles megsemmisítésével próbálnak megoldani egy etnikai konfliktust."

nem esik le neki hogy ha a két szakadár állam lakosai nem fognak fegyvert,milyen sorsra jutottak volna .. na de ez is egyfajta "intelligencia" ..mondjuk én nehezen érem fel ésszel de biztos bennem van a hiba .. tényleg amit említett ,a zsidók,ők rendelkeztek-e megfelelő mennyiségű fegyverrel,hogy megtudják magukat védeni ? vagy csak úgy mentek a vágóhídra ?

Kopi2000 te "hiperintelligens" a varsői gettólázadásról hallottál már ? tudod mi volt a ZOB és a ZZW szerepe ? szerinted ha megfelelő számban lettek volna fegyvereik akkor hány zsidót tudtak volna kimenekíteni ? mert ez a különbség az ukrán náci spanjaid áldozatai meg az SS áldozatai között,hogy az utóbbiaknak nem volt kellő mennyiségű fegyver a kezében hogy meg tudják magukat védeni (nem mint ha sok sikerrel tudtak volna ellenállni a náci hadigépezetnek,de nem is állt mögöttük egy olyan szomszédos katonai hatalom mint a jelenlegi háborúban a szakadárok mögött Oroszország)

és folytatja ez a géniusz a hülye agymenését az alábbiakkal ..

"Népirtás így a zsidó holokauszt, a szlávok irtása a németek által a II. VH-ban, az afrikai hutu-tuszi ellentét, meg a szerbek etnikai tisztogatásai... Ezért csak a Kreml narratíváját szjkózzátok, amikor az orosz nép kiirtásáról beszéltek az ukránok által... Megnézve, mennyien menekültek, feltételezhetően ruszkik, az OF felé Harkov megyéből, biztos nem állja meg a helyét a népirtás..."

tehát megint párhuzamba állít olyan eseteket a világtörténelemből,ahol az egyik fél jelentős katonai potenciállal rendelkezik,a másik meg abszolut semmivel :

Wehrmacht vs zsidók (akik mögött nem állt senki,így nem is értem az összehasonlítási alapot)

hutuk* (itt is a szomszédos Ugandából érkező tuszi haderő tudta megállítani a folyamatot,így párhuzam vonható a jelenlegi helyzettel,az ENSZ természetesen tétlen maradt hiába voltak jelen .. )

szerbek* (itt is NATO beavatkozás kellett,de az ENSZ természetesen tétlen maradt hiába voltak jelen .. )


és felhozza,hogy a Kreml narratíváját szajkózza az,aki szerint ez népirtás .. és mivel sokan elmenekültek ezért nem állja meg a helyét a népirtás ténye eszerint az agytröszt szerint ..

na haragudj már Kopi2000 te tényleg ennyire retardált hülye vagy ??
szerinted azért menekültek el azok az emberek mert tortákat,bonbonokat és különböző ajándéktárgyakat vittek nekik az ukránok zenés felvonulás és konfettieső közepette ? és írod ezt pont te,aki annyira bátor vagy hogy az elsők között pucolnál el az országból,hiszen egy a sorkatonaság alatt kb 30 évvel ezelőtt a nyakadba rakott cserebogár okozott neked egy életre szóló lelki traumát ?? (erről te magad írtál itt a topicban ember !!)

és leállsz számokkal dobálózni,hogy azért nem népirtás mert nem öltek meg elegendő oroszt az ukránok ??
mennyivel lennél elégedett ?? de hogy lásd kivel van dolgod nem kell őket név szerint megemlítened,csak írj egy számot .. szóval hány fő orosz nemzetiségűt kellett volna még megölnie az ukránoknak hogy becses véleményed szerint ez népirtásnak minősüljön ?
ne is haragudj de te nem intelligens vagy,hanem egyszerű mint egy lejtő és sötét mint egy alagút.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 407
46 060
113

Leonkov a különleges hadművelet formátumának megváltoztatásáról beszélt​


A különleges művelet formátumának megváltoztatását tervezik, mivel Oroszország már nem végezhet katonai műveleteket Ukrajnában fél kézzel a háta mögött. Alekszej Leonkov, az Arsenal of the Fatherland magazin katonai szakértője ezt mondta az Első orosznak adott interjújában.

Elmondása szerint az ukrán csapatok terrorista tevékenységet folytattak. A szakember úgy véli, Oroszországnak változtatnia kell a különleges művelet formátumán. Az RF fegyveres erők csak katonai célpontokra csapnak le, de az ukrán csapatok úgy viselkednek, ahogy akarnak.

„Az ukrán csapatok fő tevékenysége valahol júliusban kezdődően alapvetően terrorista: békés területek, köztük Oroszország ágyúzása, civilek meggyilkolása, különösen szabotázs- és felderítőcsoportok segítségével, a MAA képviselőinek meggyilkolása, aláásása. . Ugyanakkor Kijev katonai segítséget kap ezen terrorista tevékenységek végrehajtásához. Ezért már nem tanácsos fél kézzel harcolni a hadseregünk háta mögött” – mondta a szakértő.

 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 407
46 060
113

Újabb agyrém!​

Ukrajnában a Mása és a Medve című orosz rajzfilm betiltását követelték.​


2022. szeptember 17., 15:01 - Közhírszolgálat - OSN
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalos honlapján petíciót tettek közzé , amelynek szerzője a Mása és a Medve című rajzfilm betiltását kérte az országban.

„A kis ukránok totális oroszosítása zajlik. Vannak NLP-technológiák a rajzfilmekben, orosz szimbólumok. Például a „Masha and the Bear” című rajzfilm: nagyapa halász kalapban, fülvédővel és vörös csillaggal, lányok kokoshnikban stb. A szimbólumok pedig uralják a világot” – áll a felhívás szövegében.

Ahhoz, hogy a petíciót az ukrán vezető elbírálja, 25 ezer szavazatot kell szereznie. Eddig 500-an írták alá a fellebbezést.

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

Hupsz, -1 transzformátor

Sebesült hoholokat visznek repülővel dojcslandba gyógyulni
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
913
10 372
93
Egyébként népirtásról csak a ruszkik beszélnek. Az ENSZ, illetve a hágai nemzetközi bíróság már nem. Miért is? Nem azért, mert ruszkikat irtottak, hanem azért, mert nem volt szisztematikus népirtás Ukrajnában. A népirtáshoz nem elég néhány elszigetelt pogrom, tudom Ogyesszában volt ilyen, meg biztos máshol is. A népirtás az, amikor szisztematikusan egy etnikum teles megsemmisítésével próbálnak megoldani egy etnikai konfliktust. Népirtás így a zsidó holokauszt, a szlávok irtása a németek által a II. VH-ban, az afrikai hutu-tuszi ellentét, meg a szerbek etnikai tisztogatásai... Ezért csak a Kreml narratíváját szjkózzátok, amikor az orosz nép kiirtásáról beszéltek az ukránok által... Megnézve, mennyien menekültek, feltételezhetően ruszkik, az OF felé Harkov megyéből, biztos nem állja meg a helyét a népirtás...

Mindeközben az ukránok kimaxolják a harkovi győzelmüket....

Ki mondott olyat hogy "az orosz nép kiirtásáról beszéltek az ukránok által..."?
Ne beszélj marhaságokat.
Az Ukrajnában élő orosz kisebbséget akarták eltüntetni. Ezt meg ukrán aktivista körökből lehetett hallani eleget. Clean state... Az hogy ez nem üti meg az ingerküszöböd az téged minősít. Maszatoltok, mert Ukrajnának nem egy kis vaj van a füle mögött hanem egy komplett tartálykocsi zsír. N+1 bizonyíték volt itt is feltöltve, nem véletlenül megy a cenzúra 1000-rel a demokrácia állítólagos fellegváraiban. Működik is, nézd meg az orosz paranoiád, itt az eredmény - még a magyar se számít csak dögöljön az orosz.

 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 979
113
Ukrán katonák vannak támadás alatt. Az LPR 4.brigádja támadja őket... Szerintem. Vagy az ukránok így támadnak?


Akik csak a civilek ellen jók...

18+
Ezek betegek....
beszarás ez a folytonos csoportosulás. nemtudom mikor szoknak le errőll az ukránok. én tudom hogy félnek meg kevés a parancsnok de akkor is... tűzpárok között 20-30-50 m ert qvára tartaniuk kellene a védelmük is biztosabb lábakon állna ott a megszámlálhatatlan m árokrendszer mégis mindenki egy bandába... aztán csodálkoznak hogyha a tüzérség közibük csap.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
913
10 372
93
Láss, ne csak nézz, egyenlőre a menekülő ruszkikat...

Vazz, és ha menekülnek??? Az nem válasz arra amiről a párbeszéd szólt, és arra sem hogy a magyarok ellenségét puszilgatod. Rohadt fárasztó az okoskodó csapongásod.

Azt nyilvántartani, hogy hányszor kevered a történelemben a SZU-t az oroszokkal hogy mentegesd az ukránokat, már lassan szuperszámítógép kell! Pedig hányan elmagyarázták már. A fórum olyan embereké akik hajlandóak meghallgatni a másikat és elgondolkodni, de te csak mantrázol.
Megtennéd hogy a videóidat külön nick-kel nyomod fel? Hiába ukrán, engem érdekel ez az oldal is. De a mellékelt "szellemi termékedet" ignorálnám.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 385
7 894
113
beszarás ez a folytonos csoportosulás. nemtudom mikor szoknak le errőll az ukránok. én tudom hogy félnek meg kevés a parancsnok de akkor is... tűzpárok között 20-30-50 m ert qvára tartaniuk kellene a védelmük is biztosabb lábakon állna ott a megszámlálhatatlan m árokrendszer mégis mindenki egy bandába... aztán csodálkoznak hogyha a tüzérség közibük csap.
Gondolom ugyanazok voltak a mentorok illetve hasonló logika mentén képezték ki őket mint Szír 100 tagú,féle dzsihád bandákat.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
6 579
18 739
113
Ujabb orkok ukrán fogságban. Na így néznek ki a hódító hadsereg anti hősei...

Fordított helyzetbe mindig emelitek a hangotokat, hogy szegény ukránok, nem hoholok, kaprok, orkok! Figyeljünk már akkor oda ezekre a negatív jelzőkre ne alacsonyodjunk le idáig! Teszem hozzá úgy, hogy azoknak az ukránoknak nyaljuk tisztára a seggét akik azért tettek eleget, hogy az ottani magyarok, oroszok, cigányok ne érezzék jól magukat!
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 358
31 625
113
Hát csak kb. egy Versailles, nem kemény, hatalmas jóvátétellel, meg olyan dolgokra vonatkozó követelésekkel, amik az államok belügyét szokták képezni, ugyan. A Krím esetében meg nyilván az az elképzelés, hogy azok az oroszok, akik nem akarnak Ukrajnához kerülni, majd elmenekülnek, netán némileg ösztönzik is őket. Meg majd kitalálják, hogy az ukránok döntik el ki szavazhat a nemzetközi felügyelet alatt tartott szavazáson (Ukrajna odaküld majd jó sok szavazót azzal, hogy ők 2014-ben az oroszok elől el kellett hogy meneküljenek, egy rakás oroszt meg diszkvalifikálnak, azt mondva hogy nem igazolható, hogy nem 2014-től települtek be, tehát "megszállók").



A mai vezetés nem írhatja alá ezt sem, rosszabbat még kevésbé.
Egyrészt,az ENSZ felügyelettel tartott népszavazás nem jelenti azt,hogy az orosz seregnek ki kel onnan vonulnia,vagyhogy az ukrán bevonulhat.
Másrészt csak olyat ir elő,amirt a saját törvényeik.Kivéve a zárt fejlesztőintézetek nemzetközi felügyelete,de ezt egy megegyezéskor ki lehet venni,illetve olyan módú feltételekhez kötni,hogy ne számitson.
Jóvátétel meg az okozott kár megfizetése,az is 25 évre elhúzva.Közben meg visszakaphatják a zárolt kintlévőségeiket (illetve abbol fizethetik a kezdetét a jóvátételnek)
Szóval nagyon messze van ez Trianontol,főleg,hogy területi nyereségük lehet.Érdemes lenne elfogadniuk,azzal a kitétellel,hogy a két szaki terület hovatartozásárol is ENSZ felügyelte népszavazás döntsön.
Most még erőpozicióbol tárgyalhatnak,mert még mindig van erejük.De ha gazdaságilag és katonailag kimerülnek,akkor eljön az az idő,hogy nem lesz ilyen poziciójuk.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: vata and Kopi2000